Web Analytics Made Easy - Statcounter

سنندج - ایرنا - مدیرعامل و رئیس هیات مدیره شرکت‌ شهرک‌های کشاورزی گفت: 150 هزار هکتار اراضی در کشور برای احداث و ایجاد شهرک های کشاورزی شناسایی و استعداد یابی شده است.

علی اشرف منصوری روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در 32 استان کشور برای اجرای شهرک های کشاورزی برنامه استعداد یابی انجام شده که 150 هزار هکتار از عرصه های نیز برای اجرا و توسعه این طرح شناسایی شده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: این شرکت مادر تخصصی هم اکنون بدنبال به مسایل بعدی از جمله تامین آب، تعیین حریم ها اراضی و اخذ مجوزهای لازم از دستگاه های دیگر از جمله وزارت نیرو و سازمان حفاظت محیط زیست است.
منصوری تاکید کرد: پیش بینی می شود در صورت موافقت سازمان حفاظت محیط زیست مشکلی در احداث این میزان شهرک کشاورزی در کشور وجود نداشته باشد.
وی یادآور شد: تاکنون 130 شهرک کشاورزی به وسعت 15 هزار هکتار از 150 هزار هکتار شناسایی شده ایجاد شده و سه هزار و 800 هکتار آن نیز به سرمایه گذاران برای احداث گلخانه های تولیدی واگذار شده است.
مدیرعامل و رئیس هیات مدیره شرکت‌ شهرک‌های کشاورزی کشور با بیان اینکه شهرک های کشاورزی طرحی جدید است که به دنبال ایفای نقش خود در اقتصاد کشور می گردد، گفت: این شهرک ها در بخش گلخانه ای، دامپروری و شیلات فعالیت می کنند.
وی اضافه کرد: در هر هکتار شهرک های گلخانه 20 شغل مستقیم و غیر متسقیم و در شهرک های شیلاتی در هر مزرعه حدود 10 شغل پیش بینی شده که در صورت تحقق 150 هزار هکتار اراضی شناسایی شده، تعداد قابل توجهی شغل ایجاد می شود.
منصوری در خصوص برنامه این شرکت برای استان های مرزی افزود: برای استان های مرزی ایجاد این شهرک ها در حاشیه رودخانه های مرزی در نظر گرفته شده که تاکنون 2 هزار و 600 هکتار زمین در استان های کردستان، آذربایجان غربی، ایلام و سیستان و بلوچستان و اردبیل شناسایی شده است.
وی یادآور شد: سهم استان کردستان از این میزان اراضی، حدود 900 هکتار است که پس از تخصیص آب از سوی وزارت نیرو قابل اجرا و بهره برداری است.
به گزارش ایرنا، در بخش شهرک های کشاورزی استان کردستان هم اکنون 2 شهرک در بیجار و دهگلان به وسعت 48 هکتار ایجاد شده است.
هم اکنون 67 واحد گلخانه به مساحت 187 هزار متر مربع و تولید سالیانه چهار هزار و 700 تن سبزی و صیفی و یک میلیون و 700 هزار شاخه گل و گیاه در استان وجود دارد.
در کنار آن، 9 واحد پرورش قارچ خوراکی و صدفی به مساحت 32 هزار و 705 متر مربع با ظرفیت تولید سالانه سه هزار و 577 تن قارچ خوراکی نیز در استان مشغول فعالیت هستند.
استان کردستان دارای 43 هزار هکتار اراضی باغی با بیش از 70 هزار بهره بردار است که سالانه بیش از 350 هزار تن انواع محصولات باغی در آنها تولید می شود.
کردستان با داشتن بیش از یک میلیون و 200 هزار هکتار زمین قابل کشت مرغوب و مستعد یکی از قطب های تولید محصولات کشاورزی کشور است بطوریکه باغداران استان با تولید سالانه بیش از 45 هزار تن انگور دیم رتبه دوم کشوری را به خود اختصاص داده اند، سیب، گلابی، زردآلو، هلو، شلیل، بادام، گیلاس، آلبالو، آلو و گردو از دیگر محصولات باغی کردستان است.
همچنین رتبه اول تولید توت فرنگی با تولید بیش از 47 هزار تن به کردستان تعلق دارد.
میانگین سالانه بارش باران در استان کردستان بیش از 540 میلی متر یعنی 2 برابر میانگین کشوری است.
3034/9102

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اقتصاد شهرك كشاورزي كشت گلخانه شناسايي زمين

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۸۴۰۹۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توقف عملیات عمرانی احداث شهرک جدید در حاشیه شهر تاریخی جیرفت

به گزارش خبرنگار مهر، افشین صالحی نژاد، صبح سه شنبه در بازدید از این شهرک در جمع خبرنگاران افزود: در پی شکایت اداره کل میراث فرهنگی استان کرمان از اداره کل راه و شهرسازی جنوب کرمان پیرامون احداث شهرک جدید در حاشیه شهر تاریخی جیرفت، دادستانی ضمن بازدید میدانی از محل پروژه شهر جدید، دستور توقف موقت کار را صادر کرد.

وی، با بیان این مطلب که بایستی کار در محدوده اراضی شهرک جدید تا بررسی کارشناسی مجدد متوقف شود، بیان داشت: آثار تاریخی خط قرمز و میراث فرهنگی ماست و باید در جهت حفظ و نگهداری از آن دقت شود.

دادستان عمومی و انقلاب شهرستان جیرفت افزود: شهر قدیم جیرفت یکی از دو محوطه تاریخی مهم جیرفت است که شرایط ثبت جهانی را دارد و نباید اجازه داد سهم این اثار تاریخی ارزشمند در ثبت جهانی از دست برود.

وی تاکید کرد: دستگاه قضایی با قاطعیت از اجرای طرح نهضت ملی مسکن حمایت می کند، اما مسئولان راه و شهرسازی بایستی درمناسب ترین مکان و پس از انجام اقدامات کارشناسی این طرح را عملیاتی و اجرا نمایند.

کد خبر 6093113

دیگر خبرها

  • توقف عملیات عمرانی احداث شهرک جدید در حاشیه شهر تاریخی جیرفت
  • واگذاری ۷۵۰ هکتار زمین برای احداث گلخانه در استان اردبیل
  • واگذاری ۷۵۰ هکتار زمین برای احداث گلخانه
  • سطح گلخانه‌های کردستان به ۶۰ هکتار افزایش یافت
  • احداث استخر ذخیره آب کشاورزی شهرستان آوج
  • اجرای مدیریت تلفیقی در ۳۰۰۰ هکتار زمین کشاورزی مازندران
  • واگذاری ۱۹ هزار هکتار از اراضی ملی برای اجرای طرح‌های کشاورزی
  • برداشت ۱۵ هزار تن گندم از مزارع استان بوشهر
  • ۲۰۰۰ هکتار زمین برای شهرهای مولد کشاورزی استان بوشهر مصوب شد
  • تصویب احداث ۲شهرمولد کشاورزی در بوشهر