Web Analytics Made Easy - Statcounter

تاسیس مراکز مطالعات و تحقیقات در استان ها علاوه بر این که ظرفیت کارشناسی و علمی آنها را افزایش می دهد و تلاشهای کارشناسی و تحقیقاتی در خصوص یافتن راه حل ها را هدفمندتر به پیش می برد ، با فعال کردن دانشگاههای آنها موجبات جذب دانشمندان و اساتید مطرح را چه بصورت پاره وقت و یا حتی کامل فراهم می سازد که بالا رفتن درجات دانشگاههای استان و نیز تخصصی تر شدن آنها از نتایج دیگر این کار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در کنار انجام مطالعات و تحقیقات مرتبط برگزاری کارگاههای فنی و دوره های آموزشی تخصصی، هدایت و حمایت از پایان نامه ها و رساله های کارشناسی ارشد و دکترا و تشکیل همایش ها و کنفرانس های ملی و بین المللی و مبادله نظرات و تجربیات دانشمندان ، کارشناسان و مدیران ، ضمن پربارتر کردن وزن علمی استان، با افزایش سفرهایی از این دست موجب رونق صنعت هواپیمایی، هتلداری، صنایع دستی و بهبود فضای کسب و کار استان و معرفی سایر جذابیت های طبیعی و فرهنگی و سرمایه گذاری منطقه نیز خواهد شد.
نگاهی به برخی از مراکز مطالعات و تحقیقات در سطح کشور مانند 'مرکز مطالعات و تحقیقات قنات در استان یزد' ، 'مرکز مطالعات و تحقیقات دریای خزر در استان مازندران' ، 'مرکز مطالعات و تحقیقات باروری ابرها در استان یزد' ، 'مرکز تحقیقات پنبه در استان گلستان' ، 'مرکز تحقیقات سلول درمانی در استان اردبیل' و موارد مشابه دیگر هر کدام شاهدی بر مطلوب بودن تاسیس مراکز مطالعاتی و تحقیقاتی در استانها است.
از سال 1380 با وقوع سیل بزرگ در شرق گلستان که موجب تلفات شدید انسانی و خسارات فراوان در استان شد و مردم را عزادار کرد، گلستان بعنوان کانون خبری در زمینه سیل مطرح گردید و با تکرار سیل البته با ابعاد کوچکتر در سالهای 1381 و 1384 از طرفی و وقوع سیل های کوچک و بزرگ و با خصوصیات متفاوت در حوضه های آبریز کوچک و بزرگ، گلستان بعنوان استان سیلخیز در کشور بر سر زبانها افتاد.
هرچند این اشتهار در ابتدا بعنوان اشتهاری نامطلوب ارزیابی شد و احتمال فرار سرمایه بدلایل مختلف از جمله بن بست شدن استان در اثر سیل را در اذهان جای داد ولی با تلاشهای مدیران و کارشناسان و همکاری دولتمردان کشور بتدریج برکاتی از جمله افزایش اعتبارات بخش مهندسی رودخانه ها ، آبخیزداری، سدسازی ، راهسازی اصلی گرگان به مشهد و بهبود جاده های گرگان و آزادشهر و رامیان به استان سمنان و احداث راه آهن برای استان بدنبال داشت.
هم اکنون با گذشت بیش از 17 سال از سیل عظیم استان گلستان ، به نظر می آید جای 'مرکز مطالعات و تحقیقات سیل' بعنوان یک مرکز کشوری در استان گلستان هنوز خالی است و با توجه به سابقه سیل در استان گلستان و فواید پیش گفته و مزایای دیگری که از حوصله این گفتار خارج است ، بسیار بجاست اگر مدیران استان و کارشناسان و دانشمندان مرتبط با موضوع ، همت خود را برای تاسیس این مرکز جزم نمایند.
نمایندگان محترم استان در مجلس شورای اسلامی ، استانداری، شرکت آب منطقه ای ، سازمان مدیریت و برنامه ریزی ، اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری ، دانشگاهها ، جهاد دانشگاهی و سایر مراکز مرتبط در استان گلستان هرکدام پتانسیلی در راستای رسیدن به این مهم با هدف ایمنی بیشتر مردم استان ، کشور و سراسر دنیا خواهند بود.

سید محسن حسینی (برساووش) - کارشناس مسائل آب
انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: اهواز دربی 88 اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مازندران سازمان مدیریت و برنامه ریزی سیل کارشناسی اهواز دربی 88 امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۸۲۳۹۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مطالعه استفاده از نانوذرات در درمان سرطان ریه در مرکز لیزر و پلاسمای اهواز

ایسنا/خوزستان رئیس مرکز تحقیقات لیزر و پلاسمای دانشگاه شهید چمران اهواز با بیان اینکه محققان مرکز اهواز در حال تحقیق و پژوهش روی درمان سرطان ریه با استفاده از نانوذرات و لیرز مادون قرمز هستند، گفت: این کار مشترک با گروه‌های فیزیک، شیمی، ژنتیک دانشگاه شهید چمران اهواز و برخی محققان و داروسازان خارج از کشور در حال انجام است.

محمد صباییان در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به فعالیت‌های شاخص مرکز لیزر دانشگاه شهید چمران اهواز، اظهارکرد: مرکز تحقیقات لیزر و پلاسمای غرب کشور در سال ۹۹ آغاز به کار کرد؛ این مرکز روی لیزرهای پالسی کوتاه و فوق کوتاه یعنی لیزرهای نانوثانیه و فمتوثانیه کارهای تحقیقاتی و پژوهشی انجام می‌شود.

وی ادامه داد: لیزر در بخش‌های مختلفی از جمله صنایع، کشاورزی، پزشکی، داروسازی و... کاربردهای فراوان و متنوعی دارد. پلاسما نیز در شیمی و زیست‌شناسی کاربرد دارد.

رئیس مرکز تحقیقات لیزر و پلاسمای دانشگاه شهید چمران اهواز با بیان اینکه مرکز روی تصویربرداری فراطیفی کار می‌شود که در صنایع غذایی کاربرد دارد، گفت: یکی از مهمترین کاربردهای لیزر و اپتیک در پزشکی، دندانپزشکی، زیست‌شناسی و کشاورزی است و محققان و دانشجویان این مرکز نیز در حال فعالیت در این بخش‌ها هستند.

وی با اشاره به طرح‌های تحقیقاتی نو در این مرکز عنوان کرد: برخی از کارهای تحقیقاتی این مرکز در فناوری بسیار بالا اجرا می‌شوند به عنوان مثال محققان مرکز اهواز در حال تحقیق و پژوهش روی درمان سرطان ریه با استفاده از نانوذرات و لیرز مادون قرمز هستند. این کار مشترک با گروه‌های فیزیک، شیمی، ژنتیک دانشگاه شهید چمران اهواز و برخی محققان و داروسازان خارج از کشور در حال انجام است و در فاز تحقیقاتی است.

صباییان گفت: برای تولید غشاء تصفیه‌خانه‌ها نیز از پلاسما در پلیمر استفاده می‌شود. از این غشاء در تصفیه‌خانه‌ها، برای تصفیه آب استفاده می‌شود. این طرح نیز در فاز پژوهشی و تحقیقاتی قرار دارد.

وی افزود: دستگاه و سامانه لیدار نیز در مرکز اهواز طراحی شده است؛ این سامانه ذرات گرد و غبار را آشکارسازی می‌کند که این فرآیند با استفاده از لیزرهای پالسی کوتاه انجام می‌شود. این سامانه وجود ذرات گرد و غبار در هوا را به صورت دقیق تشخیص می‌دهد.

رئیس مرکز تحقیقات لیزر و پلاسمای دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: در بخش فیزیک اتمی و مولکولی نیز چندین پژوهش در دست اجرا هستند که عموما سطح بالا و در مرحله تئوری هستند. این بخش، برهم‌کنشی لیزر، اتم‌ها و مولکول‌ها را مورد مطالعه قرار داده است. در طرحی دیگر نیز از لیزر برای تسریع در جوانه‌زنی بذر استفاده شد.

وی عنوان کرد: طراحی و ساخت سنسورهای گازی با استفاده از لیزر نیز از دیگر فعالیت‌های موفق در مرکز تحقیقات اهواز بود که خوشبختانه به ثمر رسیده است. این طرح در صنعت پتروشیمی مورد استفاده قرار گرفت. در این طرح، از لیزر برای تشخیص وجود گاز استفاده می‌شود. اسپکترومتر نیز که دستگاه طیف‌سنج است و برای اندازه‌گیری تغییرات یک مشخصه فیزیکی در یک محدوده مورد استفاده قرار می‌گیرد، برای یک شرکت دانش بنیان ساخته شد.

صباییان گفت: علاوه بر این، مرکز تحقیقات لیزر و پلاسمای اهواز با مراکز علمی مهم و معتبری همچون بنیاد ملی علم ایران، ستاد ملی کوانتوم و اپتیک و ستاد ملی نانو ارتباطات علمی و پژوهشی دارد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • مسیر خلق دانش و انتقال آن به عرصه های کشاورزی باید تقویت شود
  • نامگذاری کتابخانه دانشگاه پیام نور کرمان به نام دانشجوی شهید حادثه تروریستی گلزار شهدا
  • اجتماع خانوادگی و مردمی در مرکز گلستان در حمایت از اجرای طرح ملی «نور» + فیلم
  • مردی با جیب پر از چک‌پول توسط برادرش به قتل رسید
  • غرق شدن نوجوان ۱۴ ساله در سرپل ذهاب
  • مطالعه استفاده از نانوذرات در درمان سرطان ریه در مرکز لیزر و پلاسمای اهواز
  • آیت الله نورمفیدی: با توجه به اهمیت تعلیم و تربیت معلمان باید از میان بهترین‌ها انتخاب شوند
  • واگذاری زمین به ۱۸۸ ایثارگر گلستانی در طرح نهضت ملی مسکن
  • اتصال استان به راه آهن از مطالبات مردم است/ لب تشنه در کنار آب
  • ارائه ۱۱ مقاله در همایش علمی «اسوه حسنه» در مرکز گلستان