Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-05-07@02:56:12 GMT

علت خارش بدن چیست؟

تاریخ انتشار: ۱۱ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۸۹۰۸۸۴

در این مطلب به معرفی عوامل شایع در ایجاد خارش پوست پرداخته شده است. ناطقان: عوامل مختلفی می توانند علت خارش بدن باشند. مانند خشکی پوست، نیش حشرات و بیماری هایی مانند پسوریازیس، زونا، بیماری های کبد، کلیه و حتی سرطان. خارش پوست می‌تواند هفته‌ها یا بیشتر طول بکشد. گاهی اوقات، خارش با قرمزی، بثورات، برآمدگی یا ترک خوردگی پوست همراه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 
حدود ۱۰ ٪ از مردم دچار خارش شدید می‌شوند. خارش پوست می‌تواند به علت خشکی، تماس با پیچک سمی، آبله مرغان، نیش حشرات یا بیماری‌هایی مانند پسوریازیس و اگزما به وجود آید. گاهی اوقات خارش تمام بدن و یا یک نقطه از بدن را در برمی‌گیرد و می‌تواند هفته‌ها یا بیشتر طول بکشد. گاهی اوقات، خارش با قرمزی، بثورات، برآمدگی یا ترک خوردگی پوست همراه است.
اگر دچار خارش هستید، احتمالا می‌خواهید دلیل آن را بفهمید تا بتوانید آن را برطرف کنید. در ادامه به معرفی عوامل شایع در ایجاد خارش پوست می‌پردازیم.
علت خارش بدن چیست؟
۱. خشکی پوست
این مورد یکی از شایع‌ترین علل خارش پوست بوده و معمولا با بثورات همراه نیست. خشکی پوست در افراد زیر بیشتر دیده می‌شود:
افراد مسن
افراد سیگاری
کسانی که مدت زمان زیادی در زیر نور خورشید قرار می‌گیرند و کسانی که بیش از حد از محصولات پوستی استفاده می‌کنند.
این حالت در زمستان و در محیط‌های خشک بیشتر پدید می‌آید. در این حالت ممکن است پوست، زبر یا پوسته پوسته شده، اما نباید دچار برآمدگی‌های قرمز یا تاول شود. خشکی پوست اغلب باعث ایجاد خارش می‌شود. اولین راه کار در برابر خشکی پوست این است که سه تا چهار بار در روز، پوست را مرطوب کنید. همچنین، در این شرایط، مدت زمان حمام رفتن خود را کمتر کنید، زیرا می‌تواند باعث خشکی بیشتر پوست شود.
علاوه بر این می‌توانید از کرم هیدروکورتیزون استفاده کنید. اگر بعد از حدود یک هفته، خوب نشدید، بهتر است به پزشک مراجعه کنید. پزشک ممکن است یک کرم استروئیدی قوی‌تر یا داروی ضد حساسیت برای شما تجویز کند.
۲. درماتیت آتوپیک
درماتیت آتوپیک شایع‌ترین نوع بیماری اگزما است. در این حالت، پوست خشک، قرمز و دردناک می‌شود. اگر پوست عفونی شود، ممکن است تاول‌های کوچکی نیز بر روی پوست به وجود آیند. درمان اصلی اگزما در موارد خفیف، استفاده از مرطوب کننده‌ها است. از صابون‌های ملایم و بدون رایحه استفاده کنید. استفاده از ملافه‌های خشک، پارچه‌های زبر و حمام داغ می‌توانند این شرایط را بدتر کنند. برای درمان این عارضه می‌توانید از استروئید‌های موضعی نیز استفاده کرد.
۳. درماتیت تماسی آلرژیک
این نوع عارضه پوستی زمانی پدید می‌آید که شما در تماس با مواد یا وسایلی قرار می‌گیرید که نسبت به آن‌ها حساسیت یا آلرژی داشته باشید؛ مانند مواد شیمیائی، رنگ، پشم و یا عطر. در این شرایط ممکن است دچار تورم یا تاول نیز شوید. این عارضه ممکن است ۷۲ ساعت یا بیشتر، پس از لمس مواد حساسیت زا به وجود آید. در موارد خفیف، می‌توان از مرطوب کننده و کورتیکواستروئید‌های موضعی و آنتی هیستامین استفاده کرد. اگر دچار تورم یا بثورات بزرگ شدید، با پزشک خود مشورت کنید.
۴. پیچک سمی
خارش و بثورات ناشی از تماس با پیچک سمی یک نمونه از درماتیت تماسی آلرژیک است که می‌تواند علت خارش بدن باشد. در واقع لمس برگ‌های گیاه و یا روغن آن به نام اوروشیول می‌توانند باعث خارش شوند.
در اکثر موارد، این حالت در عرض چند هفته خود به خود از بین می‌رود. سعی کنید خود را نخارانید. همچنین برای بهبود این عارضه می‌توانید از محصولاتی مانند لوسیون کالامین، کرم هیدروکورتیزون و یا قرص‌های آنتی هیستامین استفاده کنید.
حمام آب سرد و یا مالیدن ترکیب جوش شیرین و آب بر روی بثورات می‌توانند به کاهش خارش پوست کمک کنند. اگر بثورات پس از یک هفته تا ۱۰ روز از بین نرفتند، یا دچار تب و تنگی نفس شدید، با پزشک خود تماس بگیرید.
۵. پسوریازیس
پسوریازیس یک بیماری خود ایمنی بوده که باعث افزایش سرعت چرخه رشد سلول‌های پوست می‌شود. این بدین معنی است که سلول‌ها بر روی سطح پوست جمع شده و لکه‌های قرمز و پوسته پوسته‌ای را تشکیل می‌دهند که نه تنها خارش آور بوده بلکه گاهی دردناک نیز هستند. پسوریازیس پلاکی، شایع‌ترین نوع این بیماری است. نحوه درمان بستگی به شدت بیماری دارد.
۶. دارو‌ها
در برخی موارد، علت خارش بدن می‌تواند عوارض جانبی ناشی از مصرف برخی دارو‌ها باشد. خارش همچنین می‌تواند با بثورات پوستی یا اگزما همراه باشد. برخی از این دارو‌ها عبارتند از دارو‌های ضد درد، آنتی بیوتیک‌ها مانند دارو‌های پنی سیلین یا سولفا و بعضی از دارو‌های روانپزشکی و ضد تشنج. اگر به این دارو‌ها حساسیت داشتید، با پزشک خود مشورت کنید تا در صورت امکان، مقدار یا نوع آن‌ها را تغییر دهد.
۷. بیماری کلیه
اگر چه کلیه‌ها به پوست ربطی ندارند، اما بیماری مزمن کلیه می‌تواند باعث ایجاد خارش شود. این نوع خارش اغلب بر روی نواحی وسیعی از بدن تاثیر گذاشته و در موقع خواب نیز بدتر می‌شود. در واقع، حدود ۴۰ ٪ از افراد مبتلا به نارسایی کلیه دچار خارش پوست می‌شوند که می‌تواند بر روی کیفیت زندگی آن‌ها تاثیر گذارد.
۸. بیماری کبد
کبد باعث دفع سموم از بدن می‌شود. در صورت بروز مشکلات کبدی، تجمع این سموم می‌تواند علت خارش بدن در شما باشد. این خارش می‌تواند خفیف یا شدید بوده و مناطق کم یا زیادی از بدن را دربر بگیرد. خارش ایجاد شده در اثر بیماری کبدی میتواند در زمان خواب، قبل از دوره قاعدگی و یا تحت فشار و استرس بدتر شود. استفاد از مرطوب کننده و حمام گرم می‌تواند به تسکین خارش‌های خفیف کمک کنند، در حالی که در موارد شدیدتر، باید دارو مصرف شود.
۹. دیابت
سوزش، بی حسی و احساس سوزن سوزن شدن از علائم نوروپاتی دیابتی هستند. خارش شامل یک فرایند دیگر است: افراد مبتلا به دیابت دارای پوستی خشک بوده که در نتیجه در معرض ابتلا به عفونت‌های قارچی مانند خارش میان پا‌ها قرار می‌گیرند. این نوع خارش در نقاط خاصی روی داده و سراسر بدن را شامل نمی‌شود. استفاده از مرطوب کنند‌ها می‌تواند به بهبود این شرایط کمک کند. همچنین از صابون‌های ملایم استفاده کرده و از حمام‌های طولانی مدت اجتناب کنید.
۱۰. زونا
زونا باعث بروز بثورات و تاول می‌شود. خارش زونا معمولا پس از بین رفتن تاول‌ها آغاز می‌شود. ویروس واریسلا زوستر باعث ایجاد زونا شده و درمانی ندارد. مصرف برخی از دارو‌ها می‌تواند به تسکین درد زونا کمک کند، اما تسکین خارش‌ها کمی دشوارتر است. پماد‌های موضعی ممکن است به تسکین خارش‌ها کمک کنند، اما آن‌ها را هرگز بر روی ضایعاتی که هنوز فعال هستند، نمالید.
۱۱. اِم‌اِس یا تصلب بافت چندگانه
خارش ناشی از ام اس به علت مشکلات عصبی است. در این مورد، فرد دچار بثورات نمی‌شود. اگر چه افراد مبتلا به ام اس می‌توانند دچار دیگر شرایط پوستی مانند پسوریازیس و نیش حشرات شده که باعث خارش خواهند شد. در این شرایط، خارش ناشی از عصب ام اس می‌تواند شدید باشد. این نوع خارش را می‌توان با دارو‌های سیستمیک که عصب را هدف قرار می‌دهند، درمان کرد. پماد‌های استروئیدی معمولا اثر ندارند، اما برخی از دارو‌های ضد افسردگی و ضد تشنج می‌توانند بسیار موثر باشند.
۱۲. سرطان
در موارد نادر، خارش می‌تواند نشانه‌ای از سرطان، معمولا سرطان خون باشد. پلی سیتمی ورا یک بیماری خونی بوده که بر روی مغز استخوان تاثیر می‌گذارد. افراد مبتلا به این بیماری ممکن است پس از استفاده از حمام گرم، دچار خارش و دیگر علائم مانند سردرد، سرگیجه و خستگی شوند. سندرم سزاری که نوعی لنفوم است می‌ تواند باعث ایجاد بثورات، خارش و پوسته پوسته شدن بدن شود. سرطان پانکراس نیز می‌تواند علت خارش بدن باشد. اگرچه این خارش ناشی از تومور مسدود کننده مجرای صفراوی است. علاوه بر این، برخی از روش‌های درمانی سرطان نیز می‌توانند باعث بروز خارش شوند.
منبع: باشگاه خبرنگاران برچسب ها: خارش بدن ، خشکی پوست ، درماتیت آتوپیک ، تماسی آلرژیک

منبع: ناطقان

کلیدواژه: خارش بدن خشکی پوست درماتیت آتوپیک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۸۹۰۸۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استفاده از آبرسان چگونه پوست را روشن می‌کند؟

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، دکتر فاطمه عندلیب متخصص پوست و مو در سایت خود اظهار داشت: به همان اندازه که داشتن پوست شاداب و شفاف نشانه سلامتی آن است، پوست خشک و شکننده، ظاهر شما را نازیبا می کند. یکی از مشکلاتی که بیشتر افراد با آن درگیر هستند، خشکی پوست است. این اتفاق معمولاً با افزایش سن و استفاده بیش از حد از محصولات آرایشی و شوینده های غیر استاندارد به وجود می آید. آبرسانی پوست یکی از مراحل روتین مراقبت از پوست است که منجر به از بین رفتن خشکی پوست و حفظ طراوت و شادابی آن می گردد.

بیشتر بخوانید: باورهای غلط درباره مراقبت از پوست

کرم آبرسان و مرطوب کننده به هیچ عنوان تنها به پوست خشک تعلق ندارند و در واقع هر تیپ پوستی برای سلامت بیشتر و حفظ بافت شاداب به آبرسانی نیاز دارد. به همین دلیل، قرار دادن یک کرم آبرسان خوب در روتین پوستی، منجر به مراقبت هرچه بیشتر از پوستتان خواهد شد. کرم آبرسان پوست محصولی محلول در آب، فاقد الکل و حاوی مواد مغذی است که به بازسازی آب بدن، حفظ رطوبت در پوست و رفع خشکی آن کمک می کند. کرم های آبرسان به سلول های پوست اجازه می دهند تا رطوبت و آب را جذب کنند و باعث درخشندگی پوست شوند.

آبرسان ها اغلب حاوی محصولات یا ترکیباتی تحت عنوان Humectants مثل هیالورونیک اسید، گلیسیرین و ترکیبات گلیکولی هستند که ازنظر ساختاری برای جذب مولکول های آب از پوست یا هوا طراحی شده اند. درواقع این محصولات ترکیباتی آب دوست هستند که باعث شکل گیری سریع مولکول های آب و هیدروژن می شوند. Humectants یا جاذب رطوبت ها نه تنها می توانند آب را از محیط اطراف بیرون بکشند بلکه می توانند آن را از لایه های عمیق تر پوست مانند درم به لایه های بالایی پوست بکشانند.

کرم آبرسان چیست؟

کرم آبرسان پوست حاوی مواد آبرسانی است که در جذب رطوبت و آب به سطح پوست مؤثر هستند. کرم های آب رسان، به دلیل بهره مندی از ترکیبات هومکتانت، نظیر گلیسیرین و هیالورونیک اسید، برای پوست های دی هیدراته یا کم آب کاربرد دارند. هومکتانت ها را می توان ترکیبات جاذب رطوبت نامید؛ چرا که از طریق جذب رطوبت هوا وارد عمل می شوند و در مواردی حتی از رطوبت لایه های عمقی تر پوست وام می گیرند.

چرا باید از کرم آبرسان استفاده کنیم؟

استفاده منظم از کرم آبرسان مناسب، باعث تقویت پوست می شود.

استفاده از این کرم، مهمترین قدم برای حفظ آب لایه اپیدرم پوست است.

به شفاف شدن پوست کمک شایانی کرده و به مرور لک ها را کمرنگ می کند.

کرم آبرسان، عمق چین و چروک ها را کم کرده و چروک های سطحی را از بین می برد.

درخشندگی را به پوست شما باز می گرداند.

مانند یک لایه محافظ، از نفوذ عمیق تر آلودگی های هوا به پوست جلوگیری می کند.

از گشاد شدن منافذ پوست جلوگیری کرده و پوست شما را صاف نشان می دهد.

از طریق کنترل PH پوست به کاهش جوش و آکنه پوستی کمک می کند.

چطور به بهترین شکل از کرم آبرسان استفاده کنیم؟

با شوینده مناسب پوست خود را بشویید. بهتر است هنگام شستشو از آب داغ استفاده نکنید.

با یک پارچه نخی پوست خود را خشک کنید اما بهتر است مقدار از رطوبت همچنان روی پوست بماند.

به اندازه یک نخود کرم آبرسان را برداشته روی دست خود بگذارید و بعد با ضربات آهسته آن را به صورت و پوست خود بمالید.

سپس جهت جذب بهتر به صورت دورانی صورت و پوست خود را ماساژ دهید.

آیا کرم آبرسان پوست من را روشن تر می کند؟

آبرسانی به پوست باعث شفافیت پوست شما شده و همین مورد تیرگی و لک های آن را به مرور زمان محو می کند. البته تمام این موارد در گرو آن است که آبرسان درستی را انتخاب و نحوه استفاده از آبرسان را بیاموزید.

تأثیر کرم آبرسان بر لک صورت

کرم های آبرسان به واسطه ترکیباتی که دارند به روشن تر شدن پوست کمک میکنند که در نتیجه آن کم رنگ شدن یا محو کامل لک پوستی را شاهد خواهیم بود. این محصولات با ایجاد یک لایه اضافی روی سطح پوست از ورود عوامل جدید و مخرب جلوگیری میکنند و در نتیجه اجازه بروز جوش، آکنه یا لک های جدید و … را نمیدهند.

استفاده از کرم آبرسان چه عوارضی دارد؟

هیدراته نگه داشتن پوست صورت برای تمام پوست ها واجب است و برای پوست ضرر ندارد. البته که استفاده از برند نامعتبر می تواند برای پوست شما مشکل ایجاد کند؛ اما به صورت کلی این کرم پوست شما را همیشه آبرسانی شده و مرطوب نگه می دارد و از خشک شدن آن و افتادن چین و چروک روی آن محافظت می کند.

منبع:سلامت نیوز

انتهای پیام/

کد خبر: 1229678 برچسب‌ها دانستنی ها

دیگر خبرها

  • استفاده از آبرسان چگونه پوست را روشن می‌کند؟
  • بسته خدمتی دندانپزشکی برای بیماران خاص و صعب العلاج
  • واکسیناسیون بیش از ۷۰ هزار راس دام علیه بیماری آبله در هفتکل
  • با پوست گردو، اسپیکر بلوتوث آر جی بی بسازید(فیلم)
  • آخرین وضعیت تامین داروهای تالاسمی اعلام شد
  • (ویدئو) پوست الکترونیکی که دقت لمس آن درست مانند پوست انسان است!
  • داروی ایرانی بیماران SMA وارد بازار می‌شود / برنامه وزارت بهداشت برای پویش ملی سرطان
  • (ویدئو) اصول درمانی طب سنتی برای زیبایی پوست
  • اصول درمانی طب سنتی برای زیبایی پوست
  • بیماری ترانه علیدوستی چیست؟ / همه چیز درباره سندرم «درِس»