Web Analytics Made Easy - Statcounter

رییس سازمان برنامه و بودجه با اشاره به استقبالى که از بازار سرمایه شده است، گفت: امیدواریم بتوانیم با اقبالى که به سمت بازار سرمایه آمده مشکل بازار پول را حل کنیم.

محمدباقر نوبخت در جلسه صبحانه کارى که صبح امروز در اتاق بازرگانى با حضور فعالان اقتصادى ایران برگزار شد، اظهار کرد: در روزهایى قرار داریم که به دوره دوم تحریم ها نزدیک مى شویم و آمریکا همه کشورها را ترغیب و تهدید به تحریم غیر انسانى ما مى کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وى با بیان این که مهم ترین وظیفه سازمان برنامه و بودجه از یکسو موضوع تعادل اقتصادى است و در طرف دیگر توسعه قرار دارد، افزود:  تعادل اقتصادی را از طریق اعمال سیاستهای اقتصادی اعم از سیاستهای پولی و مالی از طریق تسویه بازارها انجام می دهیم که این بخش کاملا مرتبط با فعالان اقتصادی است، البته بخش دیگر هم توسعه است که برخی معتقدند که توسعه متوازن نبوده است که ناشی از نوعی غفلت نسبت به آمایش سرزمین و توانایی مناطق و استانها است.

نوبخت اضافه کرد: همچنین موضوع عدم توسعه کشور مربوط به عدم آمایش سرزمین است که خوشبختانه از دو سال گذشته این موضوع براى تخصیص بهتر منابع در استان ها راه اندازى شده و اکنون سند آمایش تمام استان ها را داریم.

نوبخت با اشاره به این که در حال حاضر در بازارهاى چهارگانه به مشکل عرضه و تقاضا برخورده ایم، تصریح کرد: امیدواریم بتوانیم با اقبالى که به سمت بازار سرمایه آمده مشکل بازار پول را حل کنیم؛ در نهایت بازار کالایی نیز به خاطر بازار پول و موضوع نقدینگی و اثری که در بحث مربوط به ارز دارد، دچار چالش هایی است که باید به سرعت به آن پرداخته شود.

نوبخت همچنین با اشاره به چالش هاى پیش آمده در بازار کار، خاطرنشان کرد: در رابطه با بازار کار نیز لازم به ذکر است که طی ۵ سال گذشته به جهت افزایش نرخ مشارکت، جمعیت فعال  در سن کار و آماده به کار، افزایش قابل توجهى داشته است، به طورى که هر سال ۷۰۰ هزار نفر افراد جدیدی به عنوان جمعیت فعال به بازار کار مراجعه می کردند که بخش بزرگی از آن ها نیز مشغول به کار می شدند.

رییس سازمان برنامه و بودجه ادامه داد: سال گذشته از ٧٣٦ هزار نفرى که خواستار ورود به بازار کار بودند، براى ٧١٠هزار نفر آن ها فرصت شغلى ایجاد کرده ایم اما همچنان ۴۰ هزار نفر به جمعیت بیکار ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار نفری کشور، اضافه شد.

او با تاکید بر این که واحدهاى تولیدى ما در معرض اشتغال منفى قرار دارند، گفت: با توجه به مشکلاتى که در واحدهاى تولیدى وجود دارد، در آینده براى این موضوع دو برنامه یا دو بسته داریم که یکى از این برنامه ها به مشکلات واحدهاى تولیدى و جبران چالش هاى پیش آمده براى این بنگاه ها پرداخته است.

 

خبرگزاری اقتصادآنلاین

لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000A3u برچسب ها: تحریم ، بازار سرمایه ، اشتغال

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: تحریم بازار سرمایه اشتغال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۸۶۱۳۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا سیل امارات عاملی برای گرانی کالا‌های وارداتی می‌شود؟

امارات یکی از کشور‌های مهم در منطقه به شمار می‌رود؛ چرا که بیشترین واردات کالا از طریق امارات صورت می‌گیرد. کالا‌هایی همچون، موبایل و لپ‌تاپ، قطعات خودرو‎، پارچه و پوشاک، دوربین‌های دیجیتالی و قطعات الکتریکی تنها بخشی از کالا‌هایی هستند که از کشور امارات وارد می‌شوند. با توجه به این موضوع، ارتباط کشور با امارات از اهمیت زیادی برخوردار است.

به گزارش تجارت نیوز، بارندگی شدید و جاری شدن سیل بی‌سابقه در این کشور، باعث مشکلات زیادی از جمله، خسارت‌های مالی و جانی، آبگرفتگی خیابان‌ها و بزرگراه‌ها و همینطور اختلال در کار فرودگا‌ه‌ها شده است. از آنجایی که امارات یکی از کشور‌های مهم برای منطقه به شمار می‌رود، احتمال این که این سیل بر واردات کالا و تامین ارز کشور تأثیرگذار باشد، زیاد است.

سیل امارات تامین ارز را تحت تاثیر قرار می‌دهد؟

محمدرضا فرجی تهرانی، رئیس اتحادیه فناوران رایانه، در گفتگو با تجارت‌نیوز در رابطه با تأمین ارز کشور در دوران بحران امارات به دلیل سیل، گفت: درحال حاضر، بانک مرکزی مدت‌هاست واحد پول درهم را ارائه نمی‌دهد و در کشور‌های مبدأ دیگری همچون، ترکیه و روسیه که بانک مرکزی واحد پول آن‌ها را داراست، تجار ارز تحویل می‌گیرند و به واسطه کارگزاران در امارات، درهم دریافت می‌کنند. بنابراین، این سیل برای تامین ارز از امارات مشکلی ایجاد نمی‌کند.

در ادامه این گفتگو به تأثیرات بخشنامه تخصیص ارز بانک مرکزی اشاره شد. این فعال بخش خصوصی درباره این بخشنامه افزود: طبق این بخشنامه، تجار باید ۷۰ درصد کالا‌های خود را فروخته باشند و در سامانه جامع تجارت ثبت کنند. خریدار هم در سامانه تأیید کرده باشد تا ارز خود را تحویل بگیرد. ممکن است یک توقف ۴ الی ۵ ماهه در واردات کالا به وجود آید و به این ترتیب، چیزی به اسم کالای دپو شده در انبار وجود نخواهد داشت.

نوسان ارز بر قیمت کالا‌ها تأثیر ندارد

وی درباره افزایش قیمت کالا‌های وارداتی از جمله موبایل و لپ‌تاپ اظهار کرد: در شرایط فعلی، بازار در رکود قرار دارد و اگر بازار دچار رکود نبود، امکان افزایش قیمت کالا‌های وارداتی وجود داشت. اما رکود بازار باعث شده فروشندگان به دلیل سیل، قیمت کالا‌ها را بالا نبرند.

وی در ادامه افزود: به چنین کالا‌هایی ارز نیمایی تعلق می‌گیرد و نوسان ارز، بر قیمت کالا‌ها تأثیر ندارد. اگر فروشنده‌ای کالایی را با افزایش قیمت در اختیار مردم قرار می‌دهد، مردم از چنین فروشندگانی خرید نکنند.

این فعال بخش خصوصی درباره تأخیر ورود کالا به کشور از امارات تصریح کرد: بعضی از انبار‌ها به دلیل سیل آسیب دیده‌اند و افرادی که کالا سفارش داده‌اند، ممکن است با تأخیر یک تا دو ماهه، کالا‌های خود را دریافت کنند و این موضوع، به حدی نیست که بازار را دچار مشکل کند.

واردات کالا‌ها دچار مشکل می‌شود؟

فرجی تهرانی در ادامه اشاره کرد: بعد از تعطیلات نوروز، تا زمانی که بازار به حالت عادی برنگردد، تجار به سمت وارد کردن حجم زیادی از کالا نمی ‎روند. آن‌ها معمولا قبل از ایام نوروز کالا وارد کرده‌اند، اما بعد از ایام نوروز ممکن است به دلیل بخشنامه تخصیص ارز، واردات دچار مشکل شود.

وی درباره برگشتن شرایط امارات به حالت عادی و شروع مجدد واردات کالا گفت: در حال حاضر، شرایط در امارات تقریبا به حالت عادی برگشته و اگر مشکل آسیبی که به کالا‌ها رسیده برطرف شود، واردات هم انجام می‌شود.

با توجه به شرایط ذکر شده، سیل امارات مشکلی برای تأمین ارز کشور و همین‌طور مشکل جدی برای واردات کالا از امارات به‌وجود نمی‌آورد.

دیگر خبرها

  • مراسم تشییع شهدای تازه تفحص شده در اصفهان آغاز شد
  • آیا سیل امارات عاملی برای گرانی کالا‌های وارداتی می‌شود؟
  • اتباع و قاچاق سوخت دو مسئله اصلی هرمزگان
  • ۱۶ واحد تولیدی و صنعتی در استان اردبیل احیا شد
  • جوانان در راستای اشتغال و ورود به بازار کار تلاش و همت کنند
  • آمارسازی اشتغال یعنی پاک کردن صورت مسئله
  • محور اصلی کار خود را توجه به کسب‌وکار و اشتغال مردم گذاشته‌ام
  • رونمایی از سامانه جامع بازار کار به زودی
  • رزن و درگزین باید با مشارکت مردم از کشاورزی به سمت صنعتی شدن برود
  • کمبود کالا و افزایش قیمت در کمین بازار موبایل و لپ‌تاپ؟