Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری تقریب، مرتضی براری رئیس سازمان فضایی ایران در یک نشست خبری به مناسبت هفته جهانی فضا اظهار داشت: مطلع شدن جامعه و سازمان‌ها از صنعت فضایی و سهم‌گیری از صنعت فضایی یکی از مهمترین نیازها است.

وی گفت: طبق این نیاز اولویت‌های تحقیق و توسعه، فناوری و اپراتور صنعت فضایی را هم راستا با هم پیش می‌بریم و از آنجا که به دلیل منابع مالی دولت نیازمند حضور حداکثری بخش خصوصی در صنایع از جمله صنایع فضایی داریم، باید فضا را برای سرمایه‌گذاری بخش خصوصی آماده کنیم و بخش خصوصی نیز برای ورود به دنبال بازار می‌گردد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با ذکر مثالی به نقش داده‌های فضایی در کشاورزی اشاره کرد و گفت: استفاده از داده‌های ماهواره‌ای سال گذشته باعث صرفه‌جویی یک میلیارد تومانی در مصرف سموم شد که علاوه بر صرفه‌جویی ریالی به سلامت نیز کمک می‌کند و از این رو در تلاشیم بازار را به گونه‌ای فراهم کنیم که شرکت‌های خدمات دهنده بتوانند اطلاعات‌شان رادر اختیار کشاورزان قرار دهند.

براری تصریح کرد: یکی از حوزه‌هایی که باعث توانمندی اینترنت اشیا می‌شود بخش فضایی است به این دلیل می‌بینیم که سامسونگ، مایکروسافت، فیس‌بوک و... به دلیل نقش داده‌های فضایی در اینترنت اشیا در حوزه فضایی سرمایه‌گذاری کردند. از این رو امسال ایران نیز عضو فروم اینترنت اشیا شده تا سهم داده‌های فضایی در اینترنت اشیا را حداکثر کند. همچنان که تا سال 2020 اقتصاد اینترنت اشیا در دنیا به 11 هزار میلیارد دلار خواهد رسید.

وی با اشاره به فراخوان پروانه اپراتوری خدمات ماهواره مخابراتی گفت: 4 کنسرسیوم برای اپراتور ماهواره‌ای در حال رایزنی هستند که اگرچه محدودیتی در تعداد واگذاری پروانه نداریم اما درصددیم با توجه به حجم بازار پروانه صادر کنیم.

رئیس سازمان فضایی ایران ادامه داد:‌علاقمندیم سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در حوزه فضا از طریق شرکت‌های متصل به بانک‌ها باشد زیرا بیش از 80 درصد ماهواره‌هایی که خریداری می‌شوند توسط بانک‌ها سرمایه‌گذاری شده‌اند. با توجه به عمر 15 ساله ماهواره‌ها یک بازده 5 ساله برای سوددهی و هزینه کرد در ماهواره‌ها وجود دارد که 5 سال اول سال‌های هزینه 5 سال دوم سال‌های سوددهی و در 5 سال آخر پول خرید ماهواره بعدی تامین می‌شود و در نتیجه سرمایه‌گذاری در ماهواره از لحاظ سودآوری ارزش افزوده بالاتری دارد.  همچنان که درآمد 8 شرکت خدمات ماهواره‌ای نشان می‌دهد که 30 درصد درآمد متعلق به شرکت و 70 درصد متعلق به صاحب ماهواره است.

براری افزود: دو سرفصل در برنامه ششم توسعه در حوزه فضا بودجه تخصیص پیدا کرده که اولویت اول توسعه زیرساخت‌های فضایی و اولویت دوم پرتاب ماهواره است.

وی ادامه داد:‌اولویت اول تا سال 1404 طول می‌کشد تا ماهواره‌های سنجشی و مخابراتی ساخته شوند و در برنامه توسعه فضایی 7 سرفصل وجود دارد که یکی از آنها اکتشافات فضایی است و طی چند ماه گذشته برای فعال کردن این برنامه اقدامات مناسبی انجام شده و به زودی گزارش این اقدامات برای اعزام انسان به فضا ارائه می‌شود.

معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات خاطرنشان کرد: پروژه اعزام انسان به فضا 12 میلیارد دلار نیاز به منابع داشت که در زمان وقت تامین نشد.

براری از تقاضای عضویت ایران در کنوانسیون فضانوردی خبر داد وگفت:‌این کنوانسیون بیش از 60 کشور عضویت دارند و لایحه درخواست عضویت ایران از دولت به مجلس رفته و در کمیسیون صنایع در حال پیگیری است. این کنفرانس‌ها مراجعی هستند که تمام کشورهایی که در حوزه فضا فعالیت می‌کنند در آنها حضور دارند و مرکز تجمع دانشمندان و مدیران فضایی هستند و از این رو حضور کشور در آن مهم است.

وی گفت:‌در دوره قبل طبق قانون بخش فناوری از حوزه کاری سازمان فضایی ایران به پژوهشگاه فضایی منتقل شد که با توجه به اینکه در سازمان فضایی از نظر حاکمیتی نیاز به معاونت فناوری و خدمات فضایی داریم وعملا مهمترین کارمان توسعه فناوری و خدمات فضایی است در حال بازنگری در ساختار هستیم.

منبع: تقریب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.taghribnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تقریب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۸۶۵۸۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقش نفت در رشد اقتصادی و توسعه زیرساخت‌ها مشهود است

عضو هیئت‌رئیسه اتاق بازرگانی تهران نقش نفت در رشد اقتصادی و توسعه زیرساخت‌ها را مشهود دانست و گفت: منابع حاصل از فروش نفت نباید وارد بودجه جاری کشور شود.

عباس آرگون در گفت‌وگو با خبرنگار شانا، با بیان اینکه منابع نفت و گاز یکی از مزیت‌های اصلی کشور به‌ شمار می‌آید، بیان کرد: باید بتوانیم از این منابع خدادادی حداکثر بهره را برای رشد و توسعه اقتصادی کشور ببریم.

وی با تأکید بر اینکه منابع حاصل از فروش نفت را نباید وارد بودجه جاری کشور کرد، افزود: این منابع باید صرف توسعه زیرساخت‌ها و رشد و توسعه دیگر صنایع تولیدی کشور شوند که البته این نقش پارسال مشهود بود.

عضو هیئت‌رئیسه اتاق بازرگانی تهران تصریح کرد: درصورتی‌که سرمایه‌گذاران بدانند سرمایه‌گذاری در بخش نفت و گاز سودآوری مطلوبی دارد و اعتمادسازی لازم نیز انجام شود، بی‌شک وارد این بازار می‌شوند و سرمایه‌های سرگردان به این بخش تزریق خواهد شد.

دیگر خبرها

  • دور سوم مسابقات فضایی در قرن بیست و یکم آغاز می‌شود
  • پردازش انسان‌گونه داده‌ها با استارت‌آپ «هوش فضایی»
  • هاکان فیدان: توسعه روابط با ایران اولویت مهم ترکیه دانست
  • فو فایتر؛ چشم پنتاگون در مدار زمین برای ردیابی موشک‌ها!/ عکس
  • ایستگاه‌های زمینی؛ کلید توسعه فضایی ایران
  • نقش نفت در رشد اقتصادی و توسعه زیرساخت‌ها مشهود است
  • پاکسازی زباله‌های فضایی با کمک فناوری ژاپنی
  • شرکت سهام عام پروژه مسیر توسعه مشارکت مردمی در تامین مالی زیرساخت‌های کشور
  • اولین ارتباط بلوتوثی فضایی برقرار شد
  • تأثیرات گوناگون تغییرات اقلیمی بر زندگی انسان