Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارس نیوز»
2024-04-27@20:21:14 GMT

کمبود نظارت عامل اصلی گرانی برنج

تاریخ انتشار: ۱۰ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۸۸۹۷۰۶

به گزارش پارس نیوز، 

علی اکبریان نایب رئیس انجمن برنج در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره آخرین وضعیت تولید برنج در سال جاری اظهار کرد: با توجه به شرایط مناسب جوی،امسال ضریب استحصال برنج نسبت به مدت مشابه سال قبل با افزایش 4 تا 5 درصدی روبروست.

وی افزود: سال گذشته از 100 کیلو شلتوک ، 51 تا 52 درصد برنج با ده درصد خرده استحصال می شد در حالیکه امسال همان شلتوک با ضریب 55 تا 56 درصد استحصال می شود که این امر بیانگر کیفیت بالای برنج تولیدی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اکبریان ادامه داد: با وجود ممنوعیت کشت رتون در برخی مناطق شمالی،اما کشاوران به سبب تامین هزینه های خانوار خود اقدام به کشت کردند که از این رو پیش بینی می شود تولید برنج با احتساب دوباره کشت به 2 میلیون و 300 تا 2 میلیون و 350 هزارتن برسد.

وی نبود حمایت های لازم از سوی دولت را عامل اصلی واردات برنج دانست و افزود: دولت قیمت تضمینی و توافقی را در حدی قرار داده که به هیچ عنوان کشاورزان رغبتی به تحویل محصول خود به دولت ندارند به طوریکه سال گذشته تنها 600 تن برنج از کشاورزان به صورت توافقی خریداری شد.

بیشتر بخوانید: میزان تولید برنج در سال‌های اخیر درجا می‌زند/شوک جدید به بازار برنج در راه است

به گفته اکبریان دولت برای خرید توافقی برنج از کشاورزان شرایط و مقررات سخت گیرانه را اعمال می کند به طوریکه هر برنج کار برای تحویل محصول خود باید نامه از سازمان جهاد کشاورزی استان بیاورد که برنج کاران به سبب بوروکراسی های پیچیده و پایین بودن قیمت خرید نسبت به نرخ بازار حاضر به این امر نیستند،اما جای این سوال مطرح است که آیا دولت از کشاورزان خارج از کشور به همین روش اقدام به خریداری برنج می کند؟

نایب رئیس انجمن برنج خرید توافقی برنج از کارخانه های شالیکوبی را تنها راه حل کاهش واردات و رونق بازار داخل دانست و گفت: این درحالی است که  به سبب سود بالای واردات،راغب به اجرای این امر نیستند.

وی نرخ هر کیلو برنج طارم درجه یک در استان های شمالی را 11 هزار تومان اعلام کرد و گفت: بااحتساب کرایه حمل و سود مغازه دار نباید برنج طارم با نرخ بالاتر از 12 تا 12 هزار و 500 تومان در خرده فروشی های تهران عرضه شود و فروش با نرخ های بالاتر ناشی از کمبود نظارت دستگاه های ذی ربط است.

اکبریان در پایان در پاسخ به این سوال که برخی افراد اظهاراتی مبنی بر احتکار برنج از سوی کشاورزان در انبارها را مطرح می کنند، تصریح کرد: برخی افراد سود جو با مطرح کردن چنین موضوعاتی درصدد سود بیشتر هستند چرا که احتکاری در کار نیست و  تنهاکشاورزان برای گذراندن امرار معاش خانواده خود، برنج تولیدی را به مرور وارد بازار می کند.

انتهای پیام/

 

منبع: پارس نیوز

کلیدواژه: برنج دولت سازمان جهاد کشاورزی واردات خانواده برنج دولت سازمان جهاد کشاورزی استان گرانی واردات پارس پارس نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۸۸۹۷۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آبفای لرستان ۱۰۰ پروژه در دست اجرا دارد

 یاسر اکبریان  اظهار کرد: بخش اعظمی از این پروژه‌ها در مراحل نهایی کار می‌باشد که از مهمترین آن‌ها می‌توان به طرح جهاد آبرسانی اشاره کرد که با مشارکت بسیج سازندگی سپاه استان به عنوان نماینده قرارگاه امام حسن مجتبی (ع)، پیشرفت ۶۵ درصدی دارد.

وی افزود: با اجرای این طرح ۷۰ روستای مناطق محروم استان از آب سالم برخوردار می‌شوند که ۲۰روستا تاکنون از این خدمت بهره‌مند شده اند و مابقی طرح‌ها نیز طی ماه‌های آینده به بهره برداری خواهند رسید.

اکبریان بیان کرد: همچنین پارسال حدود ۱۰۱ کیلومتر از شبکه و خطوط آبرسانی استان اصلاح و بهسازی شد و در حال حاضر نیز ارتقای زیرساخت‌های تامین آب و بالا بردن ظرفیت‌های موجود نیز در دستور کار قرار دارد.

وی عنوان کرد: با تلاش‌های انجام گرفته در بخش فاضلاب نیز حدود ۵۰ پروژه با اعتباری بالغ بر ۲۰ هزار میلیارد ریال در دست اجرا است که مهمترین آن‌ها تصفیه خانه‌های فاضلاب در پنج شهرستان استان می‌باشد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب لرستان تصریح کرد: عملیات احداث تصفیه خانه در این پنج شهر از پیشرفت ساختمانی ۷۰ درصدی برخوردار است که با توجه به رایزنی‌های به عمل آمده و حمایت‌های استاندار و سایر مسوولان استانی و کشوری، تسهیلاتی از طریق چند بانک عامل برای آنها جذب شده است و تلاش می‌شود سرعت ساخت این تصفیه خانه‌ها افزایش یابد.

اکبریان بیان کرد: در بخش توسعه شبکه فاضلاب و به روز کردن آن‌ها نیز از همه ظرفیت‌های مهندسی و مالی شرکت استفاده شده است تا استان در شاخص‌های بخش فاضلاب ارتقا یابد.

بیش از ۶۱۰ هزار مشترک آب و ۲۹۰ هزار مشترک فاضلاب در لرستان وجود دارد.

 

باشگاه خبرنگاران جوان لرستان خرم آباد

دیگر خبرها

  • تشکیل هیئت ویژه نظارت در پرداخت تسهیلات نهضت ملی مسکن
  • تشکیل هیات ویژه نظارت در پرداخت تسهیلات نهضت ملی مسکن
  • ۱۸۵ میلیون متر مکعب آب شرب در لرستان تولید شد
  • ضرورت تعیین تکلیف چای سنواتی/ دغدغه کشاورزان برطرف شود
  • دولتی‌ها به جای رقابت، نظارت کنند
  • افزایش قیمت‌های اجاره در سال ۱۴۰۳ چقدر خواهد شد؟
  • شرایط کشاورزان دیم کار مطلوب است
  • توزیع انواع بذور اصلاح و گواهی شده برنج بین کشاورزان شهرستان بابل
  • آبفای لرستان ۱۰۰ پروژه در دست اجرا دارد
  • کشف بیش از ۷ تن برنج تقلبی در شهرستان مشهد