Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما؛­ محمد شریعتمداری در حاشیه مراسم رونمایی از منظومه سامانه‌های تجارت ایران که امروز در نمایشگاه بین المللی برگزار شد، در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوالی درباره کامیون داران بیان کرد: ­­این مساله از ابتدای امسال با انجمن‌های تخصصی بررسی شد چراکه یکی از نیازمندی های مجموعه کامیون داران،­ استفاده از ظرفیت های تولید داخل لاستیک های سنگین است که در شش ماهه نخست­­ امسال بیش از ۵۲۰ هزار حلقه لاستیک تولید و از طریق شبکه مورد نظر توزیع شده است همچنین مابقی نیاز کامیون داران در شبکه منظمی با هماهنگی سازمان راهداری در اختیار مراکز مختلف توزیع لاستیک قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با بیان اینکه میزان تامین لاستیک برای کامیون داران با توجه به تغییر سیاست‌های ارزی به اندازه کافی نبوده است افزود: گشایش اعتبار اسنادی برای برخی از واردکنندگان اصلی کالا،­ با معطلی هایی در زمینه تامین ارز در سامانه اول همراه بود چرا که پیش از این،​ لاستیک در گروه یک قرار داشت و نهایتاً به گروه دیگری منتقل شد اما این روند تسهیل خواهد شد.
وی گفت:­ قبلا بخشی از واردات لاستیک به صورت غیر تجاری از سوی کامیونداران تعاونی مرزنشینان و غیره صورت گرفته و به صورت کالای همراه به کشور وارد می شد اما با توجه به نوسانات ارزی صرفه این گونه انتقال و واردات کم شد و میزان ارز مورد نیاز برای واردات را به بیش از دو برابر یعنی حدود ۷۰۰ میلیون دلار رساند در حالی که در گذشته حدود ۳۰۰ میلیون دلار ارز برای واردات لاستیک اختصاص پیدا می کرد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: با وجود حدود ۱۲۰ هزار حلقه لاستیک در شبکه توزیع موجود در گمرکات و کالای متروکه سازمان جمع آوری اموال تملیکی و با همکاری دستگاه‌های متولی این میزان نیز در اختیار شبکه توزیعی قرار گرفته و امیدواریم با حداقل مشکل این فرآیند تسهیل شود.
وی همچنین درباره سامانه‌های تجاری و رونمایی شده گفت: منظومه‌های تجارت ایران که زیرسامانه های مختلفی دارد و امروز رونمایی شد تنها راه ایجاد شفافیت در این زمینه است، امیدواریم که در زمینه‌های مختلف ثبت سفارش کالا و شناسایی اهلیت تاجر و دیگر مراحل واردات کالا بتوانیم از طریق این سامانه ها به توفیقات مناسبی دست پیدا کنیم.
وی با بیان اینکه راه اندازی این سامانه های آنلاین در راستای توسعه دولت الکترونیک و ایجاد شفافیت در فرایند واردات کالا از ثبت سفارش تا رسیدن به دست مصرف کنندگان است که می‌تواند با فساد و رانت مقابله کند، افزود: امیدوارم در ادامه علاوه بر ۱۵ سامانه که امروز الکترونیکی به یکدیگر متصل شدند و علاوه بر ۴۰ سازمان که به صورت سیستماتیک با سامانه جامع تجارت در ارتباط هستند و تبادل اطلاعات می‌کنند روز به روز گسترش پیدا کند و هر روز شاهد شفافیت بیشتر باشیم.
وزیر صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: سامانه ضوابط تجاری یکی از سامانه هایی است که هم اکنون زیر بار رفته و اواخر ماه جاری به صورت کامل مورد بهره برداری و استفاده قرار خواهد گرفت، در حالی که در گذشته از رانت عدم وجود اطلاعات آن گاها سوء استفاده می‌شد. اما اکنون اطلاعات، ضوابط و مقررات مورد نیاز در این زمینه به صورت آنلاین و برخط در دسترس همگان خواهد بود و همه تاجران و نهادهای دیگر می‌توانند به این اطلاعات بصورت یکسان دسترسی داشته باشند. از سوی دیگر نیز سامانه ثبت سفارش به صورت الکترونیک و بدون نیاز به حضور واردکنندگان و صادرکنندگان قابل ارائه خدمات به همه است که باعث کاهش رفت و آمد و تسهیل تجارت می شود.

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

کلیدواژه: تخصیص ماهانه دلار واردات لاستیک کامیون شریعتمداری توزیع

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iribnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری صدا و سیما» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۸۳۲۴۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ماجرای اعتراض طلافروشان چیست؟

نادر بذرافشان رئیس اتحادیه سازندگان و فروشندگان طلا و جواهر تهران در گفت و گو با خبرنگار مهر، در مورد علت اعتراض طلافروشان اظهار کرد: سامانه جامع تجارت از قبل فعال بود اما در مورد عملکرد آن ابهاماتی برای صنف طلا وجود داشت که زمستان پارسال مقرر شد ثبت اطلاعات و سرمایه در سامانه جامع تجارت تا ۳ ماه به تعویق بیفتد تا اگر نیاز به اصلاح بود این اصلاحات صورت گیرد. در این زمینه جلسات متعددی با مسوولین ذی ربط برای حل مشکلات داشتیم اما دولت هیچ گونه اقدامی برای رفع مشکلات صنعت ما نکرد. بر همین اساس هم فعالان صنف طلا اعتراضاتی نسبت به این موضوع داشتند.

وی افزود: فعالان صنف و صنعت طلا نسبت به ثبت سرمایه، امنیت سامانه و صدور فاکتورها اعتراض دارند زیرا در آخرین جلسه ای که در وزارت کشور داشتیم قرار بود سامانه جامع تجارت و سامانه امور مودیان به صورت یکپارچه در یک سامانه فعالیت کنند و ثبت فاکتور انجام دهند اما در این ۳ ماه هیچ اتفاقی نیفتاد و مسوولین هم اعلام کردند که به طور کلی امکان تجمیع وجود ندارد.

بذرافشان تصریح کرد: این در حالیست که با وضع فعلی برای فعالان صنف و صنعت طلا سردرگمی به وجود آمده است؛ به عنوان نمونه ثبت فاکتورهای الکترونیکی در سامانه امور مودیان به صورت ریال و در سامانه جامع تجارت به صورت وزن است. همچنین در سامانه امور مودیان ثبتکارت ملی الزامی نیست اما در سامانه جامع تجارت ثبت کد ملی الزامی است.

وی ادامه داد: از سویی دیگر فعالان صنف طلا نگران هستند که در آینده بحث مالیات بر عایدی سرمایه مشمول آنها هم بشود.

رئیس اتحادیه سازندگان و فروشندگان طلا و جواهر تهران تاکید کرد: فعالان این بخش نسبت به شفاف سازی مشکلی ندارند و همکاری های لازم را هم انجام می دهند اما تعدد این سامانه ها و ناهماهنگی نهادها در مورد رفع این مشکل موجب اعتراض فعالان صنف و صنعت طلا و جواهر شده است.

وی یادآور شد: جلساتی با حضور نمایندگان استانداری، بسیج اصناف، اتاق اصناف و وزارت صمت داشتیم اما اعلام کردند که قانون باید اجرا شود؛ اما لازم است مسوولین نسبت به اصلاح این رویه اقدام کنند زیرا امسال سال جهش تولید با مشارکت مردم است اما صنعت طلا که پارسال هم مشکلات زیادی داشت از ابتدای امسال دچار بحران شدیدی شده و ممکن است شرایط مالی تولیدکنندگان طلا بحرانی شود.

بذرافشان گفت: ۵۰۰ هزار نفر در صنعت طلا مشغول به کار هستند و ۷۰ هزار نفر فعال صنفی داریم. ما ۳ ماه پیش به فعالان امید دادیم که این ماجرا را پی گیری می کنیم و پی گیری ها را انجام دادیم ولی خروجی نداشت.

وی یادآور شد: بازار راکد است و خریداری نیست و با اجرای این دست از قوانین، اعتراض پیش می آید. فعالان صنف و صنعت طلا از دیروز واحدهای خود را تعطیل و نیمه تعطیل کردند.

کد خبر 6092347 سمیه رسولی

دیگر خبرها

  • عکس | اطلاعیه جدید سامانه تجارت
  • چالش تازه طلا فروشان با ثبت اطلاعات
  • دلیل اعتراض طلافروشان چیست؟
  • سامانه جامع تجارت: تامین ارز ۲۰ روزه شد
  • اطلاعیه جدید سامانه تجارت/ تامین ارز ۲۰ روزه شد
  • افزایش ۱۷ درصدی درآمدگمرکات مازندران از تجارت خارجی
  • افزایش ۱۷ درصدی درآمد گمرکات مازندران از تجارت خارجی
  • علت اعتراض طلافروشان چیست؟
  • ماجرای اعتراض طلافروشان چیست؟
  • طلافروشان ماهانه ۸۰۰ هزار تومان مالیات دادند