Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-06@16:23:58 GMT

توافق آمریکا و کانادا برای نجات پیمان تجاری نفتا

تاریخ انتشار: ۹ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۸۵۹۸۶۷

توافق آمریکا و کانادا برای نجات پیمان تجاری نفتا

ایالات متحده و کانادا سرانجام برای نجات پیمان تجارت آزاد آمریکای شمالی موسوم به نفتا به توافق دست یافتند. ۰۹ مهر ۱۳۹۷ - ۰۹:۴۳ بین الملل آمریکا نظرات

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از رویترز، آمریکا و کانادا روز یکشنبه به یک توافق نهایی دست یافتند تا پیمان تجارت آزاد نفتا را به عنوان یک توافق سه جانبه همراه با مکزیک حفظ کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر اساس این گزارش، دستیابی آمریکا و کانادا به این توافق در شرایطی است که منطقه تجارت آزاد 1.2 تریلیون دلاری در آمریکای شمالی در آستانه فروپاشی قرار گرفته بود.

آمریکا و کانادا با انتشار بیانیه مشترکی اعلام کردند که توافقنامه جدید تجارت آزاد بین آمریکا، کانادا و مکزیک منجر به باز شدن بیشتر بازارها، تجارت عادلانه تر و تقویت رشد اقتصادی در منطقه خواهد شد.

مذاکره کنندگان آمریکایی و کانادایی تلاش زیادی کردند تا در نهایت به توافق تجاری دست یابند. دو طرف حاضر شده اند تا امتیازاتی را به یکدیگر بدهند تا توافق تجارت آزاد حاصل شود.

جاستین ترودو نخست وزیر کانادا پس از نشست کابینه برای مذاکره درباره توافق با آمریکا در جمع خبرنگاران گفت: این یک روز خوب برای کانادا است.

دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا پیش از این با انتقاد شدید از مفاد پیمان نفتا تهدید کرده بود که ایالات متحده را از این توافق خارج خواهد کرد، مگر آنکه تغییرات اساسی در آن ایجاد شود.

یک مقام ارشد دولت آمریکا نیز به خبرنگاران گفت: این یک پیروزی بزرگ برای رئیس جمهور است و یک اعتبار برای راهبردش در قبال تجارت بین المللی به شمار می رود.

یک منبع آگاه نیز تاکید کرده است که ترامپ توافق تجاری با کانادا را تایید نموده است.

یک مقام ارشد آمریکایی نیز تصریح کرد: مقام های آمریکایی قصد دارند تا پایان نوامبر قراردادهای تجاری را با کانادا و مکزیک امضا کنند.

کانادا موافقت کرده است تا امکان دسترسی دامداران آمریکایی به 3.5 درصد بازار لبنیات 16 میلیارد دلاری این کشور را فراهم کند.

مقام های کانادایی اعلام کرده اند که دولت حاضر است تا زیان و ضرر دامداران ناشی از قرارداد تجاری با آمریکا را جبران کند.

کانادا همچنین قبول کرده است تا برای جلوگیری از اعمال تعرفه 25 درصدی آمریکا علیه صادرات خودروی این کشور، سهمیه 2.6 میلیون دستگاه صادرات خودرو به آمریکا را اعمال کند.

انتهای پیام/

R1036247/P36446/S8,1128/CT10

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۸۵۹۸۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ماکرون با شی درباره تجارت و اوکراین صحبت می‌کند

رئیس جمهور چین قرار است امروز (یکشنبه) در سفری بی سابقه به فرانسه برود و با ماکرون درباره کاهش عدم موازنه تجاری و اوکراین صحبت کند.

به گزارش ایسنا، هیچکدام از دو هدف تاثیر گذاری چین بر روسیه برای توقف جنگ اوکراین و کاهش عدم توازن تجاری بین فرانسه و پکن در جریان سفر دو روزه شی جین‌پینگ، رئیس جمهور چین به پاریس به آسانی حاصل نمی‌شود؛ چون او در برهه‌ای از تشدید تنش‌های تجاری بین اروپا و چین به این سفر می‌رود.

به نقل از خبرگزاری رویترز، فرانسه حامی یک بررسی از سوی اتحادیه اروپا در حوزه صادرات خودروهای برقی چینی است و در ژانویه سال جاری میلادی، پکن نیز تحقیقاتی را درباره واردات یکسری کالاهای ساخت اروپا به ویژه فرانسه انجام داد که بیشتر اقدامی تلافی جویانه دیده می‌شود.

یکی از مشاوران کاخ الیزه درباره سفر رئیس جمهور چین به فرانسه که نخستین بار پس از پنج سال است، گفت: «ما باید مقام‌های چینی را به سمت دادن تضمین‌های بیشتر درباره مسائل تجاری سوق بدهیم.»

رئیس جمهور چین ساعت ۱۴ به وقت گرینویچ وارد پاریس می‌شود. دیدارهای رسمی او شامل مذاکرات مشترک با امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه و اورزولا فون درلاین، رئیس کمیسیون اروپایی می‌شود.

اختلاف نظرها بین ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا به ویژه بین فرانسه و آلمان توانمندی آنها را در تاثیرگذاری بر چین تضعیف کرده است. اولاف شولتس، صدراعظم آلمان با توجه به تعهدات قبلی قرار نیست به دیدار و نشست بین روسای جمهور چین و فرانسه ملحق شود.

یکی دیگر از مشاوران ارشد گروه «Rhodium Group» و از مقام‌های نزدیک به روابط چین و اتحادیه اروپا گفت: «اگر سران اروپایی پیام‌های مختلفی به رئیس جمهور چین ارسال کنند، شانس ما برای تاثیرگذاری کم می‌شود.»

مقام‌های مربوطه همچنین اعلام کردند، فرانسه همچنین به دنبال راهی به سوی بازار چین برای محصولات کشاورزی خود و حل مسائل مربوط به نگرانی‌های مربوط به حقوق مالکیت معنوی صنعت لوازم آرایشی فرانسوی است.

در این نشست همچنین قرار است درباره جنگ اوکراین و تاثیرگذاری چین بر روسیه برای توقف این جنگ نیز صحبت شود.

یکی از مشاوران الیزه نیز گفت: «چین از شرکای اصلی روسیه است و هدف ما استفاده از اهرم‌های فشار پکن و تاثیرگذاری‌اش بر روسیه و کمک به مشارکت در حل بحران و درگیری اوکراین است.»

یکی از منابع دیپلماتیک فرانسه نیز گفت: «اگر چین به دنبال تعمیق روابط با شرکای اروپایی است، باید به نقطه نظرات و دیدگاه‌های ما گوش دهد و به صورت جدی آنها را اجرایی کند.»

شی جین‌پینگ سه شنبه بعدازظهر پاریس را به مقصد صربستان و مجارستان ترک می‌کند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ایران و عراق در مبادلات اقتصادی از ارز ملی خود استفاده کنند
  • مخبر: ایران و عراق در مبادلات اقتصادی از ارز ملی خود استفاده کنند
  • ایران و عراق در مبادلات اقتصادی از ارز ملی استفاده کنند
  • ترکیه تجارت با اسرائیل را کاملاً متوقف کرد
  • نقشه راه تجارت ایران و عراق تدوین می‌شود
  • رقابت تجاری روسیه با چین در آسیای مرکزی داغ شد
  • اقتصاد این کشور غافلگیر شد
  • ماکرون با شی درباره تجارت و اوکراین صحبت می‌کند
  • اقتصاد کانادا غافلگیر شد
  • سفر هیأت تجاری و اقتصادی ترکمنستان به افغانستان