Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری برنا از کرمان؛ دکتر رستم یزدانی در این خصوص افزود: کار اصلی دستگاه تنفسی تامین اکسیژن و دفع گاز دی اکسید کربن است و علاوه برآن تصفیه خون کار مهمی دیگری است که انجام می دهد.

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان و فوق تخصص ریه، آسم و آلرژی تصریح کرد: این تصفیه خون می تواند از مواد شیمیایی باشد و می تواند حاوی تصفیه موادی باشد که به صورت غیر معمول در داخل جریان خون ایجاد می شود چه موادی که به صورت خارجی وارد جریان خون سیستماتیک شوند و چه به صورت غیر معمول خودشان در جریان سیستمیک بوجود می آیند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گفته وی هر گاه یکی از این مواد خارجی در سیستم مویرگی تنفسی ما گیر کند آمبولی اتفاق افتاده است.

وی ادامه داد: شایع ترین نوع آمبولی که بوجود می آید و ما بیشتر در مورد آن می شنویم گیر افتادن لخته های خون در داخل سیستم مویرگی و سیستم عروقی ریه هاست.

وی افزود: آمبولی چربی نیز داریم که به هر دلیلی چربی وارد جریان خون می شود و یا در جریان خون بوجود می آید مثلا کسانی که اعمال جراحی مانند عمل زیبایی کم کردن بافت چربی شکم انجام می دهند و یا وقتی که ضربه به بافت ها و یا ارگان هایی که حاوی چربی زیاد هستند وارد می شود باعث می شود چربی وارد جریان خون سیستمیک شود و در نتیجه فرد دچار آمبولی چربی می شود.

این عضو هیات علمی دانشگاه در مورد دلایل ایجاد آمبولی گفت: سه عامل وجود دارد که ممکن است فرد را مستعد ایجاد لخته در داخل مجاری عروقی به خصوص وریدهای اندام تحتانی کند و یا اینکه آسیبی به داخل وریدها بوجود آید که یکنواختی جدار وریدها از بین برود.

وی گفت: یکی از این عوامل، انجام اعمال جراحی بویژه افرادی که عمل جراحی لگن انجام می دهند، کسانی که عمل جراحی مفصل زانو و یا مفصل لگن انجام می دهند و کسانی که سزارین می شوند که در این جراحی ها میزان ابتلای وریدهای اندام برای ایجاد لخته در اندام تحتانی بیشتر است.

وی اضافه کرد: عامل دیگر این است که به هر دلیلی جریان خون در داخل وریدها کم می شود مثلا افراد مسنی که کمتر راه می روند، کسانی که اعمال جراحی انجام می دهند و به هر دلیلی بی حرکت می شوند، کسانی که تصادف می کنند و آسیب به ستون فقراتشان بوجود می آید و بی حرکتی دارند، کسانی که مبتلا به بیماری های مزمن ریوی هستند، کسانی که مبتلا به بیماری های قلبی هستند، کسانی که به دلیلی میزان فعالیتشان کم می شود، مقداری برگشت پذیری عروق و برگشت پذیری خونی که در داخل وریدها وجود دارد به سمت قلب کمتر و سرعت جریان خون کمتر می شود بنابراین شانس ایجاد لخته بیشتر می شود.

وی گفت: در سومین عامل فرد به دلیل دیگری مستعد ایجاد لخته در داخل خون سیستمیک می شود گاهی اوقات مصرف برخی داروها بویژه داروهایی که حاوی استروژن هستند باعث ایجاد لخته خون می شود.

وی ادامه داد: گاهی اوقات اختلالات مادرزادی که به صورت ارثی وجود دارد، فرد را مستعد ترومبوز یا لخته در بدنش  می کند و به طور کلی موادی که باعث جلوگیری از ایجاد لخته می شود در بدن این فرد کمتر است.

وی افزود: کمبود برخی از ویتامین ها مانند ویتامین ب 12 ممکن است فرد را مستعد ایجاد لخته کند.

دکتر یزدانی گفت: یکی از بیماری هایی که خیلی زیاد فرد را مستعد می کند که لخته بوجود آید انواع بدخیمی هاست. بدخیمی ها علاوه بر اینکه میزان فعالیت فرد را کم کند با توجه به اینکه ترشحاتی که سلول های بدخیم دارند فرد مستعد به این می کند که لخته در داخل بدنش ایجاد شود.

این عضو هیات علمی دانشگاه در مورد علائم و نشانه های آمبولی ریه گفت: بسته به اندازه لخته خونی که وارد جریان خون ریوی ما می شود علائم آمبولی ریه می تواند متفاوت باشد.

وی افزود: گاهی اوقات ممکن است آمبولی بدون علامت باشد و ممکن است مراجعه و درمان هم نداشته باشد.

وی ادامه داد: اگر اندازه لخته کوچک باشد در عروق محیطی گیر می کند و باعث درد قفسه سینه التهاب پرده دور ریه ها می شود .

دکتر یزدانی گفت: بعضی وقت ها آنفارکتوس اتفاق می افتد و فرد ممکن است دچار خلط خونی و یا تنگی نفس شود اما اگر اندازه لخته خیلی بزرگ باشد یا اینکه از قبل بیمار مبتلا به بیماری های قلبی ریوی زمینه ای باشد، علائم آمبولی ریوی ممکن است بسیار متفاوت باشد. 

وی افزود: یک فرد سالم برای اینکه دچار سنکوپ و کاهش خون رسانی به بافت های حیاتی به دلیل آمبولی ریه شود باید 50 تا 60 درصد مجرا و قطر شریان های ریوی بسته شود، اما فرد که مبتلا به بیماری زمبنه ای قلبی ریوی است با میزان بسیار کمتری از بسته شدن این بستر عروقی ممکن است دچار سنکوپ و عوارض خطرناک آمبولی ریه شود.

وی اضافه کرد: یکی از علائم  فرد مشکوک به آمبولی ریه علائم و نشانه های ایجاد لخته در اندام هاست که یکی از آن می تواند تورم و قرمزی اندام تحتانی و درد در اندام تحتانی باشد.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: آلرژی درمان عضو هیات علمی دانشگاه قلب هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۸۳۳۶۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تقریباً ۱۵ درصد زوجین در بردسکن مشکل ناباروری دارند

ایسنا/خراسان رضوی رئیس بیمارستان ولی‌عصر(عج) شهرستان بردسکن گفت: تقریباً ۱۵ درصد زوجین در بردسکن با مشکل ناباروری دست و پنجه نرم می‌کنند.

جمشید رحیمی در گفت و گو با ایسنا با گرامیداشت هفته سلامت به وضعیت ناباروری در مردان اشاره کرد و افزود: تشکیل زندگی مشترک شیرین است اما خانواده هنگامی تکمیل‌تر می‌شود که کودکشان را در آغوش گیرند.

وی با بیان اینکه تقریباً ۱۵ درصد زوجین در بردسکن با مشکل ناباروری دست و پنجه نرم می‌کنند، دلایل ناباروری در مردان را متفاوت دانست و تصریح کرد: یکی از موارد مهم و قابل درمان کریپتوارکیدیسم یا نهان بیضگی است.

رئیس بیمارستان ولی‌عصر (عج) شهرستان بردسکن اذعان کرد: در دوران جنینی بیضه‌ها داخل شکم قرار دارند و به‌تدریج قبل از تولد به سمت پایین حرکت کرده و داخل کیسه بیضه جای می‌گیرند.

وی با اشاره به اینکه حدود ۳ درصد موارد بیضه‌ها داخل شکم می‌مانند و یا در مسیر مهاجرت‌ گیر کرده و به کیسه بیضه نمی‌رسد و بیضه نزول نکرده، گفت: علاوه بر اینکه قدرت باروری پیدا نمی‌کند و به بلوغ نمی‌رسد در سنین میانسالی سرطانی شده و می‌تواند باعث مرگ فرد شود.

رحیمی افزود: اگر یک بیضه نزول کرده باشد فرد مشکل فرزندآوری ندارد ولی خطر سرطان برای بیضه دیگر وجود دارد. با معاینه توسط خود فرد و والدین و یا پزشک و مشاهده خالی بودن یک یا هر دو کیسه بیضه به این بیماری مشکوک شده و با سونوگرافی به تشخیص قطعی می‌رسیم.

وی با اشاره به اینکه سالانه ۶ کودک در بردسکن به جمع نهان بیضگان بردسکنی اضافه می‌شود، افزود: بهترین سن تشخیص قبل از ورود به دبستان است.

رئیس بیمارستان ولی‌عصر (عج) شهرستان بردسکن یکی از اهداف وزارت بهداشت را از معاینه دانش‌آموزان در مراکز بهداشتی درمانی توسط پزشک کشف همین بیماری دانست.

وی گفت: متأسفانه اکثر والدین حتی فرزند را به مرکز جامع سلامت نمی‌آورند و فرم مربوطه را به منشی پزشک داده و عجله دارند که سریع مهر زده شود و فرم را به مدرسه تحویل دهند.

رحیمی خاطرنشان کرد: در سال ۹۷ تعدادی از دانش آموزان پسر را در گروه ۶ تا ۱۸ سال معاینه کردم و ۷ مورد کشف شد. این افراد درمان شدند ولی بعضی از آنها فقط از خطر سرطان جستند ولی تا آخر عمر فرزندی نخواهند داشت.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • به تعویق افتادن زمان برگزاری ویژه برنامه صعود سراسری به ارتفاعات بازی دراز
  • اقتصاد مقاومتی با اتکا به تولید داخل محقق می‌شود
  • پزشکان می‌گویند آسانسورسواری عمر را کوتاه می‌کند؛ جایگزین استفاده از راه‌پله!
  • شایع ترین نوع سرطان در استان
  • تقریباً ۱۵ درصد زوجین در بردسکن مشکل ناباروری دارند
  • علت چرخش مچ پا چیست؟
  • آستر نازکی که داخل روده قرار می‌گیرد؛ روش جدید برای کاهش وزن و درمان دیابت نوع ۲
  • تمرینات ورزشی برای مچ پا
  • تصاویر به کمین افتادن یک کاروان ارتش اسرائیل توسط حزب‌الله | ویدئو
  • حمایت استاندارد ایلام از رشد تولید در استان