Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-04-24@04:17:11 GMT

راه‌های پیشگیری از بیماری‌های قلبی و عروقی

تاریخ انتشار: ۱۰ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۸۷۵۸۲۹

راه‌های پیشگیری از بیماری‌های قلبی و عروقی

‌به گزارش ایسنا، این واقعیت غیرقابل انکار که سبک جدید زندگی از یک سو عاملی مهم در کاهش میزان بیماری‌های واگیر و مرگ آوری آنها و از سوی دیگر افزایش شمار بیماری‌های غیرواگیر و حتی نوپدیدی است که بر معلولیت‌ها و مرگ و میر اثر گذاری زیادی دارد.

صاحب‌نظران و کارشناسان تاکید دارند که می‌توان با اصلاح برخی رفتارها و شیوه‌های زندگی، تا میزان قابل توجهی از ابتلا به این بیماری‌ها خصوصا بیماری قلبی عروقی و در نتیجه معلولیت و مرگ ناشی از آنها کاست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کارشناس قلب و عروق معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز در گفت و گو با ایسنا گفت: همه می‌توانیم با طراحی و اجرای برنامه‌های پیشگیری و کنترل بیماری های قلبی عروقی، به سلامت خود کمک کنیم.

سارا جوادپور مصرف دخانیات شامل سیگار، قلیان، چیق و پیپ، اضافه وزن و چاقی، فشارخون بالا، اختلال چربی خون، فشارهای روانی و استرس، فعالیت بدنی ناکافی، رژیم غذایی نامناسب و ... را از مهمترین عوامل تاثیرگذار بر این بیماری‌ها دانست و تاکید کرد که با اصلاح بخشی از رفتارها می‌توان سلامت فردی و اجتماعی را تضمین کرد.

او گفت: فشارخون خود را کنترل کنیم و در صورتی که فشارخون ما کمتر از ۸۰/۱۲۰ میلیمتر جیوه باشد و مشکل دیگری مانند دیابت یا سایر عوامل خطر نداشته باشیم، هر دو سال یک بار فشار خون خود را بررسی کنیم؛ در صورتی که فشارخون ما بیشتر از ۸۰/۱۲۰ میلیمتر جیوه و کمتر از ۹۰/۱۴۰ میلیمتر جیوه باشد، دوباره فشار خود را چک کنیم و در صورت ثابت بودن، یک سال بعد فشار خود را بررسی و شیوه زندگی خود را اصلاح کنیم.

توصیه این کارشناس سلامت به افرادی که فشار خون بالاتر از ۹۰/۱۴۰ میلی متر جیوه دارند، مراجعه به پزشک در کنار اصلاح شیوه زندگی بود.

جوادپور با بیان اینکه مصرف دخانیات موجب سختی عروق و افزایش احتمال بروز سکته های قلبی و مغزی است از لزوم کنترل چربی خون به ویژه کلسترول و متعادل نگه داشتن قند خون گفت و افزود: دیگر توصیه موثر، رساندن وزن خود به حد مطلوب است، زیرا کاهش پنج تا ۱۰ درصد وزن در افرادی که اضافه وزن دارند، نقش مهمی در کنترل بروز سکته مغزی دارد.

کارشناس قلب و عروق معاونت بهداشت دانشگاه اضافه کرد: فعالیت بدنی در کاهش فشارخون بالا، کلسترول خون بالا، اضافه وزن و دیابت موثر است و داشتن ۳۰ تا ۶۰ دقیقه فعالیت بدنی روزانه که باعث افزایش ضربان قلب و تنفس شود اما بتوانیم راحت صحبت کنیم، می تواند از بروز سکته های قلبی و مغزی پیشگیری کند.

پرهیز از مصرف مشروبات الکلی و داشتن معاینه منظم پزشکی برای کنترل وزن، فشارخون، قند خون، چربی خون، از دیگر توصیه های این کارشناس قلب و عروق دانشگاه بود.

جوادپور یادآور شد: با رعایت رژیم غذایی مناسب و پرهیز از مصرف غذاهای خیلی شیرین، خیلی چرب و پرنمک و همچنین مصرف سبزی، میوه و حبوبات، می توانیم از بروز سکته های قلبی و مغزی پیشگیری کنیم.

او با اشاره به اینکه سالانه ۱۷ و نیم میلیون نفر در دنیا به علت بیماری‌های قلبی عروقی فوت می‌کنند، گفت: تمایل به سمت سالمند شدن جامعه و گذار اپیدمیولوژیک بیماری‌ها بر اثر تغییر الگوی شیوه زندگی، شیوع رفتارهای پرخطر و رشد سریع شهرنشینی، باعث افزایش عوامل خطرزا در جوامع سراسر دنیا شده است.

جوادپور اضافه کرد: کشورهای در حال توسعه نظیر ایران، همزمان درگیر بیماری‌های واگیر و غیرواگیر هستند و با اینکه نظام بهداشتی این کشورها برای مراقبت های حاد طراحی شده، باید همزمان با بیماری های غیرواگیر که به مراقبت های طولانی نیاز دارند، مبارزه کنند، بنابراین می توان گفت این کشورها، بار هر دو نوع بیماری را به دوش می کشند.

او افزود: همراه با مصرف بیش از اندازه و نامناسب غذا که علاوه برچاقی به جهت داشتن چربی های اشباع فراوان، نمک زیاد و نیترات ها می تواند زیان های مصیب باری برای سلامتی بدنبال داشته باشد، مصرف دخانیات و الکل همراه با عوامل خطر دیگر مانند تحرک بدنی ناکافی، تغذیه نامناسب، فشارخون بالا، اختلال چربی خون و دیابت نیز باعث افزایش روزافزون بیماران مبتلا به بیماری های قلبی عروقی، سکته قلبی و مغزی می شود و با توجه به رواج جهانی عوامل خطر بیماری های غیرواگیر، کشور ما نیز از این همه گیری مستثنی نیست‌.

این کارشناس سلامت، بیماری های قلبی عروقی را شایع ترین بیماری غیرواگیر در جهان و نخستین علت در دنیا معرفی کرد که در حال حاضر، عامل مرگ ۱۷ و نیم میلیون نفر در سال است و پیش بینی می شود که تا ۱۵ سال آینده این تعداد به ۲۳ میلیون نفر برسد.

او همچنین به آمارهای استان فارس در این زمینه اشاره کرد که حدود ۴۱ و نیم درصد مرگ ها ناشی از بیماری های قلبی عروقی است و گفت: میزان مرگ ناشی از سکته های قلبی ۴۶ و ۱۱ صدم در صد هزار نفر جمعیت و سکته های مغزی ۳۲ و ۱۵ صدم در صد هزار نفر جمعیت ۳۰ تا ۷۰ سال جامعه استان فارس گزارش شده است‌.

کارشناس قلب و عروق معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز با ابراز امیدواری نسبت به اثربخشی ۸۰ درصدی از ابتلا به این بیماری ها با اصلاح شیوه زندگی از جمله رژیم غذایی کم چرب و کم نمک، تحرک بدنی مناسب، پرهیز از دخانیات و مراقبت‌های دوره ای، انتخاب شعار «هم پیمان برای سلامت قلب» را تلاشی در راستای دستیابی به این هدف برشمرد.

جوادپور سنجش سالانه فشارخون، چربی خون، قند خون و تعیین میزان خطر ۱۰ ساله حوادث قلبی عروقی با مراجعه به پزشک خانواده و مراقب سلامت را موجب تشخیص زودهنگام عوارض جبران ناپذیر آن مانند سکته قلبی، سکته مغزی، نارسایی قلبی و سایر بیماری ها دانست و از مردم استان فارس خواست تا در این زمینه اقدام کرده و حافظ سلامت خود باشند.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۸۷۵۸۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای طرح توانمند سازی مردم شهر جغتای مقابل بیماری فشارخون

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، سعید مهرانپور مدیر عامل موسسه مردمی سازی سلامت دانشگاه علوم پزشکی سبزوار در همایش هفته سلامت با بیان طبق آخرین  اطلاعات پویش ملی فشار خون که ۳۰ الی ۳۱ درصد مردم کشور به بیماری فشار خون مبتلاهستند گفت: با همکاری هیات علمی و دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی سبزوار و با مساعدت مجمع خیران سلامت شهرستان بحث اموزش و توانمندسازی ۱۲ هزاری نفر از مردم شهر جغتای از ۱۵ اردیبهشت سال جاری آغاز خواهدشد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی سبزوار هم در این همایش با اشاره  به توانمندسازی سواد سلامت مردم گفت: جریانی که در توانمندسازی اتفاق می‌افتد فرد و هر یک از آحاد جامعه خودش نیازش را تشخیص می‌دهد، وقتی که نیازش را تشخیص داد باید به دنبال تصمیم گیری باشد که کجا برود یاد بگیرد نحوه دوره درمان تغذیه دانسته‌هایش افزایش پیدا می‌کند هم نیازش را پیدا می‌کند و هم در تصمیم گیری و تصمیم‌سازی مدیران شرکت می‌کند

سالاری افزود: سلامت افراد  برای ما اهمیت بسیار زیادی دارد وزارت بهداشت به تنهایی از پس هزینه‌ها برای خدماتی که بایستی به شکل گسترده ارائه بدهد برنمی‌آید،در اینجا باید مشارکت مردم و ارگان‌ها و سازمان‌های مردم نهاد باشد و اگر این نباشد این اتفاق برای خدمات سلامت به معنای کامل اتفاق نمی‌افتد.

وی  گفت: سلامت یکی از نعمت‌های بزرگ و الهی است که  خداوند  به ما ارزانی داشته و باید به عنوان یک نعمت آن را پاس بداریم وقتی ما به سلامت می‌اندیشیم که سلامت ما در معرض خطر قرار بگیرد و مبتلا به یک بیماری شویم

دیگر خبرها

  • وضعیت شیوع بیماری‌های اورولوژی/ فشارخون و دیابت دو عامل نارسایی کلیه
  • چاق ها، عصرها ورزش کنند
  • ورزش عصرگاهی برای افراد چاق مفیدتر است
  • برای کاهش میزان نمک مصرفی روزانه خودتان آشپزی کنید
  • خود مراقبتی و تغذیه صحیح عاملی موثر در پیشگیری از بیماری‌های قلبی
  • فشارخون و دیابت، بیماری شایع متقاضیان حج تمتع
  • اجرای طرح توانمند سازی مردم شهر جغتای مقابل بیماری فشارخون
  • فیبریلاسیون دهلیزی عامل زمینه ساز قوی برای نارسایی قلبی است
  • فعالیت ۶۷۰ مرکز خدمات سلامت در استان اردبیل
  • برپایی سفره سلامت در مدارس خلخال