Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - در چند دهه آينده، جهان با افزايش سريعي در تعداد و نسبت سالمندان رو به رو خواهد شد. شيب افزايش جمعيت سالمندي در کشورهاي در حال توسعه و به خصوص کشورهايي که سازمان بهداشت جهاني از آن به عنوان کشورهاي با درامد پايين و متوسط ياد مي کند، نسبت به کشورهاي توسعه يافته بسيار سريعتر است.
دکتر آزاده سادات زنده باد متخصص طب سالمندان بمناسبت روز سالمند به جام جم آنلاين گفت: کشور ايران هم اکنون وارد مرحله نخست سالمندي يعني جمعيت بين 7 تا 41 درصد سالمند شده است و بر اساس آخرين آمار سال سرشماري سال 95 حدود 9.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

28 درصد جمعيت ايران سالمند است و پيش بيني مي شود که تا 32 سال(2050 ميلادي) آينده وارد مرحله فوق سالمندي يعني بيش از 30 درصد جمعيت سالمند شوند.
وي ادامه داد: در واقع ما در سالهاي آينده با بحران سالمندي مواجه خواهيم شد ، که اين بحران طيف وسيعي از بيماري ها را با خود به همراه خواهد داشت .بيماري هايي که بار بيشتري دارند و باعث وارد آمدن فشار زيادي به بيمار ،خانواده وي، نظام سلامت و اجتماع مي شوند. در اين بين دمانس و شايع ترين نوع آن آلزايمر، به خاطر فشار سنگين ناشي از هزينه هاي درمان و نگهداري از اين بيماران، حجم عظيمي از بودجه کشورهاي پيشرفته را به خود اختصاص داده است.
اين متخصص گفت: بر اساس آخرين امار منتشر شده در سال 2018 ، بيش از 50 ميليون نفر با دمانس زندگي مي کنند و چنانچه اقدامات لازم جهت کاهش عوامل خطر در جهان انجام نگيرد، انتظار مي رود تا سال 2050 اين تعداد به 152 ميليون نفر برسد. يعني هر 3 ثانيه يک نفر به دمانس مبتلا مي شود.
به گفته دکتر زنده باد، در حال حاضر در ايران ، آگاهي عمومي در مورد دمانس و آلزايمر ناکافي است و ميزان بي سوادي و کم سوادي در سالمندان ايراني خصوصا در روستاها قابل توجه است. اگرچه خوشبختانه پيشرفت هاي قابل توجه در کنترل بيماري هاي ديابت، فشار خون ، قلبي عروقي و... انجام شده است اما هنوز شکاف عميقي بين دمانس و سيستم بهداشتي کشور هاي در حال توسعه از جمله ايران وجود دارد .
وي تاکيد کرد: همچنين هزينه هاي نگهداري و مراقبت از بيماران مبتلا به دمانس بسيار سنگين است و به دليل عدم فرهنگ سازي و کاهش اطلاعات عمومي مردم از اين بيماري ، اکثر افراد در مرحله متوسط با علائم رفتاري بارز به پزشکان متخصص ارجاع مي شوند.
اين متخصص دمانس يکي از سندرم هاي سالمندي دانست و گفت : علائم دمانس مي تواند به علت چندين بيماري مختلف ايجاد گردد، بعضي از اين بيماري ها درمان پذير و بعضي نيز علاج ناپذيرند. به عنوان مثال؛ بيماري تيروئيد ممکن است باعث ايجاد دمانس گردد که با درمان اختلال تيروئيد، دمانس بهبود مي يابد.
دکتر زنده باد تشخيص دقيق و به موقع آلزايمر را مهم دانست و گفت: براي آنکه فرد مبتلا بتواند از بهترين مراقبت و درمان برخوردار شود، تشخيص دقيق نوع دمانس ضرورت دارد. همان طور که گفته شد، بيماري آلزايمر، شايعترين نوع دمانس است و علائم آن شامل از دست رفتن حافظه، قضاوت و استدلال و تغييراتي در حالات و رفتار است. از آنجا که بيماري آلزايمر شروعي تدريجي و خاموش دارد، ممکن است مدت طولاني جلب توجه نکرده و به اشتباه تصور شود اين تغييرات بخشي از روند طبيعي پيري است. عدم توجه به اين علائم، تشخيص بيماري را به تعويق مي اندازد.
وي در خصوص علايم آلزايمر به سالمندان هشدار داد: دمانس و آلزايمر، يکي از بيماري هاي شايع دوران سالمندي است که عوارض و ناگواري بر فرد، خانواده و جامعه دارد. اختلال در حافظه، دشواري در انجام کار هاي عادي، ضعف بيان، گم کردن زمان و مکان، ضعف يا کاهش قضاوت، مشکلات در تفکر ذهني، جا به جا گذاشتن اجسام، تغييرات در حالات و رفتار، تغييرات در شخصيت و از دست دادن انگيزه 10 علامت شايع آلزايمر است.
به گفته اين متخصص، متاسفانه اکثر خانواده ها، اختلالات شناختي فرد سالمند را به افزايش سن او نسبت مي دهند و زماني که بيماري پيشرفت کرد و علايم رفتاري مثل بي قراري ، توهم ، هذيان ، اختلالات خواب شروع شد به پزشک مراجعه مي کنند و در واقع اکثر بيماران در کشور ما در مرحله متوسط تشخيص داده مي شوند که در نتيجه هزينه هاي زيادي بر خانواده و نظام سلامت وارد مي کند.
دکتر زنده باد خاطرنشان کرد: اين در حاليست که با افزايش اگاهي جامعه از علائم هشدار دهنده بيماري آلزايمر و ارجاع به موقع به متخصصين مغز و اعصاب و متخصصين طب سالمندان در کشور و درمان زود هنگام، موجب کاهش هزينه هاي اضافي بر سيستم سلامت جامعه خواهد شد.
بيتا نوروزي- جام جم آنلاين

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۸۶۷۸۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمارهای تکان‌دهنده مصطفی معین از وضعیت جامعه

تعداد بازدید : 0 کد ویدیو دانلود فیلم اصلی کیفیت 480 بازدید 21 مصطفی معین، استاد بازنشسته دانشگاه تهران و وزیر علوم در دولت اصلاحات آمارهای تکان‌دهنده‌ای از میزان بی‌اعتمادی مردم نسبت به همدیگر و سطح بی‌اعتمادی نسبت به مسئولین بر اساس یک پایش مطرح کرد. روایت معین را می‌بینید و می‌شنوید.

دیگر خبرها

  • موی روی لاله گوش نشانه چیست؟
  • کشاورزان بوشهری مراقبت‌های بعد از بارندگی در مزارع را جدی بگیرند
  • ۴ ادویه ضد آلزایمر
  • چگونه سطح قند خون را به طور طبیعی کنترل کنیم؟
  • نقش جامعه کارگری در دوران دفاع مقدس بسیار پررنگ بوده است
  • نیاز ۱۹۴ بیمار هموفیلی استان همدان به داروی مستمر
  • مو، روی لاله گوش نشانه چیست؟
  • آمارهای تکان‌دهنده مصطفی معین از وضعیت جامعه
  • جامعه امروز ما نیاز به تفکر معلمان شهید دارد
  • بیماری هزار چهره‌ای که همه را گرفتار می‌کند