Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-19@10:40:34 GMT

چند نکته درباره نوسانات روانی نرخ دلار

تاریخ انتشار: ۱۰ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۸۸۹۴۳۳

چند نکته درباره نوسانات روانی نرخ دلار

باید از کاهش قیمت افواهی دلار استقبال و دولت را برای جبران قصور و تقصیرها در جهت احیای اقتدار اقتصاد ملی تشویق و حمایت و هدایت کرد.

به گزارش مشرق، «محمد ایمانی» در کانال تلگرامی خود درخصوص نوسانات نرخ ارز نوشت:

 نرخ غیر واقعی و شایعه ای دلار ظرف شش ماهه گذشته از ۶ هزار تومان به ۱۹ هزار تومان رسید و اکنون گفته می شود همین نرخ مصنوعی به ۱۵ هزار تومان کاهش یافته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دلار فقط در ۴ روز سفر روحانی به نیویورک، ۴ هزار تومان گران شد و نرخ فعلی، صرفا بازگشت به نرخ روز سفر است.

بیشتر بخوانید:

نزول قیمت انواع ارز +جدول دلار کوتاه آمد اما «آمدنیوز» نه! +عکس قاطعیت دستگاه قضا در برخورد با اخلالگران اقتصادی

کسی نمی داند با این نرخ ها در ۶ ماه گذشته واقعا چه قدر معامله صورت گرفته و چه قدر فضاسازی بوده است. دولت می گوید سهم این نوع دلار از کل معاملات دلار، ۴ درصد بوده است. بیراه هم نیست. اما همین شایعه و شانتاژدر فضای مجازی و دلالی، موجب تولید تورم های ۴۰ تا ۱۰۰ درصد و بالاتر (از خودرو و سکه و مسکن تا پوشک و رب و گوجه و میوه و حبوبات) به دست سودجویان و محتکران شد.

هنوز تکلیف دریافت کنندگان ۱۸ میلیارد دلار ارز ۴۲۰۰ تومانی بر اساس بخشنامه فروردین ۹۷ (موسوم به دلار جهانگیری) و اینکه چه کسانی از رانت ایجاد شده ۱۵۰ هزار تومانی در این زمینه بهره مند شدند، معلوم نیست. گفته می شود با گران شدن دلار که در بودجه ۳۷۰۰ تومان پیش بینی شده بود، درآمد بالای ۱۰۰ هزار میلیارد تومان نصیب دولت شده است؛ هر چند که اتفاق ۶ ماه گذشته شدیدا به اعتبار دولت حتی در میان جدی ترین حامیانش لطمه زد.

گفته می شود یکی از دلایل کاهش اخیر نرخ دلار، واگذاری مجدد اختیارات سلب شده از بانک مرکزی و توزیع مجدد دلار در بازار می باشد. این رفتار بدون لوازم دیگر می تواند مُسکّن باشد یا اگر عمیق و دقیق نباشد، خدای ناکرده موجب بازتولید رانتی تازه شود. دولت متاسفانه شش ماه سرگرم آزمون و خطا بوده و باید امیدوار باشیم که به اندازه کافی از روند پرخسارت گذشته درس گرفته باشد.

"دلار سر زبان ها" (افواهی) چرا ۱۳ هزار تومان ظرف ۶ ماه بالا رفت و سه چهار هزار تومان ظرف یک بعد از ظهر پایین آمد؟ علت را باید در "سوء مدیریت، تضعیف بنیه اقتصاد ملی ظرف ۵ سال گذشته در اثر بی عملی مطلق و دیپلماسی زدگی فراطی، همه کاره جا زدن آمریکای مستاصل، بی در و پیکری فضای مجازی و استفاده تروریستی دشمن از آن، و مجال دادن به زراندوزان و مفسدان اقتصادی و محتکران" جست و جو کرد. با تاکید بر اینکه بیشتر فضای موجود چه در افزایش و چه در کاهش نرخ دلار "روانی" است، به نظر می رسد علت اصلی نوسانات هنوز مهار نشده است.

آشفتگی فعلی را اگر محصول تلاقی سه عامل یعنی "نقشه دشمن"، "بی نقشه بودن برخی دولتمردان" و "هم آهنگی و هم پوشانی بوروکرات های نفوذی و سودجویان اقتصادی" بدانیم که از بستر فضای مجازی جریان پیدا کرد، آنگاه باید نتیجه گرفت که اغلب این عوامل هنتوز فعال است؛ مگر اینکه دولت اراده کند و مرزبندی ها را در جنگ اقتصادی روشن کند و سپس سرانگشتان اجرای نقشه دشمن را بزند.

آیا این اراده پدید آمده است؟ آیا مسیر برجام زدگی و FATF  زدگی اصلاح شده است؟ آیا دولت اهتمام ویژه ای برای ساماندهی پیام رسان ها و شبکه های اجتماعی در شبکه اطلاعات و ارتباطات ملی دارد؟ اگر نه، پس هنوز باید منتظر شبیخون تازه بود.

یک احتمال این است که در فرآیند شرطی سازی و خرد سوزی و پیچیده سازی مسئله برای گرفتن نتیجه مد نظر خود، نفوذی ها و عناصر هم آهنگ با دشمن بخواهند با دستکاری های نرخ ارز  و پایین کشدن و بالا بردن آن، چنین القا کنند که باید در مقابل تهدید ها و تحریم های دشمن کوتاه آمد. بررسی لایحه الحاق به کنوانسیون CFT و سپس سررسید تحریم های آمریکا در نیمه آبان، موعد محتمل برخی از این دستکاری هاست.

با همه اینها باید از کاهش قیمت افواهی دلار استقبال و دولت را برای  جبران قصور و تقصیرها در جهت احیای اقتدار اقتصاد ملی تشویق  و حمایت و هدایت کرد.

منبع: مشرق

کلیدواژه: حمایت از کالای ایرانی بازار سکه و ارز افزایش قیمت دلار بازار سکه و ارز قیمت دلار محمد ایمانی نرخ ارز واقعی نرخ دلار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۸۸۹۴۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ثبات بازار طلا بعد از نوسانات اخیر

محمدسعید جعفری رئیس اتحادیه طلا و جواهر کرمانشاه با بیان اینکه بازار طلا طی چند وقت اخیر نوسانات قابل توجهی را پشت سر گذاشته، گفت : بعد از چندین روز افت و خیز، اکنون دو روز است که بازار به ثبات رسیده و قیمت‌ها تغییر چندانی نداشته است.

وی از کاهش مختصر قیمت طلا نسبت به روز‌هایی که اوج نوسانات را داشتیم هم یاد کرد و ادامه داد: اینکه باز هم قیمت طلا کاهش یابد، به دو شاخص مهم قیمت جهانی و تحولات منطقه بستگی دارد.

رئیس اتحادیه طلا و جواهر کرمانشاه معتقد است، چنانچه تحولات منطقه آرام شود، احتمال کاهش بیشتر قیمت طلا تا حدود ۱۰ درصد دیگر هم وجود دارد، اما نباید منتظر کاهش چندان چشمگیر و محسوسی باشیم.

جعفری قیمت کنونی طلا در کشور را متناسب با نرخ ارز و قیمت جهانی آن واقعی دانست و اظهار کرد:، اما سکه تمام بهار طرح جدید هنوز حدود شش تا هفت میلیون تومان حباب دارد.

وی درباره اینکه قیمت طلا تا پایان امسال چطور پیش‌بینی می‌شود نیز خاطرنشان کرد: پیش‌بینی اکثر کارشناسان بر این است که قیمت جهانی هر اُنس طلا تا پایان امسال به حدود سه هزار دلار برسد و از همین رو در داخل کشور نیز به تبع بازار‌های جهانی، روند افزایشی، اما با شیب آرام پیش‌بینی می‌شود.

رئیس اتحادیه طلا و جواهر کرمانشاه درباره وضعیت خرید و فروش طلا در بازار نیز یادآور شد: با اوج گرفتن نوسانات شاهد کاهش استقبال مردم از خرید طلا بودیم و اکنون که بازار به ثبات رسیده قیمت‌ها بالا بوده و از قدرت خرید بسیاری از مردم خارج است، از همین رو ثبات و روند کاهشی قیمت‌ها هم تاثیر چندانی بر رونق بازار نداشته است .

باشگاه خبرنگاران جوان کرمانشاه کرمانشاه

دیگر خبرها

  • بررسی فروش یک میلیارد دلار سلاح به اسرائیل در دولت بایدن
  • واشنگتن درحال بررسی ارسال یک میلیارد دلار تسلیحات جدید به اسرائیل است
  • ثبات بازار طلا بعد از نوسانات اخیر
  • کهنه سربازان دفاع مقدس: ۱۶۰۰ میلیارد دلار غرامت جنگ را از عراق طلب داریم
  • حاجی بابایی: افزایش قیمت نفت تغییری در بستن بودجه ایجاد نمی‌کند
  • کهنه سربازان دفاع مقدس: 1600 میلیارد دلار غرامت جنگ را از عراق طلب داریم
  • نماینده مجلس: کاش رئیسی، بلوچ بود
  • آرامش در بازار طلا و ارز | خبری از رشد قیمت نیست
  • هیجانات بازار ارز تخلیه شد؟
  • خاندوزی: نوسانات نرخ ارز هیچ نفعی برای دولت ندارد