Web Analytics Made Easy - Statcounter

خرداد:علی خرم نماینده پیشین ایران در دفتر اروپایی سازمان ملل می گوید: سازوکار جدید اروپا برای ایجاد یک سازوکار جدید به منظور ارتباطات مالی با ایران، یک چتر حمایتی به ایران داده و بسیاری از مشکلات را حل می کند.

به گزارش خرداد ،علی خرم در گفت و گو با خبرنگار انتخاب درباره تصمیم اتحادیه اروپا برای ایجاد یک سازوکار جدید با هدف دور زدن تحریم های آمریکا گفت: اثرات این تصمیم از جنبه سیاسی روشن است؛ وقتی این تصمیم در حاشیه اجلاس سازمان ملل اعلام شد، خشم آمریکا و وزیر خارجه این کشور را برانگیخت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عده ای معتقدند لحن ترامپ در سازمان ملل به خاطر دهن کجی 4+1 به او بوده

او ادامه داد: این خشم تا جایی بود که عده زیادی معتقدند که لحن عصبانی و بی ادبانه ترامپ در مجمع عمومی سازمان ملل به خاطر دهن کجی 4+1 به او بوده است.

تصمیم اروپا یک چتر حمایتی به ایران داد

خرم افزود: این تصمیم اروپا، یک چتر حمایتی به ایران داد و به سایر کشورهای نیز این پیام را رساند که می توان از زیر سایه آمریکا خارج شد. زیرا برای اولین بار در 73 سال گذشته است که این کشورها همگی در یک موضوع خاصی علیه امریکا می ایستند. این موضوع در نشست شورای امنیت به ریاست ترامپ هم قابل مشاهده بود و دیدیم که مکرون، رییس جمهور فرانسه و ترزا می، نخست وزیر انگلیس و همین طور کشورهایی مثل هلند در مقابل ترامپ، از برجام دفاع کردند.

خرم درباره اثرات اقتصادی این تصمیم اروپا نیز گفت: از نظر اقتصادی، این سازوکار جدید سعی می کند به جای اینکه ارزهای معتبر جهانی اعم از دلار یا یورو را بین ایران و اروپا منتقل کند، یک صندوق ذخیره یا حسابی درست کند و همه آنهایی که می خواهند از ایران محصولی بخرند، پول خود را از این حساب برداشت کنند و همین طور، این صندوق یا حساب از ان برداشت کنند و همین طور، برای آنها که کالایی به ایران می فروشند، تایید شوند که ایران نیز پول آن را به همین حساب واریز کند.

سازوکار جدید، شبیه تهاتر است اما به جای اصالت «جنس»، عین «پول» به یک حساب ویژه منتقل می شود

خرم تاکید کرد: این سازوکار شبیه تهاتر است اما با این تفاوت که در تهاتر، جنس اصالت دارد اما در اینجا، عین پول به آن حساب منتقل می شود.

این کارشناس مسائل بین الملل ادامه داد: حتی اگر این مبادلات مالی به دلار باشد، باز هم آمریکا نمی تواند رفت و آمد دلار در اروپا را کنترل کند. در نتیجه بسیاری از مشکلات ما با این سازوکار حل می شود.

به جای روپیه، یوان یا روبل هم می توانیم «یورو» بگیریم

خرم افزود: با سازوکار جدید، حتی در تبادلات با هند و چین و روسیه، به جای آنکه روپیه، یوان یا روبل بگیریم، می توانیم به این کشورها بگوییم شما هم باید از طریق همین حساب، معاملات را به یورو انجام بدهید. در نتیجه، بر خلاف دوره گذشته تحریم ها که نمی توانستیم پول خود را از چین و هند بگیریم، ماحصل مبادلات اقتصادی ما با این کشورهای غیراروپایی نیز داخل همین حساب می رود؛ حسابی که اتحادیه اروپا ضامن سلامت حساب خواهد بود. البته در این بین، اینکه آسیایی ها جرات بکنند یا نکنند که مبادلات خود با ایران را از این طریق ادامه دهند، بحث دیگری است اما طبیعتا مشکل نقل و انتقالات مالی ما با این سازوکار حل می شود.

عضویت در FATF لازمه نقل و انتقالات مالی است 

خرم با اشاره به اهمیت عضویت ایران در FATF گفت: تنها موضوعی که در سازوکار جدید اروپا باقی می ماند، این است که ایران باید عضو FATF باشد. در واقع حتی اگر تحریم ها نیز برداشته شود، لازمه نقل و انتقال مالی این است که با عضویت در FATF ، شفافیت مالی خود را به دیگر کشورها نشان دهیم.

برچسب ها: علی خرم ، اروپا ، ایران ، اقتصاد

منبع: خرداد

کلیدواژه: علی خرم اروپا ایران اقتصاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۸۵۳۱۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ماجرای جلوگیری از ورود پزشک فلسطینی به فرانسه

یک پزشک فلسطینی-انگلیسی تأکید کرد هدف از منع ورود وی به اروپا این است که جلوی شهادت دادن وی علیه رژیم صهیونیستی در دیوان لاهه را بگیرند.

به گزارش مشرق، غسان ابوسته، پزشک انگلیسی-فلسطینی که در سازمان پزشکان بدون مرز کار می‌کند و شاهد جنگ نسل کشی رژیم صهیونیستی در غزه بوده است، گفت: دلیل اصلی منع ورودم به اروپا این است که جلوی شهادت دادنم درباره جنایت‌های جنگی رژیم اشغالگر در مقابل دیوان بین‌المللی کیفری در لاهه را بگیرند.

وی در مصاحبه با المیادین گفت: دیوان لاهه در معرض فشارهای سیاسی از سوی دولت و کنگره آمریکا و دولت‌های اروپایی قرار دارد که حامی جنگ رژیم اشغالگر علیه مردم غزه هستند. یک تصمیم سیاسی از سوی دولت‌های اروپایی با هدف ساکت کردن شاهدان جنایت‌های رژیم صهیونیستی در غزه وجود دارد. رژیم اشغالگر نیز تصمیم گرفته تا تمام شاهدان باقیمانده در نوار غزه یا در داخل بازداشتگاه‌ها را به قتل برساند.

وی به وجود یک کمپین هماهنگ بین رژیم صهیونیستی و اروپا با هدف ممانعت از رفتن شاهدان عینی به دادگاه‌های بین‌المللی برای محاکمه کردن رژیم اشغالگر اشاره کرد.

ابوسته گفت: مقامات فرانسوی مرا در فرودگاه شارل دوگل متوقف کرده و به من گفتند که نمی‌توانم به تمام کشورهای منطقه شینگن به مدت یک سال وارد شوم و این مساله با درخواست دولت آلمان است. دولت فرانسه نمی‌خواهد این ممنوعیت را نقض کند.

ابوسته گفت: من قبلا نیز از ورود به آلمان منع شدم. در آن زمان به من گفتند که ممنوعیت ورود به آلمان تنها در ماه آوریل و به خاطر «کنفرانس فلسطین» است که برلین قصد ممانعت از برگزاری آن را دارد اما شنبه در فرودگاه شارل دوگل فرانسه مشخص شد که نمی‌توانم وارد بیشتر کشورهای اتحادیه اروپا شوم.

تلاش‌ها برای ممانعت از شهادت دادن ابوسته در پی آن صورت می‌گیرد که وی در پرونده شکایت آفریقای جنوبی از رژیم صهیونیستی به دلیل نسل کشی در غزه در مقابل دیوان بین‌المللی دادگستری حاضر شد.

وی بعد از خروج از غزه برای انتقال واقعیت بیمارستان‌ها و بخش پزشکی و اوضاع فاجعه بار انسانی غزه تلاش و درباره مواردی که در جریان فعالیت خود با آنها روبه‌رو شده است از جمله جراحت‌های بسیار سنگین به ویژه بین کودکان به دلیل سلاح‌های پیشرفته رژیم صهیونیستی صحبت کرد.

فرانچسکا آلبانیز، گزارشگر ویژه حقوق بشر در اراضی فلسطینی نیز درباره این اتفاق گفت: من به عنوان یک اروپایی از دکتر ابوسته به دلیل تصمیم آلمان که به سطح جدیدی از دفاع از نسل کشی رسیده است، عذرخواهی می‌کنم.

وی افزود: من از آلمان می‌خواهم تصمیم خود را درباره دکتر ابوسته کنار بگذارد.

منبع: ایسنا

دیگر خبرها

  • تعامل دستگاه‌ها لازمه تبیین و ترویج فرهنگ امر به معروف و نهی از منکر است
  • اتحادیه اروپا اپل را مجبور می‌کند که iPadOS را باز کند
  • این کار را انجام ندهید، یارانه تان قطع می شود!
  • ماجرای جلوگیری از ورود پزشک فلسطینی به فرانسه
  • دلیل منع ورود پزشک فلسطینی به اروپا
  • تأخیر در صدور پروانه ساختمانی موجب مشکلات مالی و نارضایتی مردم می‌شود
  • خبر مهم برای یارانه بگیران | چه کنیم تا یارانه مان قطع نشود؟
  • توصیه به یارانه‌بگیران؛ چه کنیم تا یارانه مان قطع نشود؟
  • چه کنیم تا یارانه مان قطع نشود؟
  • توصیه به یارانه‌بگیران/ چه کنیم تا یارانه مان قطع نشود؟