Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - تهران- ايرنا- رييس موسسه تحقيقات علوم شيلاتي کشور توليد آرتميا در استخرهاي خاکي و آبهاي شور به سبب مشکلات درياچه اروميه را راهي براي تامين غذاي زنده آبزيان دانست؛ طرحي که اکنون بخش خصوصي در استان کرمان آغاز کرده است.

به گزارش خبرنگار اقتصادي ايرنا، «محمد پورکاظمي» امروز (سه شنبه) در حاشيه همايش ملي «تغذيه آبزيان با غذاي زنده» افزود: غذاي زنده آبزيان همچون آرتميا و لارو پشه شيرونوميد از زمان لاروي در صنعت ميگو استفاده مي شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


آرتميا يا ميگوي آب شور، موجود ظريف و کوچکي از رده سخت پوستان است که به زندگي در آب هاي شور عادت دارد اما پارسال اعلام شد به دليل بالا رفتن غلظت نمک درياچه اروميه همه نمونه هاي زنده در اين درياچه از بين رفته اند.
خوشبختانه خردادماه امسال رييس مرکز تحقيقات آرتمياي کشور به ايرنا اعلام کرد در چند نقطه اين درياچه آرتمياي زنده ديده شده است.
** اهميت توليد غذاي زنده در زنجيره توليد محصولات شيلاتي
رييس موسسه تحقيقات علوم شيلاتي کشور يادآوري کرد: بخشي از غذاي آبزيان در داخل توليد مي شود و اما عمده محصولات مورد استفاده صنعت ميگو و ماهيان زينتي همچون آرتميا به صورت کپسول منجمد خشک شده از محل واردات تامين مي شود.
پورکاظمي توليد غذاي زنده را يکي از مهمترين صنعت ها در زنجيره توليد محصولات شيلاتي همچون آبزي پروري و حفظ ذخاير ژنتيک دانست و افزود: غذاي زنده تضمين کننده رشد، استقامت و ايمني لارو و بچه ماهيان همچون ماهيان سفيد، ماهيان خاوياري و برخي کپورماهيان رهاسازي شده در درياي خزر و همه گونه هاي ماهيان در خليج فارس است.
وي توليد ميگوي کشور را بيش از 32 هزار تن در سال عنوان کرد.
** پرورش ماهيان خاوياري درياي خزر در قفس
رييس موسسه تحقيقات علوم شيلاتي کشور اعلام کرد: سازمان حفاظت از محيط زيست با توليد تيلاپيا در چهار استان يزد، سمنان، خراسان جنوبي و قم که به آبهاي طبيعي کشور راه ندارند، موافقت کرده که بخش خصوصي در حال دريافت موافقت هاي اوليه و پروانه بهره برداري است.
پورکاظمي اضافه کرد: موسسه تحقيقات علوم شيلاتي کشور نيز به دنبال واگذاري دانش فني براي تکثير ماهي تيلاپيا به بخش خصوصي است و تلاش داريم در استان سمنان با همکاري سازمان شيلات ايران و بخش خصوصي و شرکت هاي دانش بنيان پايگاهي را براي مولدسازي و اصلاح نژاد تيلاپيا راه اندازي کنيم.
به گفته وي، سازمان شيلات ايران در مرحله نخست برنامه دو ساله توليد 20 هزار تا 30 هزار تن گوشت تيلاپيا را در دستور کار دارد.
رييس موسسه تحقيقات علوم شيلاتي کشور تصريح کرد: يکي از گزينه هاي اصلي ما براي درياي خزر پرورش ماهيان خاوياري از جمله فيل ماهي ها در قفس است.
وي کمبود بچه ماهيان خاوياري براي پرورش ماهي در قفس را يکي از مشکلات کنوني دانست و ادامه داد: اميدواريم سازمان شيلات ايران و موسسه تاس ماهيان اين مشکل را رفع کنند.
** توليد ساليانه بيش از 400 هزار تن محصولات آبزي و 2 ميليون قطعه ماهيان زينتي
معاون ترويج موسسه تحقيقات علوم شيلاتي کشور گفت: با توجه به توليد بيش از 400 هزار تن محصولات آبزي و 2 ميليون قطعه ماهيان زينتي تامين غذاي زنده نياز است.
«همايون حسين زاده صحافي» افزود: امروزه يک صنعت جديد و حاشيه اي به عنوان صنعت پرورش غذاي زنده در کشور شکل گرفته است که مي تواند اشتغال مناسبي ايجاد کند.
به گفته وي، صنعت ميگو و ماهيان زينتي وابسته به غذاي زنده آبزيان است.
** استان تهران؛ در رتبه دوم پرورش ماهيان زينتي
رييس جهاد کشاورزي استان تهران نيز گفت: در استان تهران براي توليد ماهيان زينتي سرمايه‌گذاري سنگيني شده و رتبه دوم توليد اين گروه از آبزيان را در کشور داراست.
«کريم ذوالفقاري» اعلام کرد: بيش از هفت هزار نفر در تهران در صنعت آبزي‌پروري کار مي‌کنند و بيش از 30 ميليون قطعه بچه ماهي توليد مي‌شود اما با توجه به محدوديت منابع آبي، به دنبال افزايش توليد آبزي پروري در واحد سطح هستيم.
به گفته وي، زمين کشاورزي استان تهران به 240 هزار هکتار مي رسد که 187 هزار هکتار اراضي آبي و زيرکشت است و پنج ميليون و 700 هزار تن محصول کشاورزي با ارزش بيش از 12 هزار ميليارد تومان توليد مي‌ شود که بيش از هشت درصد صادرات کشور در محصولات زراعي، آبزيان، باغي و غيره را به خود اختصاص مي دهد و شرايط توليد آرتميا و ميکروجلبک ها نيز در فضاي گلخانه اي مهياست.
ذوالفقاري مجموع مساحت گلخانه‌هاي کشور را 12 هزار هکتار دانست و افزود: 30 درصد گلخانه هاي کشور در استان تهران واقع شده و از اين رو بسياري از توليدات اين استان، صادرات محور است.
اين مسوول متوسط توليد در هکتار به ازاي هر کيلومتر مکعب آب در استان تهران را 2.5 کيلوگرم اعلام کرد و افزود: متوسط توليد کشوري به ازاي هر کيلومتر مکعب آب 1.6 کيلوگرم است.
به گزارش ايرنا، امروز (دهم مهرماه) همايش ملي «تغذيه آبزيان با غذاي زنده» با محور نقش غني سازي غذاهاي زنده مانند آرتميا در تغذيه آبزيان، کاربرد غذاهاي زنده در تغذيه و افزايش سيستم ايمني آبزيان، اقتصاد توليد غذاهاي زنده، اکولوژي و بيولوژي غذاهاي زنده و روش هاي تکثير و پرورش آنها در سازمان تحقيقات، آموزش و ترويج کشاورزي برگزار شد.
غذاي زنده آبزيان شامل آرتميا، روتيفر، جلبک ها (ميکروجلبک ها)، کرم سفيد، کرم خاکي، کرم فرميش و کرم توبيفيکس است.
اقتصام**9186*1961*
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۸۸۸۲۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تراز دریاچه ارومیه از مرز ۱۲۷۰ متر بالاتر رفت

سرپرست حوضه آبریز دریاچه ارومیه گفت: هم‌اکنون تراز دریاچه ارومیه به ۱۲۷۰.۵۳ متر و وسعت آن ۱۷۹۰ کیلومترمربع و به حجم ۲.۳۴ میلیارد مترمکعب رسیده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از آذربایجان‌غربی و به نقل از وزرات نیرو، احمد قندهاری درباره مهم‌ترین اقدام‌های مدیریت حوضه آبریز دریاچه ارومیه اظهار کرد: با وجود وضعیت نامساعد بارش‌ها در حوضه آبریز ارومیه در شش ماه نخست سال، حدود ۲۰۰ میلیون مترمکعب از سدهای حوضه آبریز، رهاسازی و جریان آب به‌سوی دریاچه ارومیه و تالاب‌های اقماری آن روان شد.

سرپرست حوضه آبریز دریاچه ارومیه افزود: در ادامه باتوجه به وضعیت مناسب‌تر بارش‌های بهاری جریان رهاسازی از سدهای حوضه و کانال انتقال آب به دریاچه افزایش قابل‌توجه پیدا کرده است، به‌طوری‌که تا پایان فروردین بالغ بر ۵۸۰ میلیون مترمکعب آب رهاسازی و انتقال آب انجام گرفت.

وی خاطرنشان کرد: بر اساس برنامه‌های در دست انجام، رهاسازی آب از سدهای حوضه به‌خصوص سدهای بوکان و مهاباد همچنان ادامه دارد، در صورت مساعد بودن شرایط، این اقدام تا پایان نیمه اول اردیبهشت ادامه پیدا خواهد کرد.

به گفته قندهاری، همه این فعالیت‌ها سبب شد که هم‌اکنون تراز دریاچه ارومیه به رقم ۱۲۷۰.۵۳ متر، به وسعت ۱۷۹۰ کیلومترمربع و به حجم ۲.۳۴ میلیارد مترمکعب برسد.

سرپرست حوضه آبریز دریاچه ارومیه ادامه داد: تأمین نیاز زیست‌محیطی تالاب‌های اقماری نیز به بیش از ۸۰ میلیون مترمکعب (۱۵ میلیون مترمکعب بیشتر از برنامه) محقق شد.

وی افزود: چندین سال است که دریاچه ارومیه در کانون توجه گروه‌های مختلف مردم، فعالان محیط‌زیست و سازمان‌های مردم‌نهاد قرار گرفته است.

این مقام مسئول گفت: از دیرباز وزارت نیرو به‌عنوان متولی تأمین نیاز زیست‌محیطی دریاچه ارومیه، اقدام‌های کنترلی برای جلوگیری از کم‌آبی این دریاچه تعریف و دست یاری به‌سوی کنشگران و ذی‌مدخلان موضوع دراز کرده است.

وی افزود: اگرچه طرح‌ها و برنامه‌های بسیاری برای نیل به این هدف تعریف و اجرا شده است، اما تا رسیدن به چشم‌انداز تعریف شده، اقدام‌های بسیاری باید انجام داد که نیازمند همکاری طیف وسیعی از آحاد جامعه و دولت به‌خصوص کشاورزان منطقه و وزارتخانه جهاد کشاورزی، سازمان حفاظت محیط‌زیست و سازمان برنامه‌وبودجه با وزارت نیرو است تا فرایند تعریف شده که با ترمیم و بهسازی آغاز می‌شود، به احیای دریاچه ارومیه منجر شود.

قندهاری خاطرنشان کرد: پس از اجرای عملیات موفق سد و تونل انتقال آب به دریاچه در دولت سیزدهم و جاری‌شدن آب به‌سوی دریاچه ارومیه، به همراه عملیات رهاسازی آب سدهای حوضه و آبگیری نشدن نهرهای زراعی در فصل غیرکشت، بخش قابل‌توجهی از پیکره دریاچه ارومیه از خشکی خارج و پر آب شد.

سرپرست حوضه آبریز دریاچه ارومیه خاطرنشان کرد: سال آبی در حوضه آبریز دریاچه ارومیه با کم‌بارشی آغاز شد و بارش‌ها چندان قابل‌توجه نبود، این موضوع سبب شد برنامه منابع و مصارف و تأمین نیاز زیست‌محیطی دریاچه ارومیه تحت شرایط بارش بدبینانه تنظیم شود.

قندهاری افزود: به‌هرحال با سپری‌شدن پاییز و شروع زمستان به‌خصوص در بهمن سال ۱۴۰۲، بارش‌های مناسبی در حوضه آبریز دریاچه ارومیه به وقوع پیوست و این مهم موجب شد که تا پایان فروردین ۱۴۰۳ به‌اندازه کل بارش سال آبی گذشته، این حوضه از رحمت خداوند منتفع شود.

کد خبر 748757

دیگر خبرها

  • دلشوره دریاچه ارومیه ادامه دارد/ وعده‌ها محقق می‌شود؟
  • تصاویر| تفریح در بخش پرآب دریاچه ارومیه
  • تراز دریاچه ارومیه از مرز ۱۲۷۰ متر عبور کرد
  • آب‌گیری دریاچه ارومیه در ایام گرم و کم بارش ادامه پیدا کند
  • تراز دریاچه ارومیه از مرز ۱۲۷۰ متر بالاتر رفت
  • فیلم| حال خوش مردم در جوار دریاچه ارومیه
  • وضعیت دریاچه ارومیه برخلاف خوش‌بینی‌ها بحرانی است!
  • آخرین وضعیت دریاچه ارومیه
  • آغاز پرورش ماهی در استخرهای ذخیره آب کشاورزی چهارمحال و بختیاری
  • حال خوش این روزهای نگین فیروزه‌ای آذربایجان