Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش پارس نیوز، 

مدیرکل دفتر حیات‌وحش و آبزیان آب‌های داخلی سازمان حفاظت محیط ‌زیست با اشاره به دریافت گزارشی مبنی بر تلف شدن تعدادی کل و بز وحشی در منطقه طالقان و البرز گفت: پیرو گزارش‌های دریافتی درباره شیوع بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک در حیات‌وحش استان البرز و گزارش‌هایی مبنی بر وقوع تلفات در بین کل و بزهای وحشی در منطقه لمبران واقع در شهرستان طالقان در استان البرز و برای بررسی اقدامات به‌عمل‌آمده و وضعیت بیماری، به همراه مدیرکل حفاظت محیط‌زیست استان البرز، همکاران و محیط بانان از منطقه مذکور بازدید داشتیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مجید خرازیان مقدم با اشاره به این بازدید افزود: تاکنون لاشه ۱۶ کل و بز وحشی از نقاط صعب‌العبور در منطقه شکارممنوع لمبران جمع‌آوری و امحاء بهداشتی شده است. طی بررسی‌های به‌عمل‌آمده توسط اداره کل حفاظت محیط‌زیست استان مشخص شد که خریدوفروش و انتقال دام آلوده به منطقه، بدون رعایت اصول بهداشتی و قرنطینه دامپزشکی علت شیوع بیماری در حوزه طالقان بوده است. در این رابطه با توجه به لزوم همکاری سایر دستگاه‌ها، جلسه مدیریت بحران استان برای تصمیم‌گیری مهمی مانند باهدف اقدامات پیشگیرانه و بازدارنده انجام شد. همچنین پیگیری واکسیناسیون دام‌های اهلی، افزایش پایش و بازدیدها، امحاء بهداشتی لاشه‌ها، ضدعفونی آبشخورها و خارج کردند گله‌های دام اهلی از منطقه توسط نیروهای اجرایی حفاظت محیط‌زیست استان در حال انجام است. تاکنون بازدیدهای مستمری انجام‌شده و اثری از تلفات بیشتری مشاهده نشد.

مدیرکل دفتر حیات‌وحش و آبزیان آب‌های داخلی ادامه داد: یکی از دغدغه‌های بسیار مهم سازمان حفاظت محیط‌زیست موضوع واکسیناسیون به‌موقع و فراگیر دام اهلی در داخل و خارج مناطق تحت حفاظت و رعایت اصول بهداشتی و قرنطینه‌ای در زمان جابجایی گله دام‌های اهلی در کشور است. این موضوع همیشه با توجه به تفاهم‌نامه همکاری‌های مشترک و طی مکاتبات متعدد از همکاران سازمان دامپزشکی درخواست شده تا مناطق تحت مدیریت و به‌طورکلی مناطقی که بیشترین جمعیت علفخواران وحشی رادارند، در اولویت برنامه‌های واکسیناسیون سازمان دامپزشکی قرار گیرند. خوشبختانه تاکنون اقدامات بسیار خوبی توسط ادارات کل دامپزشکی استان‌ها صورت گرفته است. همچنین مقررشده با توجه به تعهد بین‌المللی سازمان دامپزشکی مبنی برریشه‌کنی بیماری PPR تا سال ۲۰۳۰، نظرات و پیشنهادها سازمان حفاظت محیط‌زیست دریافت و در برنامه ملی ریشه‌کنی PPR لحاظ شود.

وی تصریح کرد: باوجود انجام تمام اقدامات پیشگیرانه‌ای مانند افزایش پایش و بازدید از مناطق، ضدعفونی آبشخورها، جداسازی آبشخورهای دام اهلی از حیات‌وحش، پیگیری واکسیناسیون دام‌های کوچ رو استان‌ها که بر اساس دستورالعمل‌های ابلاغی از معاونت محیط‌زیست طبیعی و تنوع زیستی و دفتر حیات‌وحش انجام می‌شود، متأسفانه به علت قاچاق دام اهلی و تردد دام‌های غیر واکسینه بخصوص در مجاور و یا داخل مناطق تحت حفاظت که احتمال آلوده بودن آن‌ها به بیماری‌هایی نظیر تب برفکی و طاعون نشخوارکنندگان کوچک و سایر بیماری‌های واگیر دامی وجود دارد، هنوز شاهد وقوع بیماری PPR در حیات‌وحش هستیم. این نشان می‌دهد که باید باوجود همه کمبودها و امکانات، با تعامل و همکاری بین دستگاه‌های مسئول بیش‌ازپیش اقدامات پیشگیرانه به‌ویژه رعایت قرنطینه دامی، بیماریابی و واکسیناسیون به‌موقع دام‌های اهلی تداوم پیدا کند.

 

منبع: پارس نیوز

کلیدواژه: استان البرز مدیریت بحران قاچاق استان البرز قاچاق مدیریت بحران واکسیناسیون پارس دام پارس نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۸۸۷۷۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیدا شدن لاشه یک قلاده پلنگ در منطقه شکار ممنوع کلیلاق شهرستان فریمان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی،رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان فریمان گفت:محیط بانان شهرستان فریمان، در حین گشت و پایش منطقه تحت مدیریت سازمان، از پیدا شدن لاشه یک قلاده پلنگ در ارتفاعات منطقه شکار ممنوع کلیلاق شهرستان فریمان خبر دادند.
 
جواد ستوده افزود:در بررسی‌های مقدماتی محیط بانان، نشانه‌ای از تیراندازی روی لاشه پلنگ دیده نشده است.
او گفت: علت تلف شدن  پلنگ هنوز مشخص نیست و برای بیان دقیق علت مرگ و کالبد شکافی، لاشه به اداره حفاظت محیط زیست منتقل و ضمن نمونه‌برداری با همکاری دامپزشکی علت مرگ مشخص و اطلاع‌رسانی خواهد شد.

دیگر خبرها

  • دستگیری متخلفان شکار غیر مجاز در منطقه حفاظت شده هلن
  • نجات ۹ قطعه کبک وحشی از شکارچیان متخلف در سقز
  • دستگیری شکارچیان غیرمجاز در منطقه هلن چهارمحال‌وبختیاری
  • واکسیناسیون دام‌ها علیه بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک
  • علت آلودگی هوا و محیط‌زیست قم چیست؟
  • پیدا شدن لاشه یک قلاده پلنگ در منطقه شکار ممنوع کلیلاق شهرستان فریمان
  • جزئیات کشف لاشه پلنگ در منطقه شکار ممنوع فریمان
  • کشف لاشه یک قلاده پلنگ در منطقه شکار ممنوع فریمان
  • جزییات کشف لاشه پلنگ در منطقه شکار ممنوع فریمان
  • جزییات برگزاری چهارمین جلسه شورای عالی محیط زیست