Web Analytics Made Easy - Statcounter

هنوز آثار اعتراض و اختلاف ناشی از نتایج انتخابات پارلمانی عراق بر پیکره سیاسی اقلیم کردستان خودنمایی می‌کند که انتخابات پارلمانی محلی نیز از راه رسید و احزاب سیاسی این منطقه بار دیگر خود را به آزمون اعتماد مردمی سپرده اند. ۰۷ مهر ۱۳۹۷ - ۱۵:۴۳ بین الملل آسیای غربی نظرات

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، انتخابات پارلمانی محلی اقلیم کردستان عراق فردا یکشنبه 30 سپتامبر برگزار می‌شود، انتخاباتی که در آن 29 حزب و جریان سیاسی برای کسب 111 کرسی پارلمان رقابت می کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

انتخابات پنجمین دوره پارلمان محلی اقلیم کردستان هنوز تحت تاثیر نتایج انتخابات برگزار شده پارلمان عراق است که در آن دو حزب حاکم دموکرات کردستان و اتحادیه میهنی از سوی جریان‌های منتقد به تقلب سازماندهی شده و مصادره آرای آنها متهم شده‌اند، اما مهمترین نکته در این دوره از انتخابات محلی به افزایش تنش میان دو حزب حاکم برمیگردد. ائتلاف شکننده حزب دموکرات کردستان و اتحادیه میهنی در حکومت محلی نتوانسته است مانع از تشدید حملات لفظی مسئولان ارشد آنها علیه یکدیگر شود، این اختلافات با معرفی دو کاندید ریاست جمهوری عراق خودنمایی کرده و پیش بینی می‌شود با اعلام نتایج انتخابات محلی هم افزایش یابد.

پیش‌بینی میشود دو حزب حاکم دموکرات کردستان و اتحادیه میهنی در این انتخابات حائز اکثریت آراء شوند. اتحادیه میهنی کردستان دارای 18 کرسی در پارلمان محلی است و با کمپین انتخاباتی و شعارهای اقتصادی – معیشتی که برگزیده بود تلاش می کند در انتخابات پنجمین دوره پارلمان محلی به شمار 26 کرسی دست یابد. از سوی دیگر، حزب دموکرات کردستان سخت در تلاش است شمار کرسی های خود را به بیش از 40 کرسی افزایش دهد. چنین وضعیتی نشان از آن دارد که اقلیم کردستان همچنان در خط دو قطبی بودن گام نهاده و برنامه های دیگر احزاب با هدف رسیدن به حاکمیت ممکن است در آینده ای نزدیک قابل تحقق نباشد. سه استان اربیل، سلیمانیه و دهوک که در ادبیات سیاسی عراق پس از صدام به اقلیم کردستان شهرت یافته است سالهاست به مناطق تحت حاکمیت دو حزب یاد شده تقسیم شده است، مناطق اربیل و دهوک تحت حاکمیت بارزانی به زنگ زرد و سلیمانیه و مناطق گرمیان و حلبچه نیز تحت حاکمیت اتحادیه میهنی به رنگ سبز شهرت یافته است، احزاب اسلامی و جنبش تغییر نیز سالهاست در پی تغییر چنین وضعیتی هستند که تاکنون موفقیتی نداشته اند.

نگاهی به تبلیغات انتخاباتی اقلیم کردستان عراق به وضوح بیانگر اختلافات حکام این منطقه است، قباد طالبانی فرزند جلال طالبانی دبیرکل فقید اتحادیه میهنی که از این حزب معاونت نخست وزیر حکومت محلی را عهده دار است بارها در مدت اخیر به تلاش های بارزانی ها جهت کسب اکثریت پارلمانی و به حاشیه راندن این حزب سخن گفته است. نچیروان بارزانی هم در اجتماع هواداران حزب دموکرات کردستان در اربیل به ائتلاف کنونی با اتحادیه میهنی اشاره کرد و گفت که ائتلاف شکننده چندان در حکمرانی مفید واقع نخواهد شد.

از سوی دیگر، لاهور شیخ جنگی از مسئولان ارشد امنیتی اتحادیه میهنی بارها در مدت اخیر حزب دموکرات کردستان را به تلاش برای انجام تقلب فراگیر و کسب اکثریت پارلمانی متهم کرده است، در جبهه مقابل نیز چنین اتهاماتی علیه اتحادیه ها به زبان رانده شده است.

مسئولان حزب دموکرات کردستان در تلاش هستند با کسب اکثریت پارلمانی و ائتلاف با احزاب به مراتب ضعیفتر ضمن به حاشیه راندن اتحادیه میهنی و منتقدانی همچون جنبش تغییر، حکمران واحد اقلیم کردستان باشد، امری که جغرافیای سیاسی اقلیم و تقسیم بندی های مورد اشاره مانعی در راه تحقق آن است و در صورت اصرار بارزانی ها می تواند به دو اداره ای گذشته منجر شود.

مخالفت های حزب بارزانی با کاندیداتوری برهم صالح در همین چارچوب قابل تفسیر است، حزب دموکرات کردستان در تلاش است با مشارکت جریانهای به مراتب ضعیفتر در کابینه آتی اقلیم مانع از به قدرت رسیدن احزاب رقیب شود. در چنین شرایطی عده ای معتقدند که انتخابات پیش روی محلی اقلیم کردستان به جای رفع مشکلات مردم ممکن است تقسیم بندی های گذشته را بار دیگر در اذهان مردم و در عرصه سیاسی این منطقه تداعی کند.

شاید مهمترین واقعیت  انتخابات محلی اقلیم کردستان عراق تفسیری است که احمد میره از فعالین رسانه‌ای اقلیم و سردبیر نشریه معروف lvinpress در این خصوص داشته است. وی اعلام کرده است: در اقلیم کردستان عراق همچون دیگر فعالیتهای عرصه سیاسی، انتخابات به عامل بیزاری مردم و از منظر آنان به میکانیزم دروغ و فریب تبدیل شده است. مردمان اقلیم خاطره خوبی از انتخابات و نتایج آن ندارند. نمی توان به برگزاری این پروسه امیدوار بود زیرا در گذشته موجبات بحران‌هایی را در اقلیم نیز فراهم کرده است.

کُردها پس از انتخابات پارلمانی عراق بر اتحاد سیاسی و احیای ائتلاف کردستانی در بغداد تاکید کردند اما این اتحاد نه تنها محقق نشد بلکه با معرفی دو کاندید ریاست جمهوری از سوی احزاب حاکم به افزایش تنش‌های سیاسی و بی‌اعتمادی داخلی نیز منجر شده است. اینک و در انتخابات محلی نیز پیش بینیها حکایت از دور تازه ای از اختلافات احزاب سیاسی اقلیم کردستان داشته و می توان گفت که نه حزب دموکرات کردستان به شروط احتمالی دیگر احزاب به ویژه اتحادیه میهنی در ترکیب کابینه آتی رضایت خواهد داد و نه دیگر احزاب هم زیاده خواهی های بارزانیها را پذیرا خواهند بود.

انتهای پیام/.

R36442/P36442/S8,90/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۸۳۳۹۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اتحادیه اروپا در هیچ حوزه سیاسی درست عمل نکرده است

اولریکه گرو، پروفسور و کارشناس مسائل سیاسی آلمانی معتقد است اتحادیه اروپا به دلیل مشکلات داخلی، شکست نهاد‌های دولتی، فقدان بحث داخلی و فقدان هویت مشترک در آستانه فروپاشی است. 

به گفته این کارشناس اتحادیه اروپا پاسخی به این معضلات ندارد و حتی به آن فکر هم نمی‌کند، علاوه بر این، وضعیت با شکل گیری یک نظم جهانی چند قطبی تشدید می‌شود. 

این متخصص آلمانی نگران وضعیت فعلی و این واقعیت است که اروپا قادر به ارائه برنامه مثبت همکاری با آفریقا نیست و خود را از روسیه و چین منزوی می‌کند. گرو اشاره می‌کند که اروپایی‌ها بیشتر و بیشتر «احساس می‌کنند که اروپا از جانب ایالات متحده اداره می‌شود»، و برای همین احساس درماندگی دارند.

گرو گفت: اتحادیه اروپا دیگر برای شهروندان رضایت بخش نیست. خشم شهروندان در حال افزایش است، احساسات علیه اتحادیه اروپا بسیار زیاد است. رسوایی واکسن فایزر، خانم فون در لاین و - بله هر چیزی! موضع اتحادیه اروپا در قبال اسرائیل و غزه... یعنی حتی توافق آتش بس هم نداریم! و خیلی چیز‌های دیگر. خیلی چیز‌ها در هاله‌ای از ابهام هستند.

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل اروپا و آمریکا

دیگر خبرها

  • بورل در تماس تلفنی با امیرعبداللهیان: اتحادیه اروپا خواهان تنش با ایران نیست
  • اتحادیه اروپا در هیچ حوزه سیاسی درست عمل نکرده است
  • سریال «ماه شرف خانم» در سیمای مرکز کردستان تولید می‌شود
  • (ویدیو) تصادف هولناک مترو با اتوبوس؛ بیش از ۵۰ نفر زخمی شدند
  • ۱۰۰نفر از منتخبان مجلس دوازدهم خواهان تشکیل فراکسیون اکثریت
  • چاپ سوم «سیطره» در نمایشگاه کتاب عرضه می‌شود
  • معلمان جایگاه مهمی در آگاهی جامعه دارند
  • مردم کردستان برای حل اختلاف به صلح‌یاران مراجعه می‌کنند
  • تحقیقات اتحادیه اروپا از متا بر سر کنترل اطلاعات غلط
  • تولید میدان گازی بزرگ عراق پس از حمله پهپادی متوقف شد