Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا، سعید محمدزاده در حاشیه یازدهمین کنفرانس بار، سازمان همکاری راه‌آهن‌ها (OFGD) در جمع خبرنگاران با بیان اینکه خوشبختانه در طول چند سال گذشته توسعه و توجه به حمل و نقل ریلی از کلام به عمل تبدیل شده است، گفت: با توجه به سیاست‌های توسعه راه‌آهن توانستیم رشد جدی در انتقال بار و مسافر  به شبکه راه‌آهن داشته باشیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در طی چهار سال قبل از سال 92 متوسط رشد جابجایی تن کیلومتر بار از راه‌آهن یک و نیم میلیارد بود اما از سال 92 تا 96 این رقم به 8 میلیارد تن کیلومتر بار رسید.

معاون وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: به عبارتی دیگر چیزی حدود 250 میلیون دلار صرفه‌جویی در مصرف سوخت با انتقال بار به شبکه ریلی داشتیم.

مدیرعامل شرکت راه‌آهن با اشاره به اینکه طبق مصوبه مجلس در برنامه ششم باید سهم جابجایی بار از طریق راه‌آهن به 30 درصد برسد گفت: دراین صورت صرفه‌جویی با افزایش جابجایی‌ها از طریق ریل به یک میلیارد دلار خواهد رسید.

محمدزاده با اشاره به سرمایه‌گذاری‌های انجام شده در بخش راه‌آهن در طول این چند سال اخیر گفت: سالانه چیزی حدود یک و نیم میلیارد دلار سرمایه‌گذاری مستقیم در این بخش انجام شده و اگر فاینانس‌ها عملیاتی شوند در طول 4 سال آینده مجموع سرمایه‌گذاری‌ها در بخش زیرساخت به بیش از 5 میلیارد دلار خواهد رسید.

وی درباره موضوع واردات واگن اظهار داشت: بنگاه‌های بخش خصوصی به دنبال افزایش بهره‌وری هستند. به طور قطع اگر کالای مشابه در داخل کشور وجود داشته باشد نیازهای خود را با کالای داخلی برطرف می‌کنند و اولویت با واگن‌های داخلی است.

وی تاکید کرد: راه‌آهن اقدام به خرید واگن نمی‌کند اما برنامه‌های متعددی برای حمایت از بخش خصوصی به اجرا رسانده که یکی از آنها استفاده از تبصره 18 قانون بودجه سال 97 است که براساس آن برای استفاده از ظرفیت‌های تولید واگن داخل از بخش خصوصی حمایت می‌کنیم.

وی همچنین با اشاره به گسترش خطوط ریلی، مرزی گفت: در حال حاضر مرزهای ریلی در زاهدان، هراز، سرخس، لطف‌آباد، حمیدآباد، اینچه‌برون، جلفا در مرز رازی وجود دارد و از ظرفیت‌های مرزهای بندری هم استفاده می‌کنیم.

محمدزاده ادامه داد: میزان صادرات و واردات از مرزهای ریلی چیزی حدود 70 میلیون تن است که برای استفاده حداکثری از این ظرفیت برنامه‌هایی در دستور کار داریم.

مدیرعامل شرکت راه‌آهن با اشاره به برنامه‌های دولت در راستای حمایت از بخش خصوصی گفت: برای حمایت از بخش خصوصی و تخصیص ارز دولتی به شرکت‌های حمل و نقل ریلی شورای عالی ترابری مصوباتی را دارد که آقای آخوندی هم مکاتباتی درباره این موضوع با بخش‌های قانونگذار داشته‌اند.

وی ادامه داد: موضوع مکاتبات این است که شرکت‌های حمل و نقل ریلی بتوانند برای ارائه خدمات، تامین قطعات و تعمیرات از ارز کالاهای اساسی استفاده کنند.

محمدزاده تاکید کرد: اگر این مکاتبات به تصویب نرسد روش دیگری را برای حل مشکل شرکت‌های حمل‌ونقل ریلی دنبال می‌کنیم.

وی ادامه داد: بسته‌های حمایتی برای رفع مشکلات شرکت حمل و نقل ریلی در نظر داریم که این محتوای این بسته‌ها برای تصویب در اختیار ستاد اقتصاد مقاومتی قرار گرفته است.

وی همچنین درباره احتمال افزایش قیمت نرخ بلیط قطار با توجه به گرانی‌های اخیر گفت:‌ برنامه‌ای برای افزایش قیمت بلیط نداریم.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: اقتصاد مقاومتی حمل و نقل دلار مشکلات وزیر راه و شهرسازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۸۷۹۷۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صادرات نفت با خط لوله نداریم

به گزارش خبرنگار مهر ارسلان رحیمی مدیرعامل شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران در نشست خبری با اصحاب رسانه گفت: سرقت از خطوط لوله همواره وجود داشته و به دنبال کاهش آن هستیم البته این سرقت‌ها صدماتی را وارد می‌کنند.

رحیمی ادامه داد: خوشبختانه اقدامات و فعالیت‌های تجهیزاتی در دستور کار است و اقداماتی که انجام شده نشان دهنده عملکرد موفق ما است به طوری که در سال ۱۴۰۱ نزدیک به ۴۷ مورد انشعاب غیر مجاز داشتیم که ۳۵ مورد به برداشت رسیده بود در حالی که در سال ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ از ۴۷ مورد انشعاب غیر مجاز به ۴۱ مورد رسیده است که ۲۵ مورد انشعاباتی بوده که به برداشت نرسیده است.

وی در پاسخ به سوال مهر مبنی بر اینکه آیا ترانزیتی با کشورهای همسایه وجود دارد، گفت: برای همسایگان خط لوله‌ای برای انتقال نفت خام و فرآورده‌های نفتی وجود ندارد و زمانی که انتقال فرآورده‌های نفتی صورت می‌گرفت به وسیله نفت کش بوده است.

این مقام مسئول در پاسخ به سوال دیگر مهر مبنی بر اینکه چه میزان صرفه جویی از طریق انتقال نفت خام و فرآورده‌های نفتی به خطوط لوله صورت می‌گیرد، خاطر نشان کرد: میزان هزینه صرفه جویی یک‌میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار است که تقریباً ۹.۵ برابر است، زیرا عددی که انتقال می‌دهیم بسیار ناچیز و ۷۰ تومان است که این انتقال با نفت کش ۹ تا ۱۰ برابر می‌شود.

ادامه دارد…

کد خبر 6094284 محمدحسین سیف اللهی مقدم

دیگر خبرها

  • صادرات نفت با خط لوله نداریم
  • اعطای نشان ملی به شرکت آرد هشترود 
  • صرفه‌جویی یک میلیارد دلاری پالایشگاه آبادان
  • صرفه‌جویی ۳ میلیون تنی آرد و نان با اجرای مناسب طرح هوشمندسازی
  • اعطای نشان ملی اقتصاد مقاومتی به " شرکت آرد هشترود "
  • اعلام آمادگی شرکت راه‌آهن جهت حمل بار ترانزیتی افغانستان به ترکیه
  • دستگاه‌های دولتی مکلف به پاسخگویی و اجرای مصوبات ستاد اقتصاد مقاومتی هستند
  • مشکلات اقتصاد ایران راه‌حل سیاسی دارد؟
  • رفع موانع تولید در مسیر تحقق شعار سال با نگاه مسأله محور
  • اعطای نشان درجه یک اقتصاد مقاومتی به مدیرعامل پاکسان