Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-05-02@12:49:50 GMT

بدبینی مردم به دولت

تاریخ انتشار: ۸ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۸۵۵۴۳۷

بدبینی مردم به دولت

ایران > سیاست‌خارجی - محمدهاشم اکبریانی-عضو شورای سردبیری:
درباره افزایش غیرقابل کنترل نرخ ارز و به دنبال آن قیمت کالاها، سخن‌ها و تحلیل‌های فراوانی ارائه شده است.

این نوشته بر آن نیست که از بعد اقتصادی به این قضیه بپردازد، چراکه نگاه کارشناسانه لازم دارد و نویسنده آشنایی چندانی به آن ندارد، بلکه بنا بر آن است به‌عنوان یک شهروند که درپی کشف رابطه اوضاع بحرانی کنونی با دولت است، ارزیابی خود را از تبعات این رابطه بیان کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

میان افزایش قیمت‌ها و نسبت آن با دولت، 2نگاه در جامعه وجود دارد. عده‌ای معتقدند کنترل امور از دست دولت خارج شده و دولت توانی برای هدایت قیمت‌ها و اثرگذاری بر اقتصاد ندارد. برخی دیگر بر این باورند که همه اینها توسط خود دولت انجام می‌شود و افزایش نرخ دلار ، پوند و یورو... با برنامه‌ریزی دولت شکل گرفته است.

این دو نگاه، اثر یکسانی بر جامعه دارند و آن بدبینی به دولت است. طبق نگاه اول آنچه می‌بینیم این است که قدرت دولت آنقدر افول کرده که معادلات اقتصادی و عرصه اقتصاد بی‌توجه به خواست او، و در مقابل آن، راه خود را می‌رود.

این دیدگاه، دولت کنونی را فاقد قدرت می‌شمارد. به‌نظر این گروه نهادها و دستگاه‌های دولتی چنان ضعیف و بی‌قدرتند که مالکان سرمایه هر بلایی بخواهند می‌توانند بر سر دولت بیاورند. صاحبان قدرت و به‌ویژه دولت آنقدر ضعیفند که با دستگیری و محاکمه به‌گفته خودشان مفسدان اقتصادی، محتکران، خریداران هزاران سکه و...، نه‌تنها نتوانستند مانع صعود قیمت‌ها بشوند، بلکه برعکس قیمت‌ها رشد خود را با سرعت تمام ادامه دادند.

دولت مدام از «حباب قیمت‌ها» می‌گفت اما این حباب نه‌تنها نترکید که تبدیل به فضایی مستحکم شد و استحکام آن فزونی گرفت. به این ترتیب در چنین وضعی و به‌باور مردم، ‌دولت به‌عنوان یک نهاد تعیین‌کننده شناخته نمی‌شود و عموم جامعه به حرف‌ها و برنامه‌های آن بدبین شده و حتی آنها را به‌تمسخر می‌گیرند.

نگاه دیگر بر آن است که عامل همه این گرانی‌ها دولت است و دولت خود برنامه‌هایی را به ‌اجرا درآورده که به این وضع برسیم. به‌نظر اینان دولت با نقدینگی و بدهی‌های کلان بانکی مواجه بوده و برای غلبه بر آنها نرخ دلار را افزایش داده که به‌تبع آن قیمت دیگر ارزها و همین‌طور کالاها و اجناس بالا رفته است. دولت که برنامه‌اش این بوده تا پول‌های مردم را جمع کند و نقدینگی و بدهی‌اش را کاهش دهد، راهی برگزیده که منجر به افزایش قیمت‌ها شده.

به‌عبارت دیگر در این نگاه، دولت، عامدانه ارزش پول‌های خارجی را افزایش داده تا پول مردم را جمع کند. یعنی این دولت است که به‌عنوان عامل اصلی گرانی نیازهای مردم در بخش‌های خوراک، لوازم خانگی و... شناخته می‌شود. وقتی مردم گوجه‌فرنگی، سیب‌زمینی و... را با قیمتی 2 تا 4برابر 3ماه قبل می‌خرند، می‌گویند که دولت عامل این گرانی است و دست دولت است که قیمت‌ها را بالا می‌برد. این یعنی اوج بدبینی جامعه به دولت.

یادمان باشد در دوره‌ای که قدرت با بحران مواجه می‌شود یکی از ابزارهای اصلی کنترل و غلبه بر بحران، ‌اعتماد مردم به دولت است. حال در نظر آوریم که در بحران قیمت‌ها آنچه اتفاق افتاده، بدبینی و عدم اعتماد مردم به قدرت است؛ درست برعکس آن‌چه باید باشد.

در همین زمینه: تشکیلات موازی و ضرورت اصلاح وقت انسجام ملی است نه تخریب دولت دولت در محاصره مجلس تغییر وزرا یا اصلاح ساختار‌ها

منبع: همشهری آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۸۵۵۴۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پویشی برای مبارزه با گرانی افسار گسیخته

به گزارش تابناک اقتصادی به نقل از فارس؛ با ناکامی دولت مصر در پایان دادن به گرانی و بالا رفتن بی رویه قیمت‌ها مردم در این کشور به پویش‌های بزرگ تحریم ملحق شدند.

قیمت دلار در بانک‌‎های مصر و بازار سیاه موازی پس از دو ماه ثبات در این کشور از هفته گذشته بار دیگر روند صعودی گرفته است.. این موضوع نگرانی‌هایی را برای مردم این کشور در زمینه تشدید درد و رنج اقتصادی آن ها به دنبال داشت.

کارشناسان بدهی بالای مصر، تنش‌های ژئوپلتیکی در خاورمیانه، کاهش درآمدهای قاهره از کانال سوئز، افزایش تورم و گرانی و افت سرمایه‌گذاری‌های خارجی از دلایل تشدید بحران اقتصادی مصر خواندند.هفته گذشته پویش تحریم خرید ماهی در سراسر مصر با استقبال خوب شهروندان این کشور روبه رو شده بود و این هفته موج تحریم به گوشت، تخم مرغ و دیگر کالاهای اساسی رسیده است.

بر اساس داده‌های آژانس مرکزی آمار مصر در ماه مارس، تورم سالانه قیمت مصرف کننده در شهرهای مصر به 35.7 درصد رسید، پس از آن که ژانویه گذشته 29.8 درصد بود.پس از اینکه موج گسترده تحریم انواع ماهی های خودراکی در مصر طی روزهای گذشته بالا گرفت حالا مردم مصر در اماکن عمومی و سایت های رسانه‌های اجتماعی مشغول مبارزه با قیمت‌های بالای گوشت هستند که قیمت آن به بیش از 400 پوند مصر (یک دلار = حدود 48 پوند) رسیده است.

کساد بازار در بازار معروف ماهی فروشی شهر اسکندریه مصر فروشنده‌ها انواع ماهی‌ها را به شکل‌های جذاب در یخچال‌های شیشه‌ای چیده‌اند اما مردم به آن نگاه هم نمی‌اندازند محمد یکی از فروشندگان می گوید که استقبال مردم از پویش «بگذار بگندد تا قیمتش کم شود» غافلگیر کننده بوده است.این کمپین‌ها به سرعت محبوبیت و استقبال زیادی را در بین شهروندان مصری پیدا کرده و شرکت‌کنندگان در آن از رسانه‌های اجتماعی برای هماهنگی و تبادل نظر و برنامه ریزی استفاده می‌کنند که باعث افزایش قدرت جنبش و گسترش دامنه نفوذ آن شده است.   در همین حال، کمپین‌های مشابهی در قاهره، سوئز، کفر الشیخ، اسماعیلیه و دیگر شهرهای بزرگ مصر برای تحریم بیشتر کالاهای اساسی که قیمت شاهد تورم گسترده بوده، آغاز شده است. کاربران شبکه‌های اجتماعی همچنین کمپین جدیدی را با همین نام «بگذارید بگندد» برای تحریم خرید مرغ، تخم مرغ و گوشت قرمز راه اندازی کردند تا تجار را مجبور به کاهش قیمت کنند.اگرچه برخی از مردم مصر نسبت به تاثیرگذاری این پویش‌های تحریم تردید داشتند، اما فعالان و تعداد زیادی از شهروندان پس از اینکه توانست عده‌ای را برای شرکت در آن جذب کند از کاهش نسبی قیمت‌ها و زیان‌های قابل توجه به برخی از بازرگانان، اشتیاق زیادی نشان دادند.   فؤاد عبدالفتاح، هماهنگ‌کننده کمپین «بگذارید بگندد» در استان اسکندریه، گفت: مصر شاهد وضعیت افزایش قیمت‌ها برای اکثر کالاهای اساسی است و از جمله محصولاتی که اخیراً شاهد افزایش قیمت محسوس بوده است، ماهی است که به قیمت بی سابقه‌ای رسیده است که برای افراد کم درآمد مناسب نیست. عبدالفتاح در مصاحبه خود با العربی الجدید افزود: تحریم ماهی پیام روشن ما به بازرگانان و صاحبان مغازه‌ها است، زیرا می‌خواهیم این پیام قوی را ارسال کنیم که این بی عدالتی اقتصادی را در سکوت نخواهیم پذیرفت.   یک شهروند دیگر می‌گوید: ما خواستار قیمت‌های مقرون به صرفه و منصفانه برای ماهی هستیم تا در دسترس اکثر مردم باشد و همه بتوانند در شرایط سخت با هم کنار بیایند. ما در یک شهر ساحلی زندگی می‌کنیم و ماهی‌ها جزء ضروری فرهنگ و میراث دریایی ما به حساب می‌آیند، اما به دلیل سوء استفاده برخی، تصمیم گرفته ایم که در برابر گرانی سرسام آور سکوت نکنیم.علا حامد، کارشناس اقتصادی گفت که کمپین تحریم انواع گوشت‌ها در مصر نشان دهنده به ستوه آمدن شهروندان از مشکل گرانی و تمایل آنها برای یافتن راه حل هایی برای شرایط دشوار اقتصادی است آنها خواستار بررسی مسائل فوری اقتصادی و اتخاذ تدابیر موثر برای بهبود زندگی شهروندان توسط دولت السیسی هستند.  

دیگر خبرها

  • دولت سیزدهم نگاه ارزشمندی به مسایل اجتماعی و فرهنگی دارد
  • توجه به استان تهران در نگاه متوازن دولت
  • تهران از استان‌های محروم کشور است
  • علم‌الهدی: دستاورد‌های دولت برای مردم ملموس نیست / در شرایط فعلی کشور نیازمند بکارگیری قدرت اقناع هستیم تا حقیقت موضوع برای مردم تشریح شود
  • لاپید: اگر کابینه نتانیاهو برکنار نشود قیمت‌ها همچنان افزایش می‌یابد
  • لاپید: اگر کابینه نتانیاهو برکنار نشود قیمت‌ها همچنان افزایش می‌یابند
  • پویشی برای مبارزه با گرانی افسار گسیخته
  • امنیت شغلی و تامین مسکن کارگران دغدغه دولت است
  • تلاش کارگران منجر به ایجاد امنیت اقتصادی می‌شود
  • وزیر کار: تلاش کارگران زمینه ساز امنیت کشور است