Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، نخست لایحه دوفوریتی که پیش از ظهر امروز یکشنبه در صحن علنی شورای شهر مطرح شد مربوط به برای برگزاری هر چه باشکوه‌تر مراسم اربعین حسینی در عراق بااعتبار ۲۰۰ میلیون تومانی بود، بر اساس این لایحه که به تصویب رسید، قرار است مطابق با سال‌های گذشته با همکاری ستاد عتبات عالیات برای ارسال تجهیزات و نیروی انسانی به آنجا اقدام شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حسن مدیر روستا معاون خدمات شهر شهرداری کرج در خصوص این لایحه گفت: سال گذشته خودروهای آمبولانس و آتش‌نشانی را به همراه تجهیزات و نیروی انسانی به نجف اعزام کردیم، امسال نیز ۱۵۰ پارکبان شهرداری کرج به همراه تجهیزات اعزام می‌شوند.

اکبر سلیم نژاد رئیس کمیسیون فرهنگی شورای شهر نیز در ادامه گفت: اقدام امسال شهرداری کرج فقط شامل اعزام پارکبان‌های معاونت خدمات شهر برای انجام پاکیزگی و نظافت خیابان‌های شهر نجف در ایام اربعین است و بودجه ذکرشده برای آن‌هم مبلغ زیادی نیست.

لایحه دوفوریتی دیگری که در دستور جلسه امروز شورا بود به جابجایی ردیف بودجه در سازمان پارک‌ها و فضای سبز شهرداری کرج اختصاص داشت؛ در این لایحه آمده است که از ردیف بودجه عمرانی حدود ۶۷ میلیارد تومانی این سازمان ۴۵ میلیارد تومان برای انجام پروژه امانی ازجمله احداث پارک ایران کوچک جهان شهر، طراحی و احداث پارک نابینایان و معلولین، احداث پارک هشت و نیم هکتاری مهر و یا انجام اقدامات ترویجی فضای سبز که شامل مواردی ازجمله برگزاری جشنواره گل و گیاه است، هزینه شود.

لزوم انجام دیوارکشی در پارک معلولان

عباس زارع در این خصوص گفت: سازمان‌ پارک‌ها شهرداری کرج حدود ۷۰۰ نفر نیروی امانی دارد که برخی از پروژه‌های اجرایی شهر با تکیه‌بر به‌کارگیری این نیروها دنبال می‌شود، ماهیانه هم حدود ۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان هم پرداختی حقوق این عوامل است، اما در قبال آن وظایف صحیحی در شهر کرج انجام‌نشده است.

رئیس شورای شهر کرج افزود: به‌کارگیری این عوامل برای شهر هزینه دارد اما خروجی حاصل از فعالیت همه این افراد اجرایی نمی‌شود؛ درنتیجه تغییر ردیف بودجه  برای انجام عملیات عمرانی توسط سازمان پارک‌ها و فضای سبز شهرداری کرج ازجمله احداث پارک‌ها بسیار مهم است‌.

پیمان بضاعتی پور رئیس سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری شهرداری کرج در خصوص افزایش ردیف اعتباری احداث پارک ویژه معلولین و نابینایان، گفت: برای ایجاد زمین‌بازی ویژه این افراد در پارک موردنظر حتماً باید اطراف آن دیوارکشی شود.

وی در خصوص برداشت بودجه از لایحه سیستم آبیاری پروژه «ژئوگرید» ورودی جاده چالوس که به‌صورت باکس‌های گل است، گفت: امکان کاشت گل و گیاه در قسمت‌های بالایی این دیواره کارشده وجود ندارد چون بحث خاک آنجا مطرح هست و ممکن است دیواره ریزش داشته باشد، درنتیجه ابتدا باید اقدامات لازم برای اصلاح فلاور باکس‌ها انجام شود.

رئیس سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری شهرداری کرج در ادامه گفت: برای برگزاری جشنواره لاله‌ها گل لاله از کشور هلند خریداری‌شده به همین دلیل نیاز به تزریق بیشتر بودجه به این بخش است.

معرفی نمایندگان شورا در کمیسیون‌های مختلف

سارا دشتگرد رئیس مرکز پژوهش و مطالعات راهبردی شورای شهر کرج در واکنش به اظهارات بضاعتی پور، گفت: با توجه به اهمیت تحقق سیاست‌های اقتصاد مقاومتی نیازی به خرید گل لاله از کشور هلند نیست می‌توان بودجه‌ای که برای خرید گل در نظر گرفته می‌شود در محلات پایین‌شهر پارک احداث شود.

در ادامه این جلسه مقرر شد متن لایحه موردنظر اصلاح شود.

یکی دیگر از مباحثی که در جلسه امروز موردبحث بررسی قرار گرفت تعیین نمایندگان شورا در کمیسیون ماده ۱۰۰ بود، رأی‌گیری در این خصوص انجام و آقایان رحیم خستو، غدیر مهدوی، منصور وحیدی، محمدحسین خلیلی اردکانی، احد رسولی، فرج اله ایلیات، اکبر سلیم نژاد به‌عنوان نمایندگان شورا در کمیسیون ماده ۱۰۰معرفی شدند.

برای حضور در کمیسیون‌های ماده ۷۷، ماده ۷ و ماده ۳۸ هم به ترتیب مهدی حاجی قاسمی، محمد نبیونی و عباس زارع انتخاب‌شده و برای شرکت در جلسات بند ۲۰ ماده ۵۵ هم، رحیم خستو، حسین محمدی و فریده بزنی تعیین شدند.

در ادامه جلسه انتخاب ناظرین شورای شهر کرج در سازمان‌های مختلف بررسی شد و طبق آن آقایان محمدحسین خلیلی اردکانی و احد رسولی به‌عنوان ناظرین سازمان قطار شهری کرج و حسین محمدی و محمد نبیونی هم به‌عنوان ناظرین سازمان و خدمات موتوری تعیین شدند.

سارا دشتگرد ناظر سازمان عمران و نوسازی، فریده بزنی ناظر سازمان ساماندهی مشاغل شهری و فرآورده‌های کشاورزی واکبر سلیم نژاد هم به‌عنوان ناظر سازمان آتش‌نشانی شهرداری کرج معرفی شدند و نظارت بر سازمان حمل‌ونقل و بار و مسافر و سازمان آرامستان ها هم به ترتیب به مهدی حاجی قاسمی و فرج اله ایلیات سپرده شد.

غدیر مهدوی و رحیم خستو هم به ترتیب به‌عنوان ناظرین سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات و سازمان پارک‌ها و فضای سبز شهرداری کرج انتخاب شدند.

کد خبر 4416672

منبع: مهر

کلیدواژه: شهرداری کرج شورای شهر کرج گل لاله بوشهر ماه محرم هفته دفاع مقدس کرمانشاه خبرگزاری مهر گرگان مشهد رژه نیروهای مسلح حمله تروریستی اهواز عاشورا شیراز سانحه تصادف دفاع مقدس جنگ تحمیلی شهرکرد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۸۴۸۷۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کنایه حناچی به زاکانی؛ آنها که می‌خواهند در پارک قیطریه مسجد بسازند می‌خواهند بگوید ما خیلی دیندار هستیم

به گزارش خبرآنلاین، اساسا مشکل اصلی در مدیریت شهرداری تهران، «خروج از اولویت‌های شهر و نیازهای مردم پایتخت» است؛ آنها که می‌خواهند در پارک قیطریه مسجد بسازند آلودگی هوای تهران، ترافیک و کاهش فضای سبز شهری را نادیده گرفته و می‌خواهند به جای دیگری پیام دهند که ما آدم‌های معتقدی هستیم.

پیروز حناچی در یادداشتی در دنیای اقتصاد نوشت: شهرداری اکنون دنبال ماموریت دیگری غیر از مسوولیت‌های خودش است. مهم‌ترین مساله در مدیریت شهری منابع درآمدی است که عمدتا در شهری مانند تهران، از منابع پایدار پیروی نمی‌کند و از محل ساخت‌وسازها و تراکم‌فروشی و موارد دیگر تامین می‌شود. اما آنچه «حیرت‌انگیز» است اینکه پروژه ساخت ۱۰۰۰ مسجد دیگر در شهر تهران برای تامین منابع مالی نیست بلکه اضافه کردن هزینه برای مدیریت شهر در پایتخت است. چرا که این دست ساخت‌وسازها نه‌تنها درآمدی برای شهر ندارد، بلکه باید برای ساخت و مدیریت و نگهداری آنها هزینه‌هایی نیز از منابع شهرداری صورت گیرد.

مسجدسازی کار مردم است و شهرداری باید این کار را تسهیل کند. بعضی از مناطق در تهران وجود دارند که به شدت تراکم نفر در هکتار یا واحد مسکونی در هکتار آنجا بالاست. ممکن است این مناطق مسجد هم نداشته باشند. آنجا باید مسجد ساخته شود. اما شهرداری باید آنجا کمک کند نه اینکه خودش اقدام کند. مردم به اندازه کافی اهتمام دارند. همه مساجد قدیمی شهر تهران توسط واقفین مردم ساخته شده‌اند. کسی که چنین هزینه‌ای را بر مدیریت شهر و کشور تحمیل می‌کند و بر این ایده یعنی ساخت مسجد در قیطریه اصرار می‌کند، می‌خواهد بگوید ما خیلی دیندار هستیم و همه هزینه‌ها را تقبل می‌کنیم.

در حالی که هدف از ساخت مسجد تولید انسان بهتر است. قرار است انسان نمازخوان بیشتر شود. اگر به چارچوب‌ها و مقدمات توجه نشود به این اهداف دست پیدا نمی‌کنیم.

مدیر قسم یاد می‌کند که در چارچوب قانون، در راستای منافع عمومی شهروندان و به نفع جامعه اقدام کند. اگر قرار باشد تصمیم شهردار تهران خلاف همه اینها باشد و در تضاد با قسامه شهردار و اعضای شورای شهر در ابتدای دوره باشد، نتیجه آن هم مطلوب نیست.

وظایف شهرداری در قانون شهرداری‌ها آمده است. وظایف شهرداری ساخت مسجد نیست. اما شهردار اختیاراتی دارد که اگر مسائلی برای شهروندان مهم است، موضوع عاجل و دارای اولویتی است، می‌تواند حتی یک رقم درشتی از منابع در اختیار به این کار اختصاص دهد. در بخش فرهنگی بودجه مثلا شورا تصمیم می‌گیرد رقمی برای کمک به سمن‌ها، هیات‌های مذهبی و مساجد کمک کند. اینکه چگونه و در کجا این بودجه مصرف شود در چارچوب کدهایی است که در بودجه عنوان می‌شود.

هر جایی که شهرداری تهران برای کمک به مردم وارد شده موفق بوده است. در مساله مسجد اساسا در تاریخ و فرهنگ ایران، ساخت این اماکن به عهده مردم بوده است. یعنی مردم وقف کرده یا برای کار خیر اقدام کرده‌اند. اما وقتی شهرداری در تقابل با خواست مردم قرار گرفته، شکست خورده است. اسم این دست کارها بی‌قانونی است. وقتی شهرداری خارج از چارچوب و برنامه کاری انجام دهد، دارد به شهروندان ضرر می‌رساند. اگر ما شهر را بر مدار بی‌قانونی بگذاریم، سنگ روی سنگ بند نمی‌شود.

اصلی‌ترین سوال این است که کاربری پارک قیطریه چیست؟ فضای سبز! بنابراین حق چنین ساخت‌وسازی در این پارک وجود ندارد. ممکن است مسیر قانونی برای ساخت مسجد هم با فشار و زور و لابی در پارک قیطریه طی شود و کمیسیون ماده ۵ نیز چنین مجوزی داده است. این جزو وظایف شهرداری نیست که خودش مسجد بسازد. اساسا ساخت مسجد در ایران یک مقوله مردمی بوده و از دل موقوفات و امور خیریه بیرون آمده است.

البته مساله فقط مختص تهران و شهرداری تهران نیست. در سراسر کشور چنین بحرانی وجود دارد. سال ۱۳۹۳ دبیر شورای عالی شهرسازی بودم. آن زمان واقعا وضعیت مجوز برای ساخت‌وساز خیلی خراب بود. دولت وظایف حاکمیتی خود را انجام نداده بود. دفتر مقام رهبری آن زمان به بهانه روز درختکاری‌ جلسه‌ای را ترتیب دادند و از همه نهادها و کسانی که با زمین سروکار داشتند، دعوت شد که در این جلسه شرکت کنند. رهبری می‌خواستند بدانند این تخلفات چگونه اتفاق می‌افتد و گزارشی در این زمینه تهیه شد و در آن جلسه ارائه شد.

ما توضیح دادیم که این تخلفات از سوی مردم اتفاق نمی‌افتد. مردم ابتدا جرات نمی‌کنند چنین کاری انجام دهند. کسانی که در قدرت هستند و نهادها و افرادی که به منابع و قوانین و دستگاه‌های کنترلگر دسترسی دارند، این سد را می‌شکنند.

اولین تخلف‌ها را انجام می‌دهند، بعد آرام‌آرام دیگران وارد این چرخه تخلف می‌شوند. نتایج آن گزارش و آن جلسه بسیار جالب بود. بوستان یاس فاطی در لویزان، پادگان قلعه مرغی و مناطق دیگری از نهادهای حکومتی، دولتی، نظامی و امنیتی و... گرفته شد. رهبری در آن جلسه به صراحت گفتند؛ دولت باید جنم داشته باشد. دولت باید کسانی را که این تخلفات را انجام می‌دهند و خارج از قاعده چنین کاری می‌کنند دستگیر کند. ایشان این جمله را آنجا گفتند که حتی اگر خواستند با تخریب طبیعت و زمین‌خواری و... حوزه علمیه بسازند، باید مقابل آنها ایستاد. از این فرصت در دولت استفاده مناسبی شد. تکلیف معلوم بود و ما می‌دانستیم که باید چه کنیم. برای نمونه یک شخصیت ذی‌نفوذ در یکی از شهرهای بزرگ کشور، تلاش داشت محدوده‌ای به شهری که ساکن بود اضافه کند. یعنی با ایجاد بستر برای ساخت‌وساز و خرید و فروش زمین می‌خواستند امکان ساخت مصلی فراهم شود. همین دستور اکید رهبری سبب شد ما مانع این تخلف بزرگ در یکی از شهرهای بزرگ کشور شویم. از این جنس مصادیق در کشور زیاد است.

مسجدسازی در فرهنگ ایران موضوع پسندیده‌ای است. پروراندن انسان‌هایی که نمازخوان باشند، جزو وظایف دینی ماست. اما نظام مدیریت هوشمند می‌داند اولویت برای یک شهر چیست؟

وقتی مردم و البته تمام نظرسنجی‌ها و مطالعات علمی در شهر تهران نشان می‌دهند که آلودگی هوای تهران اولویت اول مدیریت شهر است، باید توسعه حمل‌ونقل عمومی، توسعه فضای سبز، توسعه مسیرهای دوچرخه، توسعه مسیرهای پیاده، کاهش استفاده از خودروی شخصی، استفاده از خودروهای برقی و مواردی از این دست در اولویت قرار گیرند. وقتی از قانون و برنامه در مدیریت شهر سخن می‌گوییم دقیقا منظورمان همین اولویت‌بندی است که در ساخت مسجد از سوی شهرداری تهران لحاظ نشده است. کسی که پارک قیطریه را با این اصرار و با این شتاب روی دست نظام سیاسی می‌گذارد، دارد می‌گوید اولویت‌های من در اداره امور شهر این مسائل است. منظور این است که آلودگی‌ هوا، ترافیک، فضای سبز و... اولویت مدیریت فعلی شهر نیست. این کج‌سلیقگی است که شهرداری قاطی این موضوعات شود و به جای پیگیری اولویت‌های شهر و نیازهای مردم، مسجد بسازد و اداره کند. کار شهرداری در یک کلام مسجدداری نیست. توسعه فضای سبز با توجه به شدت آ لودگی هوا در تهران باید اولویت اول مدیریت شهری باشد. باید حفاظت از درختان به‌خصوص درختان کهنسال در اولویت باشد. در دوره‌ای که مدیریت شهر تهران را به عهده داشتم، جریمه سنگینی برای قطع درختان در نظر گرفتیم.

با این جریمه‌اش نذری ندادیم بلکه چند محدوده در سطح شهر تهران سبز شد. نتیجه این کار ایجاد ۲۰پارک و فضای عمومی و فضای سبز در محدوده قانونی تهران شد. زمین در تهران بسیار گران است. ما عمدتا در مناطق جنوبی شهر و مناطقی که به جهت کمبود فضای سبز مشکل داشتیم، این کار را انجام دادیم. این روند باید ادامه پیدا کند.

* این متن بخشی از یک مقاله‌ درج شده در شماره جدید «تجارت‌فردا» است.

۴۷۲۳۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1895467

دیگر خبرها

  • یک فعال کارگری: قدرت خرید دستمزد کارگران به پایین ترین میزان در تاریخ شورایعالی کار رسیده است
  • آغاز احداث پارکینگ مجاور خیریه ام‌البنین(س) در منطقه ۱۰ اصفهان
  • افزایش جای پارک موتورسیکلت در اطراف حرم حضرت معصومه (س)
  • اجرای ۱۲۰ پروژه شهری در منطقه ۵ شهرداری شیراز
  • توجه ویژه به مردمی‌سازی پروژه ها و محرومیت‌زدایی در بودجه ۱۴۰۳
  • انتقاد عضو شورای شهر از عدم ساخت ورزشگاه‌های جدید در پایتخت
  • شهرداری به دنبال ساماندهی محل پارک موتورسیکلت‌ها در پهنه مرکزی پایتخت
  • مکان احداث دومین پارک بانوان اراک مشخص می‌شود
  • کنایه حناچی به زاکانی؛ آنها که می‌خواهند در پارک قیطریه مسجد بسازند می‌خواهند بگوید ما خیلی دیندار هستیم
  • مسجد قیطریه آزمونی برای شهردار تهران