Web Analytics Made Easy - Statcounter

شواهد نشان می‌دهد احزاب مخالف اردوغان، شانس چندانی برای به دست آوردن یک پیروزی قابل توجه در انتخابات مارس سال ۲۰۱۹ ندارند. ۰۹ مهر ۱۳۹۷ - ۱۳:۰۲ بین الملل ترکیه و اوراسیا نظرات

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، شهرداری‌ها در ساختار سیاسی، اجرایی، اقتصادی و فرهنگی ترکیه نقش مهمی دارند. شهردار در مورد تامین اعتبارات و چگونه هزینه کردن بودجه سالیانه و همچنین در استخدام نیروهای شهرداری از توان و اختیارات بالایی برخوردار است و معمولاً شهرداران بازوان توانمند احزاب و همچنین چهره‌های ویترینی حزب برای تبلیغ و ارتباط با مردم هستند به همین دلیل احزاب مختلف ترکیه تلاش می‌کنند تا در 81 استان این کشور از بین 1400 شهرداری کوچک و بزرگ بیشترین آراء را به دست بیاورند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



تفاوت شهرداری‌های بزرگ و شهرداری های استانی

ترکیه دارای 81 استان است. 30 استان از مجموع این استان‌ها که دارای جمعیت بیشتری هستند، صاحب «شهرداری بزرگ» هستند. شهرداری‌های بزرگ که در واقع آنها را می‌توان شهرداری کلانشهر نامید، دارای بودجه و اعتبارات ملی قابل توجه هستند.

برخی از شهرداری‌های بزرگ ترکیه عبارتند از: استانبول، آنکارا، آدانا، ازمیر، آنتالیا، قونیه، دیاربکر، گازی عنتاب، ماردین و وان. 51 استان دیگر نیز دارای شهرداری استان هستند که از لحاظ بودجه در ردیف پایین‌تری قرار دارد. همچنین در ترکیه 519 شهرداری شهرستان بزرگ، چهارصد شهرداری شهرستان و 397 شهرداری بخش وجود دارد.

احزاب ترکیه تلاش می‌کنند تا از بین شهرداری‌هایی که به آنها اشاره شد، بیشترین تعداد به آنها تعلق پیدا کند و از این راه بتوانند با انجام خدمات عمرانی و شهری آرای بیشتری به دست آورده و آمار هواداران خود را افزایش دهند.

بنابراین به دست آوردن قدرت حزبی در رقابت شهرداری‌ها، در واقع امکان نفوذ در پارلمان و ساختار قدرت کلان ترکیه را هم بیشتر می‌کند. حزب عدالت و توسعه که بیشترین قدرت و نفوذ اجتماعی خود را در دهه آخر سده بیستم و در دوران شهرداری اردوغان در استانبول به دست آورده، در سالیان اخیر تلاش کرده تا الگوهای جدیدی از چگونگی اداره شهرها را به نمایش بگذارد اما در این میان احزاب دیگر نیز در رقابت کم نیاورده و حزب جمهوری خلق، حزب حرکت ملی و حزب دموکراتیک خلق‌ها نیز دارای شهرداری‌های قدرتمندی هستند.

ائتلاف جمهور

حزب عدالت و توسعه به رهبری رجب طیب اردوغان و حزب حرکت ملی به رهبری دولت باغچلی، تلاش می‌کنند تا در انتخابات شهرداری‌ها نیز ائتلاف جمهور را ادامه دهند، اما در مورد اولویت گذاری و فرمول بندی و معرفی نامزد شهرداری‌ها، هنوز بین این دو حزب بزرگ، توافق نهایی حاصل نشده است.

پیش بینی می‌شود در صورتی که این دو حزب با هم توافق و ائتلاف کنند، موقعیت حزب جمهوری خلق در چندین استان بزرگ به لرزه خواهد افتاد. چراکه در استان‌هایی که حزب جمهوری خلق توانسته شهرداری را در دست بگیرد، مجموع آرای نامزدهای اردوغان و باغچلی، می‌تواند از آرای حزب جمهوری خلق بالاتر رفته و شهرداری را از دست کمال کلیچداراوغلو در آورد.

به عنوان مثال در استانی که کلیچدار اوغلو با کسب 45 درصد از آرای مردم توانسته کنترل شهرداری را در دست بگیرد، حزب عدالت و توسعه 35 و حزب حرکت ملی 30 درصد رای گرفته است که مجموع آنها به رقم 65 درصد خواهد رسید. بنابراین استراتژی اردوغان و باغچلی رسیدن به فرمول نهایی ائتلاف و ورشکست کردن حزب جمهوری خلق در انتخابات پیش رو است.

حزب جمهوری خلق

این حزب که قدیمی‌ترین حزب دوران جمهوری ترکیه محسوب می‌شود و در سال 1923 میلادی همزمان با تاسیس جمهوری ترکیه به دست مصطفی کمال تأسیس شده، در حال حاضر بزرگترین حزب مخالف در کشور ترکیه است.

حزب مزبور در حال حاضر در دو حوزه رهبری و گفتمان سیاسی و ایدئولوژیک دچار مشکل و انشقاق داخلی شده است.

محرم اینجه نامزد این حزب در انتخابات ریاست جمهوری که توانسته بود 31 درصد از آراء مردم را به دست آورد، سودای رهبری  در سر دارد. با این حال رهبر حزب جمهوری خلق اعلام کرده تا پس از انتخابات شهرداری‌ها، نباید سخنی از برگزاری کنگره و تغییر سکان رهبری به میان بیاید.

کمال کلچدار اوغلو اعلام کرده که این حزب به شکل رسمی و قانونی با دیگر احزاب مخالف دولت ائتلاف نمی‌کند، اما به دنبال آن است که نامزدها را در ائتلاف و رفاقت با اصناف، نامزدها، گروه‌ها و سندیکاها آزاد بگذارد.

این استراتژی مبهم حزب جمهوری خلق، ارتباط دقیقی با این موضوع دارد که حزب جمهوری خلق، تمایل چندانی به ائتلاف با کردهای مخالف اردوغان ندارد چرا که این کردها وابسته به پ.ک.ک هستند و هواداران کمالیست حزب جمهوری خلق، راضی نخواهند شد که بین این دو حزب، ائتلاف شکل بگیرد. از دیگر سو حزب نیک به رهبری خانم مرال آکشنر نیز برای نخستین بار وارد این رقابت می‌شود و مشخص نیست تا چه اندازه استعداد جلب رأی داشته باشد.

حزب دموکراتیک خلق‌ها

این حزب مهمترین نهاد سیاسی اقماری در ترکیه محسوب می‌شود و در حال حاضر 67 کرسی پارلمان این کشور را در اختیار دارد. صلاح الدین دمیرتاش رهبر سابق حزب و بسیاری دیگر از کادرهای برجسته به اتهام حمایت از تروریسم، زندانی شدند و در حال حاضر چهره‌های چپ ترک بر حزب مزبور سایه انداخته‌اند.

حزب مزبور قبلا اداره 104 شهرداری در مناطق مختلف جنوب و جنوب شرقی را در اختیار داشت، اما نهادهای امنیتی و قضایی دولت، این شهرداری‌ها را متهم کردند که اعتبارات، امکانات و ماشین آلات شهرداری‌ها را در اختیار تروریست‌های پ.ک.ک می‌گذارند و به همین دلیل شهرداران از سوی وزارت کشور برکنار شده و افرادی به عنوان قیم کنترل شهرداریهای این مناطق را در دست گرفتند.

 حزب دموکراتیک خلق‌ها به دنبال آن است در انتخابات پیش رو پیش از هر چیز این 104 شهرداری را از دست قیم‌های اردوغان بیرون آورده و به نامزدهای خود بسپارد اما تاکنون مشخص نشده که مکانیسم انتخاب و معرفی نامزدها و انتخاب آنها به چه شکلی خواهد بود.

یکی از شانس‌های مهم این حزب، این است که در مناطق کردنشین ترکیه در سالیان اخیر، فقط حزب عدالت و توسعه و حزب دموکراتیک خلق‌ها توانستند بین مردم محبوبیت پیدا کنند و دیگر احزاب ترکیه در این مناطق آرای ناچیزی دارند.

حزب نیک

حزب نیک به عنوان یک حزب راست افراطی ملی‌گرا که خود را از حزب حرکت ملی باغچلی جدا کرده، برای نخستین بار در انتخابات شهرداریها شرکت خواهد کرد و از آنجایی که خانم مرال آکشنر و چند تن از معاونین ایشان، چندین بار استعفا کرده و دوباره به حزب بازگشته‌اند، هنوز مشخص نیست که در انتخابات شهرداری‌ها، چه استراتژی و برنامه ای را برای جلب آرا مردم در پیش خواهند گرفت. در برخی از مناطق، ظرفیت‌هایی برای این حزب وجود دارد که بتواند برخی از شهرداری‌های کوچک را از دست حزب حرکت ملی و حتی حزب عدالت و توسعه در آورد.

انتهای پیام/

R1396/P1396/S8,1414/CT7 واژه های کاربردی مرتبط اخبار "ترکیه"

منبع: تسنیم

کلیدواژه: اخبار ترکیه اخبار ترکیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۸۶۴۳۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طرح بلندپروازانه ترکیه برای ساخت ناو هواپیمابر

ترکیه در صدد ساخت نخستین ناو هواپیمابر بومی خود است؛ طرحی بلندپروازانه که هدف آن برآورده‌کردن نیازهای این کشور در حوزه نیروی دریایی است.

به گزارش ایسنا، خبرها حاکی از آن است که ناو هواپیمابر ترکیه قرار است از فناوری «استوبار» (STOBAR) استفاده کند.

در این فناوری هواپیماها بدون کمک منجنیق‌های روی عرشه و تنها با نیروی حاصل از موتور خود به پرواز درمی‌آیند.

در همین راستا، عرشه این ناوها را مانند سکوهای پرش اسکی، شیب‌دار می‌سازند.

بااین‌حال، ازآنجاکه بیشتر هواپیماهای استفاده‌شده روی این ناوها از قابلیت فرود عمودی بهره‌مند نیستند، کابل‌های فرود همچنان در هنگام فرود به هواپیماها کمک می‌کنند.

به گزارش «کلش ریپورت»، طول این کشتی ۲۸۵ متر، عرض آن ۷۲ متر و وزن آن ۶۰ هزار تُن خواهد بود. همچنین بر اساس گزارش‌ها، حداکثر سرعت این ناو هواپیمابر ترکیه به ۲۵ متر خواهد رسید.

بر اساس طرح اولیه آنکارا، این نا هواپیمابر ظرفیت حمل ۵۰ جنگنده را خواهد داشت که ۲۰ فروند از آن‌ها روی عرشه و ۳۰ فروند در آشیانه ناو نگهداری خواهند شد.

این ناو می‌تواند برای پرواز پرنده‌های مختلفی مورداستفاده قرار گیرد، از جمله جنگنده‌های «آنکا ۳»، هواگرد نظامی سبک «هورجت»، پهپاد «بیرقدار کیزیلما» و پهپاد «بیرقدار تی‌بی ۳».

طراحی و ساخت این ناو بر عهده دفتر طراحی پروژه نیروی دریایی ترکیه است؛ نهادی که گرچه تا امروز چندین ناوچه و ناوشکن تولید کرده، اما تجربه‌ای در حوزه ناو هواپیمابر ندارد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • اعلام آمادگی مجدد راه آهن جهت حمل بار ترانزیتی افغانستان به ترکیه
  • کاندیداتوری عضو شورای نگهبان در انتخابات ریاست جمهوری /صادق زیباکلام برای مصاحبه آمد، زاکانی برای گزارش دادن /خاطرات آیت الله هاشمی
  • دهم خرداد ماه، انتخابات نمایندگان احزاب در کمیسیون ماده ۱۰ برگزار می‌شود
  • ترکیه ناو هواپیمابر می‌سازد
  • طرح بلندپروازانه ترکیه برای ساخت ناو هواپیمابر
  • اعلام زمان بندی انتخابات عضویت در کمیسیون فراقوه‌ای احزاب
  • زمان بندی انتخابات عضویت در کمیسیون فراقوه‌ای احزاب اعلام شد
  • فیلم/ آخرین وضعیت فهرست های احزاب برای دور دوم انتخابات مجلس
  • پنج سناریوی عجیب انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا
  • اردوغان: رادار ناتو در ترکیه موشک‌های ایران به‌سوی اسرائیل را رهگیری نکرد