Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-05-06@16:22:45 GMT

بهانه تازه آمریکا برای تحریم چین

تاریخ انتشار: ۷ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۸۳۹۵۴۳

به گزارش ایرنا، روزنامه مورنینگ پست هنگ کنگ روز شنبه نوشت در جریان بررسی این مساله در کنگره آمریکا، از نمایندگان این کشور خواسته شده است ارسال تجهیزات نظارتی و فناوری‌های اطلاعاتی و امنیتی ذی ربط به چین را تحریم کنند.

آمریکا در هفته‌های اخیر بار‌ها اعلام کرده است فشار چین بر ملیت اویغور افزایش یافته و نزدیک به یک میلیون نفر از اعضای این قومیت در شمال غرب چین بازداشت شده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گروهی از مسئولان تحقیقاتی آمریکا در گزارش خود به کنگره تاکید کرده اند باید راهبرد‌های مختلف و تحریم‌هایی را علیه پکن در نظر گرفت تا به این شرایط اسفناک پایان دهد.

یکی از طرح‌های ارایه شده در مجلس نمایندگان آمریکا این است یک کمیته حقیقت یاب به سین کیانگ اعزام و فروش تجهیزات نظارتی و جاسوسی به چین متوقف گردد.

اما وزارت خارجه چین این اظهارات و گزارش‌ها را مصداق مداخله در امور داخلی چین دانسته و به گروه‌های ذی ربط و کنگره هشدار داده است این روند را متوقف کنند.

سخنگوی وزارت خارجه چین در واکنش به اظهارات ذی ربط از سوی مقام‌های آمریکایی «مدعی بازداشت صد‌ها هزار نفر از مسلمانان» منطقه 'سی کیانگ' توسط چین، واشنگتن را از دخالت در امور داخلی پکن برحذر داشت.

'لورا استون' دستیار معاون اداره آسیای شرقی و اقیانوس آرام وزارت امور خارجه آمریکا هم پیشتر مدعی شده بود چین هزاران تن از مسلمانان منطقه 'سین کیانگ' در شرق این کشور را بازداشت کرده است.

سخنگوی چین در واکنش به اظهارات مقام‌های آمریکایی اعلام کرد همه می‌دانند مردم سین کیانگ از «زندگی و کار خود رضایت دارند» و از «زندگی صلح آمیز و پیشرفته» لذت می‌برند.

'هوا، چون اینگ' افزود: ما امیدواریم آمریکا و همچنین دیگران بتوانند به طور عینی وضعیت چین را ببینند و از «دخالت در امور داخلی چین» و یا انتشار اخبار نادرست در مورد آن خودداری کنند.

'لورا استون' دستیار معاون اداره آسیای شرقی و اقیانوس آرام وزارت امور خارجه آمریکا در پکن در جمع خبرنگاران گفته بود که بازداشت‌های گسترده در استان سین کیانگ «تصویر نگران کننده ای» به وجود آورده است در این زمینه از مقامات چینی می‌خواهیم «نظامی شفاف‌تر و پاسخگوتر» داشته باشند.

وی اظهار کرد ما از تلاش مقامات چین برای «تضعیف حقوق مشروع ایغور‌ها و دیگر مسلمانان» در سین کیانگ نگرانیم ما همچنین از ادامه وضع موجود نگران هستیم و خواستار «اعمال قانون و شفاف سازی» در بازداشت شهروندان این کشور هستیم.

این مقام وزارت امور خارجه آمریکا افزود: به دلیل عدم دسترسی به اطلاعات درست نمی‌توانیم آمار درستی از تعداد بازداشت شدگان ارایه کنیم، اما می‌دانیم حداقل ده‌ها هزار تن از مسلمانان این منطقه بازداشت شده اند.

'سین‌کیانگ' یا 'شین‌جیانگ' نام ناحیه خودمختار بزرگی با مرکزیت 'ارومچی' در شمال غرب جمهوری خلق چین است این ناحیه پیش از این، ترکستان چین یا ترکستان شرقی نام داشت.

مسلمانان اویغور ساکنان اصلی این منطقه هستند.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۸۳۹۵۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کره شمالی: هیات‌های جدید ناظر بر تحریم‌ها، محکوم به شکست هستند

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از آناتولی، کیم سونگ، سفیر کره شمالی در سازمان ملل متحد، در بیانیه‌ای درخواست مشترک کره جنوبی، ژاپن، آمریکا و ۴۷ کشور دیگر مبنی بر ارزیابی «عینی و مستقل» تحریم‌های اعمال‌شده علیه پیونگ‌یانگ را قویاً محکوم کرد.

حکم هیات ناظر بر تحریم‌ها علیه کره شمالی ماه گذشته پس از وتوی درخواست تمدید ماموریت توسط روسیه، منقضی شد. در پی این وتو، واشنگتن اعلام کرد که در تلاش است تا با همکاری سئول، برای جایگزین کردن هیات ناظر که هم‌اکنون منحل شده است، روش‌هایی «خلاقانه» حتی «خارج از ساختار سازمان ملل» پیدا کند.

کیم سونگ در بیانیه‌ای که خبرگزاری مرکزی کره شمالی آن را منتشر کرده است، اعلام کرد: نیروهای دشمن احتمالاً دومین و سومین هیات ناظر را در آینده تشکیل دهند اما با گذشت زمان مشخص می‌شود که تمام این تلاش‌ها خودزنی است.

وی افزود: این هیات ابزاری در دست آمریکا و کشورهای غربی برای سرکوب حق موجودیت حکومتی مستقل است. در صورتی که آمریکا و حامیانش به‌جای عبرت گرفتن از اتفاق اخیر (وتوی روسیه)، همواره به دنبال اتخاذ سیاست‌های خصمانه منسوخ علیه کره شمالی باشند، آنگاه با شکستی راهبردی و مصیبت‌وار مواجه خواهند شد.

کد خبر 6097133

دیگر خبرها

  • بازداشت جاسوس‌های وابسته به آمریکا و رژیم صهیونیستی در یمن
  • طالبان بازداشت دانشجویان در آمریکا محکوم کرد
  • افزایش آمار بازداشت معترضان در دانشگاه‌های آمریکا
  • طالبان: بازداشت دانشجویان در آمریکا سرکوب دموکراسی است
  • کره شمالی: هیات‌های جدید ناظر بر تحریم‌ها، محکوم به شکست هستند
  • ادامه اعتراضات در دانشگاه‌های آمریکا؛ بازداشت ۲۵ نفر در دانشگاه ویرجینیا
  • چند دانشجو در آمریکا بازداشت شده‌اند؟
  • بازداشت بیش از ۲۳۰۰ دانشجوی حامی فلسطین در آمریکا
  • واکنش روسیه به بازداشت گسترده دانشجویان در آمریکا
  • تحریم‌های جدید انگلیس علیه شهرک‌نشینان صهیونیست