Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس کانون سراسری انجمن‌های صنفی کارگران ساختمانی سراسر کشور تاکید کرد مسکن مهر خسارات فراوانی به کارگران ساختمانی زد.

اکبر شوکت در گفت و گو با خبرنگار ایلنا، درباره دلایل آسیب شناسی  مسکن مهر گفت: مسکن مهر باعث شد کاری که باید  در 10 سال انجام می‌‌شد در سه سال انجام شود.

عضو هیئت امنای سازمان تامین اجتماعی کشور با تاکید براینکه  رکود شش هفت ساله  مسکن مهر به دلیل افراط بیش از اندازه در ساخت مسکن در بازده زمانی سال های 88 تا 90 بود، خاطرنشان کرد: اگر در آن دوره تقسیم کار می کردند و این همه مسکن را در بازده زمانی 10 ساله می‌ساختند الان نه شاهد افزایش قیمت‌ها بودیم و نه شاهد رکود امروزی.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شوکت افزود: از همه اینها مهم‌تر، نیرویی در آن زمان به تعداد کارگران ساختمانی اضافه شد که الان حاضر به خروج نیستند و حاضرند با نصف قیمت و حتی یک سوم قیمت کار کنند ولی بیرون نروند.

بگفته رئیس کانون سراسری انجمن‌های صنفی کارگران ساختمانی سراسر کشور، مسکن مهر متاسفانه فوق العاده خسارت برای کارگران ساختمانی بدنبال داشت و مهمانان ناخوانده سر سفره‌های کارگران نشستند و حاضر به بیرون رفتن هم نیستند.

مسکن مهر از لحاظ ایمنی افتضاح است

وی در پاسخ به این سوال که مسکن مهر را از لحاظ فنی چگونه ارزیابی می کنید؟ هم اظهارداشت: از لحاظ فنی کاملا افتضاح و نمونه عینی اش را در زلزله کرمانشاه مشاهده کردید.

این فعال کارگری گفت: نقشه های مسکن مهر کاملا کپی شده از استان‌های مختلف است، برای مثال من خودم در استان قم بودم و نقشه های مسکن مهر ما کپی برداری شده از نقشه های مسکن مهر استان اصفهان بود و حتی کوچکترین اجازه تغییری هم داده نمی شد.

شوکت با بیان اینکه زیرساخت‌ها در محله‌هایی که مسکن مهر در آنها ساخته شده آماده نبوده و الان دارای مشکلاتی از قبیل نبود مدرسه، مسجد ، آب ، برق ، گاز، جاده‌ ، خیابان جدول و آسفالت مناسب  هستند، ادامه داد:‌ مسکن مهر طرحی بود که فقط اسم قشنگی داشت شاید هم برای برخی‌ها خوب شد .

مسکن مهر خسارت فراوانی به کارگران زد

رئیس کانون سراسری انجمن‌های صنفی کارگران ساختمانی سراسر کشور گفت: این کارها واقعا ضرر و زیان به قشر کارگری زیاد زد، در ابتدای مسکن مهر قرارداد ساخت یک ساختمان با 300 هزار تومان بسته می‌شد اما ظرف 2 سال به یک میلیون تومان با رشد 300 درصدی رسید.

شوکت افزود: درست است که تحریم ها تاثیرگذاشت اما شاهد رشد 300 درصدی ساخت ساختمان و مصالح ساختمانی بودیم و همین اتفاق دراین دوره شش ساله گذشته به یک میلیون و 500 هزار تومان رسیده که رشد 60 تا 70 درصدی افزایش قیمتی دارد.

شوکت  در بخش دیگری از صحبت هایش  افزود:‌ باید نقش مردم بویژه تشکل‌های کارگری و کارفرمایی در مراجع و مراکز تصمیم گیری و تصمیم‌سازی اقتصادی و اجتماعی کشور گسترش پیداکند.

وی با بیان اینکه اگر تشکل کارگری و کارفرمایی بخش ساختمان در تصمیم‌گیری‌های وزارت مسکن حداقل طرف مشاوره قرار بگیرد این وضعیت مسکن برای کشور اتفاق نمی افتاد.

شوکت افزود:‌ بطور مثال حضور تشکلات کارفرمایی در مراجع و مراکز تصمیم گیری صادرات و واردات کشور، آن جاهایی که مبادی صادرات و واردات است این تشکلات باشد هیچ کس جرات رانت ندارد.

وی بابیان اینکه اگر امروز اصرارداریم در سازمان تامین اجتماعی،ترکیب هیئت امناء به نفع کارگری برگردد بخاطر این است که دیگر هیچ نماینده مجلس و هیچ نماینده دولتی جرات نمی‌کند به کسی که منتخب مستقیم کارگران است امر و نهی بکند و یا بخواهد آدم‌های مختلفی را در شرکت‌های اقتصادی بگذارد.

عضو هیئت امنای سازمان تامین اجتماعی کشور، دلیل اصلی وجود رانت و فساد در برخی مراکز و مراجع تصمیم گیر و تصمیم ساز مرتبط با جامعه کارگری را حضور نداشتن تشکلات کارگری و کارفرمایی در مراجع و مراکز تصمیم گیر و تصمیم سازی اقتصادی و اجتماعی کشور دانست.

شوکت در پاسخ به این سوال که تغییرات در تیم اقتصادی دولت باهدف کمک به جامعه کارگری را تا چه حد ضروری می‌دانید؟ هم اظهارداشت: تفکرات باید اصلاح شود و خیلی از افراد بیایند و بروند و بهتر باشد یا بدتر باشد نمی دانم اما معتقدم کلا باید تفکرات تغییر کند و اصلاح شود و باید به سمت مشارکت بیشتر مردم در تصمیم گیری‌ها و تصمیم سازی‌ها رفت و مردم را سهیم کرد. 

انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: اهواز اقتصادی و اجتماعی زلزله سازمان تامین اجتماعی کپی برداری مدرسه اهواز امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۸۴۳۵۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشکل بیمه کارگران ساختمانی حل شد؟

به گزارش گروه اقتصادی ایسکانیوز، رئیس جمهور در اجرای اصل ۱۲۳ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، «قانون تفسیر ماده (۵) قانون بیمه‌های اجتماعی کارگران ساختمانی» را که ۱۹ فروردین ۱۴۰۳ در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی تصویب و در تاریخ ۲۹ فروردین ۱۴۰۳ به تأیید شورای نگهبان رسید، جهت اجرا به وزارت کشور، وزارت راه و شهرسازی، وزارت امور اقتصادی و دارایی و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ابلاغ کرد.

بیشتر بخوانید: قراردادهای موقت کارگران ۵ ساله می‌شود؟

قانون بیمه کارگران ساختمانی در خصوص تغییرات ماده ۵ قانون بیمه‌های اجتماعی کارگران ساختمانی مبنی بر تغییر وضعیت منابع درآمدی سازمان تامین اجتماعی به مجلس ارائه شد و مجلس فروردین ماه امسال با تصویب کلیات و جزییات طرح استفساریه ماده ۵ قانون بیمه‌های اجتماعی کارگران ساختمانی، سازوکاری برای پرداخت بیمه کارگران ساختمانی تعیین کرد.

کارگر ساختمانی جزو مشاغل سخت و زیان‌آور به شمار می‌رود و طبق آمارها بیشترین حوادث ناشی از کار مربوط به فعالیت در کارگاه‌های ساختمانی و بخش ساختمان است.

برابر آمارها ۵۰ درصد حوادث کشور مربوط به کارگران ساختمانی و ۵۰ درصد مابقی حوادث، مربوط به بیمه‌شدگان دیگر مشاغل است که این مساله اهمیت بیمه کارگران ساختمانی را بیش از پیش نشان می‌دهد.

روز گذشته در گردهمایی جشنواره امتنان که با حضور رئیس جمهور، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و کارگران منتخب برگزار شد، حل مسأله بیمه کارگران ساختمانی و تامین مسکن کارگران مورد تاکید قرار گرفت.

علیرضا محجوب - دبیرکل خانه کارگر از رئیس جمهور خواست تا موضوع بیمه کارگران ساختمانی را رسیدگی کند و گفت: بیمه کارگران ساختمانی مدام به محاق می‌رود و کم اهمیت‌تر نزد مسئولین می‌شود. از شما خواهش می‌کنیم که به این موضوع رسیدگی کنید.

وی با بیان اینکه حل مشکل بیمه کارگران ساختمانی به بن بست رسیده است، توجه به بیمه کارگران ساختمانی و کمک به این قشر از کارگران را توجه به شریف‌ترین بخش کارگران کشور دانست.

بر اساس استفساریه ماده ۵ قانون بیمه‌های اجتماعی کارگران ساختمانی، مقرر شد که ۲۵ درصد از عوارض شهرداری به سازمان تامین اجتماعی به منظور بیمه کارگران ساختمانی اختصاص پیدا کند تا کارگر ساختمانی مورد حمایت قرار گیرد. همچنین از محل مواد ۹۹ و ۱۰۰ قانون شهرداری حق بیمه کارگران ساختمانی به جهت اینکه ساخت و ساز به واسطه آنها صورت می گیرد، پرداخت شود. با تعیین این ساز و کار دیگر مشکلی برای بیمه کارگران ساختمانی وجود ندارد چون هم منافع تامین اجتماعی از محل بیمه کارگران ساختمانی تامین شده و هم منابع بیمه کارگران مشخص شده است.

با ابلاغ قانون تفسیر ماده(۵) قانون بیمه‌های اجتماعی کارگران ساختمانی توسط رئیس جمهور، سازمان تامین اجتماعی موظف است به تعهد قطعی خود در خصوص بیمه کارگران ساختمانی عمل کند و به آرزوی دیرینه کارگران ساختمانی که سال‌ها در انتظار بهره مندی از مزایای بیمه اجتماعی لحظه شماری می کردند، جامه عمل بپوشاند.

انتهای پیام/

کد خبر: 1229104 برچسب‌ها کارگران

دیگر خبرها

  • کاهش ۹ درصدی حوادث ناشی از کار در کشور
  • بیش از ۴ هزار کارگر قمی در انتظار بیمه
  • مشکل بیمه کارگران ساختمانی حل شد؟
  • سینما بدون چهره کارگر ایرانی
  • فعالیت اقتصادی ۲۴۰ هزار بیمه شده کارگری در سیستان وبلوچستان
  • ضرورت توجه به کارگران نخبه و نخبگی در جامعه کارگری
  • رئیسی: دشمن حتماً در عرصه اقتصادی ناکام خواهد ماند / باید همه حمایت‌های حقوقی، مالی و اجتماعی از کار و کارگر انجام شود
  • رئیسی: دشمن حتماً در عرصه اقتصادی ناکام خواهند ماند / باید همه حمایت‌های حقوقی، مالی و اجتماعی از کار و کارگر انجام شود
  • ۲۵ هزار کارگر ساختمانی در کردستان بیمه ندارند
  • «کارگران» تلاشگران عرصه اقتصادی کشورمان هستند