Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «رکنا»
2024-04-28@14:14:24 GMT

چین و چروک پوست نشانه این بیماری کشنده

تاریخ انتشار: ۱۱ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۸۹۵۹۱۲

چین و چروک پوست نشانه این بیماری کشنده

رکنا: چروک شدن زودهنگام پوست نشانه بیماری های قلبی است که در صورت حاد شدن کشنده می شود.

صورت ما هم مانند هر قسمت دیگری در بدنمان پیر می‌شود و همان نیروهایی که به پوست‌مان آسیب می‌زنند می‌توانند به رگهای خونی‌مان نیز آسیب برسانند. پس عجیب و بزرگنمایی نیست اگر بگوییم بین چین و چروکهای صورت و احتمال مشکلاتی در سلامتی در آینده ارتباط وجود دارد و این دقیقا همان چیزی است که مطالعه‌ای جدید افشا کرده.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این تحقیق می‌گوید تعداد چین و چروکهایی که روی بخش خاصی از صورتمان داریم می‌تواند با احتمال ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی مرتبط باشد.

چیزی که تحقیق نشان داده

این مطالعه در انجمن اروپایی کاردیولوژی ارائه شد. در بخشی از این مطالعه، دانشمندان پوست صورت 3200 بزرگسال میانسال را مورد آزمایش قرار دادند و بر اساس عمق چین و چروکهایی که روی پیشانی‌شان داشتند، به آنها امتیازاتی دادند. امتیازها در طیف صفر به ازای هیچ چین و چروک و 3 به ازای چین و چروکهای فراوان قرار داشت. بعد از تحت کنترل گرفتن این افراد به مدت بیست سال، دانشمندان نتایج سلامتی آنها را با امتیازاتی که از چین و چروکهای‌شان دریافت کرده بودند، مورد مقایسه و ارزیابی قرار دادند.

در کمال شگفتی معلوم شد افرادی که امتیاز بالایی از جهت چروکهای پیشانی داشتند، بیشتر احتمال داشت که طی بیست سال، در اثر بیماری قلبی از پا دربیایند! در واقع، آنهایی که امتیاز چین و چروکهای‌شان 2 تا 3 بود، ده برابر بیشتر از افرادی که امتیاز کمتری در چین و چروکها گرفته بودند یا اصلا امتیازشان صفر بوده مستعد مرگ در اثر بیماری قلبی بودند؛ این تفاوت چشمگیری است!

البته این تحقیق مستقل نیست اما محققان سایر فاکتورهای دخیل در ریسک بیماریهای قلبی را تحت کنترل داشتند که شامل جنسیت، نرخ ضربان قلب، فشار خون، قند خون، لیپید، سابقه‌ی سیگاری بودن، سوابق ورزشی و مصرف الکل می‌شده است. بله نتیجه اینکه خطوط پیشانی با ریسک بیماری قلبی مرتبطند. اما همچنان فاکتور دیگری می‌تواند وجود داشته باشد که توجیه کننده‌ی این ارتباط باشد. مثلا آنهایی که ضد آفتاب می‌زنند احتمالا خطوط کمتری در پیشانی خود دارند و ممکن است نسبت به سبک زندگی خود هوشیارتر و دقیق‌تر باشند. این یک ارتباط بحث برانگیز است.

ممکن است مجاب کننده به نظر نرسد که چین و چروکهای صورت، علامتی از بالا بودن ریسک بیماری قلبی باشند اما وقتی بافت کلاژن را مد نظر قرار دهید و این را بدانید که پوست جدار داخلی رگهای خونی هر دو حاوی کلاژن هستند و آسیب کلاژن هم در چین و چروکها و هم در بیماری قلبی نقش دارد، پس راحت‌تر می‌توانید این ارتباط ظاهرا عجیب را درک کنید. البته این را هم باید مدنظر داشت که افراد می‌توانند با بوتاکس Botox و فیلر و ...، ما را «گول بزنند» و خطوط پیشانی را محو کنند!

سلامت قلب Heart و چین و چروکهای صورت چه وجه اشتراکهایی دارند؟ این ارتباط به احتمال زیاد با آسیب‌های پیوسته به پروتئین‌هایی به نام کلاژن مرتبط است. کلاژن، پروتئین اصلی است که از پوست شما محافظت کرده و کمکش می‌کند تا محکم و صاف باقی بماند. با افزایش سن و قرار گرفتن در معرض فاکتورهایی که به کلاژن لطمه می‌زنند، مثلا تابش خورشید، کلاژن تجزیه شده و انسجام خود را از دست می‌دهد. وقتی این اتفاق روی می‌دهد، کلاژن دیگر مانند یک پشتیان خوب برای پوست عمل نمی‌کند و این زمانی است که پوست کم کم شل می‌شود و چروک می‌خورد.

اما کلاژن در جدار رگهای خونی هم وجود دارد و وقتی که آسیب می‌بیند، ریسک تشکیل لخته خون در داخل دیواره‌ی رگها را افزایش می‌دهد. وقتی لخته خون در رگی که خون را به سمت قلب می‌‌برد تشکیل می‌شود، ممکن است جریان خون به سمت قلب را مسدود کرده و منجر به مرگ یا حمله‌ی قلبی شود. چنین آسیبی می تواند عامل تجمع پلاک در دیواره‌ی عروق هم باشد که به آن تصلب شرایین می‌گویند.

بنابراین پیری پوست و پیری رگهای خونی وجه اشتراکهایی دارند زیرا هر دو شامل آسیب به کلاژن می‌شوند. کلاژن چگونه آسیب می‌بیند؟ یکی از مکانیسم‌های احتمالی، استرس اکسیداتیو و التهاب است. استرس اکسیداتیو می‌تواند بواسطه‌ی خوردن غذاهای ناسالم، سیگار کشیدن، مصرف الکل، قرار گرفتن در معرض سموم، بی‌تحرکی و ورزش Sport نکردن و استرس بوجود بیاید. همانطور که متوجه شدید این عوامل نیز منجر به بیماریهای قلبی و پیری زودهنگام پوست می‌شوند. فشار خون بالا نیز می‌تواند به کلاژن موجود در جدار رگهای خونی لطمه بزند.

اکنون دانشمندان گمان می‌کنند معاینه و بررسی خطوط پیشانی ممکن است راهی مفید برای تشخیص افرادی که ریسک بالایی برای بیماریهای قلبی دارند باشد. خطوط عمیق پیشانی در کنار سایر فاکتورها مانند فشار خون بالا، اختلالات لیپید، دور کمر و شاخص توده بدنی می‌تواند پرچم قرمزی برای بالا بودن احتمال بیماریهای قلبی باشد.

سایر نشانگرها در ریسک بیماری قلبی

چین و چروکهای پیشانی تنها نشانگرهای جسمی بالقوه برای تشخیص ریسک بالای بیماریهای قلبی و عروقی نیستند. مطالعه‌ای که توسط محققان در دانشگاه کپنهاک دانمارک انجام شد، سایر نشانگرهای موجود در صورت دال بر بالا بودن ریسک بیماریهای قلبی را شناسایی کرد.

رسوب کلسترول در پلک‌ها که به آن گزانتلاسما می‌گویند، نشاندهنده‌ی کلسترول بالا در خون است. چین خوردگی یا ناهمواری در نرمه‌ی گوش، پس رفتگی خط رویش مو و لکه‌های تاسی در سر همگی با ریسک بالای بیماریهای قلبی و عروقی در این مطالعه ارتباط داشتند (حتی بعد از اینکه عامل سن، مورد کنترل قرار گرفت). برای مردان، رسوب کلسترول در پلکها و عقب رفتگی خط رویش مو، قوی‌ترین عوامل مرتبط با احتمال بیماری قلبی بودند.

البته این نشانگرهای سطحی و ظاهری نمی‌توانند جایگزین سایر نشانگرهای بالا بودن ریسک بیماریهای قلبی که با آنها آشنا هستیم شوند، مثلا فشار خون، پروفایل لیپید و عوامل مربوط به کنترل قند خون. همه‌ی این نشانگرها چیزهایی هستند که باید به آنها دقت داشته باشیم و در بهترین حد ممکن، کنترل‌شان کنیم. این نشانگرهای مربوط به بیماریهای قلبی با یک آزمایش خون ساده قابل سنجش هستند.

اگر فکر می‌کنید در معرض بیماریهای قلبی و عروقی هستید با پزشک‌تان در این مورد صحبت کنید. از همه‌ی اینها مهمتر، حتما سبک زندگی را در پیش بگیرید که شامل تغذیه‌ی سالم، ورزش، خواب کافی و کنترل استرس باشد. حتی اگر از نظر ژنتیکی مستعد ابتلا به بیماریهای قلبی باشید، سبک زندگی سالم می‌تواند به میزان چشمگیری این ریسک را پایین بیاورد. وقتی پای حفظ سلامت قلب در میان است، سبک زندگی می‌تواند بر ژنتیک چیره شود.

اخبار اختصاصی سایت رکنا را از دست ندهید:

تجاوز 2 مرد به زن جوان در پارک جنگل / نگهبان صدای التماس های زن را شنید

همخوابی زشت زن 51 با پسر 17 ساله شوهرش + عکس

قتل زن بدکاره توسط مشتریش در خیابان اتحاد

بارداری دختری 17 ساله هنگام تجاوز در خیابان / از برهنه بودن این زن فیلم گرفتند و ... +عکس

رفتار شنیع فروشنده زن داروخانه برای جلب مشتری وسایل جلوگیری از حاملگی+عکس

این دانشمند هسته ای به خواستگاری 150 دختر تهرانی و شهرستانی رفت + گفتگو و عکس

در زندان آدم شدم، لطفا اعدام کنید ! / درخواست از قاضی تهران

دوستم از دختر همسایه بد گفت و من عاشق خواهر او شدم!

غافلگیری تبهکاران تهرانی در رختخوابشان / ببینید با چه سر و وضعی می خوابیدند + فیلم

جزئیات خودسوزی یک مرد مقابل شورای شهر تهران + فیلم و عکس

دستگیری تکنسین اورژانس به خاطر کارهای خلاف در تهران + فیلم و عکس

درگیری شدید بین اولیا و 2 معلم در مشهد / هر دو معلم در بیمارستان بستری شدند !

اعترافات وحشتناک زن جوان مشهدی که 16 روز در محل دفن شوهرش خوابید + عکس

 

 

منبع: رکنا

کلیدواژه: خودرو سلامت مسکن بازنشسته ها مهم ترین های 24 ساعت ارز و سکه حمله تروریستی اهواز سبک زندگی بوتاکس Botox قلب Heart ورزش Sport بیماری های قلبی پوست چین و چروک عکس بیماری پیر عکس فیلم اعدام دلار همسر دختر مرد دادگاه پسر من

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rokna.net دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۸۹۵۹۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آنچه باید درباره سندرم ناخن زرد بدانید

این بیماری در پی تجمع مایع لنفی زیر ناخن که موجب می‌شود به رنگ زرد به نظر برسند، ایجاد می‌شود و می‌تواند نشانه اختلال در سیستم لنفاوی باشد. مبتلایان به این عارضه ممکن است به مرور زمان به بیماری‌های ریوی یا سیستم لنفاوی (مبارزه با عفونت) دچار شوند.

متاسفانه علت این عارضه معمولا ناشناخته است با این حال برخی از دلایل هم مطرح شده‌اند که در ادامه به آن ها اشاره می‌کنیم:

ژنتیک : اگر در خانواده شما کسی ناخن‌ زرد دارد، احتمال ابتلا به آن در شما هم بیشتر است.

انوع خاصی از سرطان: این عارضه در مواردی نادر با سرطان مغز استخوان (multiple myeloma)، سرطان ریه، سرطان پستان، سرطان کیسه صفرا، سرطان حنجره و لنفوم و برخی سرطان‌های دیگر همراه بوده است.

سندرم‌های نقص ایمنی: سندرم ناخن زرد در مواردی به دلیل کمبود ایمونوگلوبولین جی (IgG)، نوعی کمبود آنتی‌بادی که در آن بدن ایمونوگلوبین کافی تولید نمی‌کند و همچنین نقص ایمنی متغیر شایع (وضعیتی که با عفونت‌های مکرر مشخص می‌شود) ایجاد می‌شود.

بیماری‌های غده تیروئید:  سندرم ناخن زرد گاهی با بیماری هاشیموتو (تیروئید بزرگ‌شده و آسیب‌دیده)، کم‌کاری شدید تیروئید و تیروئید پرکار همراه است.

سندرم نفروتیک: سندرم ناخن زرد خیلی به‌ندرت ممکن است همراه با سندرم نفروتیک (زمانی که کلیه‌ها به‌درستی کار نمی‌کنند) نیز ظاهر شود.

به نوشته ایندیپندنت،‌ اختلالات لنفاوی، آرتریت روماتوئید و کمبود ویتامین E هم می‌تواند زرد شدن ناخن‌ها را به دنبال داشته باشند.

نشانه‌های سندرم ناخن زرد

اگرچه زرد شدن ناخن‌ها از نشانه‌های اولیه این سندرم است، علائم دیگری هم هستند که باید مراقب آن‌ها باشیم.

برخی از این علائم عبارتند از ناخن‌های زرد، ضخیم و منحنی، ناخن‌هایی که رشدشان متوقف شده است، ناخن‌هایی که از بستر زیرینشان جدا شده‌اند، عفونت در بافت نرم اطراف ناخن و از دست دادن کوتیکول (پوسته ناخن).

سندرم ناخن زرد معمولا به ‌عوارض ناشی از این بیماری بستگی دارد و متخصصان درمان‌ها را بر اساس آنچه برای بیمار مشکل ایجاد کرده است، ارایه می‌کند.

برخی از این روش‌های درمانی شامل مصرف آنتی‌بیوتیک برای عفونت‌های تنفسی،‌ ویتامین E برای ناخن، کورتون (کورتیکواستروئید)‌ برای التهاب و جراحی، زمانی که پوشش ریه‌ها و حفره قفسه سینه پر از مایع می‌شود، هستند.

به گزارش وری‌ول‌هلت، در مجموع می‌توان گفت که سندرم ناخن زرد چیزی فراتر از زرد شدن ناخن‌ها است و می‌تواند سیستم تنفسی و غدد لنفاوی را درگیر ‌کند و در مواردی عامل آن ژنتیک یا بیماری‌های مزمن است و در صورت ابتلا به سندرم ناخن زرد، می‌توان از طریق روش‌های درمانی متمرکز بر رفع نشانه‌های این عارضه، آن را کنترل کرد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • پزشکان می‌گویند آسانسورسواری عمر را کوتاه می‌کند؛ جایگزین استفاده از راه‌پله!
  • انواع روغن‌های گیاهی؛ گنجینه ای از خواص و کاربردها
  • رابطه استفاده از آسانسور با کاهش عمر
  • استفاده از آسانسور عمر شما را کوتاه می‌کند!
  • سیگار چه بلایی بر سر پوست می‌آورد؟
  • زخم‌های دیابت، کشنده‌تر از سرطان
  • مرکز جامع پیشگیری ، کنترل و بیماریهای غیر واگیر  در مرکز خدمات جامع سلامت گلها راه اندازی شد
  • ۷میلیون ایرانی مبتلا به دیابت؛ زخم‌های دیابت، از سرطان کشنده‌تر است
  • آنچه باید درباره سندرم ناخن زرد بدانید
  • سندرم ناخن زرد چیست؟