Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - پارس‌تودي- «مون جائه اين» رئيس جمهوري کره‌جنوبي توانسته است به خوبي مذاکرات با کره‌شمالي را مديريت کند و حتي باعث شود تا «دونالد ترامپ»رئيس جمهور آمريکا از دور بعدي نشست با رهبر کره‌شمالي صحبت کند.
پس از ماه ها وقفه بوجود آمده در پي نشست تاريخي ميان «ترامپ» و «کيم جونگ اون» رهبر کره شمالي در سنگاپور، به نظر مي رسد روند صلح در شبه جزيره کره، جان تازه‌اي به خود گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


ماه گذشته و درپي بن‌بست بوجود آمده بر سر چگونگي اجراي برنامه صلح، «مايک پمپئو» وزير خارجه آمريکا سفر برنامه‌ريزي شده خود را به کره‌شمالي لغو کرد.
«ترامپ» نيز در سخناني از اينکه روند خلع سلاح هسته‌اي در شبه جزيره کره به خوبي به پيش نمي‌رود، شکايت و انتقاد کرد.
اين هفته اما تغيير مشهودي در لحن واشنگتن به وجود آمد و «ترامپ» درخصوص احتمال برگزاري نشستي ديگر با «کيم جونگ اون» در اواخر امسال سخن گفت.
وي همچنين نامه رهبر کره شمالي مبني بر اينکه دولت وي در حال هماهنگي براي برگزاري نشستي ديگر با رئيس جمهور آمريکا است را مثبت توصيف کرد.
کاخ سفيد همچنين از تصميم کره شمالي براي بازگرداندن باقيمانده اجساد نظاميان آمريکايي کشته شده در جنگ دو کره و همچنين تصميم «پيونگ يانگ» براي خودداري از نمايش توانايي و ظرفيت هسته‌اي خود در رژه و نمايش اخير نظامي در اين کشور استقبال کرد.
از سوي ديگر؛ سخنان ترامپ در مجمع عمومي سازمان ملل متحد در واقع پس از ديدار وي با رييس جمهوري کره‌جنوبي در حاشيه نشست سازمان ملل متحد در نيويورک ايراد شد.
مي‌توان گفت، آنچه اين تغيير ناگهاني را قابل توجيه و توضيح مي‌سازد، مداخله رئيس جمهوري کره جنوبي است که به نظر مي‌رسد اولويت برنامه‌هاي خود براي باقيمانده دوران رياست جمهوري خود را بازگرداندن صلح به شبه جزيره کره قرار داده است.

تلاش‌هاي «مون جائه اين» براي نجات مذاکرات، اوايل اين ماه، «مون» براي برگزاري سومين نشست خود با رهبر کره شمالي، راهي اين کشور شد.
اين سفر براي رئيس جمهوري کره جنوبي در واقع، به نوعي بازگشت پيشتر به عنوان افسر سابق نيروهاي ويژه در منطقه غيرنظامي که در دهه 1970 براي جدا کردن دو کره از يکديگر تعيين شده خدمت کرده بود، نمادي از بازگشت به گذشته بود.
رئيس جمهوري کره جنوبي اما فراتر از همه اين نمادها، در سفر خود به کره شمالي، تمرکز خود را بر برداشتن گام هاي موثر با همراهي رهبر کره شمالي براي عادي سازي روابط ميان دو کشور قرار داد.
وي در اين سفر شماري از تجار و مسئولان ارشد امنيتي کره جنوبي را با خود همراه کرد، تا به اين وسيله مکانيزم‌هاي لازم را براي گسترش همکاري اقتصادي ميان دو کشور و اعتمادسازي ميان آنها ايجاد کند.
از نظر اقتصادي، بيانيه پيونگ يانگ که در جريان ديدار رئيس جمهوري کره جنوبي از همسايه شمالي اين کشور به امضا رسيد، شماري از پروژه هاي همکاري ميان دو کره از جمله ساخت راه آهن‌هاي فرامرزي و راه اندازي مجدد مجتمع صنعتي «کائه سونگ» را شامل مي‌شود.
دو طرف در اين ديدار همچنين برگزاري مشترک بازي‌هاي المپيک سال 2032 را مورد بررسي قرار دادند. به اين ترتيب، کره جنوبي متعهد شد، براي رشد زير ساخت ها و اقتصاد همسايه ضعيف شمالي خود، تلاش کند.
نکته مهم اينکه، کره شمالي موافقت خود را با تحقيق بين المللي درباره برنامه خود مبني بر متوقف کردن آزمايش هاي موشکي و همچنين تعليق کامل فعاليت نيروگاه هسته اي «يونگ بيون» اعلام کرده است.
اين نيروگاه، يکي از زيرساخت‌هاي کليدي براي توانايي توليد سلاح هاي هسته اي کره شمالي به شمار مي رود.
چالش خلع سلاح هسته‌اي
رئيس جمهوري کره جنوبي اساسا نيروي محرک و پيش برنده مذاکرات و تعامل با کره‌شمالي بوده است. وي چند ماه پيش ترامپ را متقاعد کرد که اولين ديدارش را با رهبر کره شمالي انجام دهد. رئيس جمهوري کره جنوبي براي رسيدن به اين هدف حتي ترامپ را تشويق کرد که با مذاکره و ديدار با رهبر کره شمالي، در نهايت مي‌تواند جايزه صلح نوبل را به خود اختصاص دهد.
وي همچنين بار ديگر موفق شد با نجات اين مذاکرات باعث شود که آمريکا اکنون از برگزاري دور دوم اين ديدار سخن بگويد.
رئيس جمهوري کره جنوبي روز چهارشنبه گذشته و در حاشيه نشست مجمع عمومي سازمان ملل متحد در نيويورک، به خبرنگاران گفت، بايد به رهبر کره‌شمالي و تعهداتي که داده است، اعتماد کرد.

«مون جائه اين» همچنين در سخناني در هفتاد و سومين نشست اين مجمع گفت، کره شمالي به اميدهاي جامعه بين الملل پاسخ مثبت داده و بايد اين کشور را تشويق کرد تا مسيري را که به صلح دائمي منجر مي شود، ادامه دهد.
وي اتفاقات سال گذشته در شبه جزيره کره از جمله ديدار رهبر کره شمالي با «دونالد ترامپ» را معجره خواند.
سوال مهم اين است که وي تا کجا مي تواند موضوع خلع سلاح کامل هسته اي کره شمالي که موضوع اصلي و مورد توجه و علاقه آمريکا قرار دارد را دنبال کند.
يک مشکل اصلي در اين رابطه، نبود توافق ميان آنها بر سر توالي دقيق و همچنين چگونگي همکاري متقابل است. پيونگ يانگ همواره بر تعليق متناسب تحريم هاي وضع شده بر خود در پاسخ به تعليق تدريجي فعاليت هسته اي و باز کردن تاسيسات هسته اي به روي بازرسان خارجي تاکيد دارد؛ و کره جنوبي نيز از اين موضوع حمايت مي کند.
دولت ترامپ اما موضع سخت‌گيرانه‌تري اتخاذ کرده و بر تعطيلي کامل تمامي برنامه و فعاليت‌هاي موشکي و هسته‌اي کره شمالي، پيش از هر اقدام ديگري تاکيد دارد.
به اين ترتيب مي‌توان گفت، دومين ديدار «ترامپ» و «کيم» از اهميت بسيار زيادي برخوردار است. اين ديدار در واقع فرصتي خواهد بود تا طرف‌هاي درگير با اين موضوع به هماهنگي براي يک برنامه و جدول زماني قابل قبول و منطقي براي خلع سلاح هسته‌اي شبه جزيره کره بپردازند؛ هرچند که روند چنين کاري دستکم يک دهه به طول خواهد کشيد.
فارغ از آنچه در ديدار دوم ميان «دونالد ترامپ» و «کيم جونگ اون» روي خواهد داد، بسيار مهم است که چراغ مذاکرات روشن نگه داشته شود، تنش‌ها و اقدامات تحريک آميز به حداقل برسد و همچنين مشوق‌هاي لازم براي هر دو طرف به منظور دوري از نظامي‌گري و همچنين خلع سلاح هسته‌اي شبه جزيره کره تامين شود.139/120
مترجم: زهره خزائي
بيشتربخوانيد:
تاکيد کره‌شمالي بر پايبندي به توافق خلع سلاح هسته‌اي
آمريکا، ناتو و پيمان بي‌خاصيت خلع سلاح هسته‌اي
آغاز نشست رئيس جمهور آمريکا با رهبر کره‌شمالي در سنگاپور
مذاکره کيم و ترامپ درباره خلع سلاح‌ هسته‌اي کره‌شمالي
کليدواژه آمريکا کره شمالي کره جنوبي

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۸۴۲۹۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ترافیک سنگین در محورهای شمالی ادامه دارد

تین نیوز

مرکز مدیریت راه های کشور از ادامه ترافیک سنگین در محورهای شمالی کشور خبر داد.

به گزارش تین نیوز به نقل از وزارت راه و شهرسازی، بر اساس اطلاعیه مرکز مدیریت راه های کشور از آخرین وضعیت محورهای شمالی، ترافیک سنگین در محور چالوس مسیر (جنوب به شمال) محدوده بیلقان و حدفاصل پل زنگوله تا سیاه بیشه، ترافیک سنگین در آزادراه تهران شمال مسیر (جنوب به شمال) محدوده های شهرستانک و انتهای تونل البرز، ترافیک سنگین در محور هراز مسیر (جنوب به شمال) محدوده مشا، ترافیک سنگین در آزادراه تهران پردیس محدوده ورودی آزادراه و ترافیک نیمه سنگین در محور فیروزکوه مسیر (جنوب به شمال) محدوده های گیلاوند و دماوند جریان دارد.

همچنین تردد روان در آزادراه قزوین رشت (رفت و برگشت) صورت می گیرد و محورهای شمالی فاقد هرگونه مداخلات جوی اند.

آخرین وضعیت جوی و ترافیک سایر محورها نیز از ترافیک سنگین در آزادراه کرج قزوین حدفاصل مهرویلا تا پل حصارک، ترافیک سنگین در آزادراه تهران قم کاشان محدوده های پل شهید کاظمی، باقرآباد و جنت آباد و همچنین بارش باران در برخی از محورهای استان های آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، یزد، کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال وبختیاری، کرمانشاه، کرمان، کردستان، همدان، مرکزی، لرستان، قزوین، زنجان، خوزستان، خراسان رضوی، خراسان جنوبی و ایلام، خبر می دهد.

بر اساس اعلام مرکز مدیریت راه های کشور محور بندر خمیر بندر لنگه و محور خرم آباد پلدختر (تا اطلاع بعدی مسدود بوده و تردد از محور جایگزین خرم آباد کوهدشت و آزادراه خرم آباد پل زال انجام می شود) محورهای مسدود شریانی اند.

همچنین محورهای مسدود غیر شریانی، محورهای هشتگرد طالقان، کمربندی جدید خرانق یزد، اسپکه بمپور، یزد دربید، حاجی آباد آهنگران، سروآباد پاوه، رباط پشت بادام بیاضه، عسلویه گله دار وعشق آباد بردسکن خواهند بود.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • ترافیک سنگین در محورهای شمالی ادامه دارد
  • آمریکا و عربستان در مسیر توافق هسته‌ای غیرنظامی؟
  • اصرار به آیت الله برای کاندیداتوری در انتخابات /اخطار موشکی روسیه به آمریکا بر سر طرح جنگ ستارگان /بازخوانی خاطرات
  • چرا ایران هسته ای برای منطقه و جهان امنیت‌زا است؟
  • چرا ایران دارای سلاح هسته‌ ای برای منطقه و جهان امنیت‌زا است؟
  • آمریکا از چین و روسیه خواست کنترل سلاح‌های هسته‌ای را به «هوش مصنوعی» نسپارند
  • مکرون: اعزام نیرو به اوکراین را منتفی نمی‌دانم
  • آژانس به مسیر عقلانیت باز می گردد؟
  • گزینه عجیب معاون اولی ترامپ؛ زنی معروف به «قاتل سگ‌ها»!
  • جزو چند کشور اول جهان در زمینه علوم هسته‌ای و پزشکی هستیم