Web Analytics Made Easy - Statcounter

خرداد:رئیس‌ جمهور با بیان اینکه آمریکا در اقداماتی که از دیماه سال گذشته تا به امروز علیه ایران شروع کرده، قطعاً از لحاظ سیاسی شکست بزرگی را متحمل شده است، تاکید کرد: آمریکا امروز در دنیا منزوی است و کسی شیوه‌های آمریکایی‌ها را نپذیرفته و قبول نخواهد کرد.
به گزارش خرداد ،حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی روز چهارشنبه در جلسه هیأت دولت، با بیان اینکه در این ایام در صحنه سیاست خارجی و دیپلماسی، امنیت داخلی و منطقه‌ای، موفقیت‌هایی داشته‌ایم، اظهارداشت: امروز افکار عمومی جهان طرفدار ایران است و حتی در داخل آمریکا بسیاری از سیاستمداران و مردم ایران را در مسیر حق دانسته و اقدامات دولت آمریکا را نمی‌پسندند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


رئیس جمهور اقدامات دولت آمریکا را از لحاظ اقتصادی به ضرر همگان دانست و گفت: همه از جمله اروپا، ایران، دیگر کشورها و حتی خود آمریکا ضرر کرده‌اند و آمریکا در راه و مسیری که از سال گذشته بویژه دی‌ماه آغاز و در اردیبهشت امسال آن را تشدید کرده، دستاوردی نداشته است و به قول خودش قصد دارد از آبان‌ماه این فشارها را تشدید کند که البته چیزی برایش باقی نمانده و همه اینها شعار و حرف است.
دکتر روحانی با تأکید براینکه  آمریکا نه تنها در دستیابی به اهداف خود در این اقدام موفق نشده بلکه هیچ‌وقت موفق نخواهد شد، به دستاوردهای ایران در نشست امسال مجمع عمومی سازمان ملل اشاره کرد و افزود: دیپلمات‌های جمهوری اسلامی ایران در مجمع عمومی سازمان ملل متحد، در این ایام موفقیت‌های قابل ملاحظه‌ای به دست آوردند که به واسطه آن انزوای آمریکا روشن‌تر شد.
رئیس جمهور ادامه داد: در زمینه برجام، اکثریت قاطع کشورها، از برجام حمایت کردند و از اقدام جمهوری اسلامی ایران در حفظ توافق، تقدیر کرده و غالب کشورها، تحریم آمریکا علیه ایران را محکوم و آن را اقدامی غیرقانونی می‌دانستند.
دکتر روحانی خاطرنشان کرد: نقض تعهدات بین‌المللی آمریکا و مخالفت آنها با برخی نهادهای بین‌المللی از قبیل شورای حقوق بشر، دادگاه کیفری بین‌المللی و خروج آمریکا از برخی تعهدات تجاری، مورد نقد همه کشورها بود.
رئیس جمهور افزود: اگر بخواهم هفتاد و سومین اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد را در یکی جمله نسبت به ایران و آمریکا بیان کنم این است که برای اولین بار بود که در صحن مجمع عمومی، ایران به عنوان طرفدار قانون، وفای به عهد، پیمان‌های چندجانبه و چندجانبه‌گرایی و آمریکا به عنوان ناقض مقررات بین‌المللی و معاهداتش و به عنوان کشوری که در برابر افکار عمومی جهان ایستاده، شناخته شدند.
دکتر روحانی تصریح کرد: همواره تلاش غرب بویژه آمریکا بر این بود که در سازمان ملل ایران را به عنوان کشوری معرفی کنند که به مقررات بین‌المللی احترام نمی‌گذارد و قصدشان منزوی کردن ایران بوداما این بار دقیقاً برعکس بود و آمریکا از همیشه منزوی‌تر و ایران بیش از همیشه مورد احترام افکار عمومی جهان و سیاستمداران بخاطر رفتار درست و دقیق‌اش بود.
رئیس جمهور افزود: آمریکایی ها به دنبال آن هستند استقلال و مردم‌سالاری ایران را با شکست مواجه کنند و می‌گویند به جای اینکه مردم ایران برای ایران تصمیم بگیرند، باید کاخ سفید برای ایران تصمیم بگیرد و هیچ هدف دیگری ندارند.
دکتر روحانی خاطر نشان کرد: مردم ایران به اتفاق آراء و صدای خود استقلال، کشور و مردم‌سالاری خود را دوست داشته و می‌خواهند خودشان برای خودشان تصمیم‌گیر باشند و اگر در ایران رأی بگیریم، فکر نمی‌کنم حتی یک نفر وجود داشته باشد که نوکری را بپسندد، بلکه همه عزت،‌استقلال و آقایی را خواهند پذیرفت و به همین واسطه آمریکا در راستای رسیدن به اهداف خود صد در صد با شکست مواجه خواهد شد.
رئیس جمهور با اشاره به اینکه احساس من در این سفر این بود که آمریکایی‌ها با سر و صداهایی که برای تحریم ایران ایجاد کرده‌اند تصمیم‌شان برای فشار علیه ایران مدتی کوتاه است، گفت: آنها می‌خواهند ایران را در این مدت کوتاه تحت فشار قرار دهند تا یک دستاورد کوچکی از لحاظ سیاسی در داخل آمریکا به دست بیاورند.
دکتر روحانی با اشاره به اینکه هدف آمریکا کاملاً داخلی است و هیچ ربطی به منطقه و جهان و عرب‌هایی که جیب آنها را خالی کرده و پول ملت‌های آنها را می‌دزدد، ندارد، افزود: همه تلاش آمریکا این بود که به هر نحوی یک نوع مذاکره در هر سطحی با ایران شروع شود و او اعلام کند که با اعمال فشار علیه ایران موفق به مذاکره شدند و همانند گذشته ادعا کنند که یک قدم جدیدی را برای مسایل ایران و بین‌الملل برداشته‌اند.
رئیس جمهور با بیان اینکه در حاشیه هفتاد و سومین مجمع عمومی سازمان ملل،  ایران و 5 کشور دیگری که در برجام هستند، در نیویورک تصمیم مهمی را اتخاذ کردند، افزود: 1+4 و کشورهای اروپایی علاوه بر حمایت از برجام یک نهاد ویژه مالی را برای تعامل با ایران تصویب و آن را اعلام کردند و آمریکایی‌ها به شدت از این موضوع ناراحت هستند.
دکتر روحانی ادامه داد: اروپا برای حفظ ارتباطات پولی و مالی ایران یک نهاد ویژه‌ای را تأسیس کرده و اجرای این طرح می‌تواند گام بسیار مهمی در حفظ برجام باشد، گر چه توقعات ما بیش از این است و آنچه بقای برجام از همگان می‌خواهد این است که مسایل اقتصادی و روابط اقتصادی ایران، کاملاً در شرایط عادی باشد، بنابراین هر چه کمتر از این باشد به معنای آن است که آنها به طور کامل به تعهدات خود عمل نکردند، اما در عین حال شاهد برداشتن یک گام مهم از سوی اروپا بودیم.
رئیس جمهور با اشاره به اینکه آمریکایی‌ها به دنبال آن بودند که در شورای امنیت سازمان ملل متحد، موفقیت و دستاوردی علیه ایران داشته باشند، اما خلاف این واقع شد، گفت: همه 14 کشور دیگری که در این جلسه صحبت کردند مستقیم و غیرمستقیم از برجام حمایت کردند و شیوه و عملکرد آمریکا مورد تأیید هیچ‌کس قرار نگرفت و حتی برخی از اعضا صریح و قاطع نسبت به جنایات و تخلفات آمریکا در جهان سخنان بسیار خوبی را ایراد کردند و این نیز یک موفقیت سیاسی دیگری برای جمهوری اسلامی ایران بود.
دکتر روحانی با تأکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران بی‌تردید از لحاظ سیاسی، افکار عمومی و حقوقی، موفقیت‌های خوبی را کسب کرده ، اظهار امیدواری کرد: در اولین رأیی که در موضوع برجام،  دیوان دادگستری بین‌المللی صادر خواهد کرد، به نفع ایران باشد.
رئیس جمهور خاطر نشان کرد: به ملت عزیز ایران اعلام می‌کنم که دولت با همه توان به دنبال منافع کشور و رفاه مردم است.
دکتر روحانی با بیان اینکه همه می‌دانیم در  شرایط امروز کشور به خاطر توطئه آمریکا و برخی اذناب آنها در منطقه، فشارهایی از لحاظ اقتصادی به مردم وارد شده است، گفت: اما دولت با همه توان به دنبال این است که در برابر آمریکا ایستاده و این فشارها را کاهش دهد.
رئیس جمهور افزود: روزی نیست که در دولت، شورای اقتصادی دولت یا شورای هماهنگی اقتصادی سه قوه، نسبت به رفاه مردم و رفع موانع و مشکلاتی که برای مردم وجود دارد. بحث نکرده و تصمیم‌گیری نکنیم. به گونه‌ای که در طول هفته حداقل 8 ساعت جلسه هیأت دولت برگزار می‌شود و راجع به مسایل کشور و مردم، تصمیم‌گیری می‌شود. همچنین در هر هفته حداقل، 2 تا 3 ساعت جلسه شورای هماهنگی اقتصادی سه قوه برگزار می‌شود و 2 تا 3 جلسه شورای اقتصادی دولت برگزار می‌شود که البته این حداقل کاری است که دولت انجام می‌دهد.
دکتر روحانی با بیان اینکه در روزهای اخیر تصمیمات خوبی برای تقویت بانک مرکزی، اتخاذ شد، اظهار داشت: براساس تصمیمی که اتخاذ شده، بانک مرکزی، اختیارات لازم را دارد که ارز صادراتی را فوراً خریداری کند. یعنی به محض آنکه یک صادرکننده اعلام کند که ارزی را به دست آورده، اگر بتواند در سامانه نیما آن را می‌فروشد اما اگر نتوانست باید بانک مرکزی ارز او را خریداری کند و این تصمیم مهمی بود که اتخاذ شد.
رئیس جمهور افزود: اختیارات کامل به بانک مرکزی برای تنظیم بازار داده شده و مردم شاهد اولین آثار آن در روزهای اخیر بودند؛ بانک مرکزی برای تنظیم بازار همان طور که در دو روز اخیر اقدام کرده قادر است تا سال آینده به همین نحو عمل کند.
دکتر روحانی با اشاره به اینکه امروز وضع ذخایر ارزی کشور حتی ذخایر اسکناس، بهتر از هر زمان دیگری است، گفت: از ابتدای دولت تا امروز براساس آخرین آمار امروز بهترین شرایط را در این زمینه دارا هستیم.
رئیس جمهور تأکید کرد: این یک تهمت و دروغ است که بگویند دولت می‌خواهد از بالا رفتن ارز ریال به دست بیاورد، چرا که دولت راه‌های سالمی را برای تأمین ارز مورد نیاز خود، دارد و نیازی به این کار ندارد و این اقدامات به ضرر دولت است؛ دولت هیچ‌وقت نمی‌خواهد که نرخ ارز در بازار نامتعادل باشد و همواره توصیه من به بانک مرکزی و وزارت اقتصاد و سایر مسئولین این بوده که باید قیمت ارز را متعادل نگه داریم.
دکتر روحانی با بیان اینکه باید اقدامات بیشتری در این راستا صورت گرفته و ارز هنوز قیمت واقعی خود را ندارد و باید به قیمت واقعی خود بازگردد، گفت: دولت از هیچ تلاشی در این راستا فروگذار نخواهد کرد. البته مقداری با احتیاط قدم برمی‌دارد و این بخاطر آن است که اگر در آینده سخت‌ترین شرایط پیش روی دولت قرار گرفت با مشکل مواجه نشویم، اما امروز همان سخت‌ترین شرایط است و آمریکایی‌ها همه اقدامات را علیه ملت ایران انجام دادند و چیزی برای آبان‌ماه باقی نمانده و هیچ کس کلمه 13 آبان را در ذهن خود خطور ندهد چرا که هیچ اتفاقی نخواهد افتاد؛ تمام کارهایی که قرار بود آمریکایی‌ها در آبان ماه انجام دهند در شهریور و مهر انجام دادند.
رئیس جمهور با بیان اینکه ملت ایران در برابر فشار آمریکایی‌ها به خوبی مقاومت کردند، خاطر نشان کرد: ما مردم مقاوم، دلاور، قهرمان و فهمیده‌ای داریم که در برابر توطئه‌های آمریکا شکست نخواهد خورد و دولت با همه توان تلاش خواهد کرد.
دکتر روحانی افزود: هیچ‌کس نباید تصور کند که دولت لحظه‌ای برای حل معضلات مردم تأمل خواهد کرد.
رئیس جمهور با اشاره به اینکه در حال حاضر چند وزارتخانه با سرپرست اداره می‌شود، اظهار داشت: تا به امروز منتظر تصمیم مجلس در مورد تفکیک وزارتخانه‌ها بودیم و امروز که می‌بینیم تصمیم مثبت قاطعی در این راستا نیست، به همان روال سابق وزرا را به مجلس معرفی خواهیم کرد.
دکتر روحانی ادامه داد: از همه رسانه‌ها، تقاضا می‌کنم که پیام یأس‌آور به جامعه ندهند، چرا که حق آنها نیست و انتظار مردم هم این نیست که کسی بذر یأس در جامعه بیفشاند.
رئیس جمهور با تأکید براینکه نباید مردم را نسبت به آینده نگران کنیم، خاطر نشان کرد: به صراحت می‌گویم که کالاهای اساسی مورد نیاز مردم در انبارها از هر سال و زمانی بیشتر است و حتی اخیراً تصمیم به افزایش این ذخایر هم اتخاذ شده است با وجود اینکه با همین شرایط هم هیچ‌کس نباید نگران کالاهای اساسی باشد.
دکتر روحانی با بیان اینکه دولت نسبت به تأمین نیازمندی‌ها و کالاهای اساسی مردم خود را متعهد می‌داند، گفت: مردم نسبت به نیازمندی‌های روزمره خود غیر از کالاهای اساسی، هم نباید نگرانی داشته باشد، چرا که شرایط ارزی کشور به گونه‌ای نیست که دچار مشکل باشد.
رئیس جمهور با تأکید بر اینکه دولت در برابر تولید داخلی و اشتغال جوانان خود را متعهد می‌داند، گفت: مردم باید بدانند ما نیازهای ارزی مورد نیاز برای تأمین مواد اولیه کارخانجات و کالاهای مورد نیاز آنان را تأمین خواهیم کرد.
دکتر روحانی با اشاره به اینکه مردم نباید دنبال خرید و فروش‌های ریسک‌دار باشند، افزود: اینگونه خرید و فروش‌ها به نفع مردم نیست و تجربه مؤسسات غیرمجاز درس خوبی برای همگان بود که مردم سراغ اینگونه سرمایه‌گذاری‌ها نروند و با مشورت با افرادی که با مسایل اقتصادی به خوبی آشنا هستند، اقدام کنند.
رئیس جمهور خاطر نشان کرد: در تصمیمات اخیر، تصویب کردیم که بانک مرکزی بتواند، اوراق ارزی و ریالی منتشر کند که با این اقدام قدرتی به بانک مرکزی برای جمع‌آوری نقدینگی داده می‌شود که می‌تواند شرایط اقتصادی کشور را بیش از پیش بهبود بخشد.
دکتر روحانی ادامه داد: همچنین مجوز لازم را صادر کردیم تا هر کس هر مقدار ارز و طلا بخواهد وارد کشور کند، آزاد باشد و حتی تصویب کردیم که اگر مأمور گمرکی یا امنیتی در گمرک مانع ورود اسکناس به کشور شود، در مرحله اول به انفصال 6 ماه خدمت و در مرحله دوم به انفصال کامل از خدمت محکوم خواهد شد و به این واسطه راه را برای آنکه مردم بتوانند زندگی عادی و معمولی خودشان را داشته باشند، فراهم کردیم.
رئیس جمهور با تأکید بر اینکه همه اقداماتی که انجام می‌شود در راستای حفظ آرامش و امنیت مردم است، گفت: باید از نیروهای مسلح کشور و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، تشکر کنم که به موقع و با دقت تصمیمات شورای عالی امنیت ملی را اجرا کرده و پاسخ آنهایی را که به امنیت و جان مردم خیانت کرده بودند و به زن‌ها، کودکان و حتی طفل 4 ساله رحم نکردند، به بهترین وجه دادند.
دکتر روحانی با بیان اینکه پاسخ ایران، همواره قاطع و کوبنده خواهد بود، اظهار داشت: البته دنیا بداند ما طراحان و آمران تروریست را مانند عاملان تروریستی می‌دانیم و همانطور که عاملان تروریست محکومند و با آنها برخورد می‌کنیم، طراحان نیز محکوم بوده و با آنها نیز برخورد خواهیم کرد و شکست خواهند خورد.
رئیس جمهور افزود: اینکه جمهوری اسلامی ایران قاطعانه و در یک زمان کوتاه و با دقت مرکز تروریست‌ها را هدف قرار می‌دهد، نشان از این است که اگر عوامل دست چندم یک گروه تروریستی در ایران اقدامی انجام دهد، ما طراحان و گروه اصلی و مرکزیت آنها را مورد هدف قرار می‌دهیم که البته در این راستا اقدامات بعدی هم انجام خواهیم داد.
دکتر روحانی ادامه داد: عده ای از کسانی که در داخل کشور با این جنایتکاران در ارتباط بودند دستگیر شدند و به اشدّ مجازات خواهند رسید و نسبت به کسانی که طراحی اقدامات تروریستی داشتند نیز برخورد خواهد شد.
رئیس جمهور با بیان اینکه در این ایام دو پیروزی را توأمان به دست آوردیم، گفت: یکی پیروزی سیاسی و دیپلماسی در صحن سازمان ملل و جهان بود و دیگری پیروزی در برابر تروریسم و برخورد قاطع با تروریست‌ها و تحکیم امنیت ملی و داخلی کشور بود.
دکتر روحانی افزود: خوشبختانه سازمان ملل متحد نیز فاجعه تروریستی اهواز را با شدیدترین لحن و اتفاق آراء محکوم کرد که جزء بیانیه‌های کم‌نظیر شورای امنیت در محکوم کردن اقدامات تروریستی بود.
رئیس جمهور با بیان اینکه خوشبختانه در عراق شاهد موفقیت‌های خوبی در زمینه مردم‌سالاری هستیم، گفت:‌ انتخابات آنها برگزار و مجلس در این کشور تشکیل شد و در حال حاضر نیز رئیس جمهور عراق انتخاب شده و به زودی دولت در این کشور تشکیل می‌شود و این روند را به ملت بزرگ عراق، تبریک می‌گویم.
دکتر روحانی تأکید کرد: جمهوری اسلامی ایران همواره علاقمند به توسعه ثبات، امنیت، مردم‌سالاری و دمکراسی در منطقه است و امروز خوشحالیم که در عراق، ‌شاهد آن هستیم و امیدواریم بتوانیم روابط خود را با همسایگان خود به بهترین شکل توسعه دهیم.
رئیس جمهور با اشاره به اینکه مردم باید بدانند که دولت در راستای رفاه حال مردم و در راستای مبارزه با توطئه‌های آمریکا به طور مداوم با کشورهای دوست در تماس است ، گفت: وزارتخانه‌های امور خارجه، نفت، صنعت، معدن و تجارت و سایر وزرا و مسئولین در روابط خارجی به طور منظم و مرتب با کشورهای همسایه و دوست ایران از جمله کشورهای اتحادیه اروپا، چین و روسیه در تماس هستند.
دکتر روحانی با بیان اینکه مردم مطمئن باشند که روند تجاری خود را با دنیا ادامه می‌دهیم، گفت: به حول و قوه الهی، چهلمین سال پیروزی انقلاب‌مان را شکوهمندتر از 39 سال گذشته جشن خواهیم گرفت و دنیا شاهد آن خواهد بود که ما با موفقیت وارد چهل و یکمین سال پیروزی انقلاب خواهیم شد و مردم پایدار و مقاوم ما قادر خواهند بود برای سال‌های طولانی انقلاب و نظام‌شان را حفاظت و حراست کنند. برچسب ها: ارز ، دولت ، روحانی

منبع: خرداد

کلیدواژه: ارز دولت روحانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۹۰۰۱۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مناطق آزاد و ویژه اقتصادی باید به موتور پیشران اقتصاد تبدیل شوند/ هیچ بن‌بستی در مسیر فعالیت مناطق آزاد وجود ندارد

معاون اول رئیس جمهور گفت: مناطق آزاد تجاری صنعتی و ویژه اقتصادی باید به موتور پیشران اقتصادی کشور تبدیل شوند.

به گزارش مشرق، محمد مخبر بعد از ظهر امروز (پنجشنبه) در ارتباط ویدیو کنفرانسی با همایش ملی مناطق آزاد تجاری صنعتی و ویژه اقتصادی سراسر کشور که در مشهد مقدس برگزار می‌شود، با تاکید بر اینکه مسائل اقتصادی را باید با مشارکت و حضور مردم حل کنیم، تصریح کرد: نامگذاری سال جاری با عنوان جهش تولید با مشارکت مردم حاصل تجربه بیش از ۴۰ سال جمهوری اسلامی ایران است که بدون فعال کردن منابع، خلاقیت و مدیریت مردم مشکلات اقتصادی به صورت مطلوب حل نمی‌شود.
معاون اول رئیس جمهور افزود: مناطق آزاد تجاری صنعتی و ویژه اقتصادی از فرصت‌های خوب تحقق شعار سال هستند و این مناطق با فلسفه و هدف تشویق سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی، کنار گذاشتن دیوان سالاری، توسعه صادرات و آوردن مردم از سرزمین اصلی به این مناطق و فعالیت اقتصادی موثر شکل گرفته است.

دکتر مخبر با تاکید بر اینکه باید کاستی‌های چند دهه گذشته در توجه به اهداف و فلسفه تشکیل مناطق آزاد در دولت سیزدهم جبران شود، تصریح کرد:
توجه به مناطق آزاد تجاری صنعتی و ویژه اقتصادی اولویت اساسی دولت است که ظرفیت‌های این مناطق و مقررات، امکان پیشرفت و توسعه را ایجاد کرده است و هیچ بن‌بستی در مسیر فعالیت مناطق آزاد وجود ندارد و دولت آمادگی دارد تا مسائل و مشکلات بر سر راه فعالیت این مناطق را برداشته و مرتفع کند.

وی با تاکید بر اینکه جذب سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی و توسعه صادرات از مهم‌ترین زمینه‌های فعالیت مناطق آزاد است که باید در این خصوص برنامه‌ریزی کنند، افزود: نزدیک به ۱۰ سال رشد اقتصادی کشور منفی بود اما در سال گذشته به نرخ رشد اقتصادی ۶ درصد رسیدیم اما با این میزان نمی‌توان مسائل کشور را حل کرد که طبق هدف گذاری میانگین رشد اقتصادی ۸ درصدی در برنامه هفتم توسعه باید کاستی‌های سال‌های گذشته نیز جبران شود که برای رسیدن به این هدف نیازمند جذب سرمایه‌گذاری سنگین داخلی و خارجی هستیم که این مناطق فرصتی بسیار مناسب برای تشویق سرمایه‌گذاری هستند.

معاون اول رئیس جمهور با اشاره به فرصت بسیار خوب همسایگی ایران با ۱۵ کشور منطقه تاکید کرد: بخش زیادی از نیازهای کشورهای همجوار می‌تواند در داخل ایران تولید شود و باید از این راهبرد جدی دولت سیزدهم در توسعه روابط با همسایگان در مناطق آزاد به خوبی استفاده شود.

دکتر مخبر خاطرنشان کرد: از گام‌های بلند آیت الله رئیسی در دیپلماسی دولت سیزدهم برقراری رابطه با کشورهای منطقه و همسو است که تفاهمنامه‌ها و قراردادهای بسیار خوبی امضا شده و تمامی این فرصت‌ها باید در مناطق آزاد پیاده سازی شوند.

معاون اول رئیس جمهور در ادامه وجود نیروهای جوان و تحصیل کرده، شرکت‌های دانش بنیان، ظرفیت‌های معدنی و اقتصاد دریا محور را از مهم‌ترین زمینه‌های فعالیت و برنامه‌ریزی مناطق آزاد توصیف و تصریح کرد: باید کمبودهای کشور به ویژه در زمینه تولید، در مناطق آزاد جبران شود.

معاون اول رئیس جمهور در ابتدای سخنان خود با اشاره به مشکلات کشور در زمان روی کار آمدن دولت سیزدهم گفت: گام‌های بسیار بلندی توسط دولت، مردم و فعالین اقتصادی در طول دو سال گذشته برای حل مشکلات کشور برداشته شد.

وی افزود: زمانیکه در یک کشور با کوچک‌ترین مساله روبرو می‌شوند تمام بخش‌ها و دولت آنان بسیج می‌شوند اما جمهوری اسلامی ایران به نقطه‌ای رسیده که زمانیکه رژیم غاصب صهیونیستی به عنوان نماد سلطه توسط کشور ما مورد اصابت قرار می‌گیرد، رئیس جمهور و دولت و مردم به کارهای عادی خود می‌پردازند و کشور در شرایط آرام مسیر خود را ادامه می‌دهد.

وی خاطرنشان کرد: زمانی مقام معظم رهبری اینگونه تاکید کردند که نباید اقتصاد کشور با تکانه‌های خارجی دچار آسیبی شود؛ لذا باید در این مسیر حرکت کنیم و در زمینه اقتصاد به نقطه‌ای برسیم که تناسب با نقش جمهوری اسلامی در سطح بین الملل داشته باشد.

معاون اول رئیس جمهور ادامه داد: امروز وقتی در منطقه تصمیمی گرفته می‌شود که تبعات خاصی دارد ناچار هستند ملاحظات جمهوری اسلامی را رعایت کنند و تکیه مظلومین جهان به ایران است تا جایی که تمام امکانات نظام سلطه برای شکست مردم غزه جمع آوری شد اما نتوانستند به هیچکدام از اهداف خود برسند.

حجت الله عبدالملکی دبیر شورای عالی مناطق آزاد تجاری و صنعتی و ویژه اقتصادی نیز در این مراسم با اشاره به اینکه تراز تجاری مناطق آزاد با تلاش‌های دولت سیزدهم مثبت شده است، گفت: یک و نیم درصد از ۶ درصد رشد اقتصادی حاصل تلاش‌های مناطق آزاد بوده و تاکنون ۹۰۰ هزار میلیارد تومان بسته سرمایه‌گذاری در سال گذشته ارائه شد که به معنای چهار برابر شدن تقاضا برای سرمایه‌گذاری در مناطق آزاد است و تاکنون ۱۳۳ هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری محقق شده است و این برنامه جهش سرمایه‌گذاری در مناطق آزاد با جدیت پیگیری می‌شود و در سال پنجم برنامه هفتم سهم مناطق آزاد در رشد اقتصادی به ۴ درصد خواهد رسید.

دیگر خبرها

  • چرا رئیس‌جمهور به بازدید از تهران آمد؟
  • اردوغان: ارائه اطلاعات پایگاه کورجیک به اسرائیل دروغ است
  • مناطق آزاد تجاری صنعتی و ویژه اقتصادی باید به موتور پیشران اقتصادی کشور تبدیل شوند
  • مخبر: مناطق آزاد تجاری صنعتی و ویژه اقتصادی باید به موتور پیشران اقتصادی کشور تبدیل شوند
  • رییسی مطرح کرد؛کاهش نرخ بیکاری در کشور/ بر عهد خود با شما مردم باقی هستم
  • رئیس جمهور: مطلقا به فساد و مفسد رحم نمی‌کنیم
  • بارها گفته‌ام مخالف هرگونه رابطه ناسالم و پارتی‌بازی در همه ادارات هستیم
  • کاهش واردات و توسعه صادرات؛ راهبرد مهم فعالیت مناطق آزاد
  • کاهش نرخ بیکاری در کشور/ دولت از برنامه‌های اعلامی خود عقب نیست
  • مناطق آزاد و ویژه اقتصادی باید به موتور پیشران اقتصاد تبدیل شوند/ هیچ بن‌بستی در مسیر فعالیت مناطق آزاد وجود ندارد