Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-29@23:26:05 GMT

کوتاهی در اجرای سند آمایش آموزش عالی

تاریخ انتشار: ۸ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۸۴۲۷۰۰

کوتاهی در اجرای سند آمایش آموزش عالی

به گزارش خبرنگار مهر، نشست شنبه های انقلاب با موضوع دستاوردهای آموزش عالی طی چهل سال گذشته در دانشگاه تهران برگزار شد، منصور کبگانیان با طرح سئوالی مبنی بر اینکه در کشور ما پرچمدار علم کیست افزود: پرچمدار علم به عنوان ابراز قدرت جمهوری اسلامی ایران، نه وزیر علوم، نه معاون علمی رئیس جمهور و نه حتی رئیس جمهور، بلکه مقام معظم رهبری است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: کمک های مقام معظم رهبری به ویژه در این سه دهه اخیر، در زمینه علم و فناوری  بسیار راهگشا بوده است.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: مباحثی مطرح می شود که چرا سند نوشته می شود، این اسناد به چه دردی می خورند، نباید به این مباحث اهمیت داد ما تنها یک صدم اسنادی که نیاز داریم را نوشته ایم در حالیکه کشورهای دیگر برای هر قدم به قدمی که برمی دارند سند دارند.

دبیر ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور ادامه داد: تا کار و برنامه ای در قالب سند حقوقی و فقهی نباشد، مشکلات درست نمی شود، درست است که اجرای سند مهم تر است، اما گام اول این است که ما برای هر بخش از علم و فناوری دارای سند باشیم.

وی یادآورشد: اسناد ملی باید فرادولتی و فراقوه ای و مورد تایید رهبرمعظم انقلاب باشند تا با تغییر دولت ها تغییر نکرده و اجرایی شود. زمستان سال ۸۴ سند نقشه جامع علمی کشور ایجادشد و سند فرابخشی توسعه پژوهش و فناوری کشور تصویب شد، و همچنین سند فناوری نانو سال ۸۵ و سند تحول و ارتقای علوم انسانی سال ۸۸ تصویب شد و این چند سند مقدمه نقشه جامع علمی کشور بود که در سال ۸۹ ابلاغ شد.

کبگانیان افزود: برخی از اسناد خوب پیش رفته و برخی دیگر خوب پیش نرفت. در آخرین مراحل، در زمینه بین المللی به دلیل تحریم ها با مشکل مواجه بودیم و علم امنیتی شده بود که دراین مقطع، سند جامع روابط علمی بین المللی تدوین و ابلاغ شد.

وی به سند آمایش آموزش عالی اشاره کرد و گفت: این سند نیز ابلاغ شد ولی درحوزه آموزش عالی کوتاهی هایی را می بینیم بسیاری از آسیب ها ریشه در آمایش آموزش عالی دارد و اگر این سند اجرایی شود دستاوردهای خوبی خواهیم داشت.

وی  با بیان اینکه علم باید به جامعه وصل شود گفت: در تدوین اسناد به سمت اقتصاد دانش بنیان حرکت خواهیم کرد.  

کد خبر 4416179 زهرا سیفی

منبع: مهر

کلیدواژه: شنبه های انقلاب وزارت علوم تحقیقات و فناوری وزارت علوم تحقیقات و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی دانشجویان خوابگاه دانشجویی آغاز سال تحصیلی دانشگاه تهران دانشگاه پیام نور سال تحصیلی جدید ثبت نام دانشجویان سازمان سنجش کارشناسی ارشد پذیرش بدون آزمون اساتید دانشگاه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۸۴۲۷۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

باید ارتباط میان بنیادهای معرفتی و محیط‌های علمی را مشخص کنیم

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از شورای عالی انقلاب فرهنگی، حجت الاسلام والمسلمین حمید پارسانیا در نشست خانه گفتگوی دانشگاه تهران اظهار کرد: درست است که علم با بخشنامه پیش نمی‌رود، هر چند که در جای خودش به بخشنامه هم نیاز دارد، باید نسبت فرهنگ با علم را تعریف کرد، باید مشخص کنیم که تاریخ و فرهنگ علم را چه می‌دانیم و از چه سطحی است.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی بیان کرد: ما در دوران معاصر گرفتار بحران خودآگاهی هستیم، نزاع‌ها و اختلافات مستمر در جریان‌های مختلف داشتیم و شاید کمتر اتفاقی در جهان اسلام بوده که وارد ایران نشده باشد، ایران همواره محل تضارب اندیشه‌ها بوده است.

حجت الاسلام پارسانیا ادامه داد: لازم است به برخی از سوالات پاسخ دهیم، نسبت علم و عقل به لحاظ تاریخی چیست، پاسخ به این سوال هویت ما را شکل می‌دهد، علم چیست؟ تقسیم‌بندی علوم چگونه است؟ علوم انسانی چیست؟ آیا رشته فلسفه باید در دانشکده‌های ادبیات باشد؟ آیا علوم انسانی در مقابل علوم طبیعی است؟ علوم انسانی موضوعی است که با اراده انسان ایجاد می‌شود، اینها تأملات جدی است.

وی گفت: این چهل سال تجربه‌ای از غفلت‌ها و تلاش‌ها برای خودآگاهی بوده است، وقتی شورای عالی انقلاب فرهنگی تشکیل شد، ایجاد علوم تاریخی خودمان را از منظر تاریخ تفکر مورد توجه قرار دادیم.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی بیان کرد: با این حال اجازه ندادیم که مشخص شود علم در تاریخ ما به چه معناست و گفتگوی بین معانی و مفاهیم ایجاد شود. بنیادهای معرفتی ما با ابعاد اقتصادی سیاسی اجتماعی تناسب دارد اما باید ربط آنها را با محیط علمی جستجو کنیم، با ربط اجتماعی انقلاب اسلامی نقطه عطف ایجاد کردیم اما متاسفانه اینکه چه مقدار در بازگشت به مفاهیم معنوی و تقسیم بندی علوم درست عمل کردیم، مشخص نیست.

کد خبر 6091165

دیگر خبرها

  • وزیر آموزش و پرورش: جذب ۲۰ درصد معلمان کشور در دولت سیزدهم
  • جذب ۲۰ درصد معلمان کشور در دولت سیزدهم
  • ایجاد اتاق وضعیت علم و آموزش عالی کشور
  • سرمایه گذاری انرژی های تجدید پذیر در استان اصفهان
  • باید ارتباط میان بنیادهای معرفتی و محیط‌های علمی را مشخص کنیم
  • طرح جامع شهری در شهرهای کوچک بلاتکلیف مانده است
  • بررسی جامع کتاب آناتومی گری
  • تضمین امنیت سرمایه گذاری و غذایی از اثرات بارز رفع تداخلات است
  • دهه سرآمدی آموزش در دانشگاه‌ها آغاز شد
  • دهه سرآمدی آموزش در دانشگاه‌ها از امروز آغاز شد