Web Analytics Made Easy - Statcounter

استاد اقتصاد دانشگاه اصفهان با بیان اینکه اگر تقاضای سفته بازی از بازار خارج شود نرخ ارز متعادل و واقعی می شود، گفت: نرخ های کنونی دلار نرخ های واقعی نیست و به طور قطع اقتصاد ایران کشش دلار 10 هزار تومان به بالا را ندارد و حتی نرخ واقعی دلار بسیار پایین تر از آن است. آفتاب‌‌نیوز : مهدی طغیانی با تحلیل وضعیت موجود بازار ارز و هجوم مردم برای فروش دلارهای خانگی، اظهار کرد: به طور کلی دارایی‌های غیرمولد مانند مسکن، طلا و دلار معمولا با دو هدف در ایران مورد تقاضا قرار می‌گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نخست اینکه کسی واقعا به این دارایی‌ها نیازمند باشد و دوم اینکه بخواهد از این تقاضا برای سرمایه‌گذاری و جمع‌آوری دارایی‌های بدون ریسک استفاده کند، چراکه دارایی های غیرمولد معمولا به عنوان سرمایه‌های بدون ریسک و سودآور شناخته می‌شوند.
وی افزود: وقتی جامعه از جهت روانی تحریک شود و مردم احساس کنند جریان بازار چندان مناسب نیست و نمی توانند به دارایی های خود دل ببندند، در این شرایط دارایی های خود را به قصد فروش به بازار عرضه می کنند.
سرمایه‌گذاران خُرد امروز ضرر کردند
این اقتصاددان با بیان اینکه در چنین شرایطی معمولا افراد دارای سرمایه اندک بیشتر از افراد برخوردار از دارایی متضرر می شوند، اظهار کرد: در چنین وضعیتی دو دسته افراد از بازار تاثیر می پذیرند. دسته نخست سرمایه گذاران خُرد هستند که دارایی هایشان اندک است و سعی می کنند ارزش آن را بالا ببرند، اما دسته دوم سرمایه گذاران کلان هستند که متاسفانه به دلیل اطلاعاتی که از بازار دارند قادر هستند ارزان بخرند و گران بفروشند و در نهایت به موقع از بازار خارج می شوند، بنابراین در این شرایط مردمی که دارایی کمی دارند، بیشتر ضرر می کنند.
وی با تاکید بر نقش انتشار اخبار منفی در ایجاد تلاطم در بازار عرضه و تقاضا، گفت: امروز به محض انتشار اخباری همچون اعمال تحریم ها و ... جو نگرانی در جامعه حاکم می شود و باعث می شود مردمی که مبنای خریدشان مبنای مصرفی نیست و نگران وضعیت موجود شده و برای خرید وارد بازار شوند.
طغیانی ادامه داد: وقتی وضعیت این گونه باشد، سیاست گذار پولی در کنار سیاست گذار مالی مسئولیت سنگینی پیدا می کند و باید سعی کند نرخ واقعی را حفظ کرده و جلوی ورود سرمایه گذاری های غیرمولد به بازار را بگیرد.
وی با تاکید بر ضرورت اجرای بسته سیاست گذاری پولی و مالی، گفت: ما باید با ابزارهایی که در اختیار داریم تا حد ممکن از ورود سرمایه های کلان به این حوزه جلوگیری کنیم و ابزارهایی همچون گرفتن مالیات های سنگین و بالا بردن تعرفه واردات در این زمینه موثر خواهد بود.
در آینده قیمت‌ها کاهش می‌یابد، اما نه همانند گذشته
استاد اقتصاد دانشگاه اصفهان با تاکید بر اینکه ترکیب سیاست های پولی و مالی از تاثیرپذیری بازار از سیاست های خارجی کشور و عواملی مانند تحریم کاملا جلوگیری نمی کند، تصریح کرد: این عوامل می تواند از به وجود آمدن شرایطی که اکنون در آن قرار داریم، پیشگیری کند.
وی در پاسخ به این سوال که آیا وضعیت فعلی بازار ایران منجر به شکست قیمت ها خواهد شد یا خیر؟ گفت: نمی توان پیش گویی دقیقی در این باره کرد، اما گمان می کنم در آینده قیمت ها نه نرخ های قبلی خواهد بود و نه آنقدر پایین خواهد آمد. کاهش قیمت دلار مشروط به خروج دارندگان کسب و کارهای غیرواقعی از بازار است و گرنه کسب و کارهای واقعی همچون گذشته متقاضی دلار هستند.
کسب و کارهای واقعی تحمل نرخ دلار بالا را ندارند
طغیانی با بیان اینکه اقتصاد ایران تحمل پذیرش دلار 15 و حتی 10 هزار تومانی را هم ندارد، تاکید کرد: خرید دلار معمولا از سوی دارندگان کسب و کارهای واقعی و متقاضیان سفر به خارج از کشور انجام می شود که در شرایط فعلی این دو قشر بر اساس میزان درآمدی که دارند، اصلا قادر به خرید دلار نیستند. حتی مسافران سفرهای زیارتی نیز نمی توانند با چنین نرخی سفر کنند.
وی در خصوص اینکه آیا اقتصاد ایران بار دیگر شرایط بعد از امضای قطعنامه 598 را تجربه خواهد کرد یا خیر؟ اظهار کرد: نمی توان چنین موضوعی را پیش بینی کرد که افراد دچار ورشکستگی می شوند یا خیر، اما تقاضاهای امروز بازار واقعی نیست و در صورتیکه تقاضای سفته بازی از بازار خارج شود نرخ ارز متعادل و واقعی خواهد شد.
استاد اقتصاد دانشگاه اصفهان در پاسخ به این سوال که نرخ دلار واقعی چقدر است؟ گفت: نرخ های کنونی دلار نرخ های واقعی نیست و به طور قطع اقتصاد ایران کشش دلار 10 هزار تومان به بالا را ندارد و حتی نرخ واقعی دلار بسیار پایین تر از 10 هزار تومان است، اما نباید تصور کرد که نرخ دلار به 10 سال پیش برگردد.
منبع: ایسنا کد خبر: ۵۴۸۶۶۸ تاریخ انتشار: ۱۰ مهر ۱۳۹۷ - ۱۱:۱۵

منبع: آفتاب

کلیدواژه: اقتصاد ایران اقتصاد دلار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۸۷۸۱۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کتاب «اقتصاد در هیاهوی انتظارات» منتشر شد

به گزارش خبرنگار مهر کتاب " اقتصاد در هیاهوی انتظارات " منتشر شد. برای اولین بار در ایران یک کتاب تخصصی در رابطه با اثرات انتظارات تورمی در اقتصاد ایران توسط موسسه مطبوعاتی بازار پول و ارز به رشته تحریر درآمد.

کتاب «اقتصاد در هیاهوی انتظارات» با موضوع نگاهی جامع به اثرات انتظارات تورمی در اقتصاد ایران با الهام از ۳۰ نشست تخصصی توسط انتشارات موسسه مطبوعاتی بازار پول و ارز گردآوری شده است.

این کتاب شامل ۳۰ فصل بوده و به موضوعاتی مانند: نقش انتظارات تورمی در تورم و نرخ ارز، نظریه‌های تعیین نرخ ارز و نحوه شکل‌گیری انتظارات، رابطه انتظارات تورمی و بازار سرمایه، بازار مسکن و نقش انتظارات در آن، نقش رسانه در انتظارات تورمی پرداخته است.

کتاب «اقتصاد در هیاهوی انتظارات» دارای ۶۵۶ صفحه می باشد و مقدمه آن توسط محمدرضا فرزین، رئیس کل بانک مرکزی نوشته شده است. در این کتاب از بیش از ۲۶۰ جدول و نمودار برای فهم بیشتر موضوع انتظارات استفاده شده است.

در بخشی از مقدمه که به قلم محمدرضا فرزین نوشته شده آمده است " امروزه بسیاری از اقتصاددانان معتقدند که علیت در پدیده‌های اقتصادی در بسیاری از موارد ماهیت متقابل دارد؛ یعنی روایت‌ها خود می‌توانند موجب رخدادهای اقتصادی شوند و رخدادهای اقتصادی علت تغییر روایت‌ها.

جنگ‌های اقتصادی کنونی بین کشورها عموماً با تمرکز شکل‌گیری شایعات، ناامید سازی مردم به آینده و ارائه تصویری تاریک از آینده کشور توسط حرفه‌ای ترین رسانه‌ها و خبرگان عملیات روانی صورت می‌پذیرد و بخش عمده‌ای از هزینه جنگ را به خود اختصاص می‌دهد.

اقتصاد ایران دهه هاست که با این پدیده روبروست و متاسفانه در حوزه سیاست‌گذاری اقتصادی نتوانسته نهادسازی و برنامه‌ریزی لازم برای مقابله با این پدیده را انجام دهد.

به قول یکی از اقتصاددانان، آنچه که باید از آن ترسید، خود ترس است و این موضوع محوری عملیات روانی علیه هر کشوری است. اقتصاددان مک کالی، این لحظه را لحظه کایوت می‎‌نامد. کایوت شخصیت کارتونی قهرمانی است که از روی پرتگاه‌های می‌پرد و تا زمانی که به زمین نگاه نکند سقوط نخواهد کرد و طبق قانون کارتون هر وقت به زمین نگاه کند، سقوط خواهد کرد. "

گفتنی است برای تهیه کتاب «اقتصاد در هیاهوی انتظارات» می توانید با شماره تلفن ۰۹۱۹۶۱۶۲۲۴۴ (انتشارت موسسه مطبوعاتی بازار پول و ارز) تماس بگیرید

کد خبر 6093029 محمدحسین سیف اللهی مقدم

دیگر خبرها

  • پیش بینی بورس چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ / سهامداران منتظر تحول یکباره بازار نباشند!
  • پیش‌بینی قیمت دلار ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ / دلار زیر چتر کدام رخداد جان گرفت؟
  • حرکت بازار ارز به سمت ثبات/ نوسان یک یا دو هزار تومانی قیمت دلار طبیعی است
  • کتاب «اقتصاد در هیاهوی انتظارات» منتشر شد
  • کتاب «اقتصاد در هیاهوی انتظارات» منتشر شد
  • موافقت وزیر اقتصاد عربستان با 5 پیشنهاد ایران
  • پیش بینی قیمت طلا و سکه 11 اردیبهشت 1403 / سکه امامی میلیونی رشد کرد
  • تشدید روند کاهشی نرخ‌ها در بازار/ دلار بدون خریدار؛ سکه به ۴۰ میلیون تومان رسید
  • نگاه سرمایه‌گذاران به این آلت‌کوین‌ها/ پتانسیل سودآوری این رمزارزها بالا است!
  • تراز تجاری منفی ۱۶ میلیارد دلار واقعی نیست