Web Analytics Made Easy - Statcounter

دوشنبه 9 مهر، هجوم مردم برای فروش ارز   تحریریه پارسینه- حامد کشاورز: در حالی که روز دوشنبه حباب بازار ارز بالاخره ترکید و با هجوم مردم برای فروش ارز، قیمت‌ها در کمتر از ۲۴ ساعت نزدیک به ۳۰ درصد کاهش یافت، سایت «شبکه اطلاع رسانی طلا و ارز» که یکی از مراجع اصلی اعلام قیمت ارز و طلا بوده، در ساعت‌های پایانی شب دوشنبه از دسترس خارج شد و بامداد روز سه شنبه با حذف قیمت زنده دلار، بار دیگر فعالیت خود را آغاز کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  حذف قیمت دلار از «شبکه اطلاع رسانی طلا و ارز»
هنوز مشخص نیست که علت این امر تصمیم مدیران سایت بوده یا به دستور دادستانی انجام گرفته است. این سایت به آدرس tgju.org پربیننده‌ترین سایت حوزه طلا و ارز در کشور بوده و در رتبه شانزدهم پربازدیدترین سایت‌های ایران قرار دارد.

آیت الله جوادی آملی، رئیس قوه قضائیه، روز گذشته به گردانندگان سایت‌هایی که به تلاطم بازار دامن می‌زنند هشدار داد و گفت: «اینکه یک سایت در ساعات پایانی روز اعلام می‌کند دلار ۱۷ هزار تومان است و صبح قبل از آنکه اساساً معامله‌ای صورت گرفته باشد قیمت نوزده هزار و پانصد تومان را اعلام می‌کند. واضح است که در حال قیمت سازی است.»

رئیس دستگاه قضا همچنین اعلام کرد بانک مرکزی فهرستی از سایت‌های متخلف را ارسال کرده و گفت: از دادستان تهران خواسته است تا فضا را رصد کند. آیت الله آملی لاریجانی خط و نشانی جدی برای سایت‌های قیمت‌ساز کشید و گفت: «گردانندگان این سایت‌ها باید از سوی دادستانی احضار و به آنان اولتیماتوم شدید داده شود. بعید نیست برخی از آنان مصداق مفسد اقتصادی باشند.»

در همین زمینه، روزنامه فرهیختگان هم روز دوشنبه در گزارشی به فعالیت سایت «شبکه اطلاع رسانی طلا و ارز» و ده‌ها کانال تلگرامی وابسته به آن پرداخته و نوشت: «بررسی‌ها نشان می‌دهد فردی به نام «ف» که از کارمندان سابق اتحادیه طلا و جواهر است، در حال حاضر یک سایت مرجع، ده‌ها کانال تلگرامی، گروه تلگرامی و صفحات مجازی دارد که بخش اصلی قیمت بازار را وی روایت و هدایت می‌کند. اینکه این قیمت‌ها مبنای واقعی یا غیرواقعی دارد، قابل تشخیص نیست، اما مشخص است که فعالیت این افراد در افزایش التهابات ارزی موثر است.»

بررسی‌های پارسینه نشان می‌دهد که منظور روزنامه فرهیختگان فردی به نام «محمود فروغی» است که در شبکه اجتماعی «لینکدین» خود را به عنوان بنیانگذار و مدیر «شبکه اطلاع رسانی طلا و ارز» معرفی کرده است.

این موضوع با توجه به اینکه اپلیکیشن رسمی شبکه اطلاع رسانی طلا و ارز با نام «قیمت‌ها» در «اپ استور» شرکت اپل به نام همین شخص ثبت شده، بیشتر رنگ واقعیت به خود می‌گیرد.  

با مراجعه به صفحه اپلیکیشن اندروید «قیمت‌ها» در سایت کافه بازار، ابعاد بیشتری از شبکه قیمت سازی این شخص پدیدار می‌شود. طراح اپلیکشن «قیمت‌ها» دو اپ دیگر را هم با موضوع مشابهی طراحی کرده است: صرافی زاهدی، و اقتصادبان.

اپلیکیشن «صرافی زاهدی» متعلق به یک صرافی با همین نام و البته با اسم رسمی «شرکت تضامنی سعید زاهدی نسب و شرکاء» است که با مجوز رسمی از بانک مرکزی فعالیت می‌کند. در صفحه «درباره ما» سایت صرافی زاهدی گفته شده که این صرافی دارای نمایندگی در شهر دُبی، امارات متحده عربی، است. مشخص نیست این صرافی با شخص محمود فروغی ارتباطی دارد، یا طراحی اپلیکیشن این دو توسط یک شرکت اتفاقی و بدون ارتباط به هم بوده است.

اپلیکیشن دیگر به نام «اقتصادبان» متعلق به سایتی با همین نام و با شعار «انعکاس ضربان اقتصاد ایران» است. سایت اقتصادبان همچون «شبکه اطلاع رسانی طلا و ارز» در زمینه اعلام قیمت‌ها فعالیت می‌کند، اما این بار حوزه عملکرد آن به طلا و ارز محدود نیست، بلکه به ادعای خود سایت بیش از ۲۲۰ هزار قلم کالا، را در بخش‌هایی همچون مصالح ساختمانی، خودرو، تبلت و موبایل، پوشاک، مواد غذایی و حتی کاغذ و مقوا پوشش می‌دهد.
البته جالب توجه این که با وجود کاهش نرخ دلار تا میانه‌های کانال ۱۳ هزار تومان، آخرین قیمت ثبت شده در سایت اقتصادبان ۱۵۱۷۷ تومان است و این گمانه زنی را که برخی سایت‌های مرجع در مقابل کاهش قیمت ارز مقاومت می‌کنند، تقویت می‌کند.

اقتصادبان ارتباط مستقیمی با محمود فروغی و مجموعه «شبکه اطلاع رسانی طلا و ارز» دارد. گواه این امر را باز هم در شبکه‌های اجتماعی متصل به آن جستجو کردیم. در صفحه «لینکدین» محمود فروغی، هر دو سایت «شبکه اطلاع رسانی طلا و ارز» و «اقتصادبان» پیوند داده شده اند. همچنین در بخش «اطلاعات» صفحه گوگل پلاس سایت اقتصادبان که البته به آدرس سایت «اقتصادی.اوآرجی» ثبت شده، ایمیل محمود فروغی برای تماس درج شده است. علاوه بر آن، صفحه توییتر درج شده در سایت اقتصادبان هم تنها صفحه توییتر «شبکه اطلاع رسانی طلا و ارز» را دنبال می‌کند که نشان می‌دهد این دو سایت، به اضافه سایت «اقتصادی» که یک کپی برداری مو به مو از «شبکه اطلاع رسانی طلا و ارز» است، همگی به یک جا، یعنی به شخص محمود فروغی متصلند.

مسئله قابل توجه دیگر در مورد سایت «شبکه اطلاع رسانی طلا و ارز» این است که طبق ادعای صفحه آن در «لینکدین»، دفتر مرکزی این سایت در دُبی، امارات متحده عربی، قرار دارد که موضوع ارتباط تحولات اخیر بازار ارز و سکه با برخی کشور‌های خارجی، به ویژه امارات را بیش از پیش جدی می‌سازد. همچنین در صفحه «تماس با ما»، هیچ آدرسی وجود ندارد و تنها دو شماره پیامگیر صوتی که یکی با کد تهران و دیگری با کد ایالات متحده است، قرار دارند.   آدرس دفتر مرکزی «شبکه اطلاع رسانی طلا و ارز تهران» در خیابان شیخ زاید، دُبی   با توجه به هشدار جدی رئیس دستگاه قضا مبنی بر برخورد با سایت‌های قیمت‌ساز، باید دید «شبکه اطلاع رسانی طلا و ارز» هم مشمول برخورد قضائی خواهد شد، یا این که عدم حضور آن‌ها در ایران مانع از اقدام قانونی می‌شود.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: قیمت دلار قیمت ارز امارات متحده عربی قیمت طلا دلالی ارز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۸۷۳۶۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وضعیت اطلاع‌رسانی در کاشان مطلوب نیست

سرپرست فرمانداری ویژه کاشان گفت: تاکنون اقدامات خوبی در سطح شهرستان انجام شده، اما وضعیت اطلاع‌رسانی در کاشان مطلوب نیست، مدیران ما با وجود اینکه تلاش می‌کنند اما اطلاع‌رسانی از خدماتشان نمی‌کنند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از اصفهان، حمیدرضا محمدی فشارکی بعد ظهر امروز _یکشنبه، نهم اردیبشهت_ در جلسه شورای اداری شهرستان کاشان اظهار کرد: امپراطوری رسانه‌ای دشمن همه تلاشش را انجام می‌دهد تا بی‌عفتی و لاابالی‌گری را در جامعه ترویج دهد.

وی افزود: اگر وحدت، همدلی و انسجام نباشد بسیاری از مشکلات رفع نمی‌شود، تصمیماتی که در کاشان گرفته می‌شود همه منطقه را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

سرپرست فرمانداری ویژه کاشان گفت: اگر وحدت و همدلی و انسجام باشد اقدام و عمل رخ می‌دهد، باید بتوانیم بن‌بست‌ها را بشکنیم، با اجرای قوانین و هماهنگی با دستگاه‌های نظارتی و کار کارشناسی می‌توانیم از کار مردم گره گشایی کنیم.

محمدی فشارکی افزود: توجه نکردن دستگاه‌های دولتی به موضوع اطلاع‌رسانی موجب فاصله بین مسئول و مردم، بروز بخشی از بی‌اعتمادی‌ها در جامعه و آسیب به سرمایه‌های اجتماعی و نوعی خود تخریبی است.

وی اظهار کرد: عدم توجه مدیر به مقوله اطلاع رسانی در خصوص دستاوردها توسط دستگاه‌های اجرایی نوعی خود تخریبی و خود تضعیفی است.

سرپرست فرمانداری ویژه کاشان بیان کرد: رسانه‌ها از مسئولان شهرستان کاشان گلایه مند هستند، چراکه برخی از مسئولان خدمات انجام شده در دستگاه خود را به موقع اطلاع‌رسانی نمی‌کنند.

محمدی افزود: تاکنون اقدامات خوبی در سطح شهرستان انجام شده، اما وضعیت اطلاع‌رسانی در کاشان مطلوب نیست، مدیران ما با وجود اینکه تلاش می‌کنند اما اطلاع‌رسانی از خدماتشان نمی‌کنند و شبکه‌های مجازی شهرستان در دست افرادی قرار می‌گیرد که به جای تقویت روحیه و امیدآفرینی در جامعه تخریب، یاس و ناامیدی را تبلیغ می‌کنند و مردم هم ناامید می‌شوند.

وی اضافه کرد: مردم باید متوجه عملکرد مسئولان شوند و این مهم از طریق بیان دستاوردها و خدمات از طریق رسانه‌ها محقق می‌شود.

هادی کاشانی مدیر بحران کاشان هم در جلسه شورای اداری اظهار کرد: بارش‌های چهارم اردیبهشت باعث بروز بیش از ۴۰۰ میلیارد ریال به جاده‌ها، خطوط ریلی، خانه‌های سازمانی و بخش کشاورزی در مناطق سیل‌زده بخش مرکزی این شهرستان وارد کرد.

وی افزود: خسارت برآورد شده شامل ۲۱۳ هکتار از باغات و مزارع صیفی و سبزی بود که شامل ارزش‌گذاری نابودی حدود ۸۷۰ تن انواع محصولات باغی و زراعی، ۴۵ رأس گوسفند، تخریب چهار رشته قنات و چند کیلومتر جاده بین مزارع است.

کاشانی با اشاره به اهمیت گزارش‌های هواشناسی تأکید کرد: از بهره‌برداران در بخش‌های مختلف زراعی، باغی و دامداری و گلخانه‌ای، درخواست داریم موارد ایمنی را رعایت کرده و خسارت‌های احتمالی را به واحدهای مربوط در مدیریت جهاد کشاورزی اطلاع‌رسانی کنند.

وی خاطرنشان کرد: لزوم توجه به حفاظت سازه‌های کشاورزی، گلخانه‌ها، واحدهای دام و طیور، شبکه‌های آب، برق، گاز و مخابرات از جمله ضرورت‌هایی است که کشاورزان باید در برابر سیل و بارش رگبار باران مورد توجه جدی قرار دهند.

کد خبر 748920

دیگر خبرها

  • واکنش کاربران شبکه‌های اجتماعی به کاهش قیمت دلار در روز‌های اخیر
  • «جام جم» باز هم تولید می‌شود
  • مقاومت کسب و کارهای کوچک اینستاگرامی در مقابل فیلترینگ
  • وضعیت اطلاع‌رسانی در کاشان مطلوب نیست
  • سرپرست مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت منصوب شد
  •  چرا دلار سقوط کرد؟
  • بیمارستان محب مهر پلمب نشده است
  • پلمب بیمارستان محب مهر به دلیل حجاب یا اختلاف ملکی؟
  • تکذیب پلمب یک بیمارستان به دلیل کشف حجاب در شمال تهران
  • پلمب بیمارستان محب مهر به دلیل کشف حجاب؟