Web Analytics Made Easy - Statcounter

گردشگری > ایرانگردی - در ایران مناطق، شهرستان‌ها، آبشارها، روستاها و مناظر چشم نوازی وجود دارد که گردشگران بسیاری را جذب خود می‌کند، یکی از این مناطق فوق العاده زیبا، روستا و آبشار کم نظیر ارتکند واقع در شهرستان کلات نادر استان خراسان رضوی است. روستایی که هنوز معماری شهر در آنجا چندان رخنه نکرده و با پیاده‌روی در روستا می‌توان بوی پخت نان محلی تازه را حس کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این روستا همانطور که گفته شد، در حدود ۱۱۰ کيلومتری شمال مشهددرا ستان خراسان رضوي و پس از طی کردن مسافتی در حدود پانزده کيلومتر در مسيری فرعی، واقع شده است. روستاى ارتکند مجموعه‌اى از کوه و رودخانه و جنگل و آبشار است که طبيعت چشم نواز آن سالانه هزاران نفر را به سوى خود مى‌خواند، این روستا آب و هوای خشکی دارد و کوه‌های تک خانه در ۸ کیلومتری غرب و سرشاو در ۳ کیلومتری شمال شرق این آبادی واقع شده‌اند.

در مسیر دره پس از گذشتن از چند مرکز پرورش ماهی، باغ‌ها و شالیزار‌ها، به روستای کوچک ارتکند در فاصله ۵ کیلومتری سررود می‌رسیم که ارتفاع آن از سطح دریا ۱۴۸۰ متر است. رود ارتکند که از کوه‌های هزارمسجد سرچشمه می‌گیرد از کنار این آبادی می گذرد و به سمت آبشار که پیش می رویم، مسیر دره‌ی اصلی با شیب تند و عمق زیاد، خود را تا گذرگاه قله قره داغ (بلندترین ارتفاع منطقه) بالا می‌کشد و ارتفاع قله تا کف دره به حدود ۱۰۰۰ متر می‌رسد که این دره به صورت چین‌دار، صخره‌ای، مرتفع، و با درختان منفرد اورس خودنمایی می‌کند.

در ادامه‌ی مسیر پس از طی ۵ کیلومتر، به تفرجگاهی به نام (اردوگاه حضرت مهدی) می‌رسیم که در سمت چپ آن، دره‌ی آبشارخانه‌ی زو و در سمت راست آن، دره‌ی درخت بی‌بی (کال قره داغ) قرار دارد به طوری که مسیر اصلی، از سمت چپ از میان رودخانه و درختان به سمت آبشار ارتکند پیش می‌رود که در ابتدای این مسیر دره با عرض کم و درختان انبوه مشاهده می شود تا اینکه راه از مسیری سنگی و پر آب ادامه پیدا می‌کند و در نهایت به منطقه‌ای باز می‌رسد که خانه‌ی زو نامیده می‌شود و معمولاً دراین منطقه علفزارهای بلند و پوشش پراکنده درختان اورس دیده می‌شود که در فصول بهار و تابستان مورد استفاده‌ی گوسفند داران قرار می‌گیرد.

در ادامه‌ی مسیر، پس از طی یک سربالایی، دوباره دره باریک شده و در سمت راست آن، تونلی پر آب، همراه با آبشاری کوچک اما زیبا به چشم می‌خورد، سپس از سمت چپ قسمت انتهایی مسیر را ادامه می دهیم و پس از یک درگیری مختصر با سنگ به مسیری باریک با دیواره های سنگی بلند واقع در دو طرف آبشار می‌رسیم، آبشار اول به شکل کلاهک بوده و دیواره های سنگی بسیار زیبا و پوشیده از آب آن را احاطه کرده‌اند و در انتهای غاری ۱۰ متری واقع شده است. برای ادامه دادن مسير و رسيدن به آبشار بعدی بايد با فنون اوليه سنگ نوردی آشنا بوده و با استفاده از ريشه‌ی قطور درختان از کنار آن بالا رفت.

آبشار دوم که بلندتر و در حدود ۳۵ متر می‌باشد، در انتهای دره‌ای باريک وجود دارد، در کنار اين آبشار از طريق مسير رول کوبی شده و يا تنوره‌ی کنار آن، مي‌توان به بالای آبشار و بکرترين منطقه‌ی آن رسيد که البته کار هر کسي نيست و رسیدن به آنجا نیازمند مهارت وتوان بدنی بالا است. زمان طی شده از اردوگاه تا محل آبشار یک ساعت و ۴۰ دقیقه می باشد و مسیر برگشت از آبشار همان مسیر طی شده در رفت بوده که طبعاً در زمان کمتری و در حدود یک ساعت طی می‌شود.

منابع: لست سكند

2121

کلید واژه‌ها : استان خراسان رضوی - گردشگری -

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: استان خراسان رضوی گردشگری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۸۵۲۰۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ادامه ساخت و ساز شهرداری زاکانی در پارک‌ها (+ عکس) / دیوار کشی در بخش‌هایی از این بوستان قدیمی تهران

به گزارش صدای ایران از شرق، حصار جنب ساختمان آتش‌نشانی پارک لاله، یک ماه است ساخته شده و دو سه روز است تعدادی کانکس مستقر شده است. محدوده حصار جنب ساختمان آتش نشانی پارک لاله، روبروی خیابان پورسینا قرار دارد.

دیروز تعدادی از شهروندان تهرانی دلیل این حصارکشی و استقرار کانکس را از یکی از نیرو‌های خدماتی پرسیدند و گفته شد که امشب برق محوطه قطع شده و عملیات ساختمانی آغاز می‌شود.

آنها مدعی‌اند، در پرس‌وجو از مدیر پارک و شهرداری منطقه این پاسخ را دریافت کرده‌اند که قرار است در این نقطه از پارک فرهنگسرا ساخته شود و درختان محوطه قطع می‌شوند.

پیش از این هم کانال خبری دیده بان زیست بوم ایران که موضوع حصار کشی پارک قیطریه را هم اطلاع رسانی کرده بود اعلام کرده بخش بزرگی از پارک لاله که مملو از درختان کهنسال است به تازگی حصارکشی شده و گفته شده قرار است در آنجا «ساختمانی از طرف شهرداری»! احداث شود.

در این کانال تاکید شده با توجه به تعرضات و دستکاری‌هایی که در بوستان‌های دیگر از جمله پارک اندیشه و پارک قیطریه در حال وقوع است و پیشتر هم با حذف درختان و احداث بنا در ابن پارک صورت پذیرفته، خطر جدی است. از کنشگران و مردم می‌خواهیم که نسبت حذف عرصه مهمی از این بوستان مرکزی شهر و حذف درختان کهنسال و ارزشمند آن با حساسیت بیشتری برخورد کرده و اجازه ندهند اتفاقات گذشته و تعرضات مشابه به دیگر پارک‌ها در اینجا تکرار شود.

عکس‌هایی که در این گزارش می‌بینید، از داخل محوطه حصارکشی است.



پیگیری‌های شرق از مدیران شهری به نتیجه نرسیده پیش از این، «مهدی بابایی» عضو شورای شهر تهران هر گونه فعالیت عمرانی بر خلاف مصوبات شورا که منجر به تخریب فضای سبز و درختان شود را غیرقانونی دانسته بود.

دیگر خبرها

  • مهلت ۱۰ روزه دادستان گالیکش برای ایمن‌سازی مسیر دسترسی به آبشار لوه/ مسیر دسترسی به آبشار مسدود شد
  • مسدود شدن مسیر دسترسی به آبشار لوه؛ مهلت ۱۰ روزه دادستان گالیکش برای ایمن‌سازی مسیر
  • مسیر دسترسی به آبشار لوه به دستور دادستان گالیکش مسدود شد
  • مسیر آبشار لوه مسدود شد
  • مهلت ۱۰ روزه دادستان گالیکش برای ایمن‌سازی مسیر دسترسی به آبشار لوه
  • ادامه ساخت و ساز شهرداری زاکانی در پارک‌ها؛ این همه اصرار برای چی؟
  • (عکس) ادامه ساخت و ساز شهرداری زاکانی در پارک‌ها
  • ادامه ساخت و ساز شهرداری زاکانی در پارک‌ها (+ عکس) / دیوار کشی در بخش‌هایی از این بوستان قدیمی تهران
  • جمع آوری ۹۰ تن پسماند و نخاله ساختمانی در پویش مسیر سبز ایران پاک
  • آبشار آبگرمه دورود با مناظر رویایی+فیلم