Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پول نیوز»
2024-05-07@04:22:50 GMT

سرانه مصرف ماهی در ایران 10 کیلوگرم

تاریخ انتشار: ۷ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۸۳۱۵۷۷

سرانه مصرف ماهی در ایران 10 کیلوگرم

پول‌نیوز - نغمه نظری مدیر شیلات استان تهران، امروز در موسسه علوم تحقیقاتی شیلات برگزار شد، با اشاره به اهمیت غذای زنده آبزیان اظهار کرد: سال گذشته حدود 32 میلیون قطعه ماهیان زینتی در استان تهران تولید شد که پیش‌بینی می‌شود این رقم تا پایان سال به 35 میلیون قطعه برسد.

وی با اشاره به اینکه 100 واحد فعال در استان تهران مشغول تولید غذای زنده آبزیان هستند، افزود: سالانه 3 هزار و 500 تن آرتمیا در استان تهران مصرف می شود که 30 درصد این میزان توسط واحد ها تولید و مابقی از طریق واردات تامین می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



نظری ادامه داد: دو مرکز در استان تهران تولید آرتمیا را آغاز کردند و انتظار می رود که به مرور فعالیت خود را توسعه دهند.

این مقام مسئول غذای زنده را یکی از رایج ترین تغذیه آبزیان گوشت خوار اعلام کرد و گفت: استفاده از غذای زنده در افزایش مقاومت ماهی در برابر عوامل بیماری زا، بهبود کیفیت و هضم راحت تر غذای کنسانتره تأثیر بسزایی دارد از این رو با برگزاری این همایش  انتظار می‌رود که توجه جدی به تولید غذای زنده آبزیان در کشور شود چرا که مصرف غذای زنده در مراحل اولیه رشد آبزیان نقش ویژه ای را دارد.

وی از افزایش سرانه مصرف آبزیان خبر داد و گفت: با وجود افزایش قیمت آبزیان نسبت به مدت مشابه سال قبل، مصرف تا این لحظه کاهش نیافته  چرا که قیمت آن در مقایسه با قیمت گوشت و مرغ بسیار مناسب است.

نوسان نرخ ارز، اهمیت تولید غذای زنده در داخل را بالا برد

محسن بابائی دبیر اجرایی همایش در ادامه این نشست با اشاره به اینکه مجموع تولید سالانه آبزیان در کشور به 1.1 میلیون تن می‌رسد، اظهار کرد: 50 درصد تولید آبزیان مربوط به آبزی پروری در بخش های مختلف ماهیان گرم آبی، سردآبی، میگو و ماهیان زینتی است.

وی افزود: با توجه به نوسان نرخ ارز، تولید غذای زنده از جمله جلبک‌ها و آرتمیا در داخل اهمیت ویژه ای دارد که خوشبختانه بسیاری از شرکت‌های تولیدکننده به این امر ورود کردند.

بابائی از توسعه آبزی پروری در دو تا سه دهه اخیر در کشور خبر داد و گفت: اگرچه تولید قزل آلا، میگو، ماهیان خاویاری و ماهیان زینتی در ابتدای انقلاب بسیار نامحدود بود اما خوشبختانه در سال های اخیر رشد چشمگیری داشته است که از این رو تامین نهاده های مورد نیاز غذای زنده اهمیت ویژه ای دارد.

این مقام مسئول ادامه داد: اگرچه در دو تا سه سال اخیر، هیچ شرکتی در زمینه تولید جلبک کار نمی کرد اما هم اکنون چند شرکت در زمینه تولید جلبک وارد شده است چرا که با توجه به هدف گذاری تولید 200 هزارتن ماهی در قفس در دریای شمال و جنوب کشور، تولید غذای زنده اهمیت ویژه ای دارد.

وی  متوسط سرانه  مصرف آبزیان در دنیا  را 20 کیلوگرم اعلام کرد و افزود: متوسط سرانه مصرف در ایران به 10 کیلوگرم در سال می‌رسد که با وجود ارزش غذایی بالای آبزیان، برگزاری همایش های مختلف می تواند تاثیر بسزایی در افزایش مصرف داشته باشد.
ضرورت تولید غذای زنده آبزیان در کشور

حاجی زاده دبیر علمی همایش در پایان با اشاره به اینکه تولید غذای زنده از دیرباز مورد توجه بوده است،اظهار کرد: با توجه به آنه تمامی آبزیان در مراحل رشد اولیه از جلبک ها و آرتمیا تغذیه می کنند،از این رو توجه به این صنعت امری ضروری است.

وی از توسعه پرورش میگو و ماهیان خاویاری در سال ها اخیر خبر داد و گفت: با وجود آنکه میگو و ماهیان خاویاری در مراحل اولیه رشد نیاز به غذای زنده دارد،از این رو انتظار می رود که بسیاری از شرکت های تولید کننده در داخل به این سمت و سو روند.

به گفته حاجی زاده تولید برخی گونه های زنده از جمله آرتمیا، جلبک ها، کرم سفید،کرم خاکی، روتیفر وغیره به عنوان غذای اصلی آبزیان  در داخل امری ضروری است.

این مقام مسئول در پایان تصریح کرد: اقتصاد تولید غذاهای زنده،روش های تکثیر و پرورش غذاهای زنده، اکولوژی و بیولوژی غذاهای زنده، نقش غنی سازی غذاهای زنده از جمله آرتمیا و کاربرد غذاهای زنده در تغذیه و افزایش سیستم ایمنی آبزیان از جمله محورهای این همایش به شمار می رود.

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: مصرف ماهی پول نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۸۳۱۵۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امنیت انرژی ایران در گرو استفاده صحیح مصرف کنندگان گاز

روح اله کهن هوش نژاد کارشناس انرژی در گفت و گو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه در یک تعریف ساده، به توانایی یک کشور برای تأمین تقاضای انرژی فعلی و آتی و همچنین تاب‌آوری در مقابل هرگونه اختلال در عرضه، امنیت انرژی گفته می‌شود، گفت: امنیت انرژی ایران با معضلی به نام ناترازی انرژی روبروست. بر اساس آمارهای رسمی، مهمترین ناترازی در حوزه گاز طبیعی است که حداقل ۷۰ درصد ترکیب منابع تأمین‌کننده انرژی کشور را تشکیل می‌دهد. در میان بخش‌های مختلف، دو بخش خانگی و صنعت هر کدام با حدود ۸۰ درصد، بالاترین وابستگی را به گاز طبیعی دارند. ناترازی گاز مخصوص زمستان نبوده و در سال گذشته حتی در تابستان نیز شاهد ناترازی بودیم. چنانچه متوسط ناترازی تابستان و زمستان را در نظر بگیریم، تولید باید ۱۰۷۵ میلیون مترمکعب در روز برسد که در حال حاضر حدود ۸۰۰ میلیون مترمکعب در روز است.

وی ادامه داد: نتیجه این مسأله افزایش مصرف سوخت مایع شامل گازوئیل و عمدتاً مازوت در صنایع بوده است. این در حالیست که تقاضا روبه فزونی بوده اما تولید به دلیل میدان پارس جنوبی به عنوان بزرگترین تأمین‌کننده انرژی هیدروکربنی عدم سرمایه‌گذاری و در دسترس نبودن فناوری‌های جدید به دلیل تحریم‌ها، روند نزولی داشته و به سختی می‌تواند حتی وضع موجود را حفظ کند.

به گفته این کارشناس انرژی چنانچه روند فعلی ادامه یابد و گاز همه بخش‌ها تأمین گردد و از صادرات صرف نظر شود، حداکثر تا افق ۱۴۱۰ نیازمند واردات گاز از جمله در قالب LNG خواهیم بود.

این کارشناس انرژی با اشاره به اینکه دلایل دچار شدن به این ناترازی تحلیل‌های زیادی توسط صاحب‌نظران ارائه شده است خاطر نشان کرد: یکی از مهمترین دلایل را می‌توان فقدان حکمرانی یکپارچه انرژی دانست که علیرغم گذشت بیش از ۲۰ سال از تشکیل شورای عالی انرژی، ایجاد مجتمع‌های متعدد پتروشیمی با خوراک گاز و گازرسانی به اقصی نقاط کشور بدون آینده‌پژوهی نسبت به توان تولید آتی اشاره نمود. متقابلاً راهکارهایی برای درمان ناکارآمدی‌های موجود ارائه شده که به نظر می‌رسد در دسترس تر ین راهکار، افزایش بهره‌وری است.

هوش نژاد خاطر نشان کرد: مشکل پایین بودن بهره‌وری در تمامی بخش‌های به وضوح مشاهده می‌شود به گونه‌ای که بر اساس آمارهای وزارت نفت در سال ۱۴۰۰، چنانچه گاز مصرفی کشور را بر اساس ارزش حرارتی به معادل بشکه نفت خام تبدیل کنیم به حدود ۵ میلیون بشکه نفت در روز می‌رسیم که تقریباً ۱۵ درصد آن در مراحل مختلف تولید و عرضه تلف می‌شود که شامل اتلاف در شبکه برق که عمدتاً نیروگاه‌های گازی هستند و سوزاندن گاز مشعل می‌شود.

وی ادامه داد: شدت مصرف انرژی در ایران نیز بالا بوده و با مقایسه آمارهای جهانی به این نتیجه می‌رسیم چنانچه بخواهیم با همین سطح رفاه و تولید ناخالص ملی به متوسط جهانی شدت مصرف انرژی برسیم، حداقل باید ۳۰ درصد از مصرف گاز را کم کنیم که تقریباً ۱.۵ میلیون بشکه در روز (بیش از صادرات فعلی نفت) می‌شود که بسیار قابل توجه است. راهکارهای بهینه‌سازی انرژی را در یک تقسیم‌بندی کلی به راهکارهای قیمتی و غیر قیمتی تقسیم نمود.

به گفته این کارشناس انرژی تجربه راهکارهای قیمتی (افزایش قیمت و شوک و درمانی و امثالهم) در ایران ناکارآمد بوده و منجر به تشدید تورم و نارضایتی‌های اجتماعی شده است. به همین دلیل باید به سراغ راهکارهای غیر قیمتی برویم. یکی از مهمترین راهکارهای غیر قیمتی، اجرای پروژه‌های بهینه‌سازی انرژی و تأمین مالی این پروژه‌ها از طریق هدایت یارانه‌های دولتی به سمت این پروژه‌هاست که ممکن است در حال حاضر اقتصادی نباشند. این راه حل در دنیا تجربه شده و نتایج آن برای همگان آشکار شده است. در این زمینه خلأ قانونی وجود نداشته و طرح‌های مختلفی در داخل کشور وجود دارد لکن دولت‌ها هنوز از عهده اجرایی کردن آن بر نیامده‌اند.

کد خبر 6096837 فاطمه صفری دهکردی

دیگر خبرها

  • حقایق مهم در مورد مصرف ویتامینها و مکمل ها که نمی دانید
  • این ویتامین‌ها را بخورید و لاغر بمانید
  • پخت یک غذا با بادمجان و سبزیجات توسط زوج مسن غارنشین افغان (فیلم)
  • ببینید | تولید سوسیس و کالباس از گوشت ماهی بدون بو و با طعم مطبوع
  • غذای پزشکی تولید شد
  • از مصرف رب‌ گوجه کپک‌زده پرهیز شود
  • امنیت انرژی ایران در گرو استفاده صحیح مصرف کنندگان گاز
  • آذربایجان‌غربی رتبه نخست کشوری در تولید آرتمیا
  • مصرف کولر‌ها در ایران معادل مصرف برق یک کشور ۱۲۰ میلیون نفری است
  • سوسیس و کالباس با گوشت ماهی هم به بازار آمد