Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار سیاسی ایلنا، محمد سعید احدیان در مراسم رونمایی از مانیفست نواصولگرایی گفت: جریان اصولگرایی و اصلاح‌‌‌طلبی اگر در خود تغییر ایجاد نکنند، به پایان خود رسیده‌‌اند. این مربوط به الان نیست و سال‌ها است که اتفاق افتاده است.

وی با بیان اینکه در جریان اصولگرایی انتخابات سال ۹۶ که پارامتر عدم وحدت از بین رفت باعث شد به این فکر بیفتیم، اظهار داشت: البته این ماجرا در جریان اصولگرایی و اصلاح‌‌‌‌‌طلبی فرق مهم دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در جریان اصلاحات اشکالات در مبانی است و دچار انحرافات اساسی از مبانی هستند لذا اصلاح در اصلاحات باید خیلی جدی‌‌‌تر باشد.

این فعال سیاسی اصولگرا ادامه داد: آنها باید به مبانی ابتدایی جریان اولیه خودشان برگردند که مبانی حضرت امام بود؛ آنها در شرایطی کنونی با برخوردی که مردم به انتخاب‌‌‌‌های آنها دارند و براندازان علیه آنها دارند، پایان خود را می‌بینند. 

احدیان با بیان اینکه در نواصولگرایی مبانی اصولگرایی سطح دیگری دارد، تصریح کرد: بند دوم مانیفست مهمترین بند است که تعریف نواصولگرایی است. نواصولگرایی ایجاد بنایی نو و جدید بر مبنای اصولگرایی که همان مبنای مکتب امام است تعریف می‌شود که در آن تغییر اساسی در گفتمان رویکرد و ساختار و عملکرد ویزگی اصلی این بنا است. یعنی باید در همه این سطوح تغییر اساسی کند. سه شاخص اصلی مردم ‌‌‌باوری، اسلام‌‌ ناب و نوگرایی شاخص‌‌‌‌های اصلی این تفکر است. 

وی با تاکید بر اینکه باور ما اصلاح اصولگرایی است،‌ خاطرنشان کرد: طبیعتا این اصلاح کار بخش کوچکی از جریان نیست. ما پیشنهاد اصلاح اساسی در کل اصولگرایی را می‌دهیم و می‌گوییم باید در کل این جریان رقم بخورد. اینکه ابعاد آن چیست، باید در موردش مباحثه کرد. آنها باید اصل تغییر را قبول داشته باشند و چیستی را مباحثه کنند. من پیشنهاد خود را مطرح می‌کنیم. 

مدیرمسئول روزنامه خراسان افزود: ما همینجا اعلام می‌کنیم که این را به نقد می‌گذاریم. نواصولگرایی خروج تفاهم بین‌‌الاذهانی فعالان انقلاب بوده است. اولین و مهمترین شاخص در نواصولگرایی مردم‌‌‌باوری در همه عرصه‌‌‌ها است. در عرصه اقتصادی، اقتصاد مردمی فراموش شده است. در فرهنگ، واگذار کردن فرهنگ به مردم فراموش شده است. در عرصه مدیریت، نقش‌‌‌آفرینی مردم در مدیریت را با ساختار هرمی بالا به پایین رئیسی از بین بردیم. منطقه‌‌‌‌‌ها کمترین نقش را دارند و پایتخت همه‌‌‌کاره است  در عرصه اجتماعی و سیاست‌‌‌ورزی نیز همین‌‌‌‌طور است. باور به مردم وجود ندارد. ساختار سیاست‌‌‌ورزی رانتی حاکم است. اگر مردم‌‌‌باوری را ایجاد کنیم به نظر می‌رسد بقیه مسائل به صورت خودکار حل می‌‌‌شد؛ حتی نوگرایی حل می‌‌‌‌شد و مجبور به بازگشت به اسلام ناب می‌شوید. 

احدیان در توضیح اسلام ناب ابراز داشت: بخش مهمی از اسلام در حال پیاده‌‌‌سازی است اما در حوزه سیاست‌‌‌‌ورزان، مشخصا مسئله اسلام ناب دچار مشکل است که البته وارد حوزه اصلاحات نمی‌شوم. نگاه آنها باید تغییر کند از باوری که به اشدا علی الکفار وجود دارد و مرزبندی با کفار و معاندان و باور به سنت علی اسلام و دیگر عرصه‌‌‌ها، اصلاحات دچار مشکل جدی است. 

وی با بیان اینکه ما بر این باوریم که اسلام ناب که همان اسلام مکتب امام و رهبری معظم انقلاب است، عنوان کرد: در مبنا معتقد هستیم که تشخیص تکلیف که چه چیزی تکلیف ماست، در رسیدن به نتیجه موضوعیت دارد. جایگاه مردم در باور به اصل حکومت و اینکه همه مردم با همه سلیقه‌‌‌ها حتی آنهایی که باور به اسلام ندارند، ما نسبت به آنها وظیفه داریم. ما باید حتی آفتاب نظام اسلام را در حوزه‌‌‌‌های اعتقادی بتابانیم. 

این فعال سیاسی اصولگرا با تاکید بر اینکه حوزه عدالت یک مسئله جدی است، یادآور شد: البته براساس تبیین رهبری سه عنصر عدالت، عقلانیت و معنویت همزمان در کنار هم باید دیده شوند. عدالت از مهمترین شاخص‌‌‌ها است اما عدالت بدون عقلانیت و این دو بدون معنویت به ناکجاآباد می‌‌‌‌رسد. 

احدیان با یادآوری اینکه کارآمدسازی نظام اسلامی بخش مهمی است تا بتواند دولت‌‌‌سازی کنند،‌ بیان کرد: ما نتوانستیم در برخی حوزه‌‌ها موفق باشیم. این کارآمدسازی باید مورد توجه جریان اصولگرا باشد. وقتی می‌خواهیم گزینه‌‌‌های انتخابات را در حوزه ریاست‌‌‌‌جمهوری و مجلس معرفی کنیم، نباید به امکان رای‌‌‌آوری فکر کنیم بلکه باید ببینیم آیا این فرد می‌تواند کارآمد باشد؟ اگر نه باید از دایره گزینش‌‌‌ها حذف شود؛ این‌‌ها به ناکارآمدی کمک کرده است. 

وی اضافه کرد: حوزه نوگرایی نیز فراخ است. ساختارهای جریان اصولگرایی باید درست شود. اینکه یک عده برای همه تصمیم بگیرد اشتباه است. ما معتقد به خرد جمعی با تکیه بر بدنه جوان نیروهای انقلاب هستیم آنها باید درگیر تصمیم‌‌‌سازی شوند. 

ادامه دارد... 

منبع: ایلنا

کلیدواژه: نواصولگرایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۸۶۵۴۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مجلس بعدی باید ریل‌گذاری درستی برای دولت ایجاد کنند

محمدصالح جوکار ،رییس کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با پارس نیوز، اظهار داشت: نمایندگان مجلس نمایندگان ملت‌اند و باید در دو حوزه قانونگذاری و نظارت به بهترین شکل عمل کنند. در واقع باید قوانینی وضع شود که مستقیما مشکلات و گرفتاری‌های مردم را رفع کند و در حوزه نظارت هم نمایندگان باید بر دستگاه‌های اجرایی نظارت داشته باشند که قوانین را به درستی اجرا کنند. برای مثال در حوزه اقتصاد لازم است که همه نمایندگان تمام انرژی‌شان را بر رفع مشکلات معیشتی بگذارند زیرا اکنون بزرگ‌ترین مشکل مردم اقتصاد است

وی افزود: از سوی دیگر نمایندگان باید ریل‌گذاری درستی برای دولت ایجاد کنند تا دولت در مسیر درستی حرکت کند.

رییس کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس گفت: نکته بعدی آن است که مجلس نباید تک‌بعدی باشد؛ به این معنا که نباید صرفا تمرکزش بر موضوعات فرهنگی یا سیاسی باشد و از اقتصاد غافل شود و البته بالعکس.

 جوکار اضافه کرد: در مجلس یازدهم محاسن زیادی وجود داشت که باید در مجلس دوازدهم این محاسن پررنگ‌تر و تقویت شود؛ از تخصص تا تعهد. نمایندگان ضمن اینکه باید تعهد کامل به نظام و مردم داشته باشند، باید اشراف کاملی به مسائل کلان کشور هم داشته باشند. نگاه مجلس دوازدهم باید کلان‌محور و راهبردی باشد.

این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: یکسری از طرح‌های خوب در مجلس یازدهم مطرح شد اما به دلیل کمبود وقت به مجلس دوازدهم می‌رود که به هر حال نمایندگان بعدی باید آنها را به سرانجام برسانند. همچنین لازم است گام‌های مهمی در حوزه‌هایی مانند اشتغال و مسائلی که به طور مستقیم به زندگی مردم مرتبط است، برداشته شود.

دیگر خبرها

  • مسئولان جریان‌های اثرگذار بر حوزه کاری خود را بشناسند
  • اصلاح‌طلبان درباره روند بررسی صلاحیت‌ها چه گفتند؟
  • سیلوا: دوران حضورم در چلسی به پایان رسیده است
  • مجلس بعدی باید ریل‌گذاری درستی برای دولت ایجاد کنند
  • ایجاد ۱۰۴ بوستان در پایتخت/ اکوپارک فرحزاد خرداد افتتاح می‌شود
  • جریان وقف باید به سمت دانش‌محور شدن برود / مبلغ ما در وقف شفاف‌سازی و نمایش کارهای علمی است
  • رفع مشکلات اقتصادی بدون مشارکت مردم ممکن نیست
  • تحول در بودجه تولید با شاخص‌های کیفی
  • مشکلات جهان اسلام در نتیجه عدم توجه به توصیه های علمای جهان اسلام است/ هدف صهیونیسم بین الملل ایجاد فاصله میان کشورهای اسلامی است
  • تشکیل کانون‌ نقد و کانون‌های شورش!