Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری برنا- استان اصفهان، تابستان امسال یک تیم کوهنوردی از ایران برای صعود قله لنین به قرقیزستان اعزام شد، 3 بانوی کوهنورد به همراه 5 کوهنورد آقا در این تیم حضور داشتند که همگی موفق به صعود شدند؛ این قله 7134 متر ارتفاع دارد و به قله ابن سینا معروف است، از آنجایی که زادگاه ابن سینا در روستایی نزدیک به این قله واقع شده خیلی‌ها آن را به این نام می‌شناسند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

راشین جهانبازی تنها نماینده استان اصفهان در این تیم 8 نفره بود که توانست به این موفقیت برسد، او تنها بانوی کوهنوردی بوده که از این دیار به صعود قله‌ای با چنین ارتفاعی در خارج از کشور موفق شده است.

صعود این قله برای بانوان حکم قهرمانی‌اش برابر با مدال نقره آسیا است و جهانبازی اولین بانوی هیمالیانوردی بوده که به این افتخار دست یافته است.

وی از 13 سالگی در کوهنوردی شروع به کار کرده و در 14 سالگی موفق به صعود قله الوند همدان شده است، از فعالیت حرفه‌ای این بانوی کوهنورد در این رشته 10 سال می‌گذرد و 3 سال است که اردوهای هیمالیانوردی را آغاز کرده، یک سال در اردوی هیمالیانوردی منتخب استان تهران و دو سال در اردوهای هیمالیانوردی تبریز و مشهد حضور داشته است.

امسال نیز در همایش سالیانه هیأت کوهنوردی استان اصفهان از او به عنوان یکی از فعالین بانوان کوهنوردی استان در سال 96 تجلیل شد، این مراسم به منظور تقدیر از نام‌آوران کوهنوردی استان اصفهان در سال 96 برگزار شده است.

روی قله‌های کشورم تعصب دارم

راشین جهانبازی در گفت‌وگو با خبرگزاری برنا در اصفهان اظهار کرد: کلا به خاطر تعصب خاصی که روی قلل کشورم داشتم بیشتر سعی کردم صعودهای داخلی را انجام دهم طوری که تا الان صعودهای شاخصی داشتم و صعودهای زمستانی زیادی را انجام دادم.

وی افزود: بعضی از کوهنوردهایی هم که صعودهای برون‌مرزی داشته‌اند در کشورهایی مانند ارمنستان، ترکیه و گرجستان که روی صعود آن‌ها تلاش زیادی هم صورت می‌گیرد از نظر ارتفاعی از قله دماوند هم کمتر هستند؛ من بیشتر تمرکزم را روی قله‌های ایران گذاشتم، تجاربم را در قله‌های کشور به دست آوردم، تمام تمریناتم را در ایران انجام دادم و تصمیم گرفتم اگر بخواهم پایم را از کشور بیرون بگذارم و یک قله برون‌مرزی را صعود کنم، قله‌ای باشد که ارزشش را داشته باشد.

بانوی کوهنورد اصفهانی ادامه داد: با توجه به تجربه‌هایی که در اردوهای هیمالیانوردی به دست آورده بودم ترجیح دادم قله لنین را در قرقیزستان صعود کنم در واقع خیلی‌ها رفتند و تلاش کردند اما موفق به صعود نشدند در حالی که من و هم‌نوردهایم صعود موفق داشتیم.

وی خاطرنشان کرد: از دوران نوجوانی همراه با پدرم و برادرانم کوهنوردی را شروع کردم البته پدرم نه به طور حرفه‌ای بیشتر به عنوان تفریح در این رشته فعالیت می‌کرد اما برادرانم حرفه‌ای کوهنوردی را انجام می‌دادند؛ من هم علاقه‌مند شدم که کارم را در این رشته ادامه دهم.

 در کلاس‌های آموزشی یاد می‌گیریم اول ایمنی، دوم ایمنی، سوم ایمنی

جهانبازی بیان کرد: در رشته‌های کوهنوردی یا کلا رشته‌هایی که وابسته به طبیعت هستند مانند غارنوردی، دره‌نوردی، سنگ‌نوردی، صخره‌نوردی، پاراگلایدر و رشته‌های دیگر که سروکارشان با طبیعت است وقتی در کلاس‌های آموزشی شرکت می‌کنیم گفته می‌شود اول ایمنی، دوم ایمنی، سوم ایمنی؛ یک کوهنورد زمانی می‌تواند یک کوهنورد واقعی باشد که با علمش جلو برود تا مشکلی پیش نیاید اینکه در کلاس‌ها و دوره‌ها شرکت کند و آموزش ببیند چون در این دوره‌ها چیزهایی آموزش داده می‌شود که می‌تواند بر اساس آن‌ها بهترین تصمیمات را حین صعود و انجام کار بگیرد.

وی اضافه کرد: وقتی کسی در این مورد از من سؤال می‌کند این پاسخ را می‌دهم؛ افراد علاقه‌مند باید در کلاس‌های کوهنوردی که برگزار می‌شود شرکت کنند با این کلاس‌ها آشنا شوند چون در کلاس‌های کوهنوردی‌مان دوره‌های آموزشی کوه‌پیمایی، سنگ‌نوردی و یخ‌نوردی یا همان یخ و برف را هم داریم که هر کس با توجه به گرایشی که به این رشته‌ها دارد و علاقه‌اش می‌تواند انتخاب کند، آموزش‌های لازم را ببیند و پیشرفت کند. 

این بانوی کوهنورد اضافه کرد: اما زمانی می‌توانیم یک صعود ایمن داشته باشیم که این نکات را جدی بگیریم، ما کوهنوردان یک شعار داریم که احترام به آب و هوا است یعنی باید هنگام صعود وضعیت آب و هوا را در نظر بگیریم، آموزش‌های کافی دیده باشیم و تجربه‌های خوبی دریافت کرده باشیم؛ خود من وقتی ذهنم درگیر این بود که یک صعود خوب و شاخصی داشته باشم و کاری را انجام دهم که خاص باشد که هر کسی از پسش برنمی‌آید در واقع خواستم ثابت کنم که بانوی ایرانی می‌تواند، توانمند است.

در آسیای میانه قله‌ای مرتفع‌تر از دماوند نداریم

وی در ادامه افزود: من تمام تجربه‌هایم را در کوه‌های ایران به دست آوردم یعنی معتقدم برای کوه هیچ چیز بهتر از کوه نیست حتی گفته می‌شود مکمل کوه برای تمرینات هوازی دوچرخه، شنا و دو است من همه این‌ها را در کنار کوهنوردی انجام دادم و همه تجربه‌هایم را در کوه به دست آوردم.

جهانبازی تأکید کرد: بهتر است هر کسی به جای اینکه از اول سراغ قله‌های بلند برود از همین کوه‌صفه شروع کند حتی اگر شده یک سال در این کوه در مسیرهای مختلف تمرین داشته باشد اگر واقعا کارش هدفمند باشد و فقط تظاهر نباشد می‌تواند موفق شود.

وی تصریح کرد: خیلی‌ها تعجب می‌کنند که من با اینکه از قبل تجربه صعودهای برون‌مرزی را حتی به قله‌های کم‌ارتفاع نداشتم چطور توانستم یک‌دفعه یک قله 7000 متری را صعود کنم و به من می‌گویند اصلا چطور این تصمیم را گرفتی؛ وقتی ما قله‌ای مانند دماوند را در کشورمان داریم که در آسیای میانه قله‌ای مرتفع‌تر از آن نیست قطعا در همین قله بهتر می‌توانم از نظر ارتفاع و تمرین خودم را بسنجم حتی در فصل‌های مختلف، این خودش یک تجربه است هم از نظر وقت برایم خیلی به صرفه است هم هزینه و هم تجربه؛ همه این‌ها را که در کنار هم قرار دهیم متوجه می‌شویم که مکمل هم هستند.

بانوی کوهنورد اصفهانی در ادامه بیان کرد: توصیه‌ای که همیشه می‌کنم این است که کلاس‌ها را حتما شرکت کنند، آموزش‌های کافی را ببینند که با توجه به آن آموزش‌ها ناخودآگاه تجربه هم کسب می‌کنند و با آن تجربه‌ها می‌توانند تصمیمات لازم را بگیرند، باز هم تأکید می‌کنم ورزش ما ورزش پرخطری است نمی‌گویم خطر ندارد کار با طبیعت است حتی کوه‌صفه هم که می‌رویم می‌دانیم جانمان را کف دستمان می‌گذاریم اما وقتی نکات ایمنی و آموزش‌های لازم را رعایت کنیم به مشکل برنمی‌خوریم؛ این برایم خیلی مهم است که تجربه‌هایم را در کوه‌ها به دست بیاورم و ایمن رفتار کنم.

وی مطرح کرد: هدف من فقط صعود به قله‌های 7000 متری نبوده بلکه هدفم قله‌های مرتفع‌تری است که بتوانم صعود کنم هیچ‌گاه از درگاه خدا ناامید نیستم که نتوانم انجام دهم بلکه می‌دانم که یک روزی می‌توانم حتی یک قله 8000 متری را هم صعود کنم.

جهانبازی یادآور شد: قله‌های بلند و مرتفع که 7000، 8000 متری هستند جزو صعودهای ترکیبی قرار می‌گیرند، یعنی از قبل باید آموزش‌های مربوط به یخ و برف، کار با طناب و کار با ابزار را دیده باشیم، چون موقع انجام کار مسافتی را کوه‌پیمایی می‌کنیم و بعد ممکن است برسیم به دیواره‌ای که باید دست به سنگ بالا برویم و ما همه این آموزش‌ها را دیده‌ایم.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: در واقع باید با مهارت خاصی این کارها را انجام دهیم به همین خاطر من در کنار کوهنوردی سنگ‌نوردی هم می‌کنم چون اگر یک روز قرار باشد به یک صعود ترکیبی دست پیدا کنم باید درگیر باشم و خودم را برای آن آماده کنم؛ زمستان‌ها آبشار یخی و کلاس‌های یخ‌نوردی را که سه، چهار جلسه هم باشد، حتما می‌روم و شرکت می‌کنم به خاطر تجربه‌اش و کار با ابزار مربوط به آن، و تمرینات لازم را انجام می‌دهم تا اگر یک روز چنین صعودی داشتم مشکلی پیدا نکنم.

دلم می‌خواست چترباز شوم

بانوی کوهنورد اصفهانی عنوان کرد: از بچگی زمانی که فیلم‌های مستند چتربازی را می‌دیدم خیلی دوست داشتم، یادم می‌آید دبستان که بودم دلم می‌خواست یک چترباز بودم و با چتر می‌پریدم؛ در کل چون پدرم در این عرصه بود و تفریحی کوهنوردی می‌کرد و همچنین برادرانم، من هم تحت تأثیر قرار گرفتم و وارد این رشته شدم.

وی ادامه داد: در حقیقت اخلاقی که دارم همیشه دنبال کارهایی می‌روم که می‌گویند نمی‌توان انجام داد یعنی می‌خواهم بدانم می‌شود یا نمی‌شود و ریسک می‌کنم، آدم ریسک‌پذیری هستم و وقتی ریسک می‌کردم و می‌دیدم همه می‌گویند نه نمی‌شود و من می‌توانستم انجامش بدهم بیشتر دوست داشتم و علاقه‌ام را به انجام آن کار بیشتر نشان می‌دادم.

جهانبازی تصریح کرد: معنویاتی که در کوهنوردی وجود دارد بیشتر من را جذب کرده، آرامش خاصی در کوهستان دارم و زمانی که به سمت بالا می‌روم واقعا احساس خوبی دارم؛ آن حس خوب، حس اینکه از همه دنیا بالاتر قرار می‌گیرم به من آرامش می‌دهد و آن حس آرامش بیشتر به من ذوق می‌دهد که برای این کار اقدام کنم.

وی اذعان کرد: وقتی برای صعودی می‌روم احساس می‌کنم زنده‌تر می‌شوم و این احساس برایم خیلی زیبا است؛ حتی وقتی کوهنوردان دیگر و هم‌نوردان را می‌بینم که می‌توانم توصیه‌ای برایشان داشته باشم یا کمکی بکنم حس بهتری دارم، سؤالی از من بپرسند و هر چه که از دستم بربیاید انجام دهم، این حس برایم قشنگ‌تر و زیباتر می‌شود چون حس وظیفه بیشتر به من ذوق و شوق می‌دهد که کوهنوردی را انجام بدهم؛ نه تنها بانوان استان اصفهان بلکه همه بانوان سرزمینم می‌توانند در این رشته کار کنند فقط اراده است که آدم را مصمم می‌کند اگر باور داشته باشند و اراده کنند حتما در این ورزش به موفقیت می‌رسند.  

پ/ 1

       

                 

 

 

 

 

 

 

   

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: آب و هوا دماوند کوهستان گرجستان برنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۸۲۶۶۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مهمترین لحظه در تاریخ ورزش کشور همسایه؛ افغانستان یک گام تا انجام ماموریت غیرممکن!

تیم ملی فوتسال افغانستان فردا در صورت پیروزی برابر قرقیزستان در پلی‌آف جام ملت‌های آسیا به عنوان نماینده پنجم قاره کهن به جام جهانی فوتسال صعود خواهد کرد.

به گزارش ورزش سه، سال ۱۴۰۲ مترادف با آغاز رنسانس جدیدی در فوتسال افغانستان بود. راهیابی به جام ملت‌های آسیا برای اولین بار در تاریخ. حکایتی آمیخته به پیروزی‌های بزرگ، بلندپروازی و رویاپردازی. آنچه که این قصه را باورنکردنی و حیرت‌آور می‌کند، صعود به جام جهانی خواهد بود. تیم ملی فوتسال افغانستان با رهبری مجید مرتضایی مربی ایرانی تبار خود تنها یک قدم با صعود به جام جهانی فاصله دارند و در جام ملت‌های آسیا 2024 نمایش شگفت‌انگیزی را در تایلند داشتند. آن‌ها پس با پیروزی برابر عراق، قدرت خود را به رخ کشیدند و برای مصاف با قرقیزستان لحظه شماری می‌کنند تا روزی تاریخی را برای کشور افغانستان رقم بزنند.

پسران جنگجو و خوش قریحه مرتضایی، جام را با شکست مقابل غول آسیا ( ایران ) آغاز کردند و در ادامه به تساوی و تک امتیاز مقابل کویت قناعت کردند تا معادلات راهیابی به مرحله حذفی به نبرد پایانی کشیده شود. آن‌ها تیم‌ملی بحرین را از پیش‌روی خود برداشتند و به یکی از رویاهای خود رنگ و بوی حقیقت بخشیدند.

تیم ملی افغانستان به‌رغم به بند کشیدن تاجیکستان و نمایش ستودنی با بداقبالی روبه‌رو شدند و از صعود به جمع چهار تیم پایانی بازماندند. از آنجایی که آن‌ها در مسیر درستی قدم برداشته بودند و در طی این سال‌ها با برنامه‌ریزی، سِیر صعودی را پیموده بودند، یک شانس دیگر به روی آن‌ها لبخند زد و با راه یافتن ازبکستان ( میزبان جام‌جهانی ) به نیمه نهایی، فرصت دیگری برای پرواز به جام جهانی بدست آوردند.

تیم ملی فوتسال افغانستان در پلی‌آف نخست برابر تیم ملی عراق به یک پیروزی چشمگیر دست یافت و آن‌ها را با مربی مطرح برزیلی‌شان از گردونه رقابت‌ها حذف کرد و برای کسب جواز آخرین بخت قاره آسیا به جام جهانی، فردا به مصاف قرقیزستان خواهد رفت. آن‌ها می‌خواهند ماموریت غیرممکن را ممکن کنند.

دیدار تیم‌های ملی فوتسال افغانستان و قرقیزستان، فردا ( یک‌شنبه ) و از ساعت 8:30 برابر همدیگر صف‌آرایی خواهند کرد و تیم پیروز این دیدار به عنوان آخرین تیم راه یافته به جام جهانی شناخته می‌شود.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • برتری و صعود یک پله‌ای پاس همدان در گروه اول
  • رازگشایی از ۷ علت ابتلا به سرطان
  • تدارک ویژه حوزه‌های علمیه برای دهه کرامت در ۱۴۰۰ نقطه دنیا
  • بستن پرونده نقاط پرحادثه همدان
  • بی‌انصافی در حق کارگر نباید انجام شود
  • صعود مدعیان به مرحله نیمه نهایی رقابت‌های تنیس ساحلی
  • مهمترین لحظه در تاریخ ورزش کشور همسایه؛ افغانستان یک گام تا انجام ماموریت غیرممکن!
  • مشکلات ۴۱۲ نقطه حادثه خیز پرتصادف مرتفع شد/ پیش‌بینی ۴ میلیون زائر برای اربعین امسال
  • بایدن: تا زمان آزادی گروگان‌ها آرام نمی‌گیرم
  • کدام دهک بیشترین تورم را تجربه کرد؟