Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه رازی کرمانشاه با بیان اینکه زمینه برای همکاری‌های بین‌المللی فراهم است و این موضوع به تلاش خود ما بستگی دارد، اظهار کرد: بعضی از کشورها به دلیل محدودیت‌های ایجاد شده برای همکاری دانشگاهی با ایران مشکل دارند؛ این در حالی است که همکاری‌های پژوهشی و بین‌المللی تا به حال سرلوحه فعالیت‌های دانشگاه‌ها نبوده و آن‌ها بیشتر بر آموزش متمرکز بوده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سید محمدباقر نجفی در گفت و گو با ایسنا، با بیان اینکه در تلاش هستیم پایان‌نامه‌ها بر موضوعات خاصی که ضرورت محیط هست متمرکز شود، این موضوعات را نفت، محیط زیست، کم‌آبی، اقتصاد دانش‌بنیان و کشاورزی عنوان کرد و گفت: به دنبال افزایش چند برابری قیمت ارز، شاهد کاهش شدید توان پژوهشی دانشگاه‌ها هستیم.

وی از توفیق این دانشگاه در زمینه مهارت‌افزایی رشته‌های فنی و کشاورزی خبر داد و با بیان اینکه فرا گرفتن دانش ضمنی در محیط لازمه ورود به اقتصاد دانش‌بنیان است، خاطرنشان کرد: راه نجات دانشگاه‌ها از وضعیت کنونی، تأکید بر بهره‌وری و جلوگیری از اتلاف منابع است که به طرز وحشتناکی در کشور اتفاق می‌افتد.

وی اضافه کرد: تحریم‌ها بر انجام تحقیقات تأثیر گذاشته‌اند و این از آن روست که تجهیزات آزمایشگاهی عمدتاً از خارج وارد می‌شوند. همچنین انجام فرصت‌های مطالعاتی و شرکت در کنفرانس‌های علمی بین المللی نیازمند بودجه ارزی است.

نجفی قلمرو بسیار گسترده‌ این فعالیت‌ها را یادآور شد و اظهار کرد: در تلاش هستیم تا گستره فعالیت‌های بین‌المللی دانشگاه را افزایش دهیم.

مهارت‌افزایی در دانشگاه‌ها، لازمه ورود به اقتصاد دانش‌بنیان است

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه رازی ذیل موضوع طرح‌های مهارت‌افزایی، بیان کرد: این موضوع بستگی به نگاه ما به مهارت دارد؛ اگر مهارت را به مهارت‌های فنی همچون لوله‌کشی و برق‌کشی تقلیل دهیم، باید انتظار داشته باشیم که یک دیپلمه بیکار را با این مهارت‌ها شاغل کنیم. این در حالی است که  مهارت می‌تواند توانایی‌هایی در هر سطحی باشد، و آموزش آن به نحوی انجام شود که فارغ‌التحصیلی که دانش آشکار را آموخته، دانش ضمنی را هم فرا گیرد.

نجفی این موضوع را مقدمه‌ای بسیار ضروری برای ورود به اقتصاد دانش‌بنیان دانست و گفت: فردی که کارشناس ارشد اقتصاد بوده یا در هر رشته دیگری کارشناس است باید دانش ضمنی را هم در محیط یاد بگیرد.

وی از توفیق دانشگاه رازی در زمینه مهارت‌افزایی رشته‌های فنی و کشاورزی خبر داد و گفت: سعی داریم این موضوع را در مورد سایر رشته‌ها محقق سازیم.

 بهره‌وری؛ راه نجات دانشگاه‌ها از وضعیت کنونی

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه رازی با بیان اینکه مشکل بودجه نداریم، تأکید کرد: نه ما و نه هیچ سازمان دیگری مشکل حقیقی بودجه ندارند بلکه در تخصیص بهینه منابع مشکل داریم. اگر بنا بود همین بودجه کنونی را از راه تولید حقیقی به دست آوریم، می‌دانستیم که راه دور و درازی را در پیش داریم؛ این در حالی است که بودجه کنونی را به راحتی از راه خام فروشی به دست می‌آوریم و مشکل اصلی ما در تخصیص بهینه آن است.

نجفی راه نجات دانشگاه‌ها از وضعیت مالی کنونی را تأکید بر بهره‌وری عنوان کرد و ادامه داد: باید بتوانیم با تمرکز بر بهره‌وری، بهترین برداشت ممکن را از عوامل تولید داشته باشیم. این به معنای جلوگیری از اتلاف منابع است که به طرز وحشتناکی در کشور اتفاق می‌افتد.

وی با اشاره به اینکه این اتلاف منابع فقط به منابع مالی محدود نمی‌شود، گفت: این منابع می‌توانند انسانی، ساختمان یا فضا، امکانات و مواردی از این قبیل باشند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استخدام بودجه پژوهشی پژوهش دانشگاه رازی کرمانشاه مهارت افزایی دانشجویان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۸۵۷۳۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیین‌نامه توسعه و تقویت مهارت‌آموزی دانش‌آموزان تصویب شد

به گزارش خبرنگار گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، محمدمهدی کاظمی، معاون آموزش متوسطه وزیر آموزش و پرورش در صفحه ویراستی خود نوشت: نقش آموزش‌وپرورش در مهارت‌آموزی، سال‌هاست که مورد تأکید رهبر معظم انقلاب بوده و در دیدار روز گذشته کارگران نیز مجدد به آن اشاره فرمودند.

وی افزود: از مسیر تقویت آموزش‌های فنی، حرفه‌ای و مهارتی، به عنوان یکی از قطعه‌های پازل توسعه اقتصادی کشور، برنامه‌ریزی شد؛ دولت مردمی در جلسه دیروز هیئت وزیران، به پیشنهاد وزارت آموزش و پرورش، آیین نامه توسعه و تقویت مهارت‌آموزی دانش‌آموزان را تصویب کرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ایجاد ۲۲ هسته پژوهشی حوزه‌های علوم شناختی در دانشگاه‌های کشور
  • گردهمایی بزرگ تاریخ علم
  • تقویت هنرستان‌های فنی و حرفه‌ای از اولویت‌های جدی ما است
  • تاثیر اسباب بازی در نبوغ و رشد کودکان
  • نشست اعضای شورای پژوهشی اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی با اساتید دانشگاه ارومیه
  • آغاز طرح آموزش شنا به دانش آموزان کهگیلویه و بویراحمد
  • آیین‌نامه توسعه و تقویت مهارت‌آموزی دانش‌آموزان تصویب شد
  • تدوین آئین‌نامه تاسیس و اداره موزه‌های دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی و پژوهشی کشور
  • مهارت‌آموزی دانش‌آموزان به تصویب رسید‌
  • عملیات «وعده صادق» نشان داد جنگ‌هراسی در اقتصاد تاثیرگذار نیست