Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-19@03:10:49 GMT

بهبود عوارض شیمی درمانی با چند روش ساده

تاریخ انتشار: ۸ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۸۴۹۷۲۳

بهبود عوارض شیمی درمانی با چند روش ساده


تقویت اثر شیمی درمانی با هویج
هویج، یکی از بهترین مواد غذایی در رژیم غذایی بیماران سرطانی است. بعضی از ترکیبات گیاهی موجود در هویج که در جعفری نیز یافت می شود، مکانیسم هایی را که با درمان سرطان در تداخل است، متوقف می کند و از این طریق اثربخشی شیمی درمانی را افزایش می دهد.محققان امیدوار هستند که مصرف این مواد غذایی بتواند به عنوان مکمل روش های مرسوم شیمی درمانی، کمک کننده باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



کاهش خشکی دهان با مصرف آب گوشت و آب پرتقال
یکی از عوارض رایج شیمی درمانی خشکی دهان است که بلعیدن غذاها را برای بیمار دشوار می کند. برای مقابله با این مشکل باید از آب گوشت و سس های مشابه یا حتی شیرکم چرب برای تر کردن غذاها استفاده کرد. مخلوط کردن مواد غذایی با کمک مخلوط کن نیز می تواند حالت آبکی به غذاها بدهد و خوردن آن ها را برای بیمار راحت تر کند. آب پرتقال نیز با تحریک ترشح بزاق در این زمینه موثر است.

رفع اسهال با موز
از آن جا که اسهال یکی از عوارض شیمی درمانی است، مصرف مواد غذایی دارای بافت نرم و کم فیبر مانند موز، برنج و سیب پخته شده، به ایجاد قوام طبیعی مدفوع کمک می کند. همچنین در دوره شیمی درمانی، باید از مصرف مواد غذایی چرب، میوه های خام و غلات سبوس دار خودداری شود، چون این مواد غذایی اسهال را تشدید می کند.

درمان یبوست با فیبر
اگر در دوره شیمی درمانی، بیمار با یبوست مواجه شد، نوشیدن مایعات زیاد و خوردن مواد غذایی سرشار از فیبر نامحلول مانند غلات سبوس دار و میوه های خشک توصیه می شود. موسسه ملی سرطان مصرف روزانه 8تا 12 فنجان مایعات را برای افرادی که تحت درمان قرار می گیرند، توصیه می کند.

کاهش تهوع با زنجبیل
شیمی درمانی حالت تهوع ایجاد می کند، اما آب نبات های زنجبیلی و لیمو می تواند به تسکین این حالت و رفع تهوع کمک کند. می توان قبل از شروع غذا از این ترکیبات استفاده کرد. در ضمن، مصرف زنجبیل به تسکین سرگیجه و مشکلات گوارشی ناشی از شیمی درمانی هم کمک می کند.

تقویت سیستم ایمنی با سیر وپیاز
پیاز و سیر کبابی، پخته یا خام، از آن جا که سطح بالایی از آنتی اکسیدان ها را دارد، سیستم دفاعی بدن را برای مقابله با سرطان تحریک می کند. همچنین محققان دانشگاه کورنل به این نتیجه رسیده اند که پیازهای دارای طعم تند از رشد بعضی از سلول های سرطانی جلوگیری می کند.

حفظ عضلات با پروتئین
موسسه ملی سرطان توصیه می کند که بیمار در دوره شیمی درمانی از پروتئین بیشتری استفاده کند تا هم انرژی و هم قوای عضلانی را در وضعیت مطلوب نگه دارد. بهترین انتخاب ها عبارت اند از تخم مرغ، ماهی، توفو و مرغ. بسیاری از افراد در دوره شیمی درمانی نمی توانند از گوشت قرمز استفاده کنند، چون طعم فلز را در دهان آن ها به وجود می آورد.   منبع: سیمرغ 

منبع: پارسینه

کلیدواژه: شیمی درمانی عوارض شیمی درمانی بیماری شیمی درمانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۸۴۹۷۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راهکارهای علمی و درست برای کاهش وزن

به گزارش خبرآنلاین، به برنامه کاهش وزن باید به عنوان راهی برای زندگی کردن و مسیر زندگی سالم نگاه شود نه یک رژیم غذایی یا فعالیت تنبیهی. باید جسور باشیم و تنوع در وعده‌های غذایی افزایش یابد تا از انواع مواد غذایی مصرف شود و ذائقه نیز به مصرف مواد سالم که قبلا برای ما خوشمزه نبود، عادت کند.

یک متخصص آموزش بهداشت و ارتقای سلامت در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به راهکارهای مدیریت وزن اظهار کرد: اغلب انسان‌ها در مقاطعی از زندگی به کاهش وزن فکر می‌کنند یا حداقل به فکر تغییر رژیم غذایی خود هستند اما مشکل اینجا است که بیشتر به کاهش وزن در مقاطع کوتاه به جای بررسی دقیق خطرات چاقی و تنظیم سبک زندگی برای مدت طولانی فکر می‌کنند.

مرضیه عربان با تاکید بر قرار دادن ورزش در برنامه زندگی افزود: فعالیتی که به وسیله یک فرد چاق انجام می‌شود نسبت به فرد لاغر، منجر به سوزانده شدن کالری بیشتری می‌شود بنابراین طبیعی است که افراد چاق زودتر خسته شوند پس توصیه می‌شود این خستگی را به فال نیک بگیرند و به ورزش خود ادامه دهند.

عربان بیان کرد: به برنامه کاهش وزن باید به عنوان راهی برای زندگی کردن و مسیر زندگی سالم نگاه شود نه یک رژیم غذایی یا فعالیت تنبیهی. باید جسور باشیم و تنوع در وعده‌های غذایی افزایش یابد تا از انواع مواد غذایی مصرف شود و ذائقه نیز به مصرف مواد سالم که قبلا برای ما خوشمزه نبود، عادت کند.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: همچنین این افراد می‌توانند ورزش را در فاصله‌های معین انجام دهند. علاوه بر این می‌توانند به کارشناس یا متخصص تغذیه مراجعه کنند و از آن‌ها کمک بگیرند.

این متخصص آموزش بهداشت و ارتقای سلامت گفت: صبحانه باید به عنوان یک وعده اصلی غذایی در هر روز مدنظر قرار بگیرد. مصرف شیرینی و شکلات به عنوان میان وعده حذف یا محدود شود. مصرف غذاهای چرب و پرانرژی مانند چیپس، بستنی و انواع سس‌ها را محدود یا حذف کرد و از مصرف کیک‌های خامه‌ای، خامه و سرشیر خودداری شود.

وی افزود: همچنین توصیه می‌شود ماست‌های کم‌نمک و کم‌چرب و آب‌میوه‌های طبیعی به جای نوشابه‌های شیرین در رژیم غذایی گنجانده شود. بهتر است از میوه به جای آب‌میوه مصرف و سبزی‌های تازه نیز به سفره غذایی اضافه شود. توصیه می‌شود به جای مصرف تنقلات از مغزها استفاده شود و این موضوعات را به سایر اعضای خانواده برای بهبود عادت غذایی آموزش دهد.

۴۷۲۳۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1895842

دیگر خبرها

  • غذا‌های مفیدی که بدن هر بیماری را تقویت می‌کند
  • عوارض مصرف بیش از اندازه میوه
  • قرص‌های لاغری غیرمجاز، تهدید جدی برای سلامت جامعه 
  • بهبود کیفیت همبرگر با کاهش سدیم
  • ویژگی رژیم غذایی سالم چیست؟
  • مصرف غذاهای سوخته یا گرم کردن مجدد موادغذایی سرطان‌زا است؟
  • چه خوراکی‌هایی را باید کمتر خورد؟
  • هشدار اورژانس پیش بیمارستانی مشهد درباره مسمومیت با قارچ‌های سمی
  • راهکارهای علمی و درست برای کاهش وزن
  • با این مواد ارزان‌قیمت سلامت شوید