Web Analytics Made Easy - Statcounter

کارشناسان معتقدند که تغییرات بازار ارز حاصل تصمیمات دولت است که بخش عمده‌ای از آن را در دست دارد و اصولا التهابات ارزی ربطی به مسائلی همچون FATF ندارد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از  مرصاد ، «اگر الان به رئیس بانک مرکزی بگویم مثل شهریور پارسال عمل کن، شما بدانید در عرض دو هفته قیمت ارز به قیمت پارسال می‌رسد»؛ اینها صحبت‌های بی‌پرده مرد شماره یک کابینه دولت دوازدهم است، زمانی که حسن روحانی رییس جمهورکشورمان شهریورماه برای پاسخ به سوالای وکلای ملت راهی بهارستان شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هرچند بعد از این اظهارات افزایش قیمت دلار باز هم سیر صعودی خود را در پیش گرفت و به کانال 19 هزار تومان وارد شد و یک رکورد بی‌سابقه را درتاریخ ایران به جای گذاشت، اما با اتخاذ تصمیمات و واگذاری اختیارات به بانک مرکزی برای مداخله ارزی این تب فروکش کرد و دلار 8000 تومانی هم دیگر در بازار خریداری نداشت.

عده‌ای بر این باورند که اتفاقات روز گذشته بازار ارز می‌تواند ناشی از اعلام خبر اعدام سه تن از اخلالگران بازار سکه و ارز باشد که یکی از آنها معروف به «سلطان سکه» بود.

برخی هم معتقدند کاهش قیمت ارز پس از واگذاری اختیار تام به بانک مرکزی برای ورود به بازار ارز اتفاق افتاده است؛ براساس اعلام دولت، بانک مرکزی از سوی شورای عالی هماهنگی سران سه قوه اختیار یافت با دخالت در بازار ارز، این بازار را به ثبات برساند؛ لذا بانک مرکزی مکلف شده از طریق بانک‌ها و صرافی‌های مجاز، در بازار ارز مداخله کند و اقدامات لازم را برای کنترل نرخ ارز انجام دهد.

عده‌ای دیگراما این کاهش قیمت ارز را به لوایح مطرح شده در مجلس از جمله FATF مربوط می‌دانند؛ موضوعی که هنوز در دست بررسی است و مخالفان زیادی دارد قاعدتا نمی‌تواند یک‌شبه بر بازار ارز اینگونه تاثیر بگذارد.

 

 

تغییرات بازار ارز حاصل تصمیمات دولت است

عبدالرضا مصری در گفتگو با خبرنگار مرصاد اظهار داشت: از آنجا که تمام اختیارات اقتصادی کشور در اختیار دولت است و به جز آن اختیارات قانونی، اختیاراتی فراتر از سوی مقام معظم رهبری به ستاد هماهنگی های اقتصادی داده شده هیچ بهانه دگیری وجود ندارد که اگر مشکلی در کشور ایجاد شود کسی بگوید دست ما بسته است.

نماینده مردم کرمانشاه در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: امروز همه اختیارات از جمله تعرفه گذاری،  مدیریت بازار و بانک مرکزی با دولت است بنابراین انتظار می رود دولت در این میان برنامه یزی کند و مجلس هم آماده کمک هست با این حال هنوز یک لایحه دولت به مجلس نرسیده که مجلس کمکی نکرده باشد.

به گفته مصری، تغییراتی که مرتب در بازار ایجاد می شود حاصل تصمیمات دولت اعم از تصمیم بر فروش ارز آزاد، فروش با نرخ دولتی، دریافت ما به التفاوت از مردم و ... است که سبب سردرگمی مردم می شود.

وی افزود: دولت از سه ماه پیش بیش از 35 دستور العمل برای واردات و صادرات صادر کرده که این تصمیمات لحظه ای، بازار را بلاتکلیف کرده در حالی که  اگردولت سیاستهای پایدار و رسمی خود را اعلام کند به ثبتن کشور کمک خواهد کرد زیرا این بی ثباتی اثرات نامطلوبی برجای می گذارد.

التهابات ارزی به تحریم‌ها ربطی ندارد

وی با تاکید بر اینکه تغییرات نرخ ارز ربطی به تحریم ها ندارد زیرا هنوز تحریمی آغاز نشده افزود: دشمن از قبل زمان تحریم ها را اعلام کرده بنابراین باید به فکر تمهدیداتی برای خنثی کردن نه استقبال آن برویم اما با این برنامه ریزی های اقتصادی در واقع به استقبال تحریم ها رفته ایم.

مصری خاطرنشان کرد: دولت باید درباره برنامه های خود و انتظاراتی که از مردم دارد با مردم صحبت کند زیرا 80 میلیون نفر آماده کمک کردن به دولت هستند اگرچه در نهایت این تحریم ها را با سربلندی پشت سر خواهیم گذاشت اما این وضعیت بلاتکلیفی و صحبت نکردن دولت با مردم درباره برنامه ها، آنان را نگران می کند.

 

 

عوامل کاهش قیمت دلار؛ اراده دولت، دستگاه‌های اطلاعاتی و برخورد قوه قضاییه

حجت‌الاسلام سیدجواد حسینی‌کیا، عضو هیئت رئیسه کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار مرصاد اظهار داشت: کاهش نرخ ارز نشان از این دارد اگر نظام اراده کند می تواند هم قیمت ها را کنترل و هم ثبات و امنیت روانی جامعه را تامین کند.

وی ضمن تقدیر از دستگاه های امنیتی و اطلاعاتی، بسیج و قوه قضاییه در برخورد با این متخلفان افزود: بخشی از کاهش نرخ دلار نیز با تصمیمات دولت و بانک مرکزی و روسای سه قوه اتخاذ و محقق شد.

نماینده مردم سنقروکلیایی در مجلس شورای اسلامی بیان داشت:بر همین مبنا دولت باید دلالان بازار را رصد و شناسایی  کند تا در حوزه ارز کسی جرات تخلف نداشته باشد.

عضو هیئت رئیسه کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: متاسفانه هنوز این بحث مغفول مانده بنابراین باید با تمهیدات لازم راه های فرار از دستگیری و محاکمه برهم زنندگان امنیت روانی جامعه بسته شود.

حسینی کیا با تاکید بر اینکه نباید اقتدار قوه قضاییه شکسته شود، بیان کرد: قوه قضاییه نیز با رصد افرادی که تاکنون باعث اخلال شده اند باید مفسدین فی الارض را اعدام کند.

 وی افزود: مردم بدانند هم دستگاه اطلاعاتی بیدار و هم بسیج همیشه میدان دار است، قوه قضاییه هم با صلابت متخلفان را به سزای اعمالشان می رساند.

 

FATF هنوز مخالفان زیادی در مجلس دارد /کاهش دلار ربطی به این موضوع ندارد

حسینی‌کیا در خصوص برخی ادعاها که کاهش قیمت دلار را به لوایح چهارگانه  FATFنسبت می‌دهند نیز تصریح کرد: FATF هنوز مطرح هم نشده و در مجلس هم مخالفان زیادی دارد بنابراین هیچ گونه تاثیری بر روی کاهش نرخ نداشته است، بلکه این کاهش ارز به دلیل اعلام آمادگی سپاه برای کنترل سبب شد فضای روانی جامعه شکسته شود همچنین بانک مرکزی نیز تدابیری اندیشید.

وی با اشاره به اقدامات بانک مرکزی نظیر تشویق به سرمایه گذاری ارزی و ریالی، اعطای تابعیت پنج ساله در صورت پرداختن 25 هزار دلار و نقدینگی ریالی افزود: همگی این تصمیمات سبب شد ابهت صعودی ارز شکسته شود و اکنون نیز اگر این ثبات جدی شود شاهد کاهش قیمت اجناس دیگر خواهیم بود.

به گزارش مرصاد، 95 درصد ارز کشور در اختیار دولت است و نقش اساسی‌ را در این بازار بازی می‌کند، لذا این التهابات بیشتر از سوی دولت ایجاد شده و هرگاه اراده کند می‌تواند آن را دستکاری کند.

 

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۸۹۶۴۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معامله ارز، بی‌رونق‌تر از دیروز

  همچنین بررسی‌ها از بازار نشانگر آن است که بازار بیشتر به سمت فروش تمایل دارد تا خرید آن.نرخ ارز در بازار غیررسمی در معاملات دیروز در مقایسه با میانگین روز سه‌شنبه هفته جاری با مقداری نوسان افزایشی آغاز شد و طبق مشاهدات میدانی از بازار غیررسمی، دلار با نرخ ۶۲ هزار تومان فروخته و با نرخ ۶۱هزار تومان خریداری شد. همچنین یورو در بازار غیررسمی با قیمت ۶۷ هزار تومان به فروش رسید و با نرخ ۶۶هزار خریداری شد.نرخ ارز در بازار غیررسمی صبح دیروز به مرز ۶۳هزار تومان هم رسید اما دوباره روند نزولی را در پیش گرفت و به عدد ۶۲هزار تومان نزدیک شد. همچنین دیروز اسکناس دلار در تالار معاملات مرکز مبادله ارز و طلای ایران با قیمت ۴۴هزار و ۳۱۴ تومان، یورو با مبلغ ۴۷هزار و ۳۴۶ تومان و درهم نیز با قیمت ۱۲هزار و ۶۶ تومان معامله شد و به فروش رسید. همچنین در این مرکز، دلار حواله‌ای با مبلغ ۴۱هزار و ۳۷۶ تومان، حواله یورو با مبلغ ۴۴هزار و ۲۰۷ تومان و همچنین حواله درهم با مبلغ ۱۱هزار و ۲۶۶ تومان معامله و خریداری شد.براساس مشاهدات بازار چهارراه استانبول، دیروز بیشتر فعالان و دلالان ارزی در بازار تمایل به فروش ارز داشتند تا خرید آن. البته برخی از صرافی‌ها در این میان معتقد بودند که تزریق درهم امارات در بازار موجب شده اکثر بازارهای غیررسمی این روزها فروشنده شوند؛ چراکه احتمال ریزش قیمت‌ها در این ایام بیشتر از افزایش لحظه‌ای آن است.همچنین گفتنی است، اخیرا اجلاسی به مناسبت پنجاهمین سال تاسیس بانک مرکزی عربستان در ریاض برگزار شده که مقامات اقتصادی ایران نیز در آن حضور یافتند. در این راستا اخیرا محسن کریمی، معاون بین‌الملل بانک مرکزی که در این سفر حضور داشت اعلام کرد: در حاشیه اجلاس بانک توسعه اسلامی، زمینه‌ای فراهم شد تا با مقامات و بانک‌های مرکزی کشورهای مختلف گفت‌وگو شود. در نتیجه این مذاکرات، اتفاقات خوبی درخصوص گشایش منابع مسدودشده صورت پذیرفته است که درآینده خبرهای خوبی ارائه می‌شود. براساس گزارش‌های موجود ظاهرا ارز حجاج از محل پول‌های بلوکه‌شده پرداخت شده است. پس از تعطیلات نوروزی امسال با توجه به وقوع تحولات سیاسی بازار ارز ملتهب و نوسانی شد و در مقطعی تا کانال ۷۰هزار تومان هم پیش‌رفت، اما با اقدامات انجام‌شده و همچنین فروکش‌کردن التهابات و نبود متقاضی برای خرید در بازار غیررسمی، نرخ دلار کاهش ۱۰هزار تومانی را تجربه کرد و روند کاهشی در پیش گرفت.
   
کنترل بازار ارز از طریق مهار انتظارات تورمی
محمدصادق مفتح، قائم‌مقام اسبق وزارت صمت درباره نوسانات بازار ارز می‌گوید در زمان بحران‌های سیاسی، کاهش نرخ ارز اقدام بسیار بزرگی محسوب می‌شود، چراکه بسیاری ازجمله عوامل دشمن، کانال‌های دلالی تلگرامی و برخی افراد و رسانه‌ها، پیش‌بینی می‌کردند که در شرایط ملتهب کشور، هیجانات و انتظارات تورمی افزایش می‌یابد و نرخ ارز تا ۱۰۰ و حتی ۱۲۰ هزار تومان جهش می‌کند اما خلاف این موضوع رخ داد و نرخ ارز کاهشی شد و اکنون تا کانال ۶۰ هزار تومان ریزش کرده است.قائم‌مقام اسبق وزارت صمت اظهار کرد: تمام واقعیت‌های اقتصادی حاکی از این است که کشور توانسته بحران‌ها را مدیریت کند و پیش‌بینی بنده این است که کاهش نرخ ارز تداوم خواهد داشت و با افت نرخ ارز قیمت طلای داخلی نیز نزولی خواهد شد.مفتح تأکید کرد: همچنین بانک مرکزی موفق شد نرخ رشد نقدینگی و نرخ رشد پایه پولی را کاهش دهد که این موضوع نیز به کاهش نرخ ارز کمک کرده است، علاوه‌بر این افزایش میزان فروش نفت و قیمت آن، درآمدهای ارزی را تقویت کرده که به مدیریت بهتر بازار ارز کمک خواهد کرد.

دیگر خبرها

  • معامله ارز، بی‌رونق‌تر از دیروز
  • حسینی: سیاست دولت در کنترل نوسانات ارزی به مجلس اعلام شد
  • سفر فرزین به عربستان شوک مثبت ارزی رقم زد
  • هشدار رئیس مجلس نسبت به ابهامات موجود در مورد یارانه دارو/ مبلغ 74 همت نمی‌تواند باعث کنترل قیمت و بازار دارو شود/ دولت برای کنترل قیمت بازار دارو 180 همت در نظر بگیرد
  • دلیل کاهش قیمت دلار در چند روز اخیر چیست؟ همتی پاسخ داد
  • همتی رئیس کل اسبق بانک مرکزی: کاهش قیمت دلار در چند روز اخیر به دلیل تزریق است اما این روش جواب نمی دهد / دولت از مردم عذرخواهی کند
  • همتی: آقایان گمان می‌کنند با زدن دکمه کنترل نقدینگی، تورم خود به خود کاهش می‌یابد
  • سیگنال پشت خطی به قیمت دلار/ خبر خوش ارزی چیست؟
  • واکنش بانک مرکزی به اظهارات میرسلیم/ عقل سلیم چه می‌گوید؟
  • حملات تند به نماینده مجلس و مرکز پژوهش های مجلس در رسانه دولت / چرا قیمت دلار را بین ۶۵ تا ۷۵ هزار تومان نگه داریم؟