Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاری صدا و سیما پایگاه اینترنتی سی.بی.اس نیوز متن مصاحبه محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران را با این شبکه که یکشنبه سی ام سپتامبر در برنامه «رو در رو با ملت» پخش شد، منتشر کرد.

مشروح این مصاحبه به شرح زیر است.
بخش اول
جان دیکرسون: در حالی که این هفته واشنگتن اسیر جلسه استماع در مورد قاضی کاوانا بود، داستان دیگری در مجمع عمومی سالانه سازمان ملل رخ داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ما با جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران در مورد روابط آمریکا و ایران و وخیم شدن آن از زمان خروج دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا از توافق هسته ای سال 2015 صحبت می کنیم. اوایل امسال زمانی که ترامپ هنوز از توافق هسته ای ایران خارج نشده بود و مارگارت برنا از برنامه رو در رو با ملت با جواد ظریف صحبت کرد، وی گفت در صورتی که آمریکا از این توافق خارج شود، این احتمال وجود دارد که ایران برنامه هسته ای خود را با سرعت به مراتب بیشتری از سر بگیرد.
ظریف: هنوز هم این احتمال وجود دارد.
دیکرسون: اما هنوز چنین چیزی اتفاق نیفتاده است؟
ظریف: علت اینکه هنوز چنین اتفاقی نیفتاده این است که اروپایی ها با همکاری ما تلاش کرده اند اطمینان حاصل کنند ایران از مزایای اقتصادی توافق هسته ای بهره مند می ماند. ما هم به همکاری های خود با طرف های اروپایی ادامه خواهیم داد. پیشرفت های خوبی هم در این زمینه داشته ایم.
دیکرسون: اجازه بدهید اطمینان حاصل کنم پس از آنکه رئیس جمهور ترامپ از برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) خارج شد، ایران هیچ گامی در مسیر ایجاد برنامه هسته ای بر نداشت؟
ظریف: خیر ما چنین کاری نکردیم.
دیکرسون: آمریکا کشورهای اروپایی را تهدید کرده است و می گوید اگر این کشورها همچنان به روابط تجاری خود با ایران ادامه بدهند، دیگر نخواهند توانست با آمریکا روابط تجاری داشته باشند. آیا واقعا این کشورها می توانند در شرایطی که چنین فشاری از سمت آمریکا وجود دارد، به روابط خود با ایران ادامه بدهند؟
ظریف: آمریکا از دیگر کشورها می خواهد قوانین بین المللی را نقض کنند و به دیگر کشورها و شرکت ها می گوید اگر قانون را رعایت کنند، تنبیه خواهند شد. چنین چیزی احتمالا بی سابقه است. مثل این است که یک آدم زورگو در یک شهر به دفتر کلانتر برود و بگوید اگر از مردم دزدی نکند، تنبیه خواهد شد.
دیکرسون: آیا شما فکر می کنید رئیس جمهور ترامپ آدمی زورگو است؟
ظریف: خب رفتارش که همین را نشان می دهد. مشکل آنجا است که آمریکا از دیگر کشورها می خواهد رفتاری خلاف قانون داشته باشند. من تصور نمی کنم چنین شرایطی پایدار باشد. چنین سیاستی حتما عواقبی خواهد داشت. جامعه بین الملل نمی پذیرد صرفا کسی بیاید و به آن دستور بدهد. ما به همکاری با اروپایی ها ادامه خواهیم داد. یقینا برخی شرکت های اروپایی به علت ترس از تنبیه شدن به وسیله آمریکا از ایران خارج شده اند.
دیکرسون: اروپایی ها چه تعهدی به شما داده اند که در شرایط تشدید فشارهای آمریکا همراه شما بمانند؟
ظریف: واکنش شفاهی آنها مثبت بوده است. حالا منتظر هستیم تا این واکنش را در عمل هم ببینیم. آنها به ما قول داده اند قبل از آنکه دومین دور تحریم ها اجرایی شود، چیزی برای پرداختن به مشکل در دسترس خواهند داشت. باید منتظر بمانیم.
بخش دوم
دیکرسون: به برنامه رو در رو با ملت خوش آمدید. به گفتگوی خود با محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران در مورد روابط رو به افول میان آمریکا و ایران ادامه می دهیم.
ظریف: امروز او (ترامپ) می گوید می خواهد با حسن روحانی رئیس جمهور ایران صحبت کند. فردا می گوید رئیس جمهور روحانی فردی فاسد است ...
دیکرسون: به نظر شما آنها هیچگاه با هم صحبت خواهند کرد؟
ظریف: سپس او (ترامپ) می گوید رئیس جمهور روحانی فردی دوست داشتنی است. سپس می گوید ما درخواست گفتگو کرده ایم و او است که برای گفتگو آماده نیست. پس بیایید جدی باشیم ...
دیکرسون: بله اجازه بدهید جدی باشیم ولی می دانید. اتفاقاتی که در مورد کره شمالی رخ داده را می بینید. او (ترامپ) در چندین نوبت اظهارات خیلی تند و تیزی علیه کره شمالی داشت ولی حالا دو کشور گفتگو می کنند و می بینید که ...
ظریف: اما هیچ خروجی و نتیجه ای ندیده ایم. فقط فرصتی برای عکس گرفتن دو طرف با هم بود.
دیکرسون: آیا هیچ شانسی وجود دارد که ...
ظریف: خیر
دیکرسون: روحانی و رئیس جمهور ترامپ ..
ظریف: خیر. اول از همه، تا زمانی که او (ترامپ) تصمیم نگیرد ... تصمیم نگیرد که می خواهد با کدامیک، با یک دیکتاتور یا با مردی دوست داشتنی، دیدار کند، این اتفاق نمی افتد. از طرف دیگر مادامی که آمریکا نشان ندهد شریکی قابل اعتماد و قابل احترام برای مذاکره است، نمی توان بدون اعتماد مذاکره کرد. مذاکره بر مبنای احترام است، بر مبنای این انتظار است که طرف دیگر به تصمیماتی که در جریان مذاکرات گرفته می شود، پایبند بماند.
دیکرسون: نظر شما در مورد مایک پمپئو وزیر امور خارجه آمریکا چیست؟
ظریف: من باید در مورد او چه نظری داشته باشم؟ او هر اقدام اشتباهی که بوده علیه ایران انجام داده است. من معتقدم او در مورد منطقه ما هم مرتکب اشتباهات عظیمی شد. من معتقدم به طور جدی چنین اتفاقی افتاده است. من معتقدم آمریکا باید در سیاست های خود در قبال منطقه ما تجدیدنظر کند.
دیکرسون: رئیس جمهور ترامپ در اظهارات خود در مجمع عمومی سازمان ملل بارها ایران را هدف قرار داد.
ظریف: من تصور نمی کنم چنین کاری نشانه قدرت باشد. او چنین اظهارنظرهایی دارد. او نشست شورای امنیت را تشکیل داد تا به ایران حمله کند و در نهایت چهارده کشور از پانزده عضو شورای امنیت از تصمیم وی برای خروج از برجام انتقاد کردند. پس متاسفانه آمریکا صرفا توانسته است خود را در جهان منزوی کند.
دیکرسون: رئیس جمهور روحانی گفت رئیس جمهور ترامپ تمایلاتی مشابه تمایلات نازی ها دارد. منظور از این حرف چیست؟
ظریف: به نظر من تمایلات بیگانه هراسانه که وی از خود نشان داده است. احداث دیوار یا ممنوع کردن مسلمانان و ممنوع کردن ایرانی ها از سفر به آمریکا، منظور صحبت های رئیس جمهور روحانی بوده است. همه این اقدامات به باور من یادآور همان نوع ذهنیت است.
دیکرسون: همانطور که می دانید مایک پمپئو وزیر امور خارجه آمریکا در مصاحبه با نوره اودونل (Norah O'Donnell) به شدت به این اظهار نظر واکنش نشان داده است؟
ظریف: او همیشه تند حرف می زند، اما تند حرف زدن به معنای منطقی بودن نیست.
دیکرسون: او گفت «این که کشوری که کشتار یهودیان را در جنگ جهانی دوم (هولوکاست) انکار کرده است، بخواهد آمریکا یا رئیس جمهور آن را با نازی ها مقایسه کند، از مبهوت کننده ترین چیزهایی است که تا امروز شنیده ام.»
ظریف: همانطور که گفتم تند حرف زدن به معنای منطقی بودن نیست. ایران به صراحت و با شفافیت اعلام کرده است که ما صرف نظر از تعداد یا عامل کشتار، هر گونه کشتار بی گناهان را محکوم می کنیم.
دیکرسون: شما الان در مورد کشتار یهودیان در جنگ جهانی دوم صحبت می کنید؟
ظریف: البته.
دیکرسون: بله و هولوکاست اتفاق افتاد؟
ظریف: بله. البته اتفاق افتاد.
دیکرسون: و شش میلیون یهودی مردند؟
ظریف: البته این اتفاق افتاد و تعداد بسیار زیادی افراد بی گناه کشته شدند. اما این اتفاق نمی تواند محروم کردن دیگران را از سرزمینشان توجیه کند. این اتفاق نمی تواند احداث شهرک ها را در قلمرو دیگران توجیه کند. این اتفاق نمی تواند نقض حقوق جمعی فلسطینیان را توجیه کند. هولوکاست نمی تواند به عنوان توجیهی برای آپارتایدی دیگر در فلسطین به کار گرفته شود.
دیکرسون: شما در مورد احترام متقابل صحبت کردید. اگر فرض کنیم قرار است گفتگوهای دیگری میان آمریکا و ایران رخ دهد. وقتی رئیس جمهور روحانی می گوید رئیس جمهور ترامپ تمایلاتی مشابه نازی ها دارد که مسئول کشتار یهودیان بی گناه هستند، چطور شما می توانید احترام متقابل داشته باشید وقتی ...
ظریف: منظور من این است اگر شما فقط توهین هایی را که رئیس جمهور ترامپ علیه ایران به زبان آورده است، در نظر بگیرید، چیزی که رئیس جمهور روحانی گفت حتی نمی تواند نزدیک به چیزی باشد که علیه ما مطرح شده است. حتی در سخنرانی او در مجمع عمومی سازمان ملل.
دیکرسون: حتی وقتی رئیس جمهور روحانی، رئیس جمهور ترامپ را با سازمانی مقایسه می کند که مسئول کشتار شش میلیون یهودی بی گناه است؟
ظریف: خب او (ترامپ) همان مردی است که کودکان را از مادرانشان جدا کرد.
دیکرسون: اما این اتفاق مشابه کشتار و قتل عام شش میلیون انسان آن هم صرفا به خاطر عقایدشان نبود.
ظریف: البته رئیس جمهور ایران نگفت رئیس جمهور ترامپ نازی است بلکه گفت این رفتارها مشابه همان رویکرد است.
دیکرسون: ما در آمریکا چنین چیزی را دو پهلو حرف زدن می دانیم. او از کلمه نازی استفاده کرد.
ظریف: خب این ذهنیتی است که ما معتقدیم باید تغییر کند. این یک رویکرد است. شما شاهد بودید که ایرانی ها در یازده سپتامبر 2001 برای گرامیداشت کشته شدن آمریکایی ها شمع روشن کردند. همان ایرانی ها نمی توانند برای دیدن کودکان و نوه های خود به آمریکا بیایند. ما واکنش های منفی متعددی از دولت آمریکا دیده ایم. دولت فعلی با بی منطقی توافقی را از بین برد که سال ها بود کار می کرد. در نتیجه فکر می کنم ما باید کسی باشیم که گله و شکایت کنیم. رئیس جمهور ترامپ در سخنرانی های تلویزیونی خود به ایرانی ها توهین کرده است. او همه ملت ایران را یک ملت تروریست نامید. او ما را یک ملت قانون شکن خواند. شما نباید ساده از کنار چنین چیزهایی رد شوید.
دیکرسون: بسیار خب آقای وزیر خارجه. بسیار از شما متشکرم.

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

کلیدواژه: محمد جواد ظريف وزير خارجه ايران سي بي اس دونالد ترامپ برجام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iribnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری صدا و سیما» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۸۵۶۸۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ترامپ از نتانیاهو ابراز نارضایتی کرد

به گزارش تابناک، «دونالد ترامپ» در مصاحبه‌ای با مجله «تایم» به‌شدت از «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی متحد نزدیکش در دوره ریاست جمهوری سابق خود انتقاد کرد.

حمایت‌ها از نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در داخل اراضی اشغالی در ماه‌های اخیر کاهش یافته است، زیرا رای‌دهندگان صهیونیست خواهان پاسخ‌گویی به این هستند که چگونه نیروهای اطلاعاتی و نظامی تل‌آویو تدارکات حماس در عملیات طوفان الاقصی را برای حمله‌ای که منجر به کشته شدن نزدیک به ۱۲۰۰ نفر و به اسارت بردن بیش از ۲۰۰ تن به غزه شد، تشخیص ندادند.

ترامپ در مصاحبه‌ای با تایم در ۱۲ آوریل که در عمارت مجلل او در مارالاگو انجام شد، گفت: «بی‌بی، نتانیاهو به‌حق و به‌درستی به خاطر آنچه در ۷ اکتبر اتفاق افتاد، مورد انتقاد قرار گرفته است.»

تازه‌ترین نظرسنجی‌ها در اراضی اشغالی نشان می‌دهد که نتانیاهو از رقیب اصلی سیاسی خود، «بنی گانتس» که ژنرال بازنشسته ارتش رژیم صهیونیستی است، عقب‌تر است. گانتس که یکی از اعضای کابینه جنگ نتانیاهوست، خواستار برگزاری انتخابات در ماه سپتامبر شده است. این باعث شده است که نتانیاهو در تلاش برای تقویت حمایت عمومی برای ماندن در قدرت باشد. ترامپ هم به نتانیاهو حمله کرده است.

ترامپ گفت: «۷ اکتبر هرگز نباید اتفاق می‌افتاد.»

رئیس‌جمهور سابق آمریکا افزود: «همه چیز برای جلوگیری از آن مهیا بود. و بسیاری از مردم در مورد آن می‌دانستند، می‌دانید، هزاران و هزاران نفر در مورد آن می‌دانستند، اما اسرائیل از آن خبر نداشت و من فکر می‌کنم که او (نتانیاهو) به شدت به خاطر این موضوع سرزنش می‌شود.»

ترامپ زمانی از روابط نزدیک خود با نتانیاهو، که طولانی‌ترین دوره نخست‌وزیری را در اراضی اشغالی فلسطین داشته، سخن می‌گفت. زمانی که ترامپ رئیس‌جمهور بود، بسیاری از اولویت‌های نتانیاهو را دنبال کرد. ترامپ آمریکا را از توافق هسته‌ای با ایران خارج کرد، بلندی‌های جولان را به‌عنوان بخشی از اراضی اشغالی به رسمیت شناخت و سفارت آمریکا را از تل‌آویو به قدس منتقل کرد.

اما روابط زمانی تیره شد که نتانیاهو پیروزی جو بایدن در انتخابات ۲۰۲۰ را تبریک گفته و ویدیویی را به مناسبت مراسم تحلیف بایدن منتشر کرد. ترامپ که همچنان به دروغ انکار می‌کند که بایدن پیروز قانونی انتخابات بوده است، از اینکه نتانیاهو وفاداری بیشتری به او نشان نداده، ناامید شده است.

ترامپ هم‌چنین در این مصاحبه‌ از بابت کنار کشیدن رژیم صهیونیستی از حمله سال ۲۰۲۰ آمریکا به عراق که منجر به جنایت ترور سردار شهید «قاسم سلیمانی» فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران شد، شکایت کرد. ترامپ به تایم گفت: «تجربه بدی با بی‌بی داشتم. و من از این موضوع خوشحال نبودم. این چیزی بود که هرگز فراموش نکردم. و این چیزی را به من نشان داد.»

ترامپ در پاسخ به این سوال که آیا فکر می‌کند وقت آن رسیده است که نتانیاهو قدرت را ترک کند و آیا او می‌تواند با گانتس بهتر کار کند یا خیر، درنگ کرد و گفت: «فکر می‌کنم بنی گانتس خوب است، اما برای گفتن آن آماده نیستم. من در این مورد با او صحبت نکرده‌ام. اما شما افراد بسیار خوبی دارید که من در اسرائیل با آنها آشنا شدم که می‌توانند کار خوبی انجام دهند.»

نامزد جمهوری‌خواهان در انتخابات ۲۰۲۴ ریاست جمهوری آمریکا در بخش دیگری از این مصاحبه می‌گوید: در رویارویی با ایران، طرف اسرائیل را می‌گیرد.

او می‌گوید: اگر آنها به اسرائیل حمله کنند، بله، ما آنجا خواهیم بود.

ترامپ هم‌چنین می‌گوید که او نیز همانند اسرائیلی‌ها به این نتیجه رسیده است که «تشکیل دولت فلسطینی در کنار اسرائیل» همراه با صلح محتمل نیست. او می‌گوید: «زمانی بود که فکر می‌کردم راهکار دو دولت می‌تواند کارساز باشد. اکنون من فکر می‌کنم این راه بسیار بسیار سخت خواهد بود.»

منبع: ايسنا

دیگر خبرها

  • ایران خدمه کشتی توقیف شده را با نگاه انسانی آزاد کرد
  • پشت پرده تصمیم رئیس جمهور چین برای ملاقات با وزیر خارجه آمریکا / توسعه و تقویت اقتصادی، راهکار چین برای مقابله با تحریکات آمریکا / چین بر جذب سرمایه گذاری خصوصی از آمریکا متمرکز است
  • تاکید امیرعبداللهیان بر تفاهم در انتخاب رئیس جمهور لبنان
  • تاکید امیر عبداللهیان بر لزوم تفاهم احزاب و گروه‌های لبنانی برای انتخاب رئیس‌جمهور
  • ظریف: خیلی‌ها فکر می‌کنند آمریکا ابر قدرت است اما امروز چیزی به نام قدرت هژمون نداریم / اسرائیل هیچ وقت پای کسی نخواهد ایستاد + فیلم
  • ترامپ برای کمک به کی‌یف شرط گذاشت
  • ترامپ از نتانیاهو ابراز نارضایتی کرد
  • ترامپ: اگر رئیس جمهور بودم هرگز جنگ غزه راه نمی افتاد
  • ترامپ خطاب به دانشجویان حامی فلسطین در آمریکا: اعتراضات را متوقف کنید، همین الان!
  • واکنش ترامپ به اعتراضات حمایتی از فلسطین در آمریکا