Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- ایران در سال گذشته رتبه سوم صادرات کشمش را به خود اختصاص داد و بیش از ۸۰ کشور جهان پذیرای کشمش ایرانی بودند

به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد خبرگزاری میزان، ایران یکی از بزرگترین کشور‌های تولید کننده انگور و کشمش در جهان به شمار می‌رود به طوریکه در سال گذشته به عنوان سومین کشور صادر کننده کشمش به دیگر کشور‌های جهان معرفی شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بررسی‌ها نشان می‌دهد که در سال ۹۶ بالغ بر ۹۶ هزار و ۴۲۰ تن انواع کشمش به بیش از ۸۰ کشور جهان صادر شده که این میزان در آمد ارزی ۱۵۲ میلیون و ۷۰۹ هزار دلاری را نصیب کشور کرده است.

همچنین میزان صادرات کشمش در سال ۹۵ بالغ بر ۵۵ هزار تن و به ارزش ۷۴ میلیون و ۹۲ هزار دلار در آمار گمرک به ثبت رسیده است.

البته در کنار کشمش، انگور تازه نیز به کشور‌های مختلف جهان صادر می‌شود، اما صادرات کشمش به دلیل ارزش افزوده بالاتر و همچنین حمل و نقل راحت‌تر مورد توجه بیشتری قرار می‌گیرد.

با این حال همواره یکی از معضلاتی که صادرات کشمش را با چالش روبرو کرده است بحث بسته بندی محصول بوده که با وجود پبشرفت‌های بسیار باز هم به طور کامل مورد قبول بازار‌های هدف صادراتی نیست و این امر باعث می‌شود کشمش بیشتر به صورت عمده به دیگر کشور‌ها صادر شود و بعد از درجه بندی و بسته بندی مناسب با نام و سود شرکت‌های خارجی به کشور‌های دیگر صادر شود.

این امر همواره در دیگر محصولات کشاورزی از جمله زعفران، خرما، پسته و ... دیده می‌شود که می‌تواند ارزش افزوده صادرات محصولات را کاهش دهد و به جای کسب درآمد برای کشاورزان کشور نصیب افراد دیگری شود.

در همین راستا چندی پیش رضا نورانی رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی در گفتگو با خبرگزاری میزان با انتقاد از نبود برنامه ریزی مناسب در بخش صادرات محصولات کشاورزی گفته بود یکی از ضعف‌های بزرگ در بخش صادرات محصولات کشاورزی نبود برنامه ریزی مناسب است به همین دلیل صادرکنندگان در این زمینه سردرگم هستند.

از نظر رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی تولید و بسته بندی سنتی در بحث صادرات محصولات کشاورزی تاثیر به سزایی در یافتن بازار‌های هدف صادراتی دارد و تا وقتی که تولید و بسته بندی به صورت سنتی انجام می‌شود هزینه تمام شده برای کشاورزان بالا می‌رود و این امر دلیلی بر کاهش صادرات محصولات کشاورزی است.

وی معتقد است که باید زیرساخت‌های صادراتی اصلاح شود و برای تشویق تولیدکنندگان یارانه به سمت صادرات محصولات کشاورزی و باغی فرستاده شود و از طرفی همکاری دوجانبه با کشور‌های همسایه در راستای صادرات محصولات کشاورزی توسعه یابد.

با این تفاسیر اگر بتوان ارزش افزوده محصولات کشاورزی را با بسته بندی مناسب و همچنین فرآوری محصولات بالا برد می‌توان درآمد ارزی ناشی از صادرات را تا چندین برابر افزایش داد و این درحالی محقق می‌شود که به جای کمیت به کیفیت محصولات اهمیت داده شود و برند سازی محصولات کشاورزی در دستور کار متولیان امر قرار گیرد.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: صادرات کشمش محصولات کشاورزی رتبه بسته بندی مناسب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۸۶۰۷۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش تولیدات آبزیان فرآوری چهارمحال وبختیاری به ۳۶ هزار تن

نماینده مردم شهرکرد، بن، سامان و فرخشهر در مجلس شورای اسلامی گفت: تولیدات آبزیان بسته‌بندی و فرآوری‌شده استان از ۲۲ هزار تن در ۱.۵ سال گذشته به ۳۶ هزار تن در سال رسیده است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شهرکرد، احمد راستینه در حاشیه افتتاح  و کلنگ‌زنی طرح‌های کشاورزی و دامپروری استان، اظهار داشت: واحد فرآوری و بسته‌بندی آبزیان شهرکرد با سرمایه‌گذاری و تسهیلات 570 میلیارد ریالی و با اشتغال 30 نفر مستقیم و 100 نفر غیرمستقیم به بهره‌برداری رسید.

وی با بیان اینکه این اقدام گام مهمی در افزایش ظرفیت بسته‌بندی و فرآوری آبزیان استان برداشته شد، مطرح کرد: با همت دوستان در جهاد کشاورزی استان و شیلات استان، در 1.5 سال اخیر میزان تولیدات بسته بندی آبزیان استان از 22 هزار تن به 36 هزار تن در سال رسیده است.

نماینده مردم شهرکرد، بن، سامان و فرخشهر در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه استان چهارمحال و بختیاری گام بلندی در تکمیل زنجیره ارزش آبزیان و خوراک آبزیان برداشته است، گفت: نیاز است این زنجیره‌های ارزش با ارتقاء ساختار اداری شیلات استان، تکمیل شود.

راستینه با بیان اینکه اداره شیلات استان به اداره کل ارتقاء پیدا خواهد کرد، اظهار کرد: یکی از کارهای مهم دیگر که در استان انجام شده است، آغاز ایجاد مرکز ملی تشخیص آبزیان و مرکز تحقیقات آبزیان در استان است که در تکمیل زنجیره ارزش و ارتقاء کیفیت تولیدات استان و کشور مهم خواهد بود.

وی با بیان اینکه از سال 98 کار مجتمع پرورش اسب شهرکرد آغاز شد و در دو سال گذشته با پیگیری‌های مستمر توسط مسئولان استانی این مجتمع آماده کلنگ زنی شد، عنوان کرد: این مجتمع پرورش اسب یکی از بزرگترین مجتمع‌های کشور خواهد بود.

راستینه با اشاره به هزینه 1500 میلیارد تومانی برای احداث مجتمع پرورش اسب 2000 راسی، خاطرنشان کرد: این مجتمع پرورش اسب بعنوان یک مدل موفق پرورش اسب مخصوصا اسب‌های ورزشی و مسابقاتی خواهد بود.

انتهای پیام/7540

 

دیگر خبرها

  • صادرات ۷۴ تُن محصولات کشاورزی از استان قزوین
  • صادرات ۷۴ تن محصولات زراعی، دامی و آبزیان در استان قزوین
  • افزایش تولیدات آبزیان فرآوری چهارمحال وبختیاری به ۳۶ هزار تن
  • صادرات ۲۷۰ هزار تن محصولات کشاورزی از کردستان
  • راه اندازی کارخانه فرآوری و بسته‌بندی آبزیان در شهرکرد
  • توسعه ۳۰۰ هزار هکتار اراضی؛ افزایش سه میلیون تنی محصولات کشاورزی
  • راهکار‌ افزایش تولید سه میلیون تن محصولات کشاورزی بررسی شد
  • تحقق ۱۲۸ درصدی آزمون کمیت محصولات پیش بسته بندی
  • اجرای موفقیت‌آمیز آزمون نمونه‌های طرح پیش بسته‌بندی در خراسان جنوبی
  • صادرات دام راه حلی مناسب برای تعدیل بازار گوشت