Web Analytics Made Easy - Statcounter

سیاست > احزاب و شخصیت‌ها - سیدکاظم اکرمی، وزیر آموزش و پرورش در دهه 60 و نماینده دور اول مجلس در مصاحبه با روزنامه اعتماد دیدگاه خود را در باره موضوعات مختلف از جمله سبک زندگی مدیران امروز بیان کرد.

بخشی از اظهارات او را می خوانید:

 

اين روزها برخي راهكار برون‌رفت از مشكلات و مصايب را بازگشت به دهه 60 مي‌دانند و برخي از چهره‌هاي سياسي كه خود نيز در اين دوران از مديران كشور بوده‌اند، معتقدند بايد ارزش‌هاي اين دهه را احيا كرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تفسير و تحليل شما از اين احيا و بازگشت به عنوان كسي كه در اين دهه در كابينه حضور داشتيد و در دوره‌ اول مجلس هم نماينده بوده‌ايد، چيست؟ چرا در دهه 90 راهكار ما بازگشت به عقب است؟

تربيت كساني كه در دهه 60 مدير و مسوول بودند بسيار متفاوت بود. اين مديران تربيت شده پيش از انقلاب بودند. قبل از انقلاب هم تربيت اشخاص ارادي و اختياري بود در واقع با توجه به فضاي حاكم پيش از انقلاب آنها انتخاب مي‌كردند به كدام سمت و سو بروند. براي نمونه با مطالعه كتاب‌ها و سخنراني‌هاي شهيد مطهري و مرحوم شريعتي و آثاري افرادي چون علامه طباطبايي راه‌شان را با اراده و اختيار انتخاب مي‌كردند؛ خب مسلما فضاي حاكم بر كشور و اين مطالعات بر بينش و كنش افراد تاثيرگذار بود. پيش از انقلاب من به همراه برخي دوستان در همدان، شهر زادگاهم جلساتي براي دانش‌آموزان داشتيم؛ در اين جلسات چكيده‌اي از آثار مرحوم مطهري , شريعتي و ديگران را تبيين مي‌كرديم. خب اين دست از جلسات در شكل‌گيري شخصيت افراد تاثيرگذار بود. دو نفر از همين دانش‌آموزان پس از انقلاب به وزارت رسيدند؛ آقايان شريف‌زادگان، وزير كار و دكتر اصغري، وزير دادگستري شدند. همه اين فعاليت‌ها كه در شخصيت افراد تاثيرگذار بود مسلما در مديريت آنها نيز بي‌تاثير نبود. در واقع ما با اين ارزش‌ها رشد كرديم و در مناصب پس از انقلاب قرار گرفتيم.

چه تفاوتي ميان مديران و مسوولان آن دهه با مسوولان كنوني مي‌‌بينيد؟

كساني كه در دهه 60 مسووليت داشتند و مشغول كار شدند خودساخته بودند و در رفتارهاي‌شان صداقت، امانت و... وجود داشت. مسوولان دهه 60 ديندار و اخلاق‌مدار بودند. البته نه 100 درصد آنها اما اكثريت پاكدست بودند. بسياري از آنها به دنبال كسب پول و عنوان و مقام نبودند كه در يك منصب حضور يابند و قصدشان خدمت بود.

يك نمونه از دوران وزارتم در آموزش و پرورش مثال بزنم. من معاوني به نام مرحوم دكتر سيدمصطفي كيايي داشتم. ايشان معاونت مالي و اداري آموزش و پرورش را برعهده داشت. كيايي در همدان 24 هزار تومان حقوق مي‌گرفت. در دو سال آخر كار بنده در وزارتخانه ايشان به عنوان معاون آموزش و پرورش وارد وزارتخانه شد و حقوقش به 14 هزار تومان تقليل يافت. يعني 10 هزار تومان از حقوقي كه دريافت مي‌كرد، كم شد. هرچه اصرار كردم كه حداقل مبلغ دريافتي بيشتري براي او در نظر بگيريم، قبول نكرد و مي‌گفت اين افزايش حقوق را نمي‌خواهم چون من سرباز اين انقلاب هستم. اغلب همين‌طور بودند. هيچ كدام به دنبال حق ماموريت و اضافه كار و ... نبودند. در وزارت بازرگاني هم دكتر عابدي‌جعفري وزير بود. ايشان بسيار پاكدست و سالم بود و بسياري از كساني كه با او كار مي‌كردند نيز همين‌‌طور بودند. دهه 60 مسوولان آمده ‌بودند تا خدمت كنند و ايراني اسلامي بسازند كه بهتر از گذشته باشد. نيامده‌ بودند خودشان را معرفي كنند و دنبال نام و نشان و ثروت نبودند.

 

درست است تغييرات مديريتي بعد از دهه 60 اتفاق افتاد اما كساني كه بر سر كار آمدند، نسلي نبودند كه خيلي با انقلاب فاصله داشته باشند يا فرزندان پس از انقلاب باشند. اين تغييري  در مديران رخ داد به چه دليل بود؟

نمي‌خواهم نام ببرم اما در دوره‌اي كساني در مورد تجمل و پول سخنراني مي‌كردند و مي‌خواستند جا بيندازند كه پول و قدرت مساوي نيست. بعد عده‌اي روي كار آمدند كه براي‌شان همچون دهه اول انقلاب پول و تجمل ضدارزش نبود. پس از اين دوران ديگر نمي‌شد به ارزش‌هاي دهه 60 بازگشت. ما دوره‌اي داشتيم كه مدير و معاون معتقد بودند براي خدمت به مردم و كشور در منصبي حضور يافته‌اند اما در دولت پيش از آقاي روحاني ما شاهد بوديم كه رييس دولت به صورت علني به كارگزاران و وزرايش براي تشويق سكه پرداخت مي‌كرد. بنابراين كم‌كم اين فرهنگ تغيير كرده و ضدارزش‌هاي گذشته به ارزش تبديل شد.

به نظر شما در دهه 90 مي‌توان از مردم خواست به همان سبك و سياق بازگردند؟

اين ارزش‌ها به راحتي قابل بازگشت نيست. مي‌توان سخنراني‌هاي زيادي كرد كه ‌اي مردم به ارزش‌هاي دهه 60 بازگرديد و مي‌توان مردم را دعوت كرد اما با گفتن‌ها كار درست نمي‌شود. ضمن اينكه اين تاكيدها و سخنراني‌ها راه‌حل عبور از مشكلات نيست و تاثير اندكي دارد؛ به اين دليل كه شرايط اقتصادي، رواني، سياسي و اجتماعي آن روزها امروز وجود ندارد.

خيلي‌ها معتقدند اوايل انقلاب و دوران جنگ به دليل مصايب و مشكلات زيادي كه وجود داشته مي‌تواند با شرايط امروز همانند‌سازي شود. شما با اين همانندسازي موافق هستيد؟

اين همانندسازي درست نيست. همين كه رفتار مسوولان به نحوي شده كه مردم مي‌بييند و مي‌شنوند وزيري اعلام مي‌كند صاحب هزار ميليارد ثروت است پس براي‌شان سوال مي‌شود كه چرا ما صاحب اين ثروت نباشيم؟ در دهه 60 ميان زندگي مردم و مسوولان تفاوت زيادي وجود نداشت. در دهه 60 آن طور كه گفتم معاون وزارتخانه‌اي حاضر نبود حقوق اضافه دريافت كند امروز يك وزير حق خود مي‌داند كه از دارايي ميلياردي‌اش دفاع كند كه مشخص نيست چگونه كسب شده. از همان زمان بايد شروع مي‌كرديم و جلوي اين رفتارها را مي‌گرفتيم. علاوه بر اين در زمان‌هاي كه هر روز يك فساد ميلياردي رخ مي‌دهد اما پرونده‌ها به نتيجه قطعي نمي‌رسد چطور مي‌توان توقع داشت كه مردم مثل زمان جنگ كم توقع و ساده‌زيست باشند. در زمان وزارت بنده فردي بود كه گزارش داده‌ شد در خريد لوازم‌التحرير سوءاستفاده كرده است وقتي مشخص شد اين گزارش درست است، عذر ايشان خواسته ‌شد. اين در كل وزارتخانه پيچيد اما وقتي كسي علاوه بر حقوق وزرا 100 سكه هم به آنها هديه مي‌دهد كسي هم مخالفت نمي‌كند و موضوع عجيبي به نظر نمي‌آيد، نمي‌توان از مردم خواست ساده‌زيست باشند. كساني كه بايد در مقابل اين رفتارهاي غلط مي‌ايستادند، نايستادند. همچنين رابطه مردم با حاكميت متفاوت شده و همچون دهه اول انقلاب نيست و هم شرايط اقتصادي و اجتماعي ايجاب نمي‌كند كه مردم به ارزش‌هاي دهه 60 بازگردند. وقتي فساد امثال خاوري و زنجاني و پرونده‌هاي بلاتكليف آنها را مي‌بينند مسلما نمي‌توان دهه 60 را احيا كرد. جو اجتماعي، اقتصادي، سياسي و رواني به وجود آمده به همين راحتي با موعظه و سخنراني و نصيحت به دهه 60 باز نمي‌گردد. تصميم قاطع مي‌خواهد.

17302

کلید واژه‌ها : اقتصاد دهه 60 - دستمزد -

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: اقتصاد دهه 60 دستمزد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۸۷۴۱۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مرادصحرایی: از ثمره آموزش‌وپرورش امروز کشور مقتدر است

وزیر آموزش‌ و پرورش گفت: به فضل الهی آموزش‌وپرورش ما سربلند است و از ثمره این آموزش‌وپرورش است که امروز کشور مقتدر است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از دزفول، پنج‌شنبه شب آیین نکوداشت ادیب دزفول دکتر محمدرضا سنگری با حضور جمعی از مسئولان و انبوه علاقمندان در محل حسینیه ثارالله این شهرستان برگزار شد.

وزیر آموزش‌وپرورش در این مراسم با گرامیداشت یاد شهدا، معلمان و دانش‌آموزان شهید به‌ویژه معلمان شهید مطهری، رجایی و باهنر و همچنین ابلاغ سلام مخبر معاون اول رئیس‌جمهور به حاضران و دکتر سنگری اظهار داشت: خوشحالم که در جمع مردم شریف، اصیل، مومن، انقلابی، مجاهد و مقاوم دزفول هستم.

رضامراد صحرایی با بیان اینکه معلم در فرهنگ اسلامی ما جایگاهی وزین و گران دارد؛ گفت: دلیل حضور بنده در اینجا تکریم مقام معلم است.

وی افزود: در حدیث داریم که «صلوات خدا و ملائکه و حتی مورچه‌ای که در آشیانه‌اش است برای معلمانی است که نیکی را به دیگران می‌آموزند.» این جایگاه وزین و رفیع برای کسی که نیکی‌ها را به دیگران می‌آموزد غیرقابل مقایسه با هر حرفه و پیشه و شغل دیگری است.

صحرایی با بیان اینکه چرا چنین جایگاهی برای معلم در نظر گرفته شده است؟؛ ادامه داد: دلیل آن است که معلم نور و روشنایی می‌بخشد. جهل بدترین دردِ بی‌درمان است و معلم کسی است که با جهل می‌جنگد.

وی تصریح کرد: معلمی شغل انبیاست و معلم سازنده زیرساخت سرافرازی کشور و معمار هویت و آینده کشور است. معلم گوهر وجود فرزندان این سرزمین را می‌سازد و آینده کشور در دست اوست.

صحرایی با بیان اینکه گرامیداشت مقام معلم یک وظیفه همگانی است؛ افزود: امروز برای گرامیداشت معلمی خدمت شما آمده‌ام که نسل‌هایی از این کشور مقاومت را از قلم او آموختند.

وی ادامه داد: کتاب‌های زبان و ادبیات فارسی و کتاب‌های دوره ابتدایی ما نسل‌هایی را پرورانده که مقاوم بودن، عاشق اهل بیت علیه‌السلام بودن، با شعور عشق ورزیدن را یاد گرفتند و قلم قدبلند دکتر سنگری در این کتاب‌ها نقش‌آفرینی کرده است.

مرادصحرایی اظهار کرد: به فضل الهی آموزش‌وپرورش ما سربلند است و از ثمره این آموزش‌وپرورش است که امروز کشور مقتدر است. شاید شاخه‌ای شکسته یا جدا شده و برگی پژمرده باشد، ولی درخت، تنومند و تناور و شکوهمند است و از دل این درخت و از شیره ذهن و جوشش خلاقیت معلمانی همچون استاد سنگری، کودکان این سرزمین رشد کردند و بالنده شدند.

وزیر آموزش‌وپرورش با بیان اینکه این مجلس، مجلس قدرنهادن به شان و منزلت معلم است؛ افزود: جامعه‌ای که معلمانش را گرامی می‌دارد، به اندازه گرامیداشت آن معلمان رشد می‌کند. قد هیچ جامعه‌ای بلندتر از قد معلمانش نیست. دزفول امروز در جایی ایستاده که به‌خاطر این سلسله معلمان گران‌سنگ، یکی از قدبلندترین شهرهای ایران و جهان است.

وی خاطرنشان کرد: دزفول در درون و بطن وجود خود معلمانی پرورانده که قد کل این منطقه و مملکت را برافراشته‌اند. گرامیداشت مقام معلم، گرامیداشت این سرافرازی است.

صحرایی گفت: این آیین برای گرامیداشت معلم عزیزی است که بسیاری از کودکان ما بعد از شور عاشورایی، شعور و عشق را از او آموختند. بسیاری از معلمان ما ادبیات پایداری را از دکتر سنگری آموختند و بعد آن را به دیگران آموزش دادند. این استاد عزیز و صاحب سبک، در ادبیات مقاومت و پایداری نقش تحسین‌برانگیزی در تربیت نسل‌های آینده داشته و برگزاری این آیین نکوداشت کمترین کاری است که ما درباره او می‌توانستیم انجام دهیم.

وی ادامه داد: ویژگی ممتاز دکتر سنگری این است که هم عالم و هم معلم است. چه بسا عالمانی که معلم نیستند. مقام معلم به مراتب گرانتر از مقام عالم است. عالم می‌داند و معلم کسی است که آنچه می‌داند را می‌آموزاند.

وزیر آموزش‌وپرورش با بیان اینکه ویژگی ممتاز دکتر سنگری کسب جایگاه رفیع معلمی پس از دریافت عمیق علم و عالم شدن است؛ تصریح کرد: این عالم بودن در کنار معلم بودن، او را از همه کسانی که ادبیات می‌دانند متمایز کرده است.

رضامراد صحرایی گفت: خیلی کسان هستند که ادبیات می‌دانند اما ادیب نیستند و کسانی که عالم هستند اما معلم نیستند؛ چون مقام ادیب بودن پس از ادبیات دانستن حاصل می‌شود و مقام معلم بودن نیز پس از عالم شدن بر انسان حادث می‌شود.

وی افزود: وقتی مطلع این مراسم برای ایشان برقرار است با وجود روزهای کاری سختی که داریم، احساس کردم حضور در این محفل رزقی است برای من، و باید در محفل گرامیداشت این مرد الهی حاضر شوم، چون عالم و معلم همزمان در او جمع شده است.

صحرایی در پایان گفت: وظیفه خود می‌دانم از همه کسانی که دست‌اندرکار این کار نیک بودند و این سنت حسنه را جاری کردند تشکر کنم. 

انتهای پیام/735/.

دیگر خبرها

  • وزیر اسبق آموزش و پرورش: آقای صحرایی از خدا پروا کنید
  • «نمی‌توان با میانگین معدل ۱۲ مدعی الگوی جهانی بود»
  • معلم‌محوری از ویژگی‌های اصلی سند تحول بنیادین آموزش‌وپرورش است
  • ضرورت توجه به مدرسه محوری در آموزش وپرورش
  • کمک ۸۵ میلیارد تومانی خیران و دولت به آموزش‌وپرورش بردسکن
  • راهبردهای رهبر انقلاب در حوزه آموزش‌وپرورش بر روی کاغذ باقی نماند
  • امسال ۱۰۵ هزار معلم جذب آموزش وپرورش می‌شوند
  • بزودی، ابلاغ نقشه راه سند تحول بنیادین آموزش و پرورش
  • توجه به هوش مصنوعی در نقشه راه سند تحول آموزش
  • مرادصحرایی: از ثمره آموزش‌وپرورش امروز کشور مقتدر است