Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست - به گزارش ایران اکونومیست، محمدحسین طالبیان روز دوشنبه در مراسم آغاز به کار کنفرانس بین المللی معماری بومی (سیاو- ایکوموس 2018 ) در دانشگاه هنر اسلامی تبریز، افزود: ایران به دلیل قدمت و تاریخ 10 هزار ساله تمدن بشری از غنای عظیم میراث و آثار تاریخی ملموس و غیرملموس برخوردار است و بر همین اساس حداقل تعداد 50 اثر دیگر نیز وجود دارد که در انتظار گنجانده شدن در فهرست موقت یونسکو می باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی مجموع آثار تاریخی ایران را یک میلیون اثر اعلام کرد که از این تعداد تاکنون تنها 23 اثر در فهرست آثار تاریخی یونسکو به ثبت رسیده است.
طالبیان اظهار داشت: این تعداد اثر تاریخی در ایران به لحاظ پراکندگی نیز دارای نشانه های با ارزشی می باشد و در این میان آذربایجان و تبریز جزو مناطق پیشرو و دارای ارزش فوق العاده ای است.
وی ، توقف 24 ساله پس از انقلاب اسلامی و جنگ تحمیلی را از جمله دلایل پایین بودن آثار تاریخی ایران در فهرست جهانی بیان و اضافه کرد: مدت 24 سال پس از انقلاب هیچ فعالیتی در این زمینه انجام نشد و تنها در سال 1358 سه اثر در این فهرست جای گرفت.
طالبیان ادامه داد: پس از وقفه 24 ساله هر سال یک تا دو اثر تاریخی ملموس و غیرملموس ایران در فهرست آثار جهانی یونسکو ثبت شده است که نشان می دهد گام های مهم و موثری در معرفی تمدن ایران اسلامی در جهان به انجام می رسد.
وی، خانه های ایرانی، حمام های ایرانی، استفاده از انرژی باد در قالب آسیاب های بادی با قدمت 750 سال، روستاهای تاریخی همچون کندوان، ماسوله، ابیانه و میمند، معماری بومی، آیین ها و مراسمات و آداب مناطق مختلف، میراث صنعتی مثل راه آهن و شاهکارهای مهندسی مدرن را از جمله رویکردهای پیگیری شده سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری برای معرفی ایران به جهانیان نام برد.
طالبیان، جنگل های هیرکانی به وسعت دو میلیون هکتار واقع در استان های گیلان، مازندران، سمنان و گلستان را از رئوس فعالیت های میراث فرهنگی ایران برای ثبت در فهرست یونسکو نام برد که قرار است در تیرماه سال آینده نشست بررسی آن برگزار شود.
وی با اشاره به قدمت تاریخی و کهن ایران در ساخت و طراحی قنوات در شهرها و روستاهای مختلف، از مستند سازی تعداد 120 هزار حلقه فنات در اقصی نقاط کشور توسط میراث فرهنگی خبر داد و گفت: طبق اسناد و مشاهدات عینی هم اکنون تعداد 37 هزار رشته قنات زنده در ایران وجود دارد که از این تعداد 11قنات برای بررسی های علمی و مرمت های کارشناسایی انتخاب شده اند.
طالبیان ادامه داد: قنات زاج در یزد به طول11 کیلومتر و یا قنات قصبه گناباد مربوط به دو هزار و 500 سال پیش است که آب آن بدون پمپ به روستاها می رسد و عمق چاه آن بیش از 300 متر است.
او از انجام یکهزار و 200 پروژه مرمتی در ایران طی سال گذشته توسط سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خبر داد.
بنا به این گزارش، کنفرانس بین‌المللی معماری بومی (سیاو / ایکوموس) با موضوع ' میراث فرهنگی و توسعه پایدار ' با حضور معماران و کارشناسان مرمتی از کشورهای مختلف جهان به مدت سه روز در تبریز ادامه دارد.
پیش از برگزاری این کنفرانس بین المللی که به صورت سالانه در یک کشور برگزار می شود، کمپ ورنادوک به مدت 15 روز برای مستندسازی سرای حاج حسین بازار تاریخی تبریز به انجام رسید.

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: یونسکو میراث فرهنگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۸۶۶۵۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشف دیواره تاریخی در خیابان باباطاهر همدان + عکس

آفتاب‌‌نیوز :

حمیدرضا حیدری بیان کرد: در حین حفاری در عمق یک و نیم متری در این خیابان یک دیواره تاریخی مشاهده شد که قدمت آن هنوز مشخص نشده است.

وی ادامه داد: میراث‌فرهنگی به این موضوع به عنوان یک پتانسیل نگاه می‌کند و چه بسا پس از آشکارسازی آثار، سایت موزه دیگری در مرکز شهر همدان در معرض دید گردشگران داشته باشیم.

۱۰ اردیبهشت‌ماه سال‌جاری عملیات پیاده راه‌سازی خیابان باباطاهر با حضور اعضای شورای شهر و مدیران شهرداری آغاز شد.

عملیات پیاده راه‌سازی خیابان باباطاهر به عنوان سومین خیابان و در ادامه پیاده‌راه شدن خیابان‌های منتهی به میدان تاریخی همدان با یکصد میلیارد ریال اعتبار آغاز شده است.

در پی بازدید میدانی خبرنگار مهر از پروژه، متوجه نمایان شدن شواهدی از آثار تاریخی در حین اجرای این عملیات شده و انتظار می‌رود هماهنگی و همکاری بین شهرداری و اداره کل میراث‌فرهنگی همدان سبب حفظ این آثار شود.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • کشف دیواره تاریخی در خیابان باباطاهر همدان + عکس
  • کشف اثر تاریخی، پیاده راه سازی در بافت مرکزی همدان را متوقف کرد
  • افتتاح دو نمایشگاه نقشه های تاریخی و کهن خلیج فارس و عروسک های بومی اقوام ایرانی برای اولین بار در خوزستان
  • مرمت پل خاتون کرج آغاز شد
  • ثبت اثر تاریخی در جواهرده رامسر در فهرست آثار ملی کشور
  • ۹۴۰ اثر تاریخی زنجان در فهرست آثار ملی ثبت شده است
  • زلنسکی در فهرست «مجرمان تحت تعقیب» روسیه قرار گرفت
  • از سند ثبت ملی مهارت لَردِه دوزی روستای بیابانک ثبت‌شده در فهرست میراث‌ فرهنگی ناملموس رونمایی شد
  • ساخت فیلم تاریخی جدید در ایران
  • رونمایی از سند ثبت ملی مهارت لَردِه دوزی روستای بیابانک سمنان