Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ،مازندران با بیش از ۸۰ نوع سوغات خوراکی و صنایع دستی همه ساله گردشگران زیادی را به خود جذب می‌کند.

شیرینی‌های سنتی مازندران

آغوز نون ، آب دندون ، پشت زیک ، کماج ، رشته به رشته ، قماق و برنجک ، برخی از شیرینی‌های استان هستندکه بیشتر آن‌ها بدون استفاده از ماشین الات درست می شوند .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پشت زیک

یکی از شیرینی‌های سنتی استان ، پشت زیک است . این شیرینی که به سوهان کنجدی شهرت دارد با کنجد، شکر، گردو، عسل، کره، هل و زعفران درست می شود .

آقای کاکویی که از شیراز به مازندران سفر کرده است ،می‌گوید:من مقداری پشت زیک خریداری و  به شیراز می‌برم، زیرا این شیرینی بسیار خوشمزه است .

آقای رمدانی که تازه از همدان آمده است ،در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ، می‌گوید :استان سوغات بسیار خوبی دارد ومن بعضی از ان هارا خریداری کرده ام تا برای اقوام خود سوغات بببرم  .

آغوزنون

یکی دیگر از شیرینی‌های سنتی مازندران آغوزنون است که در استان به دو صورت طبخ می‌شود که یک نوع آن کنجی نام دارد و دیگری به شکل خام است که به پیس گنده معروف است.

این شیرینی سرشار از مواد معدنی و مغذی (فسفر، کلسیم، آهن، ویتامین D) است و در ترکیبات آن کنجد و گردو بکار می‌برند.

رشته به رشته و قماق

رشته به رشته یکی دیگر از شیرینی‌های  استان است که با گردو، رشته تهیه شده از آرد، خاک قند، هل وروغن درست می‌شود  .

قماق از دیگر شیرینی‌های سنتی و معروف استان است درپخت آن از، آرد گندم، کره، تخم مرغ، جعفری، شوید، گردو و پیاز استفاده می‌شود .

 

برنجک

برنجک از دیگر شیرینی‌های سنتی و معروف استان به حساب می‌آید که با برنج درست می‌شود که در استان از این شیرینی در مجالس و مهمانی‌ها استفاده می‌کنند.

در تهیه شیرینی برنجک از برنج، آب، شکر (در بعضی موارد از عسل به جای شکر استفاده می‌کنند)، آبلیمو و روغن استفاده می‌شود.

کماج مازندرانی

نان کماج یکی دیگر از شیرینی‌های معروف استان است که در استان همدان هم به شکل دیگری طبخ می‌شود. تخم مرغ، شکر، آرد برنج، زعفران، شیر، وانیل، زردچوبه وگلاب مواد لازمی است که در پخت نان کماج بکار می‌رود.

نان ییلاقی

نان ییلاقی یا نان کوهی یکی از شیرینی‌های سنتی استان است. این شیرینی مزه‌ای مانند شیرمال دارد. برای درست کردن نان کوهی از آرد، تخم مرغ، مایه خمیر، شکر، ماست یا شیر، روغن یا کره، آب و نمک استفاده می‌شود .

ایزدی معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی مازندران در گفتگو با خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ، می‌گوید: در حال حاضر بیش از ۷ نمایشگاه صنایع دستی دراستان فعالیت می‌کنند و مردم وگردشگران هم استقبال زیادی از این نمایشگاه می‌کنند.

صنایع دستی مازندران

هنرمندان مازندران در صنعت گلیم بافی، سرامیک سازی، قالی بافی، سوزن دوزی، رنگرزی و چاپ سنتی سفالگری، چرم سازی، منبت کاری، شمد و ملحفه دوزی، حصیر بافی، عروسک سازی طراحی سنتی و نگارگری، صحافی و جلد سازی سنتی، صنایع دستی دریایی فعالیت می‌کنند.

حصیر بافی

در حصیر بافی استان از نوعی حصیر به اسم کوب، انواع زیلو‌ها را می‌بافند. از زیلو برای نشتن استفاده می‌کنند.

جاجیم بافی

جاجیم بافی یکی دیگر ازهنر‌های صنایع دستی است. این هنر ارزش و اهمیت فراوانی دارد و وسایلی، چون پشتی، زیرانداز، پتو، سجاده را می‌بافند. بر روی جاجیم‌ها نقوش مختلفی طراحی می‌شود.

گلیم بافی

هنرگلیم بافی جزو هنر‌های دستی و قدیمی استان است نقش‌هایی که روی گلیم‌ها پیاده می‌کنند اکثرا به صورت هندسی است و از رنگ‌های زیبا و جذاب، چون سرمه‌ای، کرم، قرمز، نارنجی و سبز استفاده می‌شود.

انتهای پیام/ر

گزارش از ابوالفضل رحمانی چراتی

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: میراث فرهنگی گردشگری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۸۵۸۰۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دژکرد اقلید شهر ملی کیسه‌بافی می‌شود


به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز فارس، محمد ثابت اقلیدی در جشنواره مردمی شکوفه‌های بادام شهر دژکرد گفت: با توجه به ثبت ملی مهارت کیسه بافی شهر دژکرد به عنوان میراث ناملموس در سال ۱۴۰۰ و همچنین حمایت معاون صنایع دستی و هنر‌های سنتی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی مبنی بر انتخاب دژکرد به عنوان شهر ملی کیسه بافی، مقدمات این ثبت فراهم شده و دژکرد به زودی شهر ملی کیسه بافی شود.
وی با اشاره به افتتاح آزادراه شیراز - اصفهان گفت: شهر دژکرد با داشتن جاذبه های طبیعی فراوان در مسیر این آزادراه قرار دارد و با توجه به آینده این شهر برنامه ریزی می‌کنیم زیرساخت‌های گردشگری برای جذب گرشگر در منطقه نیز تقویت شود.
در حاشیه این مراسم لوح ثبت ملی دو میراث ناملموس مهارت کیسه بافی و شاهنامه خوانی به فرماندار شهرستان اقلید اهدا شد.
همچنین از افرادی که در تهیه و تکمیل پرونده ثبت ملی مهارت کیسه بافی و شاهنامه خوانی کمک کردند تقدیر شد.
جشنواره مردمی شکوفه‌های بادام با هدف معرفی بادام دژ کرد، معرفی جاذبه‌های گردشگری توریستی، معرفی صنایع‌دستی، تولید محصولات کشاورزی و جذب سرمایه‌گذار درزمینهٔ‌های صنایع‌دستی و تبدیلی و گردشگری برگزار شد.
بازی‌های بومی و محلی، اجرای موسیقی محلی، برپایی غرفه‌های صنایع‌دستی، نمایش آداب‌ و رسوم، پخت نان و غذا‌های محلی، نمایش محصولات کشاورزی از برنامه‌های این جشنواره بود.
شهر دژکرد از توابع شهرستان اقلید با جمعیت حدود ۱۰ هزار نفر با وجود امامزاده شمس‌الدین محمد (ع)، چشمه‌سار‌های چهل شهیدان، پارک ساحلی، چشمه‌سار انگفته، رودخانه سفید، دره باغ گل و باغ های بادام، گردو، سیب، هلو، آلو و گیاهان دارویی از مقاصد نوظهور و پرجاذبه استان فارس برای گردشگران است.

دیگر خبرها

  • معرفی ۳۰ رشته صنایع دستی و هنرهای سنتی فارس در اکسپو تهران
  • ‌معرفی ۳۰ رشته صنایع دستی و هنرهای سنتی فارس در اکسپو تهران
  • اصفهانی‌ها یک روز جهانی را به نام خود ثبت کردند؛ روز جهانی گز
  • برگزاری ۴۳ دوره آموزشی صنایع‌دستی در گلستان
  • افزایش دو برابری صادرات محصولات صنایع دستی به خارج از کشور
  • دژکرد اقلید شهر ملی کیسه‌بافی می‌شود
  • ۷ اردیبهشت به نام روز جهانی گز اصفهان ثبت شد
  • ۷ اردیبهشت‌ به نام روز جهانی گز اصفهان ثبت شد
  • ۷ اردیبهشت‌ به نام گز اصفهان شیرین و جهانی شد
  • 43 دوره آموزشی صنایع‌دستی در گلستان برگزار شد