Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-05-06@20:13:25 GMT

مدارس منطقه ۲۲ دوشیفته می‌مانند

تاریخ انتشار: ۱۰ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۸۸۷۵۹۳

مدارس منطقه ۲۲ دوشیفته می‌مانند

شهر  > شهر- محله - همشهری محله - زینب زینال‌زاده :
چند سالی است که از اجرای طرح یک شیفته شدن مدارس شهر تهران می‌گذرد.‌

کاری که با هدف یادگیری بهتر دانش‌آموزان و اثربخشی بیشتر معلمان انجام و با استقبال والدین و محصلان مواجه شد. هوشمند‌سازی کلاس‌های درس و استفاده از ابزار و تجهیزات مدرن و الکترونیک گام بعدی بود که برای ارتقای آموزش، در دستور کار متولیان آموزش و پرورش قرار گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حال در چنین شرایطی صحبت کردن از مدارسی که نه تنها اثری از هوشمند‌سازی در آنها وجود ندارد، بلکه هنوز دانش‌آموزان در دو شیفت، صبح و ظهر سرکلاس حاضر می‌شوند، جای تأمل دارد. موضوعی که باعث نگرانی «عباسعلی باقری» مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران شده و در پاسخ به خبرنگار همشهری محله توضیحات بیشتری در این خصوص ارائه می‌دهد.

منطقه 22 نوپا و جدید است و جمعیت آن رو به رشد. ساکنان از کمبود مدرسه در تمام مقاطع تحصیلی شکایت دارند. تأیید می‌کنید با معضل کمبود مدرسه در این منطقه مواجه هستیم؟

قطعاً این موضوع را تأیید می‌کنم. منطقه در حال توسعه است و پیش‌بینی می‌شود جمیعت آن در آینده نه چندان دور به 600 تا 700 هزار نفر برسد که براساس این اعداد و ارقام به مدارس زیادی نیاز خواهیم داشت. ساخت مدرسه هرچند کار بزرگی است اما غیرممکن نیست و با عزم ملی می‌توان این کار را انجام داد.

براساس آخرین گزارش که از مدارس منطقه 22 در شهریور سال 1396 تهیه شده است، حدود 64 باب مدرسه در این منطقه وجود دارد. آیا تمام این مدارس دو شیفته هستند؟ آیا این بهترین راه‌حل برای رفع این مشکل است؟

بله. تمام مدارس این منطقه دو شیفته هستند و در حال حاضر به دلیل کمبود فضای آموزشی، شاید بهترین راه‌حل نباشد اما تا زمان ساخت مدارس جدید تنها‌ کاری است که می‌توان انجام داد.

گفته بودید این مشکل با عزم ملی حلی شود. در این مورد بیشتر توضیح می‌دهید؟

شهرداری تهران براساس مصوبه قانون شوراهای آموزش و پرورش سال 1372 و با استناد به مواد 13، 16 و 18 وظایفی در تأمین فضاهای آموزشی دارد که متأسفانه در منطقه 22 به این وظایف عمل نشده است. در سال‌های اخیر با تعامل خوب مدیران شهری جدید منطقه، 3 قطعه زمین به اداره آموزش و پرورش واگذار شده که عملیات عمرانی 2 باب مدرسه شروع شده و امیدواریم با بهره‌برداری از آنها تا حدودی مشکل کمبود مدرسه حل شود. برای قطعه زمین سوم به دلیل اینکه در جای مناسبی قرار ندارد و دور از دسترس اهالی است، برنامه‌ای نداریم و ‌درصدد تعیین تکلیف هستیم.

سرانه آموزشی در مناطق مختلف تهران چگونه است؟

سرانه آموزشی از تقسیم میزان فضای آموزشی به تعداد دانش‌آموزان به دست می‌آید که با توجه به آمارها متأسفانه در تهران کمترین سرانه آموزشی را داریم. افزایش جمیعت به دلیل مهاجرت و زاد و ولد از یک سو و فرسودگی مدارس از سوی دیگر باعث شده تهران به لحاظ سرانه آموزشی فقیرترین نقطه کشور باشد. سرانه آموزشی در کشور حدود 5‌متر و 36 صدم سانتیمتر است که در تهران این رقم در مناطق مختلف، متفاوت است اما در مناطق 4 و 15 و 22 به کمتر از یک‌متر و نیم می‌رسد.

در صحبت‌هایتان به بحث فرسودگی مدارس اشاره کردید. آماری از این مدارس دارید؟

مدارس تهران بدترین وضعیت را در کل کشور دارند. براساس آخرین آمار و اطلاعات حدود 7 هزار کلاس درس فرسوده در تهران وجود دارد که نیاز به تخریب و بازسازی دارند. این موضوع در زمان وقوع حوادث غیرمترقبه از جمله زلزله، نگران‌کننده است و نیاز به حمایت‌های همه جانبه دارد.

به‌عنوان سؤال آخر، آیا به نوسازی مدارس امیدوار هستید؟

در قانون 5 ساله ششم، حدود 3 میلیون دلار اعتبار برای تخریب و نوسازی مدارس پیش‌بینی شده است که توقع داریم به محرومیت تهران نگاه و توجه ویژه شود و اعتبارات خوبی اختصاص بدهند. اگر این کار انجام شود و خیّران هم پای کار بیایند قطعاً در مدت 3، 4 سال آینده مشکل فرسودگی رفع می‌شود.

در همین زمینه: «شیر مدارس» در پیچ اعتبار ۲۰ میلیاردی رایزنی با سازمان هدفمندی یارانه‌ها برای تامین اعتبار شیرمدارس شرط پرداخت مطالبات فرهنگیان و سرانه مدارس تا اول مهر کلاس اولی‌ها چراغ مدرسه را روشن کردند

منبع: همشهری آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۸۸۷۵۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کمبود ۷۰ هزار نیروی پرورشی و مشاور در مدارس

 

به گزارش خبرگزاری صداو سیما؛حجت‌الاسلام والمسلمین محمدحسین پورثانی افزود: در نتیجه این غفلت‌ها امروز تقریبا ۴۵ هزار نیروی پرورشی و مشاور در مدارس فعال هستند و قریب به ۷۰ هزار نیرو کمبود داریم.

پورثاني:گفت: تقریبا از سال ۱۳۶۳ که معاونت پرورشی در وزارت آموزش و پرورش شکل گرفت و تا ۱۳۸۰ ادامه داشت، که در دولت دوم اصلاحات، معاونت پرورشی منحل شد. خیلی کار اشتباهی بود با این توجیه که معلم مدرسه باید در کلاس درس، کار تربیتی انجام دهد؛ حرف درستی که کار غلطی با آن انجام شد و حضرت آقا هم در دیدار اخیر با معلمان دقیقا به همین موضوع اشاره کردند.

وی ادامه داد: در سال ۱۳۸۵ قانون احیای معاونت پرورشی و تربیت‌بدنی در مجلس شورای اسلامی به تصویب می‌رسد. بعد از ۱۸ سال که از این قانون می‌گذرد هنوز که هنوز هست، معاونت پرورشی آن‌چنان که باید باشد، نیست.

حجت‌الاسلام پورثانی گفت: در این ۱۸ سال بعد از قانون احیا، ما تقریبا یکبار جذب مربی پرورشی داشتیم و بقیه جذب‌هایی که در حوزه مربی پرورشی و مشاور صورت گرفته، در حد سالی ۷۰۰ سالی ۸۰۰ نفر بوده است. اوضاع به جایی رسیده که امروز تقریبا ۴۵ هزار نیروی پرورشی و مشاور داریم و قریب به ۷۰ هزار نیرو کمبود داریم؛ یعنی مدرسه‌ای که ۱۲۰۰ دانش آموز دارد، مدرسه‌ای که ۹۰۰ دانش‌آموز دارد، مدرسه‌ای که ۶۰۰ دانش‌آموز دارد، ما یک عنصر فعال پرورشی در آن نداریم. اگر اسم این را خیانت نگذاریم، چه باید بگذاریم؟!.

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش اضافه کرد: من امروز توئیت یکی از وزرای سابق وزارت آموزش و پرورش را می‌خواندم، یاد حرف رئیس‌جمهور وقت افتادم که می‌گفت من از هر چیزی نگذرم از آن کسانی که گفتند ما ۲۰۳۰ را اجرا می‌کنیم نخواهم گذشت. معاون اول دولت، قانون اجرای ۲۰۳۰ را در دو ماه ابلاغ می‌کند، در حالیکه سند تحول به قول حضرت آقا در کشو‌های میز می‌ماند و سند تحول اجرا نمی‌شود. خیلی جالب است که در کنار عدم اجرای سند تحول، در دولت قبل، نیروی پرورشی در مدارس گرفته نمی‌شود و حتی اداره کل امور تربیتی که قلب معاونت پرورشی است، ادغام می‌شود تا کارایی خود را از دست بدهد. 

حجت‌الاسلام والمسلمین پورثانی پس از اعلام وضعیت نیروی پرورشی و وضعیت ساختاری، درباره فضا‌های پرورشی نیز افزود:
تقریبا اکثر فضا‌های پرورشی در سال‌های اخیر و قبل از روی کار آمدن این دولت، به یک متروکه تبدیل شده بودند.
ما تقریبا ۳۴۶ اردوگاه دانش‌آموزی داریم. اردوگاه‌هایی داشتیم که مثل برخی از مغازه‌ها بعد از ۲۰ و ۳۰ سال کرکره مغازه را بالا می‌کشند، واقعا کرکره اردوگاه بالا کشیده شد و مدیران اردوگاه‌ها می‌گفتند تازه پس از سال‌ها این اردوگاه‌ها، دانش‌آموز به خود دیده‌اند. 

وی گفت: در بحث محتوا هم حوزه پرورشی نه به طور صد درصدی، اما خیلی از جا‌ها به یک حوزه کناردستی و کیفیت‌بخشی تبدیل شده و دیده شده است. یعنی دیدی که به یک عنصر موثر تربیتی در مدرسه بوده به یک عنصر کناردستی تبدیل شده بود که نه کلاسی در مدرسه دارد و نه هیچی. 

آموزش و پرورش در سه ضلع اصلی کار تربیتی با مشکل مواجه است

حجت‌الاسلام والمسلمین پورثانی تصریح کرد: مربی پرورشی ما در مدرسه از ابزار لازمی که باید برای تربیت دانش آموزان بهره‌مند باشد، نیست؛ لذا عنصر محتوا، نیروی انسانی و فضا، سه ضلع اصلی کار تربیتی، امروز در هر سه این موارد مشکل داریم، کمبود داریم و احساس می‌کنیم تا رسیدن آن جایی که مطلوب است، فاصله بسیار زیادی داریم.

معاون وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه آموزش و پرورش امروز قریب ۱۱۲ هزار مدرسه یعنی ۶۰۰ هزار کلاس درس و قریب ۱ میلیون همکار فرهنگی دارد، گفت: ظرفیت به این بزرگی حتما به تنهایی توسط آموزش و پرورش قابل جمع کردن نیست. آقا فرمودند دستگاه آموزش و پرورش با بقیه دستگاه‌ها قابل مقایسه نیست، بقیه دستگاه‌ها نیرو را استفاده می‌کنند ولی وزارت آموزش و پرورش نیروی انسانی را تربیت می‌کند. حضرت آقا فرمودند مصالح کشور و نکات دیگر را معاونت پرورشی با رویکرد عقلانی برای دانش‌آموزان جا بیاندازد؛ بنابراین ما نه فقط گروه‌های مردمی بلکه از نهاد‌های انقلابی و گروه‌هایی که دغدغه تربیت را دارند استقبال می‌کنیم. 

دیگر خبرها

  • افزایش سرانه ورزشی اصفهان مستلزم ورود سرمایه‌های خُرد مردمی است
  • باید عدالت آموزشی در استان زنجان برقرار شود
  • نخستین سرویس مدرسه تهران مخصوص بچه‌پولدارها بود
  • امسال ۵۰۰ کلاس درس تحویل آموزش و پرورش اصفهان می‌شود
  • تحقق نیمی از تعهدات خیران مدرسه ساز در سال گذشته
  • کمبود ۷۰ هزار نیروی پرورشی و مشاور در مدارس
  • کاهش شهریه برخی از مدارس غیر دولتی/ شهریه مدارس هیئت‌امنایی چقدر است؟
  • ماجرای کاشت ساختمان در پارک‌های تهران
  • بهره برداری از مدرسه ۶ کلاسه در سنندج
  • ساخت ۱۱ مدرسه جدید در سیرجان