Web Analytics Made Easy - Statcounter

آیت الله شاه‌آبادی زمانی که حکومت پهلوی، مساجد و منابر را تعطیل و ممنوع اعلام کرد، مسجد و منبر را ترک نکرد.

به گزارش خبرنگار مسجد و کانون‌های مساجد خبرگزاری شبستان،  آیت‌الله محمدعلی شاه‌آبادی، عارف و فقیه مبارز در سال ١٢٩٢ قمری در اصفهان در بیت آیت‌الله میرزا محمد جواد اصفهانی دیده به جهان گشود. وی از همان ابتدا در محضر پدر بزرگوار خود، مقدمات علوم الهی و دروس حوزه را فرا گرفت و از محضر برخی از استادان وقت و علمای اصفهان کسب فیض کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی در سال ۱۳۲۰ قمری به نجف عزیمت کرد، اقامت او در نجف هفت سال طول کشید و طی آن توانست در دو دوره کامل درس خارج اصول «آخوند خراسانی» شرکت کند که نتیجه آن یک دوره شرح بر کتاب کفایه الاصول است که به قلم وی نگارش یافته است همچنین وی در نجف در درس «آیت‌الله شیخ فتح الله شریعت» و «آیت‌الله میرزا محمد حسن خلیلی» شرکت کرد.

 

پس از درگذشت آخوند خراسانی، شاه‌آبادی به سامرا رفت تا از درس «محمد تقی شیرازی» استفاده کند وی یکی از شش نفری بود که از میرزای شیرازی گواهی اجتهاد دریافت کرد چنانکه «شیخ الشریعه اصفهانی» «سید اسماعیل صدر» «شربیانی» و «میرزا خلیل تهرانی» هم به شاه‌آبادی گواهی اجتهاد داده بودند.

 

این عالم دینی بعد از هشت سال اقامت در عراق به درخواست مادرش به ایران بازگشت مردم تهران وقتی از ورود آیت‌الله شاه‌آبادی به ایران مطلع شدند، از وی خواستند که به تهران بیاید، وی پذیرفت و چون منزلش در خیابان شاه‌آباد (جمهوری اسلامی کنونی) بود به «شاه آبادی» معروف شد وی نخست در منزل اقامه جماعت و سخنرانی می‌کرد و سپس به مسجد سراج الملک رفت.

 

شاه‌آبادی در مدت اقامت در تهران در این دوران با سید حسن مدرس هم رابطه نزدیکی داشت در ماه‌های آخر اقامت در تهران، در اعتراض به حرکت‌های رضاشاه در حرم عبدالعظیم حسنی (ع) متحصن شد و پس از آن به درخواست «حائری یزدی» به قم عزیمت کرد و در آنجا به تدریس فقه و اصول و عرفان پرداخت از شاخص‌ترین شاگردان وی در این زمان سید روح‌الله خمینی بود که به مدت هفت سال متون عرفان نظری را نزد وی فرا گرفت وی در سال ۱۳۵۴ قمری دوباره راهی تهران شد و در آنجا به تدریس و اقامهٔ نماز جماعت پرداخت.

 

وی به دلیل درخواست مردم تهران دوباره به تهران بازگشت و در «مسجد امین‌الدوله» به امامت جماعتی، وعظ، خطابه و تدریس مشغول شد و پس از ۲ سال نماز جماعت، تدریس و سخنرانی خود را به یکی از شبستان‌های مسجد جامع تهران منتقل کرد.

 

هنگامی که رضاشاه پوشیدن لباس روحانیت را ممنوع اعلام کرد، شاه آبادی هفت پسرش را ملبس به لباس روحانیت کرد و زمانی که حکومت پهلوی مساجد و منابر را تعطیل و ممنوع اعلام کرد، او هرگز مسجد و منبر را ترک نکرد.

 

مهدی شاه‌آبادی فرزند او از شهدای جنگ تحمیلی عراق علیه ایران است، آیت الله شاه‌آبادی پنج شنبه ۳ آذر ۱۳۲۸شمسی (۳ صفر ۱۳۶۹ قمری) درگذشت.

 

 

 

پایان پیام/40

منبع: شبستان

کلیدواژه: دفاع مقدس مجلس وزیر بهداشت حسن روحانی دولت حادثه تروریستی اهواز مشکلات اقتصادی علی لاریجانی مهدویت اربعین حسینی علما مسجد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۸۶۱۳۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گرامیداشت یاد و خاطره آیت الله بروجردی در مسجد اعظم قم

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ مرکز قم، در مراسم شصت‌و‌پنجمین سالگرد رحلت مرجع فقید آیت‌الله حسین طباطبایی بروجردی استاد حاج شیخ حسین انصاریان به ایراد سخنرانی پرداخت و سید مهدی میرداماد در مدح منقبت ائمه اطهار (ع) مداحی کرد.

حجت الاسلام و المسلمین انصاریان با تجلیل از شخصیت آیت الله بروجردی گفت: این مرجع تقلید زمانی که به قم آمد ۷۰۰ نفر در این حوزه مشغول به تحصیل بودند و در زمانی که از دار دنیا رفت بیش از ۷ هزار نفر مشغول به تحصیل بودند.

وی با اشاره به خدمات ارزشمند آیت الله بروجردی گفت: در طول ۱۶ سالی که آیت الله بروجردی در حوزه علمیه قم حضور داشت اقدامات بسیاری در راستای گسترش دین اسلام در داخل ایران و کشور‌های مختلف انجام داد.

حجت الاسلام و المسلمین انصاریان، تقوای الهی را یکی از ویژگی‌های برجسته آیت الله بروجردی دانست و گفت: به‌واسطه همین تقوا، آیت الله بروجردی به مراتب بزرگی دست پیدا کرد.

دیگر خبرها

  • کارگران سربازان فداکار جبهه جنگ اقتصادی هستند
  • معلمان نسبت به مسائل مهم کشور حساسیت ویژه داشته باشند
  • حج را نمی‌توان با اعمال دیگر جایگزین کرد
  • مراسم گرامی داشت مقام آیت‌الله ترابی برگزار شد
  • پیام تسلیت امام‌جمعه و استاندار کرمانشاه در پی درگذشت امام جمعه سابق جوانرود
  • آیت‌الله شیرازی در بخش مراقبت‌های ویژه بستری شد
  • نخستین سالگرد شهادت آیت الله سلیمانی در زاهدان برگزار می‌شود
  • برگزاری جشنواره قلب شهر در مسجد ملااسماعيل یزد
  • برگزاری مراسم اولین سالگرد شهادت آیت الله سلیمانی در زاهدان
  • گرامیداشت یاد و خاطره آیت الله بروجردی در مسجد اعظم قم