Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - يک رفتارشناس اجتماعي گفت: متاسفانه دولت قدم موثري در مراقبت از سالمندان برنداشته و علي رغم تبليغات مختلف وزارت رفاه و سازمان بهزيستي سالمنداني در کشور هستند که با حقوق بازنشستگي به سختي امرار معاش کرده و حتي برخي از آنان دور از چشم خانواده خود به تکدي در جامعه مشغولند چرا که نيروي کار قابل توجهي ندارند و عصاره جان و جواني خود را خرج فرزندان و جامعه خود کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


دکتر مجيد ابهري آسيب‌شناس اجتماعي در گفت و گو با جام جم آنلاين بيان کرد: سالمندي يکي از حساس ترين مراحل زندگي هر فرد است که مقارن با تحليل رفتن انرژي جسمي و روحي همراه است. ايران يکي از جوان ترين کشورهاي آسيا و جهان بوده که متاسفانه در 20 سال آينده با انبوهي از جمعيت سالمندان مواجه خواهد شد.
وي ادامه داد: انواع بيماري ها مانند ديابت، نقرس، اسيد اوريک، روماتيسم، پوکي استخوان، آلزايمر وزوال عقل بيماري هاي دوران سالمندي هستند که هزينه دارو و درمان هر يک از بيماري ها از توان افراد معمولي جامعه خارج است.
ابهري خاطرنشان کرد: سالمندان در حال حاضر به 3 صورت در جامعه مورد مراقبت قرار مي گيرند . سالمنداني که به عنوان خير و برکت خانواده در ميان فرزندان خود زندگي مي کنند و از آنها به نحو مطلوب مراقبت مي شود. ديگري سالمنداني که به خانه هاي سالمندان سپرده شده که از محل حقوق و درامد خود و يا فرزندانشان هزينه هاي وي متقبل مي شود و گروه آخر که متاسفانه سالمنداني هستند که توسط فرزندانشان در جامعه رها شده و يا در خانه هاي سالمندان دولتي سپرده مي شوند.
به گفته اين آسيب شناس، اين گروه مظلوم ترين قشر جامعه ما هستند که در پايان راه زندگي و بعد از سال ها رنج و مشقت بايد در خيابان زندگي کنند و يا بر اثر تصادف مجروح و معلول شوند و يا در بيمارستان هاي رواني و مراکز نگهداري سالمندان که داراي بيماري هاي خاص رواني مزمن هستند، منتقل مي گردند.
وي افزود: متاسفانه دولت قدم موثري در مراقبت از سالمندان برنداشته و علي رغم تبليغات مختلف وزارت رفاه و سازمان بهزيستي سالمنداني در کشور هستند که با حقوق بازنشستگي به سختي امرار معاش کرده و حتي برخي از آنان دور از چشم خانواده خود به تکدي در جامعه مشغولند چرا که نيروي کار قابل توجهي ندارند و عصاره جان و جواني خود را خرج فرزندان و جامعه خود کردند.
ابهري اظهار داشت: سالمنداني که در فشار و تنگ دستي به زندگي ادامه مي دهند و مي دانند فرزند، عروس، داماد و نوه ها به زمان هاي مختلف به خانه آنان مي آيند و با فشارهاي زيادي را پذيرايي آنها متقبل مي شوند. لذا بسته هاي حمايتي همانند کمک هاي مالي، اجناسي، پزشکي، بهداشتي و مراقبتي کمک قابل توجهي به آنان مي کند که متاسفانه دولت در هيچ کدام از موارد نيز گام مثبتي برنداشته در صورتي که اين قشر در تمام کشورهاي پيشرفته جهان در گروه شهروندان ممتاز طبقه بندي مي شوند.
وي متذکر شد: براي مثال، در جوامع ديگر سالمندان در مترو و اتوبوس صندلي هاي ويژه اي دارند که حتي در صورت نبودن افراد مُسن هم صندلي ها آنان خالي مي ماند و کسي روي آنها نمي نشيند اما متاسفانه در ايران مي بينيم در مترو و اتوبوس آنچنان فشاري به سالمندان ناتوان وارد مي شود که ممکن است مشکلات مختلف فيزيکي براي آنان رخ دهد. بنابراين سالمندي در تمام دنيا مواجه است با بازنشستگي و باز نشستگي يعني دوران استراحت اما در کشور ما بازنشستگي تازه آغاز مشقت براي افراد است چرا که با حقوق نا چيز بازنشستگي آنان را مجبور مي کند به دنبال شغل دوم در جامعه بگردند .
اين آسيب شناس گفت: کارتي به نام کارت منزلت روزگاري براي سالمندان بازنشسته صادر شد که تنها براي زيبايي جيب ارزش داشت و کارايي ديگر نداشت. سالمندان مثل کودکان مظلوم ترين و بي دفاع ترين اقشار جامعه هستند که بايد مورد توجه قرار گيرند. متاسفانه تا به امروزه جز مصاحبه، همايش و مقاله قدم مثبتي براي سالمندان در جامعه ما برداشته نشده است.
ابهري در پايان خاطرنشان کرد: هزينه نگهداري يک سالمند در خانه هاي سالمندان به 3 دسته تقسيم مي شوند. خانه هاي سالمندان VIP در حدود 5 ميليون در ماه، خانه هاي سالمندان سطح پايين تر در حدود 1.5 ميليون و در آخر خانه هايي چون کهريزک و سه راه احسان هم رايگان هستند.
بيتا نوروزي- جام جم آنلاين

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۸۸۵۶۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کدام مناطق تهران بیشترین سالمند را دارند؟ 

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان، جمعیت‌شناسان می‌گویند طی ۵۰ سال آینده تعداد سالمندان ۶۰ سال به بالا افزایش خواهد یافت و این گروه بخش قابل‌توجهی از جمعیت جهان را تشکیل می‌دهند.

تخمین زده شده تا سال ۲۰۵۰ جمعیت افراد بالای ۶۰ سال به دومیلیارد نفر در جهان خواهد رسید و به این معناست که به ازای هر پنج نفر یک سالمند خواهیم داشت. 

به این ترتیب نه فقط در کشور‌های توسعه‌ یافته بلکه در کشور‌های در حال‌توسعه نیز بخش قابل‌توجهی از جمعیت را سالمندان تشکیل خواهند داد و افزایش سالمندان در صورت نداشتن برنامه‌های مدون، در آینده به چالشی مهم برای جوامع تبدیل خواهد شد. 

در کشور‌های توسعه‌یافته، از سه دهه گذشته سرویس‌های خدمات مراقبت روزانه به عنوان جایگزینی برای مراقبت‌های سازمانی و رسمی به وجود آمده است و این سرویس‌ها نقش مهمی در مراقبت‌های مبتنی بر جامعه برعهده گرفته‌اند. 

حالا با توجه به روند روبه رشد جمعیت سالمندان و نیاز‌های آنها بویژه باتوجه به مسائلی ازجمله تغییر در سبک زندگی خانواده‌ها و مهاجرت فرزندان و افزایش شمار سالمندان تنها، توسعه مراکز نگهداری روزانه سالمندان در کشور ما نیز ضروری به نظر می‌رسد. 

برخی از کارشناسان معتقدند اگر همین حالا برای افزایش تعداد سالمندان، برنامه‌هایی در نظر گرفته نشود به‌زودی با یک بحران جدی مواجه خواهیم شد.

درحال حاضر بیش از ۱۰درصد جمعیت کشور را سالمندان تشکیل می‌دهند و باتوجه به آمار، پیش‌بینی شده است در سال ۱۴۲۰ حدود ۲۰درصد از جمعیت کشور را سالمندان تشکیل خواهند داد که باید به نیازهایشان ازجمله بیمه، خدمات در زمینه‌های مختلف از جمله مسکن پاسخ داده شود.

حمید صاحب مدیر کل سلامت شهرداری تهران در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: متاسفانه تهران در حوزه جمعیت در آستانه بحران است که می‌توان از آن به ابر بحران نام برد، زیرا در جوانی جمعیت وضعیت خوبی نداریم.

وی با بیان اینکه متوسط ۱۳ درصد تهرانی‌ها سالمند محسوب می‌شوند گفت: اگر اقدام عاجل و موثر انجام ندهیم درصد سالمندان قابل توجه خواهد شد.

صاحب در خصوص میزان سالمندان در مناطق مختلف تهران گفت: درصد سالمندان در مناطق تهران متفاوت است به صورتی که در منطقه ۱، ۳، ۶، ۲۱ بیشترین تعداد سالمند را در تهران دارند و حدود ۱۶ درصد جمعیت سالمندان تهران را دارند.

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی شهری

دیگر خبرها

  • کدام مناطق تهران بیشترین سالمند را دارد؟
  • وزارت بهداشت و درمان در اصلاح فرهنگ فرزندآوری یاری‌رسان‌ باشد
  • کدام مناطق تهران بیشترین سالمند را دارد؟ 
  • کدام مناطق تهران بیشترین سالمند را دارند؟ 
  • مقایسه‌های مهران مدیری که مسئولین باید با شنیدنش آب شوند!
  • طرح نور با رعایت ظرافت ها و مراقبت های لازم استمرار یابد
  • تاکید امام جمعه مشهد بر ضرورت تحول و تجدید حیات در عرصه فرهنگی جامعه
  • پیشگیری از تحمیل هزینه‌های جانبی به جامعه با تجهیز خانه‌های بهداشت
  • سردار فدوی: شهید حجازی در توانمندسازی جبهه مقاومت نقش موثری ایفا کرد
  • ویزیت رایگان ۷۴ سالمند ساکن در سرای سالمندان تربت حیدریه