Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-04-28@21:51:24 GMT

مسئولان تدابیر لازم را اتخاذ کنند

تاریخ انتشار: ۱۰ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۸۸۰۹۶۱

به گزارش ایکنا، جهان اقتصاد نوشت: محمدقلی یوسفی، عضو هیئت علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی با اشاره به آمارهایی اوضاع اقتصادی ایران را روشن تر کرد و گفت: آمارهای زیادی داریم که متاسفانه نتوانستیم در نامه دوم اقتصاد دانان بیاوریم به عنوان نمونه در ۴ سال اخیر درآمد نفتی دو برابر شده است اما بدهی دولت به سیستم بانکی در طی این مدت ۷۶ درصد افزایش یافت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

** سفره های مردم هر روز کوچکتر می شود

این اقتصاددان گفت: در حالی که مالیات بر حقوق بگیران ۷۶ درصد افزایش یافته، مالیات بر کالا نیز ۶۸ درصد افزایش یافته است. این دو موجب شده است تا سفره های مردم هر روز کوچکتر شود. اما مالیات بر ثروت حدود ۱۴ درصد افزایش یافته است. همچنین نسبت مالیات بر درآمد فقط ۵ درصد رشد کرده است.

رئیس سابق موسسه بیمه اکو افزود: این آمار، به این معنی است که هزینه های اشتباهات دولت را مردم حقوق بگیر و مردم فقیر جامعه پرداخت می کنند اما سود آن را اقشار ثروتمند بهره مند می شوند.

عضو هیئت علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی بیان داشت: نسبت سرمایه گذاری در ماشین آلات برکل سرمایه گذاری در بخش خصوصی از ۸٫۲ درصد به ۶٫۲ درصد کاهش یافته است.

**عدم انگیزه برای تولید در بخش خصوصی و دولتی

یوسفی گفت: سرمایه گذاری دولت در ماشین آلات از ۱٫۹ به ۰٫۹ کاهش یافته است، که نشان دهنده عدم انگیزه سرمایه گذاران برای تولید چه در بخش دولتی و چه در بخش خصوصی است.

** ۸۱ درصد سرمایه ها از بخش صنعت فرار کرده است

رئیس سابق مرکز تحقیقات اقتصادی ایران عنوان کرد: امار که بانک مرکزی منتشر کرده است، نشان می دهد که نسبت سرمایه گذاری تحقق یافته به برنامه ریزی شده از ۲۲ درصد به ۱۹ درصد کاهش یافته است و این یعنی ۸۱ درصد سرمایه ها از بخش صنعت فرار کرده است.

این اقتصاددان گفت: میزان اشتغال تحقق یافته به برنامه ریزی شده ۱۵ درصد است. یعنی ۸۵ درصد اشتغال در کشور ایجاد نشده است.

رئیس سابق موسسه بیمه اکو افزود: امار ها نشان می دهد که اوضاع اقتصادی و اشتغال در ایران بحرانی است و فشار ها به مردم هر روز افزایش می یابد.

**افزایش ۷۶ درصدی بدهی دولت به بانک ها با وجود دو برابر شدن درآمدهای نفتی

عضو هیئت علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی بیان داشت: کجای دنیا نرخ ارز در عرض ۶ ماه ۴۰۰ درصد رشد می کند و بعد اعلام کنند تورم ۱۲ درصد است. وقتی که این امار سازی صورت می گیرد نشان می دهد که مسئولان برای حل مشکلات مردم ناتوان هستند و به نوعی انکار می کنند که این مشکلات اصلا وجود دارد. به همین دلیل دانشگاهیان درصدد نوشتن نامه به سران سه قوه بودند تا بگویند اوضاع اقتصادی ایران بحرانی است و مسئولان باید تدابیر لازم را اتخاذ کنند در غیر این صورت کنترل کشور از دست خارج خواهد شد.

رئیس سابق مرکز تحقیقات اقتصادی ایران در پایان گفت: هدف ما ازنوشتن نامه دوم اقتصاد دانان به سران سه قوه این بوده است تا وضعیت کشور را برای مسئولان اگاه کنیم و بگوییم کشور در وضعیت مطلوبی نیست و مسئولان باید موضوع اقتصاد را جدی بگیرند. مسئولان نامه دوم اقتصاد دانان را در حد نامه ۴ استاد دانشگاه نبینند و واقعیت آن است که مسائل اقتصادی از دست هر دو جناح سیاسی خارج شده ست زیرا بحران فعلی نتیجه سیسات های اشتباهات گذشته است.

 

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۸۸۰۹۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حل معضل پسماند در استان نیازمند هم افزایی مردم و مسئولان مرتبط است

حسن بهرام نیا استاندار ایلام در نشست ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران استان با حضور نامی، معاون وزیر و رییس سازمان مدیریت بحران کشور، اظهار کرد: معضل پسماند در استان ظرف یک بازه زمانی کوتاه مدت در شهر ایلام و استان رفع شود.

استاندار ایلام با اشاره به اینکه پسماند امروز به منزله طلای سیاه در سطح جهان است، گفت:هر فردی در این حوزه سرمایه گذاری کند هم به حوزه حفاظت از محیط زیست کمک می‌کند و هم در حوزه سرمایه گذاری، از حاشیه سود برخوردار خواهد بود.

وی با اشاره به اینکه به مسئولان مربوطه در حوزه پسماند اعلام اخطار می‌کنم که باید این موضوع در استان حل شود، ابراز کرد: این زیبنده استان نیست که موضوع پسماند در استان به یک مشکل تبدیل شود.

بهرام نیا خاطرنشان کرد: حل این معضل باید حتما در دستور کار شهردار‌ها و فرمانداری‌های ایلام، مهران و ملکشاهی قرار گیرد که در یک بازه زمانی کوتاه مدت این معضل در استان حل شود.

استاندار ایلام با تاکید بر اینکه در بحث پسماند نیاز به یک هم افزایی است، مطرح کرد: سرمایه گذاری، هم افزایی و تعامل مردم و جدیت مدیران دستگاه‌های مرتبط در این حوزه لازم است.

بهرام‌نیا تصریح کرد: به معدود افرادی که حقوق شهروندی مردم را رعایت نکنند و پسماند‌های خود را در حاشیه جاده‌ها و اطراف شهر رها می‌کنند اخطار می‌دهیم که طبق قانون با این قانون شکنان برخورد خواهد شد.

وی با قدردانی از مشارکت اقشار مختلف مردم برای داشتن شهری زیبا و لزوم فرهنگ‌سازی در این حوزه، ابراز کرد: برای جلوگیری از رها شدن پسماند توسط برخی افراد، در بسیاری از بلوار‌های اطراف شهر ایلام نیوجرسی نصب شد.

باشگاه خبرنگاران جوان ایلام ایلام

دیگر خبرها

  • تدابیر لازم نسبت به بارندگی‌های پایان هفته در شیراز
  • هشدار نشریه اقتصادی درباره رکود تورمی در آمریکا
  • تحلیل مسعود نیلی از شرایط اقتصادی ایران در ۱۰ سال آینده
  • ضرورت حمایت از سرمایه‌گذاران در جویم فارس
  • تسهیل گری برای سرمایه گذاران داخلی و خارجی از وظایف مناطق آزاد است
  • ‌ ضرورت حمایت از سرمایه‌گذاران ‌در «جویم» فارس
  • تحلیل مسعود نیلی از شرایط اقتصادی متفاوت ایران در 10 سال آینده
  • نزول رشد اقتصادی دور از انتظار اولین اقتصاد جهان
  • چه کسانی با مالیات بر عایدی سرمایه مخالف هستند؟
  • حل معضل پسماند در استان نیازمند هم افزایی مردم و مسئولان مرتبط است