Web Analytics Made Easy - Statcounter

با مشارکت شهرداری خوی و اداره‌کل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری آذربایجان‌غربی، کمپ گردشگری در این شهرستان احداث می‌شود. ۰۸ مهر ۱۳۹۷ - ۱۰:۴۹ استانها آذربایجان غربی نظرات

به گزارش خبرگزاری تسنیم از خوی، نشست‌های مشترک مشورتی مابین ادارات مختلف در این شهرستان و یا استان سبب می‌شود که مشکلات موجود ادارات برطرف شود و مردم به‌وضوح تأثیرات مثبت حاصل از همکاری دو سازمان متفاوت را در مدیریت شهرستان و یا استان خواهند دید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شورای اسلامی شهر و شهرداری خوی در اقدامی شایسته از مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان غربی برای برگزاری جلسه مشترک هم اندیشی دعوت کردند و این جلسه برای همکاری مشترک شهرداری و شورای اسلامی شهر خوی برگزار شد که بر این اساس آثار تاریخی خوی با همکاری این دو اداره احیاء و بازسازی می‌شود.

در این جلسه مشکلات مابین شهرداری خوی و اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان غربی، مورد بررسی قرار گرفت و در آینده تفاهم‌نامه دوجانبه‌ای مابین شهرداری خوی و این اداره کل تنظیم و به امضا می‌رسد و باید منتظر شد در آینده چقدر از این تفاهمات به مرحله اجرا خواهد رسید.

خبرنگار خبرگزاری تسنیم از این رویداد گزارشی را تهیه‌کرده است که پی می‌خوانید:

نصب تابلوهایی به زبان‌های انگلیسی و ترکی استانبولی در اماکن تاریخی خوی

رئیس شورای شهر خوی درباره نتایج نشست مشترک هم‌اندیشی شورای اسلامی شهر و شهرداری خوی با مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان غربی اظهار داشت: شهرستان خوی به لحاظ تاریخی، تمدنی و مذهبی در کشور از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است و نیز با تلاش و همکاری شورای اسلامی و شهرداری خوی با سازمان‌های مختلف و مرتبط، زیرساخت‌های توسعه شهرستان فراهم می‌شود.

مجید مقدم افزود: تابلوهای راهنمای گردشگر در ورودی شهرهای نیاز به بازسازی و افزایش تعداد تابلوها را دارند و نیز کمبود تابلوهایی به زبان انگلیسی و ترکی استانبولی در اماکن تاریخی خوی حس می‌شود و همچنین شهرداری برای ساماندهی میدان مرکزی خوی طرح جداره سازی و نصب المان را مدنظر دارد و هدف شهرداری این طرح، حفظ بافت تاریخی در هسته مرکزی است و نیز در صورت اصلاح تابلوهای سردر بانک‌های واقع در میدان مرکزی شهر، جداره سازی این میدان در دستور کار شهرداری قرارگرفته و جدا از یکپارچه‌سازی میدان، اصلاح میدان هم صورت می‌گیرد.

مقدم با اشاره به آمادگی شورای اسلامی شهر و شهرداری خوی برای مشارکت در بازسازی اماکن تاریخی این شهر تصریح کرد: شورای اسلامی شهر و شهرداری خوی آماده است در بازسازی کاروانسرای خان بازار تاریخی خوی از قبیل نورپردازی، بازسازی حوضچه، ایجاد فضای سبز و مبلمان شهری با اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری همکاری لازم را اعلام می‌کند.

وی بیان داشت: برای احیای مدرسه خسروی، با آزادسازی اماکن اطراف این مدرسه تاریخی گامی بزرگ برداشته می‌شود اما صرف زمان و هزینه بیشتر برای آزادسازی اماکن اطراف مدرسه سبب منتفی‌شدن این طرح می‌شود و بر این اساس، طبق بازدید صورت گرفته از مدرسه توسط اعضای شورای شهر و شهرداری، با آزادسازی ورودی مدرسه و تبدیل آن به خانه فرهنگی، مردم را برای بازدید از مدرسه متقاعد می‌کند.

رئیس شورای شهر خوی خاطرنشان کرد: آب‌های سطحی در زمان بارندگی به سمت بازار سرریز می‌شود و تردد معابر را در بازار با مشکل مواجه می‌کند و همچنین مطالعه محوطه‌سازی کلیسای سورپ سرکیس انجام‌شده است و عملیات اجرایی آن به‌زودی شروع می‌شود و نیز فضای آرامگاه پوریای ولی به فضای زنده تبدیل می‌شود.

آمادگی مشارکت شهرداری در احداث کمپ گردشگری

شهرداری خوی نیز درباره نتیاج این نشست اظهار داشت: نگهداری و احیای آثار تاریخی در برنامه های شهرداری خوی تدوین‌شده است و نیز با توجه به محدودیت‌های موجود در بودجه شهرداری، در طرح‌های میراث فرهنگی و گردشگری مشارکت لازم از جانب شهرداری صورت می‌پذیرد.

محرم اکبرزاده افزود: بازسازی بنا‌‌های تاریخی به‌صورت سلیقه‌ای صورت نمی‌گیرد و نیز برای ساماندهی بناها نیازمند یک طرح مصوب از جانب سازمان میراث فرهنگی و گردشگری بوده و نبود چنین طرحی سبب می‌شود که زمینه ورود کافی شهرداری برای بازسازی بناها فراهم نشود.

اکبرزاده با تشریح مشارکت شهرداری درساماندهی بناهای تاریخی خوی گفت و تصریح کرد: شهرداری خوی آماده مشارکت در ساماندهی بناهای تاریخی کاروانسرای خان و مدرسه خسروی خوی است و نیز اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری در صورت آماده‌سازی طرح ساماندهی این دو بنای تاریخی، در سال آینده این دو بنا در بودجه شهرداری تدوین می‌شود.

خواهرخواندگی خوی با قونیه در دست اقدام

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان غربی نیز درباره نتایج این نشست هم‌اندیشی اظهار داشت: دست آورد سفر رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری به خوی پیگیری می‌شود و بر این اساس، احداث کمپ گردشگری در خوی و موزه خوی از طریق بودجه ملی تحقق می‌یابد و در صورت در اختیار گذاشتن ساختمان تاریخی شورای شهر خوی به سازمان میراث فرهنگی و گردشگری، این سازمان آماده تجهیز ساختمان به‌عنوان موزه خوی است.

جلیل جباری تصریح کرد: نصب سیستم‌های حفاظتی و ویترین ضد سرقت، در صورت قرار دادن ساختمان شورای شهر به سازمان توسط این سازمان تأمین می‌شود و همچنین خواهرخواندگی شهرهای خوی و قونیه توسط وزارت خارجه پیگیری می‌شود.

وی گفت: شرکت‌های خدمات رسان و به‌ویژه شرکت آب و فاضلاب برای ساماندهی بازار خوی حضور یابند و بر این اساس با تدوین یک طرح مشترک، آب‌های جاری به سمت بازار در بارندگی به بیرون از بازار هدایت شود و همچنین تابلوهای برق در داخل بازار و میدان مرکزی توسط اداره برق شهرستان ساماندهی شود.

جباری بیان داشت: برای مرمت مدرسه خسروی تفاهم‌نامه‌ای امضاشده ‌و با کف‌سازی، نورپردازی و جداره سازی این مدرسه را به خانه فرهنگی و یا خانه هنری خوی تبدیل می‌شود و بر این اساس، اجازه ساخت‌وساز در حریم مدرسه داده نمی‌شود و نیز مدرسه برای مطالعه به مشاور واگذار می‌شود.

گزارش از یاسین قبولی

انتهای پیام/ز

R41361/P41362/S6,48/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۸۴۴۵۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چادگان؛ نگین گردشگری اصفهان

شهرستان چادگان در ۱۲۰ کیلومتری غرب اصفهان، از آب و هوای دلنشینی در فصل بهار و تابستان برخوردار است و هرساله مسافران زیادی را از سراسر کشور به خود جذب می‌کند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از اصفهان، شهرستان چادگان یکی از خوش آب‌وهواترین شهرستان‌ها در استان اصفهان است که در طول سال میزبان گردشگران زیادی از استان اصفهان و سایر استان‌ها است. چادگان قدمتی دیرینه در تاریخ ایران دارد و کتاب‌های تاریخی قدمت آن به دوران صفویه نسبت داده‌اند، از دیگر نام‌های قدیمی این شهرستان می‌توان به پرتیکان و پاراتاک اشاره کرد.

مردم ساکن در شهرستان چادگان به زبان ترکی قشقایی صحبت می‌کنند و در بعضی روستاهای اطراف لرهای بختیاری ساکن هستند، با سفری به سمت روستاهای اورگان و چنارود آثاری از شیرهای سنگی را مشاهده می‌کنید که نشان دهنده حضور بختیاری‌ها و عشایر در این مناطق است.

طبیعت پرطرفدار چادگان

وجود طبیعت جذاب و بکر در این منطقه در کنار اماکن گردشگری، این شهرستان را به یکی از قطب‌های توریستی استان اصفهان تبدیل کرده و از زیبایی‌های این منطقه وجود دریاچه زاینده‌رود و چشمه‌های فراوان است.

یکی از پل‌های تاریخی در چادگان، پل اورگان است که به وسیله شخصی به نام حاج جلیل استکی از اهالی اورگان بر روی زاینده‌رود بنا شده است؛ پل اورگان معماری زیبایی دارد و به وسیله سنگ‌های محلی و ملات گچ ساخته و با آجر تزئین شده است.

این پل دارای یازده دهانه و دوازده پایه است و در قسمت میانی طاقچه‌ای برای آن تعبیه شده است تا در زمان طغیان رودخانه، از فشار آبی آن کم شود؛ گفته می‌شود این پل تاریخی یادگاری از اقوام بختیاری در چادگان است که در سال ۱۳۸۳ به ثبت ملی رسیده است.

علاوه بر آثار تاریخی زیبا در شهر ساحلی چادگان، مجتمع‌های گردشی زیادی در اطراف زاینده‌رود قرار دارد که مقصد بسیاری از مسافران است.

یکی از مهم‌ترین مجتمع‌های گردشگری در چادگان دهکده تفریحی زاینده‌رود (عمران) است، در این دهکده ویلاهایی برای ارگان‌های دولتی وجود دارد که از امکانات تفریحی گسترده‌ای همچون سینما، پارک‌های بازی، باشگاه ورزشی، استخر، زمین اسکیت و رستوران‌های متنوع برخوردار است؛ قایقرانی در دریاچه زاینده‌رود انجام می‌شود و جزیره مجنون یکی از جاذبه‌های زیبا و دیدنی دریاچه است.

در این دهکده هر ساله با آغاز فصل بهار جشنواره اقوام ساکن در چادگان برگزار می‌شود که هدف از برپایی آن، آشنایی مسافران با آداب و رسوم، لباس و غذاهای محلی این شهرستان است.

در این جشنواره صنایع‌دستی بانوان منطقه همچون گلیم‌بافی و جاجیم‌بافی، لباس‌های محلی بختیاری و ترک قشقایی، سیاه چادر و غذاهای سنتی این دو قوم ساکن در چادگان از جمله آش محلی، شله کشک، آش جو و آش رشته و کدو برانی پخته می‌شود.

در جشنواره اقوام محلی همچنین ساز محلی " ساز و ناقاره" نواخته می‌شود و ترک‌های قشقایی که لباس‌های محلی بر تن دارند، همراه آن رقص محلی چپی را اجرا می‌کنند.

برگزاری چنین جشنواره‌هایی به آشنایی بیشتر گردشگران در شناخت دیگر مشاغل موجود در این شهرستان همچون خراطی و برش کاری با چوب، میناکاری روی مس و دیگر هنرهای دستی کمک کرده و موجب اشتغال‌زایی جوانان شده شده است.

مکان‌های تاریخی چادگان

از جمله مکان‌های تاریخی شهرستان چادگان، عمارت تاریخی معظم الملک است که قدمت آن به دوران قاجاریه می‌رسد و به واسطه آینه‌کاری، گچ‌بری، کاشی‌کاری و هنرهای چوبی از زیباترین آثار غرب اصفهان است؛ این عمارت به خانه دکتر صالحی، خانه آنالویی و عمارت سنگی نیز معروف است.

مسجد جامع چادگان یکی از بناهای قدیمی است که در سال ۱۲۵۲ شمسی احداث شده است و بعدها چندین بار تعمیر و بازسازی شد، این مسجد معماری بسیار زیبایی دارد و از مهم‌ترین قسمت‌های تاریخی آن می‌توان به سر در مسجد اشاره کرد.

مقبره کاوه آهنگر در روستای مشهد کاوه در ۱۳ کیلومتری شهرستان واقع شده است. مردم این روستا به شعر و ادبیات علاقه دارند و هرساله در کنار مقبره کاوه آهنگر مراسم شاهنامه‌خوانی برپا می‌کنند.

لباس‌های محلی مردم چادگان

مردان و زنان چادگان لباس‌های محلی زیبایی دارند، لباس زنانشان از جمله دامن مخملی و روسری بافته شده است و مردان لباس‌هایی به نام " دن آرخالوق" به همراه کلاه نمدی و کفش‌های سفید رنگی به نام " ملیکی" به پا می‌کنند.

زنان، امروزه از لباس‌های محلی خود بیشتر در جشن حنابندان عروسی استفاده می‌کنند.

در کنار ترک‌های قشقایی در این شهرستان لرهای بختیاری هم زندگی می‌کنند که لباس محلی زیبایی دارند و به نسبت ترک‌ها سنت لباس محلی خود را به خوبی حفظ کرده‌اند.

لباس زنان بختیاری شامل مینا، کله چه، دامن قر و لباس بلند می‌شود و مردان بختیاری از دبیت، جوقا و کلاه نمدی " کلاه خسروی" استفاده می‌کنند.

سوغات شهرستان چادگان

بیشتر مردم چادگان به کار کشاورزی و دامپروری مشغول هستند و سوغات اصلی این شهرستان شامل محصولات کشاورزی از جمله کشک، شیر، دوغ محلی، ماست محلی، سرشیر، پنیر محلی، روغن محلی، قره قوروت، لواشک و سبزی‌های کوهی است که طرفداران زیادی در بین گردشگران دارد

صالحه عباسی، خبرنگار ایمنا

کد خبر 734440

دیگر خبرها

  • لزوم استفاده از شیوه‌های نوین در جذب گردشگر
  • انهدام ۳۴ باند حفاری و قاچاق اموال تاریخی در آذربایجان‌غربی
  • موزه آذربایجان میزبان اشیای تاریخی موزه ایران باستان در روز موزه
  • انتقال اشیای تاریخی موزه ایران باستان به موزه آذربایجان تبریز
  • برگزاری روز ملی خلیج‌فارس با نمایشگاه اسناد و نقشه‌های تاریخی در بندر ماهشهر
  • تغییر مهلت پرداخت عوارض ساخت بناهای گردشگری در ملک‌های تاریخی
  • تصویب محدوده و ضوابط بافت تاریخی شهر لاهیجان
  • اجرای ۸۰ طرح مرمتی و عمرانی در آذربایجان‌غربی
  • فضای تفریحی گردشگری سرخه‌حصار توسعه می‌یابد
  • چادگان؛ نگین گردشگری اصفهان