Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-04-30@20:39:11 GMT

نقش فناوری در کاهش تلفات در سونامی اندونزی

تاریخ انتشار: ۱۱ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۸۹۶۵۴۱

نقش فناوری در کاهش تلفات در سونامی اندونزی

وقوع زلزله و سونامی اندونزی، جای خالی فناوری های نوین و ضعف در سیستم های هشدار پیش از وقوع سونامی در این کشور را بیش از پیش آشکار کرد. بیتا میرعظیمی

روز جمعه (4 مهرماه) زلزله ای ۷.۵ درجه ای در عمق ده کیلومتری زمین، جزیره مرکزی سولاوسی واقع در اندونزی را لرزانده و سونامی عظیمی را بوجود آورد. حادثه ای تلخ که به کشته شدن دستکم 800 نفر انجامید  در این حادثه  بیش از هر چیزی جای خالی فناوری ها ی نوین و سیستم های هشدار دهنده پیش از وقوع سونامی را به مقامات این کشور و همچنین دیگر کشورهای حاشیه اقیانوس هند یادآوری کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سیستم های هشداری که با گذشت بیش از 14 سال از آخرین زلزله و سونامی قدرتمند در اقیانوس هند و علی رغم تلاش های کمیسیون بین المللی اقیانوس شناسی در سازمان یونسکو هنوز در این منطقه اجرایی نشده و یا دستکم به روزرسانی نشده است.

یه گزارش یو اس نیوز، مقامات اندونزی اعتراف کردند که سیستم های هشدار دهنده سونامی در این کشور تنها یک دقیقه پس از زلزله روز جمعه هشدار داده است؛ این درحالی بود که مقامات مطلع قادر به تماس با افسران منطقه حادثه دیده نبودند. چرا که زلزله زیر ساخت های تلفن محلی را نابود کرده و هیچ وسیله ای برای اطلاع رسانی باقی نمانده بود.

مقامات اعلام کردند اخطار تنها 34 دقیقه بعد از وقوع زلزله و درست بعد از سومین موج سونامی به مردم این منطقه ارسال شد. محققان معتقدند هشدارهای سونامی دستکم 30 دقیقه پس از وقوع زلزله می تواند نجاتگر جان بسیاری از مردم باشد. زمانی حیاتی که مردم می توانند فرار کرده و خود را به مناطق امن برسانند.

مقامات اندونزی اعلام کردند این کشور با همکاری آمریکا پروزه ای را برای راه اندازی تجهیزات پیشرفته برای سیستم های هشدار دهنده سونامی را کلید زده بودند که به دلیل کمبود بودجه تخصیص یافته هرگز عملی نشد.

در چنین شرایطی بسیاری از محققان و دانشمندان خواستار توسعه سیستم های هشدار اولیه حوادث و بلایای طبیعی شده و برخی دیگر از مقامات نیز خواستار توسعه  در سیستم هشدار دهنده سونامی  شدند. چرا که به اعتقاد آن ها اندونزی نیاز به نصب حسگرهای ویزه برای نظارت بر دریا دارد. حسگرهایی که  با بهره گیری از مکانیسم هایی همانند فیبر نوری به ایمن سازی هر چه بیشتر سیستم های هشدار در این کشور پرخطر منجر خواهد شد. 

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۸۹۶۵۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار به ایرانی‌ها؛ بد‌افزار خطرناک PlugX در حال نفوذ به کامپیوتر‌ها است

براساس گزارش مؤسسه‌ی امنیتی Sekoia، میلیون‌ها دستگاه در سراسر دنیا دربرابر بدافزار رهاشده‌ی PlugX USB آسیب‌پذیر هستند. این بدافزار خطرناک که توانایی تکثیر دارد، در بازه‌ای ۶ ماهه از سپتامبر ۲۰۲۳ (شهریور و مهر ۱۴۰۲) آثاری از خود در نزدیک به ۲٫۵ میلیون آدرس IP نشان داده است.

بیش از ۸۰ درصد تمامی دستگاه‌های آلوده‌شده به بدافزار PlugX USB مربوط به ۱۵ کشور بوده‌اند که در بین آنها، نیجریه، هند، چین، ایران، اندونزی، بریتانیا، عراق و آمریکا به‌ترتیب در رتبه‌های اول تا هفتم قرار گرفتند. PlugX USB درمجموع کامپیوتر‌های ۱۷۰ کشور را آلوده کرد.

بدافزار‌های USB محور قبلی معمولاً کشور‌هایی را تحت‌تأثیر قرار می‌دادند که بین دستگاه‌های آنها شباهت‌هایی مشاهده می‌شد؛ اما این گفته برای PlugX USB صدق نمی‌کند. برای نمونه، بدافزار RETADUP بیشترین نرخ نفوذ به سیستم‌ها را در کشور‌های اسپانیایی‌زبان ثبت کرده بود.

محققان شرکت Sekoia می‌گویند که بدافزار PlugX USB ازطریق دستگاه‌های ذخیره‌سازی USB (فلش) به‌راحتی در بین سیستم‌ها منتقل می‌شود. بررسی‌های Sekoia نشان می‌دهد که تقریباً به‌طور روزانه ۹۰٬۰۰۰ تا ۱۰۰٬۰۰۰ دستگاه به PlugX USB آلوده شده‌اند.


‏Sekoia از شرکت‌های امنیتی و دولت‌ها درخواست کرده است که ازطریق راهکاری خاص که به ارسال دستور متنی وابسته است، به حذف PlugX USB از کامپیوتر‌ها کمک کنند؛ اما این راهکار کاملاً کارساز نیست و امکان آلوده‌شدن مجدد سیستم‌ها وجود دارد؛ چون PlugX USB ازطریق دستگاه‌های USB در حال انتقال بین سیستم‌ها است.

بدافزار PlugX حداقل از سال ۲۰۰۸ استفاده شده و بیشتر برای جاسوسی و دسترسی به سیستم‌ها از راه دور کاربرد داشته است. حتی در برهه‌هایی زمانی از PlugX برای حمله به دولت‌ها و سازمان‌های سیاسی در آسیا و سپس غرب استفاده شد. محققان باور دارند که کد منبع PlugX در سال ۲۰۱۵ فاش شده است.

فعلاً راهکار مشخصی برای مقابله با PlugX وجود ندارد. به شما توصیه می‌کنیم که از اتصال دستگاه‌های ناشناس USB به کامپیوتر خود جلوگیری کنید.

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی فناوری

دیگر خبرها

  • هشدار وضعیت اضطراری در پی فوران آتشفشانی در اندونزی
  • هشدار به ایرانی‌ها؛ بد‌افزار خطرناک PlugX در حال نفوذ به کامپیوتر‌ها است
  • «بمب‌های شهری» را برای کاهش ریسک زلزله شناسایی کنیم
  • فوران دوباره کوه «روآنگ» در اندونزی
  • دومین فوران آتشفشان در اندونزی/ فرودگاه تعطیل و خورشید تاریک شد!
  • هوش مصنوعی زندگی‌ها را نجات می‌دهد/ کاهش ۹۰ درصدی مرگ و میر بیماران قلبی
  • هشدار وقوع سیلاب در افغانستان
  • زلزله در میان مقامات اسراییلی
  • زلزله در اسرائیل در آستانه صدور حکم بازداشت نتانیاهو و مقامات ارشد اسرائیل/ افشای طرح ارتش اسرائیل برای حمله به رفح
  • سونامی بین‌المللی علیه مقامات تل‌آویو در راه است