Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «انرژی امروز»
2024-05-03@20:07:04 GMT

حذف ارز یارانه ای پتروشیمی ها

تاریخ انتشار: ۹ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۸۶۳۷۰۱

حذف ارز یارانه ای پتروشیمی ها

معاون رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت:بنابر مصوبه دیروز هیئت وزیران مقرر شد ارز ارزان پتروشیمی‌ها برداشته شود تا قیمت‌ها به تعادل برسد این تفاوت نرخ در چند ماه اخیر سبب شده بود که شاهد قاچاق گسترده باشیم. در صبحانه کاری اتاق بازرگانی ایران با نوبخت معاون رئیس سازمان برنامه و بودجه در خصوص مشارکت عمومی و خصوصی برای اجرای طرح‌های نیمه تمام گفت: آنچه که بخش خصوصی مدنظر داشت را ما به لایحه تبدیل کردیم و برخی دیگر در جلسه سران سه قوه مطرح و مصوبه آن را گرفتیم تا از این بخش حمایت کرده باشیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 حمید پورمحمدی ادامه داد: سامانه دیگری طراحی شده که تمام اطلاعات از اول تا آ‌خر را در اختیار بخش خصوصی قرار می‌دهد. مدیران سازمان برنامه و بودجه توجیه شدند که مدیری می‌تواند ادامه همکاری دهد که بیشترین تعامل را با بخش خصوصی داشته باشد. وی ادامه داد: قیمت‌ها باید واقعی شود و آنچه که فرد پرمصرف پرداخت می‌کند با دیگری فرق داشته باشد. ما در صنعت برق این شرایط را تدوین کرده‌ایم. وی با اشاره به تدوین بودجه سال ۹۸ گفت: علاوه بر نمایندگان اتاق بازرگانی، نمایندگان اتاق اصناف و تعاون نیز در کمیته تدوین بودجه حضور دارند. سال گذشته بخش زیادی از بودجه دستگاه‌های استانی و ملی از محل مالیات تامین شد و ما همچنان به دنبال شناسایی فراریان مالیاتی هستیم ضمن آنکه از امسال شناسایی پایه‌های جدید مالیاتی در دستور کار است. پورمحمدی تصریح کرد: در سال جاری جلوی اجرای هر گونه پروژه گرفته شد و در سال ۹۸ نیز به همین منوال است ضمن آنکه همچنان تهاتر بدهی‌ها در دستور کار سازمان برنامه و بودجه قرار دارد. وی در خصوص پتروشیمی‌ها گفت: بنابر مصوبه دیروز هیئت وزیران مقرر شد ارز ارزان پتروشیمی‌ها برداشته شود تا قیمت‌ها به تعادل برسد این تفاوت نرخ در چند ماه اخیر سبب شده بود که شاهد قاچاق گسترده باشیم ضمن آنکه تلاش داریم نرخ تنزیل اسناد خزانه کاهش یابد کماایکنه از هفته گذشته این اقدام صورت گرفته است. وی ادامه داد: سرمایه اجتماعی کاهش یافته است و این موضوع در بسته حمایتی سازمان برنامه و بودجه در دستور کار قرار گرفته است. تعامل با مردم، ریاضت‌های اقتصادی و تعامل با دنیای خارج از اهم این بسته است. پورمحمدی در پایان گفت: دولت ریالی از تغییر نرخ ارز عایدی نداشته این در حالی است که سهم دولت از ابتدای سال تا به امروز به لحاظ قیمت و وضعیت صادرات از پیش‌بینی بودجه بالاتر بوده و تمام منابع حاصل از این افزایش صرف تامین کالاهای اساسی مردم شده است.

منبع: انرژی امروز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت energytoday.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «انرژی امروز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۸۶۳۷۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عضو انجمن اقتصاددان ایران: سنگینی بار عدم پرداخت بدهی گازی پتروشیمی‌ها بر دوش مردم است

ایمان زنگنه، استاد دانشگاه و عضو انجمن اقتصاددانان کشور در خصوص بدهی گازی پتروشیمی ها به دولت و لزوم تسویه آن تصریح کرد: با توجه به شرایط تحریمی که در آن به سر می بریم و اینکه دولت به لحاظ منابع مالی در مضیقه است، اهمیت دارد که درآمدهای دولت تأمین شود تا بتواند به تعهداتش برای اداره کشور عمل کند.

وی ادامه داد: دولت همواره تلاش کرده است که خوراک را با قیمت مناسب در اختیار پتروشیمی ها قرار دهد. در حالی که پتروشیمی ها گاز را با قیمت یارانه ای در اختیار می گیرند، انتظار می رود که همراهی لازم را با دولت داشته باشند و تسویه بدهی خود را انجام دهند.

عضو انجمن اقتصاددانان ایران خاطرنشان کرد: متأسفانه برخی هلدینگ های بزرگ پتروشیمی نسبت به پرداخت بدهی گازی خود به دولت بی اعتنا هستند. این موضوع دولت را در انجام وظایفش با مشکل مواجه می کند.

زنگنه گفت: انجام تعهدات دولت از جمله پرداخت یارانه نقدی، یارانه نان و توسعه صنعت نفت در گروی تأمین درآمدهای دولت است. اگر دولت نتواند این درآمدها را در اختیار داشته باشد، با کسری بودجه مواجه می شود.

وی ادامه داد: کسری بودجه به معنای روی آوردن دولت به استقراض از بانک مرکزی است. تمامی این روندها در نهایت به ضرر مردم است. زیرا مردم عادی باید تورم را تحمل کنند. در حالی که پتروشیمی های بزرگ که گاز یارانه ای دریافت می کنند و محصولات شان را در بازارهای بین المللی به فروش می رسانند، حاضر نیستند بدهی گازی خود را بپردازند.

عضو انجمن اقتصاددانان ایران خاطرنشان کرد: این اصلاً قابل قبول نیست که پتروشیمی ها به قیمت بالا بردن تورم و اعمال فشار بر مردم از دادن بدهی گازی خود به دولت اجتناب کنند.

زنگنه گفت: لازم است موضوع بدهی پتروشیمی ها به دولت به نحوی حل و فصل شود تا از بروز مشکلات بعدی جلوگیری به عمل آید. در غیر این صورت، دولت نمی تواند به تعهداتش عمل کند و با کسری بودجه روبرو می شود.

وی ادامه داد: کسری بودجه دولت، فقط موضوع دولت نیست. اثرات آن بر تمام کشور خواهد بود و مردم از آن متضرر می شوند. دولت نگاه ویژه ای به صنعت پتروشیمی کشور دارد. به دلیل اینکه محصولات این بخش قابلیت تحریم پذیری کمتری دارد و صادراتش آسان است. در این شرایط، لازم است پتروشیمی ها نیز به تعهدات مالی شان به درستی عمل کنند و با دولت همراهی لازم را داشته باشند.

زنگنه تأکید کرد: شاید یکی از دلایلی که پتروشیمی ها دیون گازی خود را به دولت پرداخت نمی کنند، این است که به لحاظ مدیریتی ضعف دارند و نمی توانند آنقدر سودآور باشند که به تعهداتشان عمل کنند. همچنین ممکن است شفاف نبودن مسائل مالی آنها شرایطی به وجود آورده است که هزینه هایشان بالا رفته و نمی توانند تعهداتشان را بپردازند. به هر ترتیب، نیاز است که پتروشیمی ها دیون گازی خود را به دولت پرداخت کنند تا دولت نیز بتواند به وظایفش عمل کند.

روابط مالی دولت با پتروشیمی ها همواره مورد انتقادات بسیاری بوده است. برخی کارشناسان به ارائه گاز با قیمت کمینه به پتروشیمی ها انتقاد دارند. آن ها معتقدند، اگرچه دولت نهایت همکاری را با پتروشیمی ها دارد و به آن ها خدمات می دهد، این صنایع به وظایف خود در مقابل دولت، مردم و کشور عمل نمی کنند.

شاهد ادعای این دسته از کارشناسان، همین بدهی 60 هزار میلیارد تومانی پتروشیمی ها به دولت است. این صنایع با امتناع از تسویه بدهی گازی خود به دولت مشکل ساز شده اند. به نحوی که دولت برای انجام وظایفش با محدودیت مالی روبرو شده است.

به زعم کارشناسان، عدم پرداخت بدهی گازی پتروشیمی ها به این معناست که مشکلات ناشی از کم کاری هلدینگ های ثروتمند و بزرگ کشور در پرداخت بدهی هایشان به دولت بر دوش مردم گذاشته است.

به زعم آنان، عدم پرداخت بدهی گازی پتروشیمی ها به منزله دامن زدن به کسری بودجه دولت است که استقراض از بانک مرکزی و تورم را به دنبال خواهد داشت. 

زهرا طوسی

دیگر خبرها

  • اختصاص ۱۰ همت برای پرداخت فوق‌العاده خاص کادر درمان
  • هفت روز تا پایان اجرای طرح فجرانه کالابرگ؛ برنامه دولت درخصوص کالابرگ چیست؟ 
  • هفت روز تا پایان اجرای طرح فجرانه کالابرگ/ برنامه دولت در خصوص کالابرگ چیست؟
  • هفت روز تا پایان اجرای طرح فجرانه کالابرگ؛ برنامه دولت درخصوص کالابرگ چیست؟
  • تغییر رئیس مرکز آمار ایران
  • عضو انجمن اقتصاددان ایران: سنگینی بار عدم پرداخت بدهی گازی پتروشیمی‌ها بر دوش مردم است
  • رئیس مرکز آمار ایران تغییر کرد
  • رئیس مرکز آمار تغییر کرد
  • تصمیم نهایی مجلس درباره یارانه‌ ها در سال ۱۴۰۳
  • پیکانپور از سازمان غذا و دارو رفت