Web Analytics Made Easy - Statcounter



خبر خوب در مورد سرطان تخمدان اینکه این سرطان خیلی رایج نیست. خطر بروز سرطان تخمدان در کل زندگی یک زن حدود 1 در 78 است، در حالیکه در مورد سرطان پستان این رقم 1 در 8 است.

و اما خبر بد اینکه گرچه سرطان تخمدان شیوع زیادی ندارد، اما جز کشنده ترین سرطان ها محسوب می شود. سرطان تخمدان پنجمین عامل مرگ و میر بر اثر سرطان در بین زنان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



اما چرا سرطان تخمدان تا این حد کشنده است؟ مشکل این است که اغلب خانم ها علائم این سرطان را مشاهده نمی کنند تا زمانی که بیماری پیشروی کرده باشد و هر چه بیماری دیرتر تشخیص داده شود، درمان آن سخت تر خواهد بود. اگر خانم ها علائم سرطان تخمدان را تجربه کنند، کمی عجیب به نظر می رسند و توجه فرد را زیاد به خود جلب نمی کنند، این علائم عبارتند از: نفخ، التهاب شکم و تکرر ادرار.

این علائم با مشکلاتی مانند افزایش وزن، سندروم پیش از قاعدگی، استرس، معده درد، عفونت ادراری یا سندروم روده تحریک پذیر اشتباه گرفته می شوند. بنابراین زمانی که سرطان تخمدان تشخیص داده می شود، در دو سوم بیماران این سرطان به بخش هایی بیش از لگن سرایت کرده است.

هنوز علت دقیق بروز سرطان تخمدان مشخص نشده است، اما لازم است عوامل تشدید کننده بروز سرطان تخمدان را شناسایی کنیم. اگر هر یک از عوامل تشدید کننده زیر در مورد شما صدق می کند، حتما به طور منظم به پزشک متخصص مراجعه کنید.

وجود جهش ژنتیکی ارثی

جهش های ژنتیکی زیادی وجود دارد که ممکن است در زمان تولد از پدر و مادر خود به ارث برده باشید و خطر بروز سرطان تخمدان در شما افزایش پیدا کند؛ از جمله این جهش های ژنتیکی عبارتند از: BRCA1، BRCA2 و سندروم لینچ Lynch syndrome. به عنوان مثال در جمعیت زنان حدود 1 درصد خانم ها دچار سرطان تخمدان می شوند. در مقابل خانم هایی که دارای جهش BRCA1 هستند، تا 44 درصد و کسانی که دارای جهش BRCA2 هستند، تا 17 درصد بیش از دیگران در معرض ابتلا به سرطان تخمدان هستند.

این جهش ها خطر بروز سایر سرطان ها مانند سرطان روده بزرگ و سرطان دهانه رحم را نیز افزایش می دهد. اگر هر یک از این سرطان ها در خانواده شما مشاهده شده، به ویژه اقوام درجه یک در سنین پایین به سرطان مبتلا شده اند، حتما به پزشک مراجعه کنید و با مشاور ژنتیک مشورت کنید.

سابقه خانوادگی ابتلا به سرطان تخمدان

حتی اگر به هیچ جهش ژنتیکی ارثی مبتلا نیستید، اما اگر یک یا دو نفر از اقوام نزدیک شما به سرطان تخمدان مبتلا باشد، احتمال بروز این سرطان در شما نیز افزایش پیدا می کند.

افزایش سن

افزایش سن یکی از مهم ترین علل بروز بسیاری از سرطان هاست و نیمی از سرطان های تخمدان در خانم های بالای 63 سال تشخیص داده می شود. به عبارت ساده تر هر چه مدت زمان بیشتری زندگی کنید، سلول های بدن شما بیشتر تقسیم می شوند و احتمال بروز هر نوع اشتباه و جهش در بین سلول ها افزایش یافته و در نتیجه خطر بروز سرطان در شما بیشتر می شود. به علاوه در سنین بالا این اشتباهات و جهش های سلولی تجمع پیدا می کنند، در سنین پایین تر بدن قدرت ترمیم این اشتباهات را دارد.

اضافه وزن داشتن

ارتباط بین اضافه وزن و سرطان تخمدان مربوط می شود به هورمون ها. آنچه بافت های چربی تولید می کنند، استروژن است. می دانیم که تولید زیاد استروژن، به ویژه در سنین بالا و بعد از یائسگی، فرد را در معرض خطر ابتلا به سرطان تخمدان و سرطان رحم قرار می دهد. به علاوه بافت چربی مولکول هایی تولید می کند که برخی از آنها به ژن ها و DNA آسیب می زنند. این مولکول ها عوامل اکسیداتیو نامیده می شوند. اضافه وزن عامل خطری است که تحت کنترل شما قرار می گیرد، شما می توانید با داشتن وزن ایده آل، خوردن غذای مقوی و ورزش منظم از این عامل خطر ساز پیشگیری کنید.

استفاده از روش هورمون درمانی جایگزین

استفاده از این روش درمانی بعد از یائسگی با خطر بروز سرطان تخمدان همراه است. به گفته سازمان سرطان امریکا این خطر زمانی در بیشترین حالت قرار دارد که فرد استروژن را به مدت 5 یا 10 سال دریافت می کند.

تخمک گذاری زیاد

هر چه تخمک گذاری بیشتر انجام شود، احتمال بروز سرطان تخمدان بیشتر خواهد شد. در زمان تخمک گذاری اپیتلیوم یا پوست – کپسول تخمدان – پاره شده و تخمکی را آزاد می کند و بعد از آن پارگی به خودی خود بهبود پیدا می کند. فرایند بهبود پارگی باعث می شود سلول ها تقسیم شده و بازسازی شوند. هر چه سلول ها بیشتر تقسیم شوند، احتمال بروز جهش ژنتیکی نیز بیشتر خواهد بود که به مرور زمان تجمع پیدا کرده و به سرطان تخمدان تبدیل می شوند.

بارداری، شیر دادن به نوزاد و مصرف قرص های ضد بارداری خوراکی همه عواملی هستند که از تخمک گذاری پیشگیری می کنند، بنابراین همه این ها به تخمک زمان استراحت می دهند. از طرف دیگر ناباروری، تصمیم گیری برای بچه دار نشدن، شروع پریود در سن پایین یا شروع یائسگی در سن بالا همه عواملی هستند که نشان می دهند تخمک گذاری زیادی در بدن شما اتفاق می افتد.

ابتلا به اندومتریوز
اگر به اندومتریوز مبتلا باشید، خطر ابتلا به سرطان تخمدان کمی افزایش پیدا می کند. اندومتریوز شرایطی است که در آن بافت اندومتریوم به جای اینکه در داخل رحم رشد کند، در جایی بیرون رحم رشد می کند و منجر به بروز پریودهای دردناک می شود.   منبع: سیمرغ 

منبع: پارسینه

کلیدواژه: سرطان بیماری زنان سرطان تخمدان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۸۵۶۶۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۶ علامت کمبود ویتامین که از چهره مشخص می‌شود

دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت، صورت شاید اولین عضوی از بدن باشد که در مورد کمبودهای مواد مغذی در بدن هشدار می‌دهد. کمبود ویتامین‌ها در بدن، علائم متفاوتی ایجاد می‌کند که گاهی خفیف و گاهی خطرناک است.

بهدگزارش سرگرمی روز، شما برای تشخیص این کمبودها باید برای تجویز آزمایش‌های دوره‌ای خون، نزد پزشک بروید با این حال برخی علائم کمبود ویتامینی را می‌توانید از وضعیت چهره خود تشخیص دهید:

_ کمبود ویتامین C: ویتامین C نقش حیاتی در بدن دارد؛ سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند و باعث بهبودی سریع زخم‌ها و حفظ سلامت استخوان‌ها می‌شود. به گفته محققان کمبود این ویتامین باعث خونریزی لثه‌ها می‌شود.

بهبود آرام زخم‌ها، خشک شدن موها و ایجاد لکه های قرمز روی پوست از دیگر علائم فقر این ویتامین است. اگر هر کدام از علائم فقر ویتامین C را دارید؛ میوه‌ها، سیب زمینی، انواع توت‌ها، فلفل، بروکلی، اسفناج و مکمل‌های ویتامین C را به رژیم‌تان بیفزایید. مصرف روزانه ۷۵ میلی گرم ویتامین C به زنان و ۹۰ میلی گرم به مردان توصیه می‌شود.

_ کمبود ید: کمبود این ماده معدنی منجر به چشم‌های پف آلود می‌شود و کم کاری تیروئید را نیز به همراه دارد. افرادی که دارای کمبود ید هستند، ناخن‌های شکننده را تجربه می‌کنند و ممکن است به راحتی دچار اضافه وزن شوند. شما می‌توانید در صورت ابتلا به این علائم، مصرف هرچه بیشتر زغال اخته، لوبیای سیاه، میگو، توت فرنگی و ماست را در نظر داشته باشید.

_ کمبود امگا ۳: خشکی پوست به خصوص در فصل زمستان رایج است. اما اگر پوست شما خشک‌تر از حد معمول باشد، به آن معنی است که اسیدهای چرب امگا ۳ را به میزان کافی دریافت نمی‌کنید. مصرف کم این اسیدهای چرب چین و چروک صورت شما را نیز افزایش می‌دهد. منابع این اسیدهای چرب عبارتند از ماهی، دانه‌های کتان، دانه‌های چیا و گردو.

_ کمبود آهن: پوسته پوسته شدن لب‌ها یکی از نشانه‌های کمبود آهن است. نشانه‌های دیگر عبارتند از خستگی، سرماخوردگی‌های مکرر و درد زبان. کمبود "ریبوفلاوین" نیز می‌تواند خشکی لب‌ها را به همراه داشته باشد. شما می‌توانید ریبوفلاوین را از راه مصرف ماهی قزل آلا، بروکلی، پنیر و بادام به دست بیاورید. آهن نیز در حبوبات، آجیل، اسفناج و مکمل‌های آهن وجود دارد.

_ کمبود بیوتین یا ویتامین B۷: موهای خشک و نازک می تواند به شما هشدار دهند که دچار کمبود این ویتامین هستید. جدا از ریزش مو، نشانه مشخص دیگر کمبود بیوتین، صورت پف کرده با توزیع چربی غیر طبیعی و راش‌های قرمز است. بر اساس برخی مطالعات بیوتین به عنوان یکی از مواد مغذی ضروری برای حفظ استحکام، بافت و ظاهر مو عنوان شده است. منابع غذایی سرشار از بیوتین شامل بادام زمینی، جگر، برخی سبزیجات، برگ چغندر سوئیسی، تخم مرغ پخته و زرده تخم مرغ است.

_ کمبود ویتامین B۱۲ : کمبود این ویتامین در میان گیاه‌خواران بسیار رایج است. کمبود ویتامین ب ۱۲ اغلب باعث تغییر رنگ پوست و رنگ پریدگی می‌شود. سایر نشانه‌ها عبارتند از خستگی، از دست دادن اشتها، تنگی نفس و اسهال. اگر می‌خواهید فقر ویتامین ب ۱۲ را درمان کنید، به دنبال مصرف بیشتر ماهی، گوشت بدون چربی، پنیر، ماست و غلات غنی شده باشید. اگر رژیم‌های غذایی گیاهی را دنبال می‌کنید مکمل‌های ویتامین ب ۱۲ را با مشورت پزشک مصرف کنید.

 

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • درد زیر بغل نشانه چیست؟
  • بررسی علل بروز تنش در ورزشگاه‌ها در مجله فوتبال
  • زنان متولد این ماه‌ها شخصیت قدرتمندی دارند!
  • تغییر رنگ ادرار، بوی ادرار و ظاهر ادرار نشانه چیست؟
  • دلیل مهم دل درد صبحگاهی و درد معده بعد بیدار شدن
  • وزوز گوش نشانه کاهش شنوایی
  • ۶ علامت کمبود ویتامین که از چهره مشخص می‌شود
  • ارتباط بیماری‌های دهان و دندان با افت عملکرد قلب، مغز و بروز برخی سرطان‌ها
  • پوسیدگی‌های دندانی و افت عملکرد مغز و قلب / ارتباط بیماری‌های دهان با بروز برخی سرطان‌ها
  • چرا ناخواسته وزن اضافه می‌کنیم؟/ ۸ دلیل افزایش وزن غیرارادی