Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایسکانیوز به نقل از مهر، امروز مصادف با دوم اکتبر ۲۰۱۸، جایزه فیزیک نوبل به طور مشترک به آرتور اشکین و تحقیقات جداگانه جرار مورو و دونا استریکلند اعطا شد.

نوبل فیزیک ۲۰۱۸ امسال به تحقیقات درباره ابزارهایی برای نور تعلق گرفت. این جایزه میلیون کرونی به طور مشترک به تحقیق آرتوراشکین ، جرارد مورو و دونا استریکلند تعلق گرفته اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نیمی از این جایزه به تحقیق آشکین برای «ابداع تیغه های نوری» تعلق گرفته است. با کمک این تیغه ها می توان ارگانیسم های بسیار کوچکتر را با نور کنترل کرد.

نیم دیگر جایزه نیز به تحقیق مورو و استریکلند به نام «روش های تولید پالس های لیزری بسیار کوتاه با شدت زیاد» تعلق گرفته است.

اشکین ۹۶ ساله متوله ۱۹۲۲ میلادی است و دانشمند آمریکایی است که در Bell Laboratories و Lucent Technologiesفعالیت کرده است. آشکین ۹۶ ساله ، مسن ترین برنده جایزه نوبل است.

جرارد مورو فیزیکدان فرانسوی ۷۴ ساله است.

جالب آنکه دونا استریکلند کانادایی سومین زنی است که برنده نوبل فیزیک می شود. او استادیار دانشگاه واترلو است. دونا استریکلند می گوید هنگام شنیدن آنکه برنده جایزه نوبل شدم، با خودم فکر کردم این دیوانگی است!

انتهای پیام/

31 / 167 نوبل جایزه فیزیک

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: نوبل جایزه فیزیک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۸۹۱۰۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ژن‌های افسردگی و بیماری قلبی کشف شد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اینترستینگ انجینرینگ، این اکتشاف می تواند نشانگرهای مشترک جدیدی برای افسردگی و بیماری های قلبی فراهم کند که به توسعه درمان هایی برای هر دو بیماری منجر شود.

هر دو بیماری مذکور مشکلاتی برای سلامت در جهان به حساب می آیند. طبق تخمین های اولیه ۲۸۰ میلیون نفر در سراسر جهان از افسردگی رنج می برند و از سوی دیگر ۶۲۰ میلیون نفر به بیماری های قلبی مبتلا هستند. برای مدت های طولانی تخمین زده می شد عوامل دخیل در سبک زندگی دلایل اصلی ارتباط میان این دو بیماری هستند. سبک زندگی مانند سیگار کشیدن، ورزش نکردن و تغذیه نامناسب دلیل اصلی هر دو بیماری تلقی می شدند.

مولفان پژوهش جدید یک ماژول ژنی را به عنوان گروهی از ژن ها تعریف کرده اند که الگوی بیان مشابهی در شرایط مختلف دارند و به همین دلیل از لحاظ عملکرد مرتبط هستند.

بینیشا میشرا محقق دانشگاه تامپر در فنلاند در این باره می گوید: ما پروفایل بیان ژنی در نمونه خون افراد مبتلا به افسردگی و بیماری های قلبی را رصد کردیم و ۲۵۶ ژن در یک ماژول ژنی یافتیم که بیان آنها در سطح بالاتر یا پایین تر از متوسط، افراد را در معرض خطر ابتلا به هر دو بیماری قرار می دهد.

این تحقیق براساس پژوهش جوانان فنلاندی(YFS) انجام شده که عوامل ریسک ابتلا به بیماری های قلبی از کودکی تا بزرگسالی را بررسی می کند. این تحقیق در سال ۱۹۸۰ میلادی با حضور ۳۵۹۶ کودک و نوجوان ۳تا۱۸ ساله آغاز شد. محققان الگوریتمی را به کار گرفتند و با استفاده از داده های جمع آوری شده ۲۲ ماژول ژنی از خوشه بندی سلسله مراتبی ماتریس عدم تشابه کشف کردند که حاوی ۱۴ تا ۱۰۳۶۷ ژن مرتبط بودند.

نتایج تحقیق نشان داد یک ماژول ژنی به نام darkred با ۲۵۶ ژن ارتباط زیادی با هر دو بیماری دارد. این تحقیق در ژورنالFrontiers of Psychiatry منتشر شده است.

کد خبر 6098098 شیوا سعیدی قوی اندام

دیگر خبرها

  • «گیج گاه» برنده جایزه نتپک شد
  • این افراد می‌توانند دو بار وام ازدواج بگیرند
  • چرا گربه‌ها همیشه روی چهار دست و پا فرود می‌آیند؟
  • تدریس خصوصی فیزیک در نارمک
  • گزارش جنگ غزه نیویورک تایمز برنده پولیتزر ۲۰۲۴ شد
  • جایزه نوبل ایرانی به ۶۲ محقق رسید
  • در دومین مرحله قرعه کشی پذیرنده ملی شاید شما برنده باشید
  • جایزه نوبل ایرانی به ۶۲ محقق اعطا شد
  • ژن‌های افسردگی و بیماری قلبی کشف شد
  • پردرآمد مثل فدراسیون فوتبال!