Web Analytics Made Easy - Statcounter

شیراز- ایرنا- مدیر عامل شرکت آب منطقه ای استان فارس وضعیت دشت‌های فارس را نامطلوب عنوان کرد و گفت: دشت های فارس در حال مرگ هستند و حتی اگر بارندگی صورت گیرد، قابلیت جذب آب را ندارند که این مساله سبب بروز سیلاب خواهد شد.

حمیدرضا دهقانی شنبه در گفت و گو با ایرنا با بیان اینکه میانگین بارندگی 49 ساله فارس در شرایط عادی 307 میلیمتر است، ابراز داشت: در بیست سال اخیر میانگین بلند مدت بارندگی سالانه فارس از 320 میلی متر به 265 میلی متر تقلیل یافته که این میزان در 11 سال گذشته به 235 میلیمتر رسیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: از تعداد 135 آبخوان در استان فارس 108 آبخوان در دشت‌ها دچار افت سطح آب شده است و کاهش سطح آب در 59 آبخوان بیش از 10 متر بوده است.
آبخوان محل تجمع آب ناشی از باران است که با ایجاد موانع برای بهره برداری ذخیره می شود.
مدیر عامل شرکت آب منطقه ای استان فارس با اشاره به اینکه در حال حاضر 700 میلیون متر مکعب از ذخایر آب های زیر زمینی در استان در حال مصرف است، بیان داشت: میانگین بارندگی در کل شهرهای استان فارس کمتر از حد طبیعی است که باعث بهره برداری از مخازن آب های زیرزمینی شده است.
دهقانی ادامه داد: میزان بارندگی در سال آبی گذشته با احتساب بارندگی آخر شهریور 135 میلیمتر را نشان می‌دهد که کمترین میزان طی 48 سال گذشته به شمار می‌رود.
وی بیان کرد: استان فارس در میان 31 استان کشور در رتبه 28 از لحاظ کمبود منابع آبی قرار دارد و در زمره چهار استانی است که بدترین وضعیت ممکن را در زمینه آب دارد.
دهقانی با اشاره به اینکه آب مصرفی استان فارس 8.4 میلیارد متر مکعب است، گفت: 79درصد آب مصرفی استان از طریق منابع آب زیرزمینی و فقط 21 درصد آن از آب‌های جاری تامین می‌شود که زنگ خطری برای استان به شمار می‌رود.
مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای فارس همچنین بیان داشت: 6درصد چاه‌های غیرمجاز کشور در استان فارس وجود دارد که معادل تعداد 15هزار و 794 حلقه چاه است و چاه‌های مجاز استان فارس نیز با عدد 727هزار 93 حلقه چاه معادل 16 استان کشور است و فارس از این منظر با 72هزار و 793 حلقه چاه غیرمجاز در صدر استان‌های کشور قرار دارد.
وی بیان کرد: متوسط مصرف آب‌های زیر زمینی کشور نشان می‌دهد میزان آب‌های زیرزمینی از شهریور 83 به شدت نزولی بوده و جز دو سال گذشته که بارش این روند را بهتر کرد، این کاهش همچنان ادامه دارد.
دهقانی ادامه داد: افزون بر میزان منابع آبی، کیفیت آب نیز نه تنها برای شرب بلکه برای کشاورزی نیز کاهش یافته است.
مدیر عامل شرکت آب منطقه‌ای فارس با بیان اینکه کاهش آب‌های زیر زمینی براثر توقف بارش برف و باران، دبی رودخانه‌ها را نیز کاهش داده است،‌ گفت: این موضوع سبب شده از برخی رودخانه ها فقط نامی باقی بماند.
دهقانی ابراز داشت: از 9 سد استان فارس جز سد سلمان و رودبال، در دیگر سد‌ها آبی باقی نمانده است و حجم آن‌هاسدها از حجم پایداری آنها نیز بیشتر کاهش یافته است؛ این در حالی است که طی دو سال گذشته، آبی در این سد‌ها رها نکرده‌ایم و کشاورزان هیچ بهره ای از کشت خود نبرده اند و آب شرب شیراز و مرودشت نیز به سختی تامین شده است.
وی با بیان اینکه برداشت بی رویه آب زیرزمینی فروچاله‌های بسیاری را پدید آورده است، افزود: ترک های بسیار طولانی در سطح زمین در شهرستان داراب و استهبان باعث شده است که تاسیسات شهری، جاده ها و ابنیه روستایی در معرض خطر جدی قرار گیرند.
مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای با اشاره به اقدامات پیشگیرانه گفت: در طرح تعادل بخشی که برنامه جامع ملی است تاکنون 486 حلقه چاه پر شده است و دستگاه های حفاری غیر مجاز نیز توقیف شده و تعداد این دستگاه‌ها تنها در انبار مرکزی شرکت آب منطقه‌ای فارس به 551 دستگاه می‌رسد.
وی از همه مسئولان حوزه‌های فرهنگی استان درخواست کرد در برنامه‌های اجرایی به فرهنگ‌سازی در زمینه مصرف بهینه آب و نیز خطرات موجود حاصل از خشکسالی بپردازند و در این زمینه روشنگری کنند تا بتوان با همت جمعی به گونه‌ای از این بحران عبور کرد.
7375 /1876

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اقتصاد بحران آب خشكسالي دشت هاي فارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۸۳۰۶۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیشرفت ۶۷ درصدی احداث بزرگترین پل در شیراز

ایسنا/فارس مدیران شهری شیراز از پیشرفت فیزیکی ۶۷ درصدی بزرگترین پل در حال احداث این شهر خبر دادند. پروژه‌ای که قرار است تاثیر چشمگیری در رفع معضل ترافیک و کاهش تصادفات داشته باشد.

پنجمین بازدید مدیریت شهری و اصحاب رسانه از روند اجرای نوبت شب پروژه‌های عمرانی بزرگ مقیاس شهر شیراز امشب، ۱۵ اردیبهشت با حضور استاندار فارس انجام شد.

در این بازدید شبانه ابتدا پروژه تقاطع غیر همسطح قائم ـ رحمت مورد بازدید قرار گرفت. معاون فنی و عمرانی شهرداری شیراز در ارتباط با این پروژه اظهار کرد: تقاطع غیرهمسطح بلوارهای قائم و رحمت، کنترل ترافیک در بلوار رحمت و حرکت به جهت‌های شمالی و جنوبی را فراهم می‌کند.

محمد امین افزود: این تقاطع همچنین دسترسی مناسب به حرمین مطهر و بافت تاریخی را از سمت جنوب شهر فراهم کرده و یکی از پازل‌های پروژه‌های ترافیکی در بافت تاریخی را تکمیل می‌کند.

وی با بیان اینکه غیر از معارضین معمولی و ملکی، زه‌کشی شهر شیراز هم با شمع‌های پروژه تداخل داشته که در حال انجام است، گفت: معارض بعدی، جابه‌جایی دکل‌های برق بود که به دکل‌های فشار قوی منتقل خواهد شد تا پروژه با کمترین معارض پیش‌ برود.

امین با ذکر این نکته که یک هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان هزینه اجرای این پروژه است، از پیشرفت فیزیکی ۳۷ درصدی این پروژه خبر داد و ابراز امیدواری کرد که تا پایان سال جاری به اتمام برسد.

شهردار شیراز نیز با تقدیر از ورود جدی استاندار فارس و حمایت از اجرای پروژه‌ها، گفت: جابجایی شبکه برق در این پروژه مثل پروژه جام جم انجام و زمینه پیشرفت آن تسهیل شده است.

محمدحسن اسدی با بیان اینکه این پروژه از جنوب به شمال، دسترسی به حرمین مطهر را فراهم می‌کند گفت: مدیرعامل برق منطقه‌ای فارس در اجرای خط مترو در شهرک گلستان و همچنین این پروژه حمایت و همراهی خوبی داشته است.

وی همچنین گفت: برق فشار قوی و متوسط در تقاطع بلوارهای سفیر و رحمت، به زودی نیاز به جابه‌جایی دارند.

مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای فارس نیز با بیان اینکه در چند ماه اخیر کارهای مطالعاتی و مقدماتی جابه‌جایی خط در این محور مهم شهر توسط برق منطقه‌ای انجام شده است، گفت: در شرکت توزیع برق شیراز شاهد افزایش ارتفاع دکل‌ها هستیم که راهگشای پیشرفت پروژه بود.

یدالله حقیقی افزود: با وجود شرایط جوی خاصی که اخیرا بر شهر حاکم بود، اما همواره پای کار بوده‌ایم تا این پروژه بزرگ شهری در مسیر پیشرفت قرار بگیرد.

استاندار فارس در این بازدید شبانه به بارش‌های خوب اخیر در شیراز و استان فارس اشاره کرد و گفت: خدا را بابت باران رحمت شاکر هستیم و حتی در نقطه‌ای از استان فارس شاهد بارش۱۲۰ میلی‌متر باران بوده‌ایم.

محمدهادی ایمانیه با بیان اینکه دوستی و همدلی باعث نگاه و لطف خدا می‌شود، اظهار کرد: همدلی شورای شهر، شهرداری، برق منطقه‌ای و سایر دستگاه‌ها با یکدیگر نتایج بسیار خوبی را در پی‌ داشته است. قدرت و توان فنی ما قابل توجه است و پیشرفت خطوط مترو یکی از نمونه‌های عظمت و شکوه مهندسی ایرانی است.

وی همچنین با بیان اینکه  ایرانی با غیرت روی پای خود ایستاده است و با استکبار و ظلم مبارزه می‌کند، از مردم شیراز خواست که با حفظ محیط زیست، قدردان لطف خدا و هوای پاک شهرشان باشند.

محمدرضا سلاحی، مدیرعامل برق منطقه‌ای شیراز نیز با بیان اینکه بزرگترین پست مرکز شیراز در بدترین شرایط آب و هوایی در این پروژه همکاری داشت، گفت: خوشحالیم که توانستیم طوری عمل کنیم تا مردم دچار قطعی برق نشوند.

دومین پروژه‌ای که امشب مورد بازدید قرار گرفت نیز پروژه غیر همسطح احمدبن موسی(ع) - نواب صفوی بود. معاون فنی و عمرانی شهرداری شیراز با بیان اینکه این پروژه ۶۷ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است گفت: بهره‌برداری از این تقاطع موجب کاهش تصادفات خواهد شد.

محمد امین افزود: با احداث این تقاطع، ۲ مورد از دورگردهای همسطح در محدوده این پل که عامل تصادفات بوده‌ است، حذف می‌شوند.

وی با بیان اینکه با احتساب هزینه تملک اراضی، تا کنون حدود ۲ هزار میلیارد تومان برای این پروژه هزینه شده است، گفت: این پروژه تاکنون ۶۷ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.

شهردار شیراز نیز با تصریح اینکه استاندار فارس بر ایمن سازی کمربندی تاکید داشته است، گفت: از سال گذشته که شهرداری ۱۸ کیلومتر از کمربندی را تحویل گرفته است، در این محدوده حادثه منجر به فوت نداشته‌ایم.

محمدحسن اسدی افزود: تقاطع غیرهمسطح احمدبن موسی (ع) به نواب صفوی، بزرگترین پل شیراز است.

ایمانیه، استاندار فارس نیز با تشکر از مدیریت شهری که در حفظ جان مردم اقدام خوبی کرده است، گفت: این همکاری‌ها به سرعت بخشیدن پروژه‌ها و رفع تملکات کمک می‌کند.

محمود صفایی، نایب رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورا نیز گفت: شهرک صنعتی و منطقه ویژه اقتصادی شیراز خارج از محدوده واگذاری به شهرداری هستند و باید برای مسیر شهرک صنعتی هم فکری اسای شود.

حمید کریمی، رئیس پلیس راهور شیراز نیز با بیان اینکه اگر این پل نبود، خودروها دچار حوادث زیادی می‌شدند، گفت: تکمیل تقاطع غیرهمسطح احمدبن موسی (ع) به نواب صفوی معضل بزرگ ترافیک منطقه را حل خواهد کرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • فارس قهرمان راگبی جوانان کشور شد
  • کمک جمعیت هلال احمر به ۱۲۲ نفر از آسیب دیدگان سیلاب و آبگرفتگی‌
  • ادامه روند افزایش تدریجی دما در خراسان رضوی
  • پیش بینی افزایش نسبی و تدریجی دما در استان گلستان
  • کارگر شهرداری در سیلاب بزرگراه بعثت مفقود شد
  • امدادرسانی به بیش از ۵۰۰ خودرو در سیلاب نیشابور
  • پیشرفت ۶۷ درصدی احداث بزرگترین پل در شیراز
  • کارگر شهرداری در سیلاب گرفتار شد؛ جستجو برای نجات وی ادامه دارد
  • بهره‌مندی ۱۲۳ شهر و ۲۴۶۹ روستای استان فارس از گاز
  • آخرین وضعیت اتوبان شهید خرازی بعد از سیلاب شب گذشته